餐厅: Le Paradis Cafe & Restaurant
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-05-21 865 浏览
又同高太去撐枱腳今日試食下法國菜當日下午訂位,距地会提早send定menu叫你揀定菜色,方便餐廳準備食物我地當日就無試距地既tasting menu, 因為個set好似太多野食,高太又唔係食到太多野,廢事浪費食物,我地揀左散嗌餐廳當日顧客唔多,所以靜靜地,我地两個都覺得坐得幾舒服不過如果日日係甘,間餐廳就唔多舒服啦凱蕯沙律正正常常,份量都幾多三文魚他他配多士三文魚個味唔多突出,反而最好食係洋葱,又爽又甜,幾開胃法式焗乳豬全晚唯一既法國菜皮係幾脆,不過隻豬我地覺得就肥左啲啲依個蒜香海鮮意粉幾有驚喜本身唸住個意粉会係乾身既,點知又有啲汁,幾夠蒜香,海鮮都好食既嗌多左枝白酒,又一晚飲飽食醉
又同高太去撐枱腳
今日試食下法國菜

餐廳當日顧客唔多,所以靜靜地,我地两個都覺得坐得幾舒服
不過如果日日係甘,間餐廳就唔多舒服啦

凱蕯沙律正正常常,份量都幾多

三文魚他他配多士
三文魚個味唔多突出,反而最好食係洋葱,又爽又甜,幾開胃

法式焗乳豬
全晚唯一既法國菜
皮係幾脆,不過隻豬我地覺得就肥左啲啲

依個蒜香海鮮意粉幾有驚喜

嗌多左枝白酒,又一晚飲飽食醉

2021-04-10 744 浏览
油封鴨這道傳統料理用了法國最古老的食物保存方法 先把鹽醃製鴨腿後 以鴨油低溫慢煮熟透再煎香🍗經過油封的肉不但可以保存較長的時間 而且肉質酥軟味道香濃 輕輕一撥便可把肉分開 配上酸甜莓汁味道更有層次感🤤.▪️French Confit duck with mixed berry
庆祝纪念
纪念日
  • 法式龍蝦湯
  • 煎封法國油鴨脾配雜莓汁
2021-03-15 532 浏览
冇諗過喺尖沙咀樓上鋪有間咁好食嘅法國菜!一定要稱讚下🤣大家都知食法國菜要好耐,係香港食二個幾鐘真係好少可。店員會睇住每張枱嘅進食速度而上菜。呢個真係好加分🥰仲要成餐都勁好食😋😋蒜蓉包 個包係外脆內軟嫁!啲蒜蓉茶到好厚 餐湯龍蝦湯同埋蘑菇湯,兩個都好濃,係真材實料整蒜片蝦真係可以用驚艷黎形容,調味啱啱好同埋一口蝦一口蒜配搭好好。講咁耐都未到主食😂呢個鵝肝又係好好食,入口即溶。元貝勁滑。見唔見到層皮係脆嘅!成餐食到舔舔脷!
冇諗過喺尖沙咀樓上鋪有間咁好食嘅法國菜!
蒜蓉包 個包係外脆內軟嫁!啲蒜蓉茶到好厚

餐湯龍蝦湯同埋蘑菇湯,兩個都好濃,係真材實料整

講咁耐都未到主食😂呢個鵝肝又係好好食,入口即溶。元貝勁滑。

見唔見到層皮係脆嘅!成餐食到舔舔脷!

