2022-05-23 111 浏览
今日終於同友人相約左期待已久嘅西餐廳,係openrice有好多好評,今日就黎會會佢~ 頭盤係生蠔,一共4隻,同友人一人2隻隻隻蠔都好肥美大隻,食落鮮甜仲伴有淡淡海水味,令人食完又想再食餐湯就叫左牛肝菌湯~味道十分香濃,重點係啖啖蘑菇粒,有口感意式生牛肉薄片本身一見到碟野上黎都驚驚地,以為咁紅咁生,一定好腥但好彩,肉質鮮甜軟嫩,咸咸地,配埋黑松露再昇華,會再叫~ 昆布高湯冷凍鮑魚好特別嘅一道餸,果凍般嘅昆布高湯包住鮑魚,鮮味2重奏~ 值得一試炭燒澳洲M6和牛牛柳簡簡單單嘅煮法,就最易凸顯牛肉肉質嘅鮮甜,炭燒程度岩岩好,令肉味添上一份炭香味西班牙紅蝦+海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬個名已經講齊哂有啲咩係度,蝦彈牙鮮甜;海膽配魚子醬,完美,仲有意粉,個肚岩岩好飽哂~雖然飽哂,但甜品係第2個肚,我地叫左個tiramisu+雲呢拿雪糕,軟綿綿嘅tiramisu再加自製雪糕,完左今場食戰叫左杯士多啤梨飲品,不過不失~ 好靚

頭盤係生蠔,一共4隻,同友人一人2隻
餐湯就叫左牛肝菌湯~
味道十分香濃,重點係啖啖蘑菇粒,有口感

意式生牛肉薄片
本身一見到碟野上黎都驚驚地,以為咁紅咁生,一定好腥
但好彩,肉質鮮甜軟嫩,咸咸地,配埋黑松露再昇華,會再叫~

昆布高湯冷凍鮑魚

炭燒澳洲M6和牛牛柳

西班牙紅蝦+海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬

叫左杯士多啤梨飲品,不過不失~ 好靚
2022-05-23 115 浏览
晚餐同朋友二人撐枱腳,去左少有名氣尖沙咀嘅餐廳Lab eat restaurant and bar。 店員好細心,一坐低就已經幫我地斟水,用膳途中見我地飲哂都幫我地添返。入夜點上小蠟燭,更添氣氛。我地兩個人叫左二人dinner set,由頭盤,湯,主食到甜品店員都有輕輕咁講解。頭盤其中一樣係係法國生蠔,上碟連埋Tabasco,而檸檬已經擺左喺唧檸檬汁嘅容器,非常方便,輕輕一㩒就輕鬆擠到落蠔上面,唔洗擠到周圍都係。生蠔味道鮮甜,帶海水鹹味,但唔會只得死鹹。口感方面食落好滑,唔會有沙,而且隻蠔開得好好,冇任何蠔殼碎。食完前菜,就到湯啦~牛肝菌湯好有驚喜,好香濃之餘比一般嘅湯更厚身,亦唔會太有顆粒感,食落質感好得意,非常滿意呢個牛肝菌湯,主食西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬,紅蝦都幾大隻,燒過嘅蝦去殼好方便,蝦肉彈牙。海膽同魚子醬味道較濃,配埋蝦肉同意粉有中和返口味,幾好食~而意粉較粗身嘅意粉,有咬口同較有飽足感。飲品方面,雖然對酒冇太深認識,不過紅白餐酒都好順口,質地上面唔會太乾身,配食物都唔錯,白酒更係越飲越順口。

