KABOOM

2023-05-27 120 浏览
襯天氣還未很炎熱時,趕緊把握可以坐露天海景的座位。由於是星期五傍晚的關係,我們都比較早時間book此餐廳。一去到以為露天海景是同一層,但原來要到露天海景座位是需要經20樓再步行上多一層才到,而如果你想order 酒精飲品是需要步行到下一層到20樓order並付款。在這個安排上實屬不方便。頂層是天台,用帳幕圍著整個用膳範圍,落雨都不怕。而且有波波燈飾,入夜後亮燈好有feel。Deep Sea Tacos用粟米片夾住蝦肉、三文魚籽、菜,咬落去有不少蝦啖啖肉,好彈牙。醬汁亦好夾,食落都幾開胃。Typhoon Shelter Style Crab Pasta避風塘主題的意粉,意粉煮得剛好彈牙有嚼口,辣度恰到好處,好惹味。Corn!Corn!Corn!這款有3種味道,有Herb ,Chill & Garlic and spices。3種都各有特色,味道香濃可口,而且不太辣。Every Day Feels Like A Monday!是一杯好吸精的藍色Cocktail,入口好fresh,特別是用青蘋果、柚子混合而成的,酒精濃度不太強,好適合我。亦order一杯黑啤,chill 下。

Deep  sea  tacos

Deep Sea Tacos

Typhoon  shelter  style  crab  pasta

Corn!Corn!Corn!

2023-05-05
  • Deep Sea Tacos
望住維港景色食午餐好賞心悅目😌環境舒適,fusion泰菜好有心思,set lunch黎食都想都唔錯!.House Salad🥗唔好以為係個普通沙律,內有乾坤呀🤭泰式醬汁好開胃,有啲香料係入面!大蝦、車厘茄、牛油果都好好食😋.Grilled Whole Squid Aromatic Rice🦑🍚隻魷魚超大隻😱厚身得黎好煙韌,唔會難咬,好食!配焗時令蔬菜,用青咖喱汁黎撈飯好香,啲飯係少少椰漿油飯咁,食落比較黏身,好特別🤩.Stone Grilled Australian Grass Fed Ribeye🥩個扒整得好入味,肉都頗juicy唔會韌,配菜有車厘茄、薯蓉、脆肉瓜,點少少燒汁已經夠晒味了😉.可以望住bartender調Cocktail🍸😌Canloocan甜一點嘅cocktail,加咗柚子汁同蘋果汁,有淡淡接骨木花味道添🌺.Mandalay加左芒果蓉🥭、菠蘿汁同檸檬汁,酸甜易入口,薑味梳打係夏天飲好舒暢😍
House Salad🥗

可以望住bartender調Cocktail🍸😌
Canloocan

Mandalay
今日收工由朋友話事食乜,於是跟佢去左尖沙咀一間天枱酒吧餐廳~一入餐廳就見到維港大海景✨店員親切有禮為我地安排坐喺吧枱前,除左欣賞到維港美景,仲可以睇到調酒師們調製特色飲品🍸🔸Damn Pissed Off!🔸黎到咁靚環境一定要飲返杯,呢度嘅飲品造型好特別,啱晒鐘意打卡嘅朋友📸呢杯浴缸造型雞尾酒,上面嘅泡沫用左份子料理技術,帶有淡淡嘅伯爵茶香☕️主體飲落好香熱情果味,酸酸甜甜好易入口,而且酒體唔會好重,夏日飲一流🍹🔸Canloocan🔸另一杯同樣賞心悅目,聞落好香桂花味,入口柚子味濃,後勁帶有少少接骨木花獨有嘅香味,同樣都係酸酸甜甜,邊食邊飲,既清新又消膩🍸🔸KABOOM Special Prawns🔸餐廳以東南亞fusion菜為主,小食揀左個避風塘大蝦🦐剝殼大蝦肉質爽口,配上炸蒜、香草、辣椒等配料,好惹味! 🔸Crab Bao Bao🔸每個刈包入面夾住一整隻炸到好酥脆嘅軟殼蟹,脆卜卜加上微辣醬汁,配搭得好夾👍 🔸Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore🔸海鮮冬蔭功義大利飯滿佈海鮮,有軟殼蟹、大蝦同帶子🦀🦐加上濃厚creamy 嘅冬蔭功汁同軟綿嘅義大