• 法國油封鴨脾配雜莓紅酒汁
2021-03-01 547 浏览
幾年前黎過呢間餐廳,有非常好既回憶,海膽意粉超好食,可惜而家menu 已經無。同女友六周年,再黎呢度,食物質素仍然係令人非常滿意,可惜二人餐無得轉想食既乳豬,再單點恐怕食唔落。黑醋好靚,腸唔油膩,開胃好味。大大隻肉厚南非鮑魚,配上魚子醬大滿足。龍蝦湯唔錯,有蝦肉絲。超好味,勁濃郁既磨菇香,口感豐富,一口接一口停唔到。汁底味道唔錯,蜆新鮮無沙厚肉,不過我同女友覺得生左少少,可能有啲人會鍾意。有青蘋果肉,非常清新,清一清口腔。本身對個燒春雞無乜期望,但第一次食到咁好食既春雞,廚師將雞肉處理成一片片,有啲部位滑,有啲部分彈牙,完全無一般燒春雞鞋霎霎甚至霉dupdup既口感,配碟既南瓜汁同黑松露汁更大大提升左層次。澳洲和牛扒,非常肥美,熟度剛剛好,牛扒表面有焦香,份量唔少,非常滿足。甜品ok,主要係用黎影相lol。每樣食物都好高質,而且份量非常足夠,自問胃口好大,好少食西餐係捧住肚走,100%會再黎。

黑醋好靚,腸唔油膩,開胃好味。

大大隻肉厚南非鮑魚,配上魚子醬大滿足。

龍蝦湯唔錯,有蝦肉絲。

超好味,勁濃郁既磨菇香,口感豐富,一口接一口停唔到。

有青蘋果肉,非常清新,清一清口腔。

甜品ok,主要係用黎影相lol。

• 磯燒南非鮑魚配魚子醬
  • M5澳洲和牛肉眼扒
  • 黑松露蘑菇湯
  • 西班牙辣肉腸沙律配柚子蜜醋
  • 法國春雞配黑松露汁
2020-12-10 444 浏览
想食法國菜好耐,同朋友二人世界,覺得法國菜好精緻。只係聽個名已經覺得好架勢。頭盤有西班牙肉腸沙律配柚子蜜醋,成功吊起我既胃口、磯煮南非鮑魚配煙燻希靈魚,煮得入味又大份、西班牙風乾火腿芝士拼盤,CHEESE有SALTY既香、法式LOBSTER湯有啖啖LOBSTER MEAT、香煎鱸魚配CREAM,魚分成一層一層,好新鮮肥美。呢度服務好,見你食完就幫你換碟收餐具,每一道菜都好合時地出現,環境寧靜,一流既談心地點。甜品拼盤甜入心,又豐富。去唔到法國,食到咁好味既野都好滿足呢!
2020-11-26
2020-12-10 241 浏览
想有情調D,慢慢食,法國餐就好符合我既要求。人生第一次食法國餐,真係好享受。餐桌佈置用心,擺位講究,頭盤已食左好耐。有好多快香濃的GARLIC BREAD,有大大碟沙律。食完頭盤就鮑魚,呢個擺盤方式令我覺得自己變左淑女,好彈牙又好味。個MUSHROOM SOUP都好正,粒粒MUSHROOM PURREE。食主菜前有青蘋果雪爸清清口氣,主菜係油封鴨,唔會好柴,食到鴨既香,好高質好好味。甜品就有我最愛既心太軟、MANGO PUDDING同埋焦糖燉蛋加VANILA ICE CREAM,一次過滿足晒所有願望。飲住白酒歎法國菜,人生幾何?我地住室內好有情調,但果度仲有室外的。
2020-11-26
2020-12-09 244 浏览
由於疫情關係,又擔心,所以今次包咗一間私房菜同我vvip慶祝生日,原來佢係法國餐我都唔知tim😂一入餐廳環境好浪漫靜靜地得我地二個女仔傾下計,雖然地方細細,訂枱之前餐廳會whatsapp你去揀餐等佢地可以準備,嘢食水準都唔差🤤不過朋友仔話佢個豬就麻麻,我個牛就very good,成個餐都滿足
2020-12-08 178 浏览
自從渡蜜月時係法國🇫🇷食過一次油封鴨脾後就好想去法國再食多次 甘岩朋友講開 佢介紹左E間餐廳 於是決定去試試 我地叫左個2人Set Dinner 👩‍❤️‍👨前菜有個牛油煮托托蜆 牛油味濃托托蜆隻隻都大大隻 而且肉質鮮甜 已經有驚喜之後主菜 我地當然揀左豬胺同主角油封鴨脾豬胺外皮香脆 裏面仍有肉汁💦而鴨脾反煎得有少許過火 外皮相對較硬 但仍有8/10分 之後食埋焦糖燉蛋 E餐絕對幫我止左鋪法國癮
甘岩朋友講開 佢介紹左E間餐廳 於是決定去試試