食完前菜,就到湯啦~

2022-05-22
星期日嘅晚餐去左間靜靜地嘅餐廳食飯,有儀式感地叫左二人set。店員一碟一碟咁幫我地上菜,有留意到客人用膳嘅速度,反應夠快,而且好友善~ 先到嘅頭盤- 意式生牛肉薄片,配上芝士片,火箭菜,捲埋一齊食非常有層次感,牛肉薄片唔會韌,入口有微微溶化嘅感覺,配上芝士鹹香以及火箭菜較強嘅味道。令人非常有印象,配搭洽到好處。 另外仲有昆布高湯冷凍鮑魚,高湯好似咁果凍一樣包住鮑魚,高湯質感特別,食落微香清湯味,味道唔會太重。而鮑魚食落唔會因為冷凍而過硬,反而食落幾有咬口。 龍蝦海鮮湯一放低就聞到海鮮香味。湯有帶子,同青口,飲落幼滑而且都幾有海鮮味。 主食碳燒澳洲M6和牛牛柳,牛柳厚身,切起黎唔需要太用力,好軟嫰。 碳燒令表面帶少少焦脆,將肉汁封左喺牛柳裏面,好Juicy仲好重牛肉味,有配芥末醬或者配鹽。我就推介配鹽,帶出左牛肉嘅肉香味。 甜品係Tiramisu配意大利 vanilla gelato。Tiramisu味道唔算太濃,食落冇負擔感。質感幼滑,蛋糕底夠濕但唔會太諗。Vanilla gelato配上微酸嘅士多啤梨乾碎,酸酸甜甜,配搭清新。 整體餐廳氣氛唔錯,服務好好,食物都幾有質素,適合悠閒嘅約
 整體餐廳氣氛唔錯,服務好好,食物都幾有質素,適合悠閒嘅約會,享受一下氣氛。
2022-05-22
2022-05-22 70 浏览
呢間餐廳係主打分子料理嘅。今次男朋友幫我慶祝生日,然後揀左呢間西餐廳,我地叫左個2人餐👥$1388+10% service charge🥢餐前麵包~頭盤~🥢新鮮生蠔🦪因為我好怕腥一開始淨係諗住食一隻,點知呢款蠔係完全唔腥,仲好鮮甜😋,即刻食多隻,上菜時店員有講話呢款好係濃味d嘅蠔。🥢意式生牛肉薄片🐮我又係好怕食生牛肉,點知呢款食落去都係冇腥味,不過就其實食落都冇咩味道,但都係會忍唔到一直夾黎食🤣,可能係個口感幾特別。🥢昆布高湯冷凍鮑魚呢個鮑魚好彈牙,然後加埋jelly狀嘅高湯,味道唔錯,但個jelly會散出黎,所以最後會搞到鮑魚同個湯分開左。~湯🥣~龍蝦海鮮湯🦞個湯超濃味,應該係用龍蝦殼打出黎😋連個青口都應該唔係平日急凍個d,食落口感都唔同,好軟,同埋彈牙😽~主菜🍽~🥢炭燒澳洲M6和牛牛柳🥩牛柳我地揀左5成熟,都係啱啱好😋不過份量就偏細🥢西班牙紅蝦及海膽意粉配魚子醬🦐🍝海膽好足料,有兩大舊😍意粉都好濃味🤤~廚師每日精選甜品👨‍🍳~🥢Tiramisu男朋友打去同餐廳講係慶祝生日,所以餐廳好好,就加左個蠟燭同埋生日牌😽個雲尼拿雪糕係有雲尼拿籽🫢個蛋糕仔都係偏細Red wine🍷/ Whit