🔸Damn Pissed Off!🔸

🔸Canloocan🔸

🔸KABOOM Special Prawns🔸
🔸Crab Bao Bao🔸
海鮮冬蔭功義大利飯滿佈海鮮,有軟殼蟹、大蝦同帶子🦀🦐加上濃厚creamy 嘅冬蔭功汁同軟綿嘅義大利飯,酸酸辣辣嘅泰式fusion菜,令人胃口大開👍
🔸Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak🔸
燒肉眼扒炭香味十足,牛扒雖然唔算好厚切,但勝在肉嫩而且有肉汁🤤配菜嘅各款烤蔬菜都唔馬虎,有菜有肉份量十足😳
餐廳環境幾chill幾舒服,唔單止有靚景,食物尤其飲品賣相有特色,味道同樣出色👍款式之多一次試唔晒,下次要帶多幾個朋友黎再試其他😊
朋友推介我嚟Kaboom一嚟到 見到全落地玻璃 窗外景飽覽維港海景感覺好舒服Relax仲有室內室外選擇添我哋選擇坐室內 環境同樣舒服Appetizer : Salad or Soup前菜:沙律🥗或湯我地叫左沙津 湯各一沙律菜夠新鮮 配紅桑子 藍莓 士多啤梨等水果餐湯是鮮蕃茄湯,本身好鐘意飲蕃茄湯酸酸甜甜好開胃Main 主菜Oven Baked Spiced Chicken Thigh 烤箱五香雞腿 $128烤箱五香雞腿外脆肉嫩 一上枱已經聞到烤香真心吾錯Stone Grilled New Zealand Grass-fed Ribeye Steak 石烤肉眼牛扒 $178肉眼牛扒煎得好靚 肉質嫩滑配上BBQ醬汁 好美味Drink Coffee(hot)House MocktailMocktail揀左菠蘿椰子味道 味道好夾好吾錯整體來說,遠眺維港美景 室內/室外各有特色 絕對是打卡的好選擇 下次會試埋晚餐
朋友推介我嚟Kaboom

Appetizer : Salad or Soup
前菜:沙律🥗或湯
我地叫左沙津 湯各一
沙律菜夠新鮮 配紅桑子 藍莓 士多啤梨等水果

餐湯是鮮蕃茄湯,本身好鐘意飲蕃茄湯
酸酸甜甜好開胃

石烤肉眼牛扒 $178
肉眼牛扒煎得好靚 肉質嫩滑

配上BBQ醬汁 好美味

Drink
Coffee(hot)
House Mocktail
Mocktail揀左菠蘿椰子味道 味道好夾好吾錯

2023-05-17
2023-05-22 80 浏览
餐廳位於太子集團大廈20樓,提供室內同室外坐位,室內有落地大玻璃,眺望維港景色,個view 非常正!超級鍾意佢地嘅裝修,採用左東南亞元素,尤其係張籐製餐椅,加埋超大柔軟cushion,好relax,好似去左旅行渡假咁chill❤️.啱晒weekend 約埋另一半或者三五知己嚟放鬆一下。Menu好吸引!!每樣都好想試,cocktails, appetiser 同main course都好有特色!!揀左好耐先決定到😂.Tuna Cups $88吞拿魚切粒,撈埋醬汁,食落彈牙無筋,幾配埋薄脆餅底,yummy🤤Crab Bao Bao $128鬆軟的刈包,夾著新鮮炸起嘅原隻軟殼蟹,超鬆脆,加埋清新沙律醬,口感一流。Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258冬陰功口味嘅risotto😍 海鮮份量十足,有刺身級帶子,彈牙海蝦同埋原隻軟殼蟹。雖然話係冬陰功,但食落其實唔辣,醬汁又香又creamy.Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358網燒肉眼扒,牛肉味濃,我自己怕生,所以通常會叫七成熟,難