而鴨脾反煎得有少許過火 外皮相對較硬
但仍有8/10分

之後食埋焦糖燉蛋 E餐絕對幫我止左鋪法國癮
2020-11-25 156 浏览
法式蒜蓉包 💰48 7⃣蒜香味好足超級脆口,作為starter真係啱啱好。-西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁 💰138西班牙spicy speck帶有獨有辣味,配上柚子蜜醋味,令到成個沙拉相當fresh。-La Galope Sauvignon Blanc (France) 💰298/bottle酸度適中果香味超級足,無論味道層次都豐富。-西班牙風乾火腿芝士拼盤 (細) 💰168 8⃣小編覺得呢個拼盤超級襯上面白酒,同埋呢個質素呢個價錢小編真係覺得抵。-磯煮南非鮑魚配煙燻希靈魚子 💰138 7⃣冰鎮口感鮑魚相當爽口,再係面上鋪上魚子醬,成個level昇華咗幾倍。-紐西蘭托托蜆配香草牛油白酒汁 💰198 8⃣蜆首先相當大隻而且放得好精緻,睇得落擺盤落咗好多心機。悉心炮製嘅湯汁襯托蜆本身嘅鮮,高級又鮮甜。-黑松露野菌湯 💰68 7⃣濃烈黑松露野菌味,仲飲到野菌碎口感十足。-法式龍蝦濃湯 💰88 7⃣好香嘅龍蝦鮮味。鮮甜而不澀。-青蘋果雪葩清甜嘅青蘋果雪葩,一試難忘。-澳洲M5和牛肉眼配紅酒燒汁 💰368 7⃣五成熟口感可以話完美,襯用心炮製紅酒燒汁,小編覺得係2020年top 5好味。-香煎智利鱸魚拌番
法式蒜蓉包 💰48 7⃣
蒜香味好足超級脆口,作為starter真係啱啱好。
西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁 💰138
酸度適中果香味超級足,無論味道層次都豐富。
西班牙風乾火腿芝士拼盤 (細) 💰168 8⃣
磯煮南非鮑魚配煙燻希靈魚子 💰138 7⃣
紐西蘭托托蜆配香草牛油白酒汁 💰198 8⃣
黑松露野菌湯 💰68 7⃣
濃烈黑松露野菌味,仲飲到野菌碎口感十足。
法式龍蝦濃湯 💰88 7⃣
好香嘅龍蝦鮮味。鮮甜而不澀。
青蘋果雪葩
清甜嘅青蘋果雪葩,一試難忘。
澳洲M5和牛肉眼配紅酒燒汁 💰368 7⃣
香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯 💰298 7⃣
白滑無骨鱸魚,鮮味而不帶任何魚腥味。
香芒芝士蛋糕 & 法式焦糖燉蛋 7⃣
焦糖燉蛋蛋味足,精美芒果蛋糕精美又芝味濃郁。
朱古力心太軟 (76%比利時黑朱古力) 伴雪糕 💰78 7⃣
爆流心心太軟時間火候控制啱啱好,配上76%黑朱古力甜而不膩。
Le Paradis Restaurant是法國私房菜,走進餐廳,洋溢優雅寧靜的空間,室內環境昏暗浪漫,戶外用餐區更富情調,掛滿閃亮LED燈,可以享受laid-back的用餐氣氛,品嚐法式風情大餐。西班牙辣肉腸沙律配柚子蜜醋 $138真是開胃,把惹味辣香腸拌合爽脆沙律,每口伴隨肉香,細膩有致,加上柚子蜜醋,感覺清新解膩。香煎珍寶帶子伴黑松露油 $138帶子厚身圓潤,表面油光亮澤,邊沿微微帶焦,沾上黑松露油,入口綿潤、柔嫰,鮮香中帶松露幽香。香煎法國鴨肝配雜莓汁燴蘋果$138鴨肝煎封至金香酥脆,與脆卜卜多士享用,咬下去油香四溢,多士吸收了鴨肝的油花,豐腴細膩,令人回味。以燴蘋果蓉襯托,甜酸有致,恰好中和了油膩感,滋味平衡。白酒牛油汁煮紐西蘭托托蜆 $198 托托蜆是紐西蘭獨有的貝殼珍品,肉質肥大而彈牙鮮甜,加上香草、紅椒絲烹調,贊上白酒,鮮香撲鼻。蜆肉浸泡在温熱的湯內,口感挺身,吸收了惹味牛油汁,滋味細膩,真是一口一鮮味,令人吃過不停了。黑松露蘑菇湯 $68蘑菇湯濃稠,入口熱燙,沐浴在忌廉香中,夾合爽滑蘑菇粒,啖啖充滿黑松露幽香,細膩窩心! 法式龍蝦湯 $88質感稠密,龍蝦鮮味誘人,入口