$1388+10% service charge

~主菜🍽~

🥢炭燒澳洲M6和牛牛柳🥩
牛柳我地揀左5成熟,都係啱啱好😋不過份量就偏細

🥢西班牙紅蝦及海膽意粉配魚子醬🦐🍝
海膽好足料,有兩大舊😍意粉都好濃味🤤

廚師每日精選甜品👨‍🍳~
🥢Tiramisu

Red wine🍷/ White wine🥂
  • 生蠔
  • 龍蝦湯
2022-05-19 186 浏览
餐廳位於尖沙咀金巴利道最篤篤嘅位置,平時去開果頭附近都唔知道有間西餐廳,最後開Google map先揾到😅 早幾日前在openrice預約晚餐,預訂時間顯示有88折優惠,或5月生日有85折優惠。 一開始點餐,已跟男侍應講朋友係今個月生日,男侍應表示有單點75折優惠,我亦再次確認真係75折?男侍應答“係”!問佢叫生日生蠔優惠抵啲,還是單點折扣75折優惠抵啲,佢就唔願意答我個問題,叫我地自己諗囉。最後我地揀左單點75折優惠。餐廳環境算不錯,當晚全場都算爆滿。食物都唔錯,飲品亦都係我地嚟呢間餐廳影相嘅原因之一。不過我地坐喺冷氣位,我地有麻煩女侍應幫忙熄細冷氣幾次,不過唔夠一分鐘個冷氣又大返。🐢🐝被吹到勁頭痛,加上隔離枱的人有濃郁嘅香水味,(餐廳坐位都比較密),最後無叫到生日甜品就叫咗埋單。網上Openrice和舖頭門口顯示可以用支付寶結帳,最後女侍應問左話Alipay系統更新唔用得,最後碌卡埋單。由於🐢🐝頭好痛,我也無好好檢查張單嘅折扣優惠,返到屋企先見到張單顯示88折,俾個男侍應揾笨左,同埋係自己大意無即刻對清楚張單,唯有下次自己小心啲啦!

Signature Cocktail

生蠔拼盤
US PRIME RIB EYE
  • SignatureCocktail
2022-05-18 246 浏览
吃伴今天帶我到一家高質良心餐廳晚膳,充滿驚喜西餐廳位於金巴利道街尾三角公廁附近,裝修別緻員工們都貼心有禮,就坐後便送上餐包讓我們一邊吃一邊討論菜單先來一杯招牌西班牙水果酒,以白葡萄酒、椰子味冧酒、雪碧、菠蘿汁及果汁混合,加入水果和冰塊,香甜易入口朋友來之前已飲夠,點了一杯無酒精薰衣草雞尾酒!用了巨峰葡萄、乳酪、蝶豆花及梳打調配而成頭盤意式生牛肉薄片及新鮮黑松露口感豐富又清爽,層次感十足法式焗田螺大粒又彈牙,充滿濃濃香草香氣,配上薯蓉底及紫薯炸片作伴菜特色卡邦尼扁意粉口感煙韌掛汁,香濃富蛋味炭燒威爾斯皇室羊扒嫩滑多汁,五成熟剛剛好白朱古力檸檬意大利雪糕賣相精緻,質感細滑又解膩
吃伴今天帶我到一家高質良心餐廳晚膳,充滿驚喜
西餐廳位於金巴利道街尾三角公廁附近,裝修別緻
員工們都貼心有禮,就坐後便送上餐包讓我們一邊吃一邊討論菜單
Labeat  Sangria
Lavender
意式生牛肉薄片及新鮮黑松露
頭盤意式生牛肉薄片及新鮮黑松露口感豐富又清爽,層次感十足
法式焗田螺
特色卡邦尼扁意粉
特色卡邦尼扁意粉口感煙韌掛汁,香濃富蛋味
炭燒威爾斯皇室羊扒
炭燒威爾斯皇室羊扒嫩滑多汁,五成熟剛剛好
白朱古力檸檬意大利雪糕
白朱古力檸檬意大利雪糕賣相精緻,質感細滑又解膩
2022-05-17
Labeat  Sangria
Lavender
意式生牛肉薄片及新鮮黑松露
法式焗田螺
特色卡邦尼扁意粉
炭燒威爾斯皇室羊扒
白朱古力檸檬意大利雪糕
難得今日星期日放假,就同女朋友book咗一間尖沙咀嘅高級法國餐廳,撐吓枱腳,享受下輕鬆嘅時光。一入到黎呢間餐廳就覺得好舒服,燈光光暗剛剛好,唔似普遍嘅西餐廳比較暗色調。一坐落去餐廳就會為你送上暖粒粒嘅麵包,倒上來自意大利嘅礦泉水,服務態度令人賓至如歸!麵包用上蕃茄乾去製成,食落帶點點酸口,可以點上黑醋同橄欖油!前茶我哋叫咗一個法式焗田螺,擺盤非常美麗,見到已經好想即刻食落肚。田螺嘅表面配上法式香草,食落更加帶出田螺的鮮味。田螺嘅底部有香香的薯蓉,非常綿滑,可以連埋蕃茄碎一齊食添。伴碟的紫薯片亦炸得非常香脆,但不油膩。鐘意食魚嘅我主菜叫咗一個脆魚鱗片甘鯛魚柳。馬頭魚肉質較實不易鬆散,煎至金黃嘅外皮,乾身之餘食落好脆口,可以點上旁邊附有嘅千島醬,而底部更配上帶有顆粒感嘅薯蓉,每一啖都食得出廚師嘅功架!飲品方面,我哋叫咗杯Queen blaster 同rainforest blaster打卡,兩杯飲品飲落都好fresh,果味濃郁,完全唔苦。服務員更會在飲品吹起夢幻泡泡,方便客人打卡。

