KABOOM

真係唔係講笑,呢間餐廳無論係環境、服務定係嘢食都好出色!餐廳環境好精緻舒適,有一大片落地玻璃可以見到黃昏海景,但因為入座時間尚早,吧枱位置仲有位,我就坐咗喺嗰邊,望住Bartender調酒,超級有feel🥰!餐廳係由酒店級名廚主理多款以東南亞為主題嘅Fusion菜色,我今次嗌嘅全部都超好味😋!等我下次早啲book可以坐佢個室外花園先(可睇到晒成個維港嘅景色😍)!🌕 Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio呢個前菜真係冇得頂,用咗無比嫩滑嘅北海道帶子刺身配特製嘅椰子冬陰功醬,將帶子嘅鮮甜帶得更加出,呢個配搭好食到完全停唔到口😩🥰👍🏻🌕 Grilled Gai Yang Chicken呢個泰式烤雞比起其他喺出面食嘅燒春雞,佢有好重嘅東南亞香料味,食起身別有一番風味!雞肉醃製得好入味,唔會好鞋口,仲配咗兩塊烤餅(我點住石斑魚嘅雞湯食超好食!)同好多其他蔬菜,好正😝🌕 Crispy Fried Fresh Red Grouper with Tom Kha Kai呢個係全晚我最鍾意嘅dish!講咗10萬次好好食😂 佢將新鮮嘅紅石斑魚嘅魚皮燒到脆卜卜,但魚肉就煮到好嫩滑,

🌕 Grilled Gai Yang Chicken

呢個係全晚我最鍾意嘅dish!講咗10萬次好好食😂 佢將新鮮嘅紅石斑魚嘅魚皮燒到脆卜卜,但魚肉就煮到好嫩滑,真正做 脆內軟!重點係佢個泰式椰汁南薑雞湯入面仲有蘑菇粒,好味到我一羹一羹咁樣飲晒🥲👏🏻

🌕 Life Sucks, Let's Get Drunk!
呢杯cocktail 係用Rum做底,飲落有果香同椰子香,好岩女仔飲☺️

🌖 I Need To Keep Fit!
呢杯都係Rum做底,但加入左蘋果Yogurt 同青瓜汁,飲落幾fresh,feel到好健康😂

📍 KABOOM
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