Tuna Cups $88

Crab Bao Bao $128

網燒肉眼扒,牛肉味濃,我自己怕生,所以通常會叫七成熟,難得咁熟之餘仲保持到咁juicy 同肉質軟腍,抵讚👍🏻👍🏻,配菜方便有薯仔,南瓜,蕃茄仔等等。

除左食物高質,餐廳仲提供好多款特色cocktail.

Kaboom $138
餐廳嘅招牌Kaboom以威士忌、焦糖味甜酒、奶茶等調製,再係面頭鋪上忌廉,入口有威士忌嘅香味,但一d 都唔苦,好快比甜味蓋過,好易入口,啱晒女仔!

I Need To Keep Fit! $128
呢杯睇落好健康嘅Cocktail三 係用Rum、青檸汁、抹茶同埋牛油果忌廉等調製,飲落口感清新,帶d 酸酸地同有抹茶嘅香味,啱晒夏天飲,易入口又開胃。

餐廳戶外位置都好靚,但當日去到正在落大雨,同露天位置無緣,唯有等下次好天再encore ☺️。
2023-05-14
  • Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak
  • Crab Bao Bao
  • Damn Pissed Off!
  • Tuna Cups
  • I need to keep fit
  • Kaboom
  • Tom  Yum  Gong  Risotto
2023-05-21 63 浏览
係尖沙咀想搵間景色比較靚既餐廳呢度就岩哂除左室內位置仲有頂樓天台既座位兩者都會望到海景 環境都一樣咁舒適主打東南亞Fusion菜式 星期六日仲有午餐餐牌♥︎𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟐𝟓𝟖包左餐湯 前菜 主菜同飲品 食物都相當豐富➜𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫•𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞𝐛𝐚𝐢𝐭 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝呢個沙律用左泰國特色醬汁 酸酸甜甜再加上脆卜卜炸魚仔 真係好有風味•𝐇𝐨𝐦𝐞-𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐒𝐤𝐞𝐰𝐞𝐫𝐬另一個前菜都幾得意 自家製既班戟皮入面包左大啡菇 巴馬火腿 牛油果 生菜同蕃茄仔班戟好軟滑 唔會好厚 成個配搭食落味道都幾好 ➜𝐌𝐚𝐢𝐧•𝐒𝐢𝐧𝐠𝐚𝐩𝐨𝐫𝐞 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐩𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐨𝐫𝐤 𝐣𝐨𝐰𝐥 𝐦𝐞𝐚𝐭食落完全係星州炒米既意粉版 好惹味豬頸肉口感爽彈 同呢個醬汁係好夾 •𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐥𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞呢個海鮮意大利飯都真係幾足料 大推!有青口 帶子 大蝦 魷魚 份量仲唔少青口好大隻 仲帶有小小海水味烤大蝦好香口 肉質彈牙 帶子亦夠鮮甜用左龍蝦湯煮成既意大利粉好入味飯粒軟硬適中 唔會太腍有小小咬口另外餐廳仲有多款Cock
係尖沙咀想搵間景色比較靚既餐廳呢度就岩哂

班戟好軟滑 唔會好厚 成個配搭食落味道都幾好

➜𝐌𝐚𝐢𝐧
食落完全係星州炒米既意粉版 好惹味
豬頸肉口感爽彈 同呢個醬汁係好夾

呢個海鮮意大利飯都真係幾足料 大推!
有青口 帶子 大蝦 魷魚 份量仲唔少
青口好大隻 仲帶有小小海水味
烤大蝦好香口 肉質彈牙 帶子亦夠鮮甜
用左龍蝦湯煮成既意大利粉好入味
飯粒軟硬適中 唔會太腍有小小咬口