西班牙辣肉腸沙律配柚子蜜醋 $138

香煎珍寶帶子伴黑松露油 $138
香煎法國鴨肝配雜莓汁燴蘋果$138
白酒牛油汁煮紐西蘭托托蜆 $198
黑松露蘑菇湯 $68
法式龍蝦湯 $88
質感稠密,龍蝦鮮味誘人,入口順滑,湯中有一絲絲龍蝦肉,鮮中帶甜,十分滋味。
青蘋果雪葩
在吃主菜前,吃冰涷微酸的雪葩,清爽味蕾,青蘋果香充滿口腔,非常清新
香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯 $298
智利鱸魚是深海魚類,油脂豐厚,鱸魚外皮煎至金黃,入口焦脆,魚肉結實、彈牙,咀嚼時魚油豐沛,尤勝一般魚柳的口感。以番紅花、海鮮高湯、蒜頭、洋蔥、蕃茄等調味,令湯頭變成獨特橙黃色,緩緩切開,魚肉香嫰細滑,帶濃郁鮮香,以蘆筍條及蘑菇點綴,味道細緻均衡。
煎封法國油鴨脾配雜莓汁$248
鴨胸以慢煮方式烹調,以較低溫長時間熟成,防止肉質纖維在高溫下收縮,使肉質濕潤軟腍。油鴨脾輕輕一切,便骨肉分離,內裡肉質粉嫰,連同少許油脂,肉味香濃,十分滋味。
朱古力心太軟 $78
厚身的心太軟新鮮香焗,切開時朱古力軟心流出,入口迷人朱古力香,配一球餐廳自家製雲喱嗱雪糕,香草味特別濃郁,冷熱交替,加上鮮果肉,配搭蜜甜窩心。
Crème Brulee $58
敲開焦糖表層,燉蛋入口冰涼,香甜嫰滑,完美作結。
2020-11-21
2020-11-21 180 浏览
法式🇫🇷餐廳,見tasting dinner set 都幾抵,人均$500幾蚊起,價位中上。但食完真係物超所值!一入座,店只就會問飲Sparkling water /still water。不過,店員介紹飲下still water,因為係非一般still water, 飲落口有啖啖花旗參味,真係好特別!餐廳充滿法國簡約風,窗框/門框係古色設計,加上暗暗黃燈,真係好適合情侶光臨,自己都自然地elegant 起來💁🏻‍♀️無論係前菜到主菜,甚至甜品,款款都精心炮製,由外觀到入口都令人嚐心奪目之餘,又可以食到高水準菜式。前菜煎鴨肝配自家製雜莓汁燴蘋果黑醋香橙煎北海道珍寶帶子主菜香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯餐湯黑松露野菌湯 +$48/杯 餐酒

