2023-08-30
餐廳環境好舒服, 走泰式渡假風路線, 一邊落地玻璃可以望到維港景, 感覺好 Chill。𓊈Thai Style Salmon Tartare $𝟷𝟸𝟾𓊉擺盤好精緻, 裡面有三文魚粒粒, 蔥同香草, 混合咗泰式醬料, 味道好清新, 配埋側邊嘅蝦片一齊食, 口感好豐富。𓊈Curry Duck Confit $𝟸𝟻𝟾𓊉鴨脾皮脆肉嫩, 外皮脆卜卜, 肉質軟綿綿, 蘸點埋青咖哩一齊食, 感覺好fusion, 鴨脾下面有燒菠蘿, 非常鮮甜, 仲有秋葵, 薯仔, 南瓜同蕃茄仔, 配料一樣出色!𓊈Oven Baked Sambal Stingray $𝟸𝟼𝟾𓊉魔鬼魚焗得剛剛好, 魚肉好嫩滑, 好啱我呢d 怕細魚骨嘅人食, 香料味道香濃, 側邊有個檸檬汁蘸點, 可以提鮮。𓊈Cereal Butter Prawn $𝟷𝟸𝟾𓊉虎蝦好大隻, 外層蘸滿脆脆同炸蒜好惹味, 虎蝦肉質爽嫩彈牙, 好好食!𓊈Jambi $𝟾𝟾𓊉裡面有檸檬汁, 蘋果汁同青瓜口味嘅梳打水, 味道酸酸甜甜, 好清新!𓊈Whiskey Sour $𝟷𝟸𝟾𓊉味道酸爽, 帶有少少檸檬汁嘅酸味, 融合咗 Whiskey 嘅濃郁酒味, 好飲!𓇊 整體
𓊈Curry Duck Confit $𝟸𝟻𝟾𓊉
𓊈Cereal Butter Prawn $𝟷𝟸𝟾𓊉
𓊈Jambi $𝟾𝟾𓊉
𓊈Whiskey Sour $𝟷𝟸𝟾𓊉
𓇊 整體食物同飲品都好有質素, 環境非常舒適, 而且好有人氣, 值得二訪!