另外餐廳仲有多款Cocktail 全部都好打卡-able
餐廳位於太子集團大廈20樓,之前夜晚已經嚟過一次😛 提供室内同室外座位,室內落地大玻璃眺望維港夜景🌃真係好正,可惜當晚落雨無得上rooftop ,今次揀咗下午茶時段嚟,佢地嘅裝修採用東南亞風元素,加埋籐製餐椅同柔軟cushion,感覺好relax當旅行渡假咁 chill,可惜又係落雨🥹好彩室內環境同樣好舒適,無論Ccocktails定小食都好有特色🥂🍹🤌🏻Damn Pissed Off酒杯同插件好有心思同特色,打卡一流🤣浴缸🛁鴨仔造型十分搶眼,泡泡下面係一杯加了vodka同熱情果汁、菠蘿汁嘅雞尾酒,香甜易入口啱晒女友😛真係好睇好飲🤌🏻Tonight Is Gonna Be A Good Night充滿東南亞嘅味道,標上有花🌸🌼嘅藝術裝飾好靚,酒味偏清爽優雅,用上高身酒杯再唔少花瓣點綴,除咗清香淡雅接骨木花味,加上檸檬香嘅vodka base ,心矌神怡🌴🤌🏻KABOOM Sharing Platter小食拼盤份量都好多,夠2-3個人食🤣有單骨雞翼、沙嗲雞肉串、春卷、凍蝦、、薯條🍟炸物水準高,春卷脆身唔算油膩,最鍾意沙嗲雞肉串帶微微碳香氣,啖啖肉,配上3種醬料沙嗲醬、泰式辣醬同千島醬好正

🤌🏻Damn Pissed Off

🤌🏻KABOOM Sharing Platter
小食拼盤份量都好多,夠2-3個人食🤣有單骨雞翼、沙嗲雞肉串、春卷、凍蝦、、薯條🍟炸物水準高,春卷脆身唔算油膩,最鍾意沙嗲雞肉串帶微微碳香氣,啖啖肉,配上3種醬料沙嗲醬、泰式辣醬同千島醬好正😎

🤌🏻 Dessert Of The Day- Tiramisu
Tiramisu 表層有cream cheese 醬,賣相吸引🤣咖啡味算有層次分明,個人感覺可以再整得更加流心🤣

🚩 KABOOM (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
2023-05-13
下午茶
  • Damn Pissed Off!
  • Tonight is gonna Be A Good Night
2023-05-21 89 浏览
近排見到有間餐廳超高出鏡率,有個大露台,望住個維港景,chill住咁食飯飲嘢!今晚一於試試佢。雖然係閑日,但係餐廳都近乎爆滿,唯有坐室內位置,下次先至坐出邊望海啦。餐廳落地大玻璃,有一半位置可以望到海環境其實都幾靚。食物偏向係西式之餘又溝啲泰式,都幾創新同特別。⦿𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 份量超多,夠3至4人share。有串燒,個沙嗲醬好好味。另外仲有一個大蝦沙律🥗,大蝦非常爽口,味道清爽。另外仲有春卷同埋單骨雞翼。⦿𝐂𝐚𝐫𝐛 𝐛𝐚𝐨 𝐛𝐚𝐨本身想食Taco ,點知做已經賣晒。店員力推呢個,一於一試,軟殼蟹非常之咁大隻,好鬆脆。另外嗰包質感好好。⦿𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞 𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥 𝐠𝐫𝐚𝐬𝐬 𝐟𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 五成熟,火候控制得好好。肉質冇過多嘅處理,簡單咁加少少鹽已經好好食。另外餐廳仲好細心咁加咗啲啲配菜,蔬菜其實都好好食,特別係薯仔。⦿𝐆𝐨 𝐛𝐢𝐠 𝐠𝐨 𝐤𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 其實即係燒春雞,原隻上枱份量超驚人。個皮超脆肉質其實都幾鮮嫩。⦿ jealousy is killing me⦿Jambi仲嗌咗兩杯嘢飲,佢啲嘢飲改名都幾得意,Jambi一杯係蘋果汁溝檸檬再加青瓜,另一