雪芭for沖淡

黑松露野菌湯

+$48/杯 餐酒
雪芭for沖淡
2020-11-21 131 浏览
尖沙咀有非常多隱藏高質餐廳,今次嚟到嘅呢一間亦都非同小可。作為一間法式私房菜,餐廳裝潢非常有氣派,亦都設有室內及室外座位,坐落好舒服,而且非常啱坐喺度閑聊。另外餐廳嘅上菜速度都好適中,品嚐完一道菜隔一陣先會再上另一道。🔷法式蒜蓉包 💰48Garlic ToastStarter有蒜蓉包,法式包所以咬落非常香脆,蒜味都好香。🔷西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁 💰138Chorizo Salad with Citron Honey Sauce西班牙辣肉腸帶微辣,口感顛覆左想像,一啲都唔乾身而醋汁帶有香氣柚子味,成個組合fresh得黎又酸又辣。🔷La Galope Sauvignon Blanc (France) 💰298/bottleSauvignon Blanc 嘅酸度適中,入口純得黎又有多元果香味,芳香無比及味道層次豐富。🔷西班牙風乾火腿芝士拼盤 (細) 💰168Iberico Ham and Cheese Platter個Ham同芝士配白酒真係數一數二,仲有沙律茶作伴,醋汁清香。🔷磯煮南非鮑魚配煙燻希靈魚子 💰138 💙100/100Stew Abalone with Archives
🔷法式蒜蓉包 💰48
Garlic Toast
🔷西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁 💰138
🔷西班牙風乾火腿芝士拼盤 (細) 💰168
🔷磯煮南非鮑魚配煙燻希靈魚子 💰138 💙100/100
Stew Abalone with Archives
鮑魚口感爽口,有少少冰鎮嘅感覺,應該有先將鮑魚浸煮一段時間,所以鮑魚本身都帶點味。面頭更鋪上魚子醬,成個味蕾升級左。
🔷紐西蘭托托蜆配香草牛油白酒汁 💰198 💙100/100
Tau Tau Clam with White Wine Cream Sauce
托托蜆每一隻都好大粒,而且食落鮮、甜、爽。餐廳更非常用心咁將每一隻都放置得好精美,蜆應該出咗好多肉汁,碗底個汁非常令人上癮,有白酒嘅香都有牛油嘅甜,再加上托托蜆本身嘅鮮,perfect。
🔷黑松露野菌湯 💰68 💙80/100
Wild Mushroom with Black Truffle Soup
野菌味本身都好濃烈,加埋黑松露真係不得了。湯質感會飲到野菌碎,材料十足。
🔷法式龍蝦濃湯 💰88 💙85/100
Lobster Bisque
呢款龍蝦湯會有龍蝦肉,同出邊嘅相比,既不苦又不澀,有好香嘅龍蝦鮮味。
🔷青蘋果雪葩
好特別地係食main course前拎左個雪葩清一清味蕾,對食物食物非常細心及認真。
🔷澳洲M5和牛肉眼配紅酒燒汁 💰368 💙100/100
Australia M5 Wagyu Rib Eyes
五成熟真係啱啱好,和牛肉味嫩得黎油脂味又明顯,而且牛好厚身,咬落口感豐富。紅酒燒汁配靚牛很完美。
🔷香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯 💰298 💙90/100
Pan Fired Chilean Sea Bass with Saffron Fish Stock
鱸魚大大嚿好立體,望落白滑無骨,熟度煎得剛剛好。底部更有南瓜、蕃茄仔及薯仔等拌碟,鱸魚味又不腥,食得滿足。
🔷香芒芝士蛋糕 & 法式焦糖燉蛋 💙80/100
Mango Cheese Cake & Creme Brûlée
焦糖燉蛋蛋味濃又甜,凍凍地嘅燉蛋面頭更用火燒過糖,使焦糖味香得黎又脆。芒果蛋糕非常精美,芒果味完全唔酸。
🔷朱古力心太軟 (76%比利時黑朱古力) 伴雪糕 💰78 💙100/100
Chocolate Fondant (76% Belgium Dark Chocolate)
心太軟焗得好味真係唔簡單,流心朱古力係基本,而呢個係爆流心就一啲都唔簡單。怕甜,但依度用左76%黑朱古力,做到中和到岩岩好。伴埋個高質雲呢拿雪糕,食到甜而不膩。
2020-11-18 917 浏览
今日肥brown同朋友去左尖沙咀嘅Le Paradis食法國菜肥brown本身好慳家, 但朋友極力推介呢間餐廳, 所以肥brown就決定去一試<蒜蓉法包>一坐入去, 侍應就先送上一盤脆卜卜嘅蒜蓉法包俾我地蒜蓉法包蒜香十足, 唔錯唔錯<法式龍蝦湯>見好多人係OpenRice評價話Le Paradis 嘅餐湯幾好飲, 肥brown當然要try try嗌左份法式龍蝦湯, 龍蝦湯湯頭鮮味十足, 中間都放左啲龍蝦肉<黑松露蘑菇湯>朋友就嗌左份黑松露蘑菇湯黑松露蘑菇湯飲落有粒粒蘑菇感, 上面加左黑松露油, 超正<煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁>主食方面, 肥brown同朋友就一人嗌左一份煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁鴨髀非常肥美, 味道少咸, 但配上薯蓉就啱啱好啦<是日甜品>Le Paradis嘅甜品都好有特色, 估唔到呢個竟然係啤梨雪芭雪芭好綿, 裏面仲有啤梨果肉呢<是日甜品>蛋糕都幾好, 只係味道比較難形容大家仲唔快啲黎try try
<蒜蓉法包>
一坐入去, 侍應就先送上一盤脆卜卜嘅蒜蓉法包俾我地
蒜蓉法包蒜香十足, 唔錯唔錯