• 法式黑松露牛油香草焗田螺
今日喺尖沙咀睇完婚紗之後,好想同男朋友嚟返個燭光晚餐~呢一間餐廳坐落於唔太起眼嘅金巴利道嘅盡頭,有機會大家一定要拜訪一下!👍🏻日本帶子刺身薄片及溫泉蛋非常精緻嘅前菜,擺碟亦相當出色。先把溫泉蛋吉穿,讓帶子、魚籽、黑魚子均沾上蛋汁,食落滿腔鮮甜,盡是奢華。👍🏻特色卡邦尼扁意粉餐廳嘅手本名菜,意粉口感軟硬適中,掛汁度極高,醬汁用上蛋黃去點綴,夾起的時候會較挺稠,有別於一般用上嘅牛奶同忌廉,所以食落香濃郁得黎唔會太膩,更有粒粒煙肉乾加重鹹香感。👌🏻果木煙燻朱古力布朗尼入口朱古力味濃郁,而且質感好滑,裏面更加帶點果仁,底部放上果木同迷迭香,食落帶點幽香,不過就失去左布朗尼應有嘅厚實蛋糕感。👍🏻Queen blaster 由粉紅色gin,加上荔枝味道嘅liqueur,加埋青檸果汁同雪碧,飲落特別清爽,更帶點香甜,酒味不重,容易入口!👍🏻Rainforest 由百香果混合而成,加上菠蘿果汁同埋薄荷糖漿合成,飲落清甜。而且係端上枱後,職員立刻幫忙吹起夢幻泡泡,大家記住要把握時間打卡啊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)💡餐廳其實有個二人餐都好啱慶祝之用,寵愛另一半嘅你記住行動啊!

👍🏻日本帶子刺身薄片及溫泉蛋

👍🏻特色卡邦尼扁意粉

👌🏻果木煙燻朱古力布朗尼

👍🏻Queen blaster

👍🏻Rainforest

• 日本帶子刺身薄片及溫泉蛋
2022-05-15 71 浏览
尖沙咀金巴利道差唔多係一條韓國食街,但今次想試另外一間叫LAB EAT Restaurant & Bar嘅西餐廳餐廳裝修幾舒服,樓底又夠高,氣氛輕鬆一坐低侍應介紹咗兩杯特飲有酒精嘅係薄荷菠蘿汁Cocktail及冇酒精嘅西柚Cocktail,都幾好飲前菜係焗田螺,加咗炒香嘅蒜蓉仲有薯蓉一齊食,好夾另外再加咗個拖羅蓉海膽杯,裡面有三文魚子,鮮味鹹香味十足主菜有香煎龍蝦尾配意大利飯,龍蝦尾煎到剛剛熟,煙韌鮮甜。意大利飯就用咗龍蝦嘅膏一齊煮,濃濃嘅蝦膏味滲哂入啲飯度,份量亦好滿足另外一個主菜係煎西班牙黑毛豬鞍,侍應話呢隻豬係食橡果大嘅,所以唔煎到100%熟都OK。而豬嘅肉滲出甜甜肉香,越食越好食。而伴碟嘅配菜有用辣肉腸炒香嘅薯粒,都好惹味甜品係Brownie,上枱時用有煙熏味嘅器皿,聞到淡淡的木屑香味。而Brownie上面仲有輕輕燒過嘅棉花糖粒,配濃濃嘅朱古力食好夾餐廳雖然唔近地鐵站,但都算易搵,而且食物款式選擇質素各樣都唔差,以後去尖沙咀又多個西餐選擇👍😍
餐廳裝修幾舒服,樓底又夠高,氣氛輕鬆