食物偏向係西式之餘又溝啲泰式,都幾創新同特別。

⦿𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫

⦿𝐂𝐚𝐫𝐛 𝐛𝐚𝐨 𝐛𝐚𝐨

⦿𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞 𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥 𝐠𝐫𝐚𝐬𝐬 𝐟𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞

⦿𝐆𝐨 𝐛𝐢𝐠 𝐠𝐨 𝐤𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦

⦿ jealousy is killing me
⦿Jambi

仲嗌咗兩杯嘢飲,佢啲嘢飲改名都幾得意,Jambi一杯係蘋果汁溝檸檬再加青瓜,另一杯係用威士忌做底,再溝青檸同埋粉紅西柚。

兩杯嘢嘅配搭都幾得意,亦都幾新鮮好飲。
  • KABOOM Sharing Platter
  • Crab Bao Bao
2023-05-21 74 浏览
又到左放假打卡時間 💕 之前 bookamrk 左一段時間嘅 KABOOM 終於有機會去到啦!今次揀下午茶時間過去,入到去望到維港 view 真係好 chill 啊 😍 落地玻璃令餐廳採光好好,大量天然光感覺特別舒適,今次 girls‘ afternoon 氣氛滿燈啊 🤩Damn Pissed Off!屬於必點嘅 Signature Cocktail 💕 浴缸杯子配上泡泡同花瓣,加埋隻黃色鴨仔,精緻度 + 打卡度十足 😍 泡泡下面嘅 cocktail 係用 Vodka 配上熱情果同埋菠蘿汁,再加少少薑味~ 入口香甜帶 dd 酸味,然後有好輕嘅薑味,酒味唔算太濃,好適合女孩子 😆Canloocan朋友就揀左呢杯 Mocktail~ 柚子汁加蘋果汁再配上接骨木花,味道十分香甜,柚子味都幾重,飲落好 fresh,而且上面都花花舖得好靚 💕Satay Skewers - Chicken個沙爹醬好香濃,花生香味都幾重,超微辣,配上燒得剛剛好嘅雞肉串,鹹鹹香香咁都幾唔錯 😋Single bone Chicken Wings份量都好多 😍 雞翼熟得剛好,肉質同口感都唔錯,因為係單骨,所以可以做到幾邊

Damn Pissed Off!

Canloocan

Satay Skewers - Chicken

Single bone Chicken Wings
份量都好多 😍 雞翼熟得剛好,肉質同口感都唔錯,因為係單骨,所以可以做到幾邊都咁香脆 😆 味道唔算太濃,食多幾舊完全無問題 🙆🏻‍♀️