<法式龍蝦湯>

<黑松露蘑菇湯>
朋友就嗌左份黑松露蘑菇湯
黑松露蘑菇湯飲落有粒粒蘑菇感, 上面加左黑松露油, 超正

<煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁>
鴨髀非常肥美, 味道少咸, 但配上薯蓉就啱啱好啦

<是日甜品>
雪芭好綿, 裏面仲有啤梨果肉呢

<是日甜品>
蛋糕都幾好, 只係味道比較難形容
大家仲唔快啲黎try try
  • 煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁
2020-11-18 120 浏览
尖沙咀樓上高質fine dining🍽呢間餐廳係喺一幢平平無奇既大廈入面入到去鋪面唔算大 有一半係露台 環境好舒服好寧靜☺️燈光昏暗 彌漫住浪漫既氣氛 估唔到竟然可以咁有情調💕一坐低就提供左sparkling water 同still water👍🏻店員會為我地介紹招牌菜 仲會推介當日新鮮既食材然後逐一講上菜次序🙈 好好服務👍🏻🥗經典凱撒沙律caesar salad 好fresh 醬汁份量岩岩好麵包粒好香脆 煙肉粒帶咸香仲有唔少芝士薄片係上面 好好食😋🥖法式蒜蓉包有蒜蓉粒係上面 烘到好脆🍴紐西蘭托托蜆配香草牛油白酒汁牛酒白酒汁好香 少少辣 仲有洋蔥粒係入面大大隻既托托蜆冇沙好入味 回味無窮😋🍴初榨橄欖油蒜片蝦呢度菜都唔知啲蝦定啲蒜片先係主角😆 炸蒜片好香勁好食😍 d蝦又彈牙雖然係油浸但用橄欖油唔會好膩 勁推薦🤩🥄黑松露蘑菇湯有濃郁既野菌味 亦有蘑菇粒 令口感更豐富😍飲落唔係話好重忌廉味好飽個隻 好好飲又唔驚濟🙈🥄法式龍蝦濃湯龍蝦湯非常濃郁😋 入面食到一絲絲既蟹肉🥰🍨青蘋果雪葩上main之前會有個雪葩比我地清清味蕾 好貼心💕呢個小細節令成餐飯加唔少分!👍🏻雪葩夠晒清新之餘 入面仲有啲蘋果粒
尖沙咀樓上高質fine dining🍽