前菜係焗田螺,加咗炒香嘅蒜蓉仲有薯蓉一齊食,好夾

另外再加咗個拖羅蓉海膽杯,裡面有三文魚子,鮮味鹹香味十足

2022-05-13 66 浏览
與友人相約去食西餐,係open rice搵到呢間好高評價 食物質素似乎唔錯嘅餐廳🍴雖然位置有些隱秘 不過招牌都係吸引 入到去樓底高 空間感唔錯 環境偏暗調 很有氣氛👍🏻👍🏻員工有禮貌且會留意不同客人嘅需要👍🏻 抵讚揀左set dinner for2 非常豐富😍😍[STARTERS]🦪新鮮生蠔生蠔有四隻,每隻都大大隻!好肥美又夠新鮮😋😋😋 處理得宜,淡淡海水味😚食完都唔夠喉😋😋🇮🇹意式生牛肉薄片好少食生牛肉,估唔到個味道非常不錯😛😛擺盤靚 燈光打在粉嫩的牛肉上好正🤪連埋黑松露同芝士一齊食口感豐富😊就咁食都好嫩🥰🥰❄️昆布高湯冷凍鮑魚呢個名堂好得意!用左特別嘅處理手法將昆布高湯雪成啫喱包裹著鮑魚😙聞落有啲酒香但食落又冇🤣🤣食到淡淡昆布湯嘅味道 可能我比較重口味🤪如加多小小鹹味調味 會更正😋😋鮑魚大大隻而且食落彈牙😚😚食完頭盤都已經好滿足😋😋每款都高質👍🏻[SOUP]🥣牛肝菌湯見到都知道好濃!食落都好濃郁牛肝菌,好足料,好啱友人心水😋😋🥣龍蝦海鮮湯而我就更喜歡呢個🤪好濃龍蝦味但係唔會過苦👍🏻加入其他海鮮有帶子青口 提升鮮味 帶子鮮甜😙😙[MAIN COURSE]🐂炭燒澳洲M6和牛牛柳😍😍外面焦

員工有禮貌且會留意不同客人嘅需要👍🏻 抵讚

🥣牛肝菌湯

🥣龍蝦海鮮湯

[MAIN COURSE]

🐂炭燒澳洲M6和牛牛柳

😍😍外面焦香 內裡粉嫩 切開見到好粉紅以為好生會韌 點知好易切開 食落淡淡炭燒味 牛肉味濃郁 肉質軟嫩 又夠厚身 處理得唔錯👍🏻食完唔夠喉😚😚

🇪🇸西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬

紅蝦好大隻 肉質鮮甜👍🏻海膽唔腥配埋魚子醬都好夾!意粉偏粗果款 食落有筋道🤣掛汁ok 若果再creamy啲會更正😋😋

[DESSERT]