Dessert of the Day - Tiramisu
Tiramisu 唔會太甜非常好 😊 咖啡味配合可可粉嘅香味幾唔錯 😋 口感仲夠曬 creamy 💕

KABOOM 分左室內同室外 area,朋友話佢上次黎坐室外超正,景色好氣氛又夠舒適 💕 不過當日都幾熱,所以我地最後都係留返喺室內 🙈 室內感覺一樣正 😆 落地玻璃透入黎嘅陽光加上維港景色,配合餐廳東南亞風嘅裝修,有藤椅同麻質 cushion,仲有泰式 fushion 菜,好似去左旅行咁 relax 😍 所以我地都傾到忘我境界 🙈 下次女子組 gathering 可以考慮下再黎呢度 💕
2023-05-19 86 浏览
最近人氣泰國餐廳Kaboom ,超多人推薦超多人好評,位於尖沙嘴太子集團中心20樓同頂樓,無論朋友聚餐,舉辦活動,情侶製造浪漫,都不二之選。第一次來到呢度,環境真係有靚又grand, 20 樓係室內,樓上就係開放露天茶座式,餐廳真係full 爆,建議要book定位,特別係想製造驚喜的男士們,更要book位,因為露天開放位置真係好靚好有氣氛。今次點了好多野食,首先小食kaboom sharing platter( 適合2-3 人份量),有雞翅,沙爹串燒,春卷,炸蝦同薯條。主食就點了出名多人食的Tom yum gong risotto with seafood galore 同go big go kaboom(燒春雞)Tom yum tong risotto 真係超好食,海鮮有新鮮蝦,仲有我最鍾意食的軟殼蟹,真係好好味。燒春雞一樣好味,香料勁入味,唔算好大隻但肉質鮮嫩,難怪好多人都點。最後甜品Bomb! Kaboom !(朱古力mousse),外殼是硬身朱古力,裡面70%黑朱古力,我超級鍾意啊,呢度的cocktail也是必試,名字都好特別,點了signature Kaboom同I need

呢度的cocktail也是必試,名字都好特別,點了signature Kaboom同I need to keep fit ,有賣相味道特別,一定要感受下。
最後當然要感受下呢度既香港夜景,一邊食美食看夜景,人生一大樂事。
2023-03-19
餐廳地理位置好方便,有室內同室外rooftop兩層,室內裝潢簡有格調,佢個大玻璃窗可以比客人飽覽維港美景,打卡一流!😊食物方面以Fusion泰國菜為主,餐廳本身亦係酒吧,所以drink list入面酒嘅coverage好廣泛,當中cocktail選擇好吸引,而且名字好有趣。😝Crab Bao Bao $128用夾饃包住大大件炸軟殼蟹,夾饃軟而帶點甜,軟殼蟹炸到脆卜卜,加上醃辣椒、椰菜同辣辣地嘅醬汁,令口感更有層次!個人幾喜歡呢個前菜。👍😋Deep Sea Tacos $138脆脆墨西哥粟米片入面放滿生菜絲及蝦仁,面頭再放咗三文魚籽,蝦仁好爽彈,配埋酸甜千島醬,幾開胃。😌Tom Yum Gong Carbonara $198意大利粉好彈牙,醬汁夠稠身,個人會想冬蔭功味道再重啲,另外煙肉份量都唔少,撈埋溫泉蛋蛋黃汁好好味。🤤🤤Go Big Go KABOOM $278醃製24小時嘅燒春雞,份量十足,雞肉亦醃得非常入味,香料味好濃郁,鋪底嘅焗蔬菜都好新鮮。🍹KABOOM $118 🍹I Just Want To Go Home $108難得嚟到點可以唔飲番杯,cocktail名好有心思,而且

Crab Bao Bao $128

Deep Sea Tacos $138

Tom Yum Gong Carbonara $198

Go Big Go KABOOM $278

🍹KABOOM $118
🍹I Just Want To Go Home $108
難得嚟到點可以唔飲番杯,cocktail名好有心思,而且仲有HH時段。
KABOOM 用咗威士忌、奶茶及煉奶調製嘅雞尾酒,感覺比較milky啲,酒精感都幾強烈。
而另一杯 I Just Want To Go Home 比較清新,雞尾酒用Gin做基調,加入紫蘇、柚子汁等材料,令日式元素level up,飲完有少少掛住家鄉呀。😆

