2022-06-03
回復晚市堂食後周圍試吓,係韓國街附近發現隱秘西餐,在金巴利道盡頭完全唔起眼,雖然不是特色佈置,但食物質素同特色cocktail 完全值得大家去同朋友飯聚,傾吓chill吓輕鬆吓。西餐好多時個人喜好頭盤一定叫白酒青口,滿滿白酒汁掛在青口上心入口嫩滑飽滿,滿滿白酒汁掛在肥嘟嘟既青口肉上面,食唔停口。另外湯就試吓蕃茄蟹肉湯,蕃茄蓉加上鮮甜嘅蟹肉,簡單一個湯睇得出餐廳對食物嘅誠意。跟住主菜㨂咗烤雞,最正係已經起哂肉,烤到個皮脆卜卜非常香口,香草配上肉汁好惹味,配薯蓉剛好吸滿肉汁。意粉方面㨂咗黑松露海膽扁意粉,本來擔心兩者有著獨有既味道會唔會唔夾。點知黑松露配扁意粉本身已經好正,加埋新鮮海膽,仲要係勁多,食落口係多重味道既感覺,又出奇地夾,下次要再encore。甜品方面心太軟配杏仁布甸,將一濃一淡味甜品擺埋一齊,竟然朱古力心太軟無搶到杏仁布甸既味,要讚下佢將軟滑杏仁布甸配香脆果仁係味覺新享受。不得不提如果鍾意飲cocktail 一定會俾佢地既cocktails 吸引,睇見周邊的人唔同款既cocktail 勁吸睛,不過個人鍾意白酒所以無試,下試要試吓,打咭都開心。