tiramisu配雲尼拿gelato

最後以甜品作結😚😚😚好滿足 而且食落較輕盈唔會增加過多飽腹感👍🏻👍🏻

整體來講,呢餐食得好滿足!環境唔錯 好適合慶祝或者慢慢食傾下計✌🏻
2022-05-13 53 浏览
今晚女性朋友帶路去咗尖沙咀金巴利道一間西餐廳食飯,去到見到個門口裝修幾精緻,有啲水晶燈。餐廳有個幾大嘅吧枱,所以叫了兩杯Cocktail試吓,上枱嗰陣個杯面會有一個大氣泡,有啲煙喺面,篤穿咗就可以飲到,賣相幾吸引,影張相都幾靚。前菜叫了一個焗蝸牛,上枱賣相幾精緻,餐碟都幾靚,最緊要工具俾你吃蝸牛,有重蒜味同香草味,旁邊有啲薯蓉及焗乾咗嘅番薯片,味道不錯。主菜叫咗個龍蝦尾意大利燉飯,上枱蝦尾幾大隻,面頭有啲辣辣地嘅醬汁,最緊要係個飯用咗好濃郁嘅龍蝦或蝦湯煮過,所以味道非常濃郁,呢度煮嘅意大利飯比較軟身,所以唔會咁難消化。另外再叫咗個西班牙黑毛豬鞍,豬肉肉質細嫩粉紅又多汁,唔會有豬躁味,入口又彈牙,上枱聞到啲好重嘅炭香。托底嘅薯仔粒仲要有少少莎樂美香腸,所以辣辣地有啲肉香,旁邊有啲酸酸地果蓉帶出豬甜味,非常好吃。最後點了一個煙燻Brownie,托盤內有啲煙燻過嘅香草,所以甜品上枱有重重嘅煙熏味,入口朱古力鬆軟濃郁,仲有啲果仁,面頭有少少朱古力裝飾及火炙過嘅棉花糖,煙煙韌韌非常之好味,整個組合好出色。餐廳整體賣相都好吸引,但又唔會過於浮誇,菜式上碟都仲有暖嗰隻碟,所以算幾細心,最重要西餐來講
餐廳整體賣相都好吸引,但又唔會過於浮誇,菜式上碟都仲有暖嗰隻碟,所以算幾細心,最重要西餐來講份量都夠大,算食得飽!
2022-05-12 43 浏览
性價比高二人套餐海鮮🦞牛排🥩甜品🍮有齊啱囇選擇困難症嘅人!唔使諗!已經配好,只係二揀一就可以頭盤 前菜 新鮮生蠔🦪 4隻都算大隻 我記得食完係冇肚屙嘅🫣仲有薄切北海道帶子套餐附送香檳🍾️氣氛很好 可以一邊食一邊輕飲 傾吓計本身餐廳都有唔少特色調酒餐湯 好濃郁蘑菇香味 仲有少少蘑菇粒 係我喜歡嘅味道龍蝦🦞湯 微微酸味 開胃無花果蜜瓜沙律🥗澳洲龍蝦尾 大大啖龍蝦肉 煎到好香 咬落入面仲好多汁M4 牛扒牛扒煎得啱啱好 唔會過熟味道正常 同朋友傾吓計 呢間餐廳係不錯嘅選擇
性價比高二人套餐

海鮮🦞牛排🥩甜品🍮有齊
啱囇選擇困難症嘅人!
唔使諗!已經配好,只係二揀一就可以

頭盤 前菜

味道正常

同朋友傾吓計 呢間餐廳係不錯嘅選擇
  • 龍蝦湯
2022-05-06 76 浏览
晚市重開,今次就同朋友黎到依一間西餐廳試試。環境舒適,晚市一眼望去全場full! 睇下係咪咁好食先☺️🔸️焗智利白鱈魚柳(200g) $398- 魚肉嫩滑,小小的方形魚柳感覺很快吃完~魚柳下是薏米仁,口感煙韌,搭配較有新意!🔸️澳洲M5和牛肉眼(400g) $598- 肉扒很大塊,肉質諗軟juicy ,筋不多! 牛味重,不過伴碟的薯菜分開上,較少見此做法。🔸️白酒煮澳洲藍青口(300g) $228- 值得一讚的是所有青口都能開口,青口肥美滑嫩,被湯汁中的白酒去掉腥氣,湯汁還有牛油香,好吃!🔸️Cocktail- Labeat Sangria(White wine/malibu/pineapple /juice/Sprite )$118- 入口香甜,果味濃郁,酒味不重。但裝飾得非常精緻,杯口以橙乾片和乾花點綴,內裡有煙,少女心爆發!🔸️Lab Eat朱古力三重奏(朱古力心太軟/意大利雪糕球/朱古力歐培蛋糕)$198- 廚師推界! 如果要點記得早少少order, 因為即點即整,大約預20分鐘! 一黎待應已經叫你準備定手機,然後會點火! 不過個過程其實得3秒左右,但都好有趣,影相打卡可叫~ 三個甜品最喜

🔸️焗智利白鱈魚柳(200g) $398

🔸️澳洲M5和牛肉眼(400g) $598

🔸️白酒煮澳洲藍青口(300g) $228

- 廚師推界! 如果要點記得早少少order, 因為即點即整,大約預20分鐘! 一黎待應已經叫你準備定手機,然後會點火! 不過個過程其實得3秒左右,但都好有趣,影相打卡可叫~ 三個甜品最喜歡心太軟,朱古力味濃。蛋糕反而略干,雪糕球okay!