整體餐廳環境及質素都非常好,個人好喜歡呢度嘅前菜同雞尾酒,約埋閨蜜嚟呢度食飯傾計打卡,或者慶祝節日,呢度真係好啱feel。☺️
2023-05-07
  • Crab Bao Bao
2023-05-17 112 浏览
又有一家氣氛 景色很好的餐廳分享位於尖沙咀太子集團中心的20樓的Kaboom餐廳分2層20樓是室內 環境好舒服 有泰式風情亦可以看到賞維港美景🏙️室外是天台位置 無阻礙的美景但當日因天雨關係 加了帳幕 感覺又另一番風味~餐廳主打東南亞Fusion菜🌮 Deep Sea Tacos多人推薦的Tocos脆脆玉米餅 裡面夾了 雞尾酒蝦 捲心生菜蝦子🦐配上醬汁 配酒一流~🐙🍝Spanish Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti章魚腿肉質緊實又彈牙墨汁意大利面 軟硬適中配蒜頭 橄欖油 西班牙辣肉腸 既香又帶微辣 ~🐮🥩Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak牛排外表焦香脆嫩 鮮嫩多汁再加上肉汁醬配搭一流~🖼️🍹Every Day Feels Like A Monday!淺藍色的像藍天一樣Prosecco、Blue Curacao Liqueur及帶有綠蘋果口味的日本柚子汁混合出一種既鮮甜又辛辣的味道~🍹Jealousy Is Killing Me!威士忌Gin帶有濃郁的煙燻味加入Pampelle搭配不錯Pampe
又有一家氣氛 景色很好的餐廳分享

牛排外表焦香脆嫩 鮮嫩多汁
再加上肉汁醬
配搭一流

淺藍色的像藍天一樣
Prosecco、Blue Curacao Liqueur
及帶有綠蘋果口味的日本柚子汁
混合出一種既鮮甜又辛辣的味道

🍹Jealousy Is Killing Me!
威士忌Gin帶有濃郁的煙燻味
加入Pampelle搭配不錯
Pampelle是帶熱帶水果製成的雞尾酒
帶獨特的甜味和苦味

2023-05-17 154 浏览
最鍾意約朋友去尖沙咀食飯😋,貪佢交通方便又有維港景色睇,見呢間餐廳係openrice 好多正評,一於BOOK枱去試下🤩最驚喜係到20樓一出lift,就見到270度好開揚嘅景緻,俯瞰到維港景色之餘,仲清楚見到對面海嘅會展,淨係呢個景已經好殺食,加上座位好舒適闊落,令人心曠神怡 😊再望望Lunch Menu,選擇算多而且價錢合理,包埋餐湯或沙律,我同朋友都鍾意食牛,所以叫左兩份Streak🥗House Salad係大蝦沙律,賣相好靚啊,用黑金色鵝蛋形的碗承載住,非常亮眼吸精,食材好足料,有大蝦、沙律菜、芒果、蕃茄仔等,全部都好鮮甜,令人愈食愈開胃🥣Soup of the Day南瓜湯賣相同樣好靚啊,味道甘甜濃郁,口感綿滑圓潤,如果可加塊包就更加好🥩Stone Grilles Australian Grass Fed Ribeye Streak $178澳洲草飼肉眼扒,我㨂左5成熟,廚師煎得啱啱好,外層煎出焦香味,切開後見到粉嫩嘅內部,肉汁隨之緩緩滲出,入口味道濃厚,而且肉質嫩滑軟腍,我覺得好好味啊🍸House Mocktail 每杯+$35🍹菠蘿檸檬Mocktail好清新嘅菠蘿檸檬味,調

