2018-08-01
今餐老公話事想食西餐, 呢間喺婚紗街三角公廁嘅位置Lab Eat 就啱曬, 氣氛好, 待應姐姐態度好親切, 幫忙落單, 埋單時又問下有冇地方改善,好warm 呀。生蠔- 好大隻啦, 好新鮮,海水味重嘅。海膽黑松露意粉- 個樣已經好吸引, 意粉剛剛好煙韌適中,海膽味道唔濃但份量好多 好滿足。 海膽要獨立一大啖放入口, 因為黑松露味超濃, 個汁好creamy嘅, 溝埋一齊 就無曬海膽嘅味道, 個汁對於我自己就覺得膩左少少。 意粉入面有好多蒜片 同洋蔥粒, 好搶味。Seabass, 魚皮煎得香脆,微微黑胡椒香味帶出魚嘅香味, 肉雖然咁大件但又好滑身, 食得出只係用少少鹽吊起個鮮味, 簡單好食。仲有伴碟嘅露荀要一讚, 好粗身但非常鮮嫩, 好想可以食多幾條。甜品有心太軟, 高質素, 有流心效果, 朱古力味好濃 配凍冰冰雪糕 係一絕。飲品 係 Mango Magic, 芒果味梳打, 淡口得黎好Fresh 沒有死甜, 飲得好舒服。老公就叫左cocktail , 外型贏曬, 酒味唔重好易入口 。
生蠔- 好大隻啦, 好新鮮,海水味重嘅。