🔸️5星⭐評分

✅生酮/低碳飲食
✅適合想坐底傾計的朋友
✅慶祝節日

2022-05-04 2362 浏览
今日與妹妹終於來採點位於尖沙咀金巴利道的LAB EAT,這是間集西餐/海鮮/酒吧一體的餐館。進入店內水晶吊燈裝潢十分奢華搶眼,而微亮氛圍又顯低調,很喜歡這種風格。與妹妹兩人初次登門,怕選擇障礙又發生速速挑了LAB EAT的套餐。普實無華的麵包,口感軟咀嚼後有淡淡麥香味,是我喜歡的味道,搭配湯品亦不失配角的地位。佳餚最佳搭配就是Red and White Wine,小撮一口香醇不酸澀順口!新鮮碩大的生蠔,鮮嫩蠔肉爽滑口感,一口咬下濃濃海味在舌尖翻騰意式生牛肉薄片,片片鮮紅色澤誘惑著雙眼,鮮甜軟嫩的肉質滿足著挑剔的味蕾,很棒的開胃菜。昆布高湯冷凍鮑魚,好特別的料理手法。昆布高湯以果凍般呈現,清爽中帶著昆布的鮮味,鮑魚肉質口感中更多了一分勁道,這種滋味值得一試。牛肝菌湯,看似無奇,但香氣撲鼻,鹹淡適中,濃滑的口感後口齒留香。龍蝦海鮮湯,紅橙色澤讓人食指大動,濃湯一口入喉,鮮味就像海浪衝擊般散開,這滋味真令人回味無窮。炭燒澳洲M6和牛牛柳,簡單的料理更凸顯出牛肉肉質的鮮甜,炭燒程度洽到好處肉質軟嫩不老柴,更讓肉味中多了一份炭香氣味。西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬,西班牙紅蝦的肉質保留了

西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬,西班牙紅蝦的肉質保留了該有的Q彈口感外也烤出了鮮甜味。勁道的意粉裹上海膽與奧西特拉鱘魚子醬真是完美的搭配,口口鮮滑的濃郁滋味,真是口口滿足。

最後的甜點時間,飽足後來份甜點那是人生一大享受,瞧見妹妹幸福洋溢的笑容,便知這甜點已經擄獲了我倆的心。最後就在這甜在心頭的美味結束了這頓令我們映像深刻,心滿意足的美妙晚宴。
2022-05-02
2022-05-03 97 浏览
同朋友行開尖沙咀又諗唔到食咩,開OpenRice見到呢間餐廳又做緊七五折優惠 又有酒飲,就即興黎左1) Fresh Oyster $69@1生蠔好新鮮 同埋都算大隻 本身唔太鍾意食生蠔嘅我都覺得好易入口 清清甜甜 加埋海水味同檸檬汁嘅酸味 作為前菜一流~2)Australian Mussel Pasta $308呢間餐廳既main course唔算好多選擇,咁岩見塊黑板寫住青口意粉,雖然圖都冇張 但個名都已經好吸引,就叫咗黎試吓。上餐時見到賣相已經好靚,食落又好好食,佢啲海鮮好鮮甜,意粉係偏煙靭嘅手工意粉,好卦汁,索晒海鮮嘅鮮味!好食3)Black Truffle Musroom & Sea Urchin Linguine $288呢一碟上枱都好驚喜,有兩大舊海膽放係面,超奢侈!linguine好香黑松露味 海膽又好鮮甜 完全唔腥唔苦,一啖意粉一啖海膽,超滿足!鍾意食海膽同黑松露嘅人,一定要食呢個另外我哋嗌咗兩杯Cocktail:White peach cooler $88 同thanksgiving $98,但味道都係好一般 連相都冇特別影,所以都係推介佢啲嘢食多啲呢間餐廳好啱情侶或

1) Fresh Oyster $69@1

Oyster

Australian Mussel Pasta

Black  Trafford  Mushroom  &  Sea  Urchin  Linguine

呢間餐廳好啱情侶或者一家人食慶祝飯,近尖沙咀呢個鬧市 但入面又靜靜地可以傾下計,下次會再黎食佢啲海鮮
Oyster
Australian Mussel Pasta