🥗House Salad

🥣Soup of the Day

🍸House Mocktail 每杯+$35
🍹菠蘿檸檬Mocktail
好清新嘅菠蘿檸檬味,調得唔錯,好易入口

🍹芒果Mocktail
香濃嘅芒果汁,好似飲緊芒果汁軟糖

早前系OpenRice熱點見到呢間餐廳 就已經收藏左佢 決定左必黎一試😆 呢間叫 -KABOOM- 系一間主打東南亞fushion菜既餐廳🌴 聽聞仲系酒店級名廚主理🧑🏻‍🍳 而且仲要有12款以心情為題創作出既cocktails🍸餐廳有分Indoor同Outdoor 都可以系用餐期間飽覽維港景色🌃 但可惜既系 我地甘岩去個一晚都系天陰陰又落微微雨 所以店員好細心甘安排左Indoor俾我地🫣Deep Sea Tacos $138外面食到既Tacos通常都以重口味為主 但呢到既Tacos則比較清新🌮 酸酸甜甜調味左既彈牙蝦肉配上三文魚籽 加上清爽既生菜絲 好開胃😋Tuna Cups $98的的骰骰四粒好過癮 一啖一粒🤭 利用左千層酥皮做杯底承托住淡淡麻油香味調味既吞拿魚蓉 食落味道幾豐富😆Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358餐廳利用左石燒 所以我地嗌左Medium岩岩好😌 因為本身肉眼既油花比較豐富 燒完啲牛油出哂黎好香 而且口感軟腍又粉嫰🥩Tom Yum Gong Carbonara $198冬陰功同Carbonara呢兩

Deep Sea Tacos $138

Tuna Cups $98

Tom Yum Gong Carbonara $198
冬陰功同Carbonara呢兩樣野我本身已經中意食 見到crossover即試!! 冬陰功味吾算好出 可能驚cover哂Carbonara原本既味 但勝左辣辣地又幾惹味🍝

呢到既cocktails真系好得意好特別 基本上見到每枱都會嗌😌 本身仲休養期間滴酒不沾既我 最終都系破介了😂

Life Suck, Lets Get Drunk! $108
呢杯系用椰子做主題🥥 連個杯都系椰子黎0 加入左Melon Puree🍈 同四季柑🫒 配上Rum 成個口感好清夾!!

Jealousy Is Killing Me! $108
話明系Jealousy 當然會系酸溜溜既感覺🫣 加入左西柚🍊同檸檬🍋 配上左Whiskey同Pampelle兩款酒 酸酸地易入口又醒神😛

2023-05-08
  • JealousyisKillingMe!
  • TunaCups
  • DeepSeaTacos
  • Stone-grilledGrass-fedUSDAPrimeRibeyeSteak
  • TomYumGongCarbonara
  • LetsGetDrunk!
  • LifeSuck
2023-05-17 57 浏览
🉐室外室內景色開陽🉐氛圍環境舒服〈Tuna Cups〉🐟🥧生吞拿魚切成細粒粒,充滿油香又新鮮,配上酥皮嘅撻底,口感豐富又開胃!〈Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore〉🦀🦐🥘軟殼蟹都好大隻,而且炸得金黃香口;亦都有帶子,而蝦就有3隻,隻隻都新鮮又彈牙;冬陰功汁亦都好惹味而且唔辣,唔食得辣嘅人都可以嗌。〈USDA Prime Ribeye Steak〉🥩🍠🥔牛扒煎得啱啱好,唔會過熟令到肉質靭左,而且調味非常出色,就算唔使點汁都好好食。配菜例如南瓜、薯仔同翠玉瓜都有簡單燒香,成功帶出蔬菜嘅鮮甜。〈Wohoo, What A Day!〉🍊🥭🥝🍹呢杯Cocktail配上柑橘汁,再加入芒果同奇異果味,酸酸甜甜,又清爽又易入口〈No More OT Please!〉🍋🍐🍷依杯Cocktail就係紅石榴、檸檬汁加埋番石榴汁,但係一啲都唔酸,相反石榴味都幾出幾甜,都係容易入口嘅Cocktail。
🉐室外室內景色開陽
🉐氛圍環境舒服

〈Tuna Cups〉🐟🥧

〈USDA Prime Ribeye Steak〉🥩🍠🥔

〈Wohoo, What A Day!〉🍊🥭🥝🍹

〈No More OT Please!〉🍋🍐🍷