上main之前會有個雪葩比我地清清味蕾 好貼心💕
呢個小細節令成餐飯加唔少分!👍🏻
雪葩夠晒清新之餘 入面仲有啲蘋果粒咬下

🍴煎封法國油鴨脾配雜莓汁
個皮好脆 油脂量適中 散發住油鴨香 連埋皮食鴨味更濃!
沾埋酸酸甜甜既雜莓醬 中和番鴨脾既咸味😋

🍴澳洲M5和牛肉眼配紅酒燒汁
我地叫左5成熟 外面煎到好香脆內裡軟腍
肉質鮮嫩搭配油花 入口融化 甘香美味 而且肉汁豐富
煎得岩岩好 好好食♥️!再黎既話會encore個牛😆

🍮朱古力心太軟(76%比利時黑朱古力)伴雪糕
流心程度幾好 因為用黑朱古力 唔會太甜🥰 配埋雪糕食到舔舔脷😋
🍮法式焦糖燉蛋
面層焦糖夠薄身 味道唔錯☺️ 燉蛋再軟滑啲會更好
🍷house white
~700/person

• 初榨橄欖油蒜片蝦
  • 澳洲M5和牛肉眼配紅酒燒汁
2020-11-17 670 浏览
大食妹前果排超級忙, 今日難得做完個project, 當然要好好地食返餐約埋朋友仔去食法國大餐慶祝一下今次就去左位於尖沙咀嘅Le Paradis<西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁>前菜方面, 大食妹就嗌左份西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁田園沙律非常新鮮, 用柚子蜜醋汁稍作調味, 恰到好處, 加入西班牙辣肉腸就唔怕太寡啦<三文魚他他配脆法包>朋友仔就嗌咗份三文魚他他配脆法包三文魚口感層次非常豐富配上咸脆嘅法包, 係一個唔錯嘅小食<初榨橄欖油蒜片蝦>大食妹見到初榨橄欖油蒜片蝦覺得好特別, 畢竟呢味小食係法國餐廳的確比較少見初榨橄欖油蒜片蝦其實係油浸蝦, 熱油有特別調味, 蒜香十足, 蝦肉軟嫩, 大家嚟到一定要試<香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯>本身Le Paradis嘅油浸蝦已經令人眼前一亮, 點知佢嘅香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯更為出色智利鱸魚外皮煎得脆卜卜, 但魚肉依然嫩滑, 配撘番紅花魚湯, 真係perfect match<煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁>食法國菜又點可以唔食佢嘅油鴨髀呢煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁
約埋朋友仔去食法國大餐慶祝一下
今次就去左位於尖沙咀嘅Le Paradis

<西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁>
前菜方面, 大食妹就嗌左份西班牙辣肉腸田園沙律配柚子蜜醋汁

<三文魚他他配脆法包>
朋友仔就嗌咗份三文魚他他配脆法包
三文魚口感層次非常豐富
配上咸脆嘅法包, 係一個唔錯嘅小食

<初榨橄欖油蒜片蝦>

<香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯>

<煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁>
食法國菜又點可以唔食佢嘅油鴨髀呢
煎封法國油鴨髀伴自家製雜莓汁味道比較咸, 鴨皮非常脆, 油脂入口即溶, 鴨肉軟而不爛, 水準唔錯

食完正餐梗係要食甜品
嗌咗份是日甜品, 出到嚟竟然係焦糖燉蛋, 估唔到連是日甜品都咁高質
  • 初榨橄欖油蒜片蝦
  • 香煎智利鱸魚拌番紅花魚湯