2023-05-16 42 浏览
今天晚上下班經過厚福街這座新起的商場, 於是試一這間韓國小食檔, 一入到餐廳, 環顧四周,裡面的裝修跟傳統韓國的小食攤很類似, 播住韓文歌 頓時跟置身於韓國一樣, 等候數分鐘,店員帶我地坐下, 我地叫了一客甜辣炸雞, 芝士泡菜煎蛋卷, 薯仔煎餅, 街頭魚糕串串, 醬油蟹SET,, 柚子梳打,青蘋果梳打等候大約10分鐘左右, 首先送到薯仔煎餅, 賣相十分吸引, 口感煙煙韌韌, 不會太軟, 這個一定要點醬汁一齊食, 這更突出薯仔煎餅的味道, 喜歡清淡的朋友一定要試一試。醬油蟹配紫菜卷簡直一流, 蟹不會太腥, 可以食到蟹的鮮味, 食完醬油蟹再食一口紫菜脆脆解膩,。我最愛食的魚糕串串, 暖笠笠, 而且魚糕湯十分鮮甜, 令我想再encore。 另外試了芝士泡菜煎蛋卷這款傳統街頭小食, 有蛋香, 食落唔會太辣, 很值得一試。最後一定要叫的是甜辣炸雞, 味道甜甜辣辣, 十分開胃, 另外雞肉十分鮮嫩, 最貼心的地方是店員準備好手套給我們, 這樣手不會弄髒, 頓時感覺很窩心。總括而言, 這裡不失為一個可以感受韓國傳統文化和閒聊的好地方。
2023-05-05
庆祝纪念
生日
  • 街頭魚糕串串
2023-05-13 66 浏览
今日又嚟咗Hoo 韓國包車食晚餐,鐘意食韓國菜嘅朋友應該對呢間餐廳唔陌生,今次已經係我第二次嚟食。😚😚首先一定要講下呢間餐廳嘅環境,一開門 一秒飛到韓國街頭嘅感覺超級有feel 同埋超級適合打卡😚😚食物方面我今次就嗌咗 街頭魚糕串串鍋,卜卜趣豬軟骨併拳頭飯,薯仔薄餅同埋荔枝味燒酒🍻🤍首先講下街頭魚糕串串鍋先,上枱係用個燒一路熱住佢 熱辣辣咁食好有feel,啲魚糕湯都好好飲,同埋外觀都好有feel🤣🤣🤍另外就係卜卜趣豬軟骨併拳頭飯 呢個勁好食!味道好足,好有鑊氣 佢係用鐵板裝住 我影咗相一陣再食 都重係熱嘅 🤍超級驚喜🤍重有重有 薯仔薄餅 睇落平平無奇,但係食落超好食🤍 估你唔到呀下😚🤍佢地重推岀限定晚市菜式咗醬油系列-醬油蝦蟹四重奏!!!!omg!!大家一定要嚟試🦀🤍最後食韓國嘢梗係要有韓國燒酒啦🤍下次有朋友想食韓國嘢應該會再帶佢哋嚟🤣😚🤤
今日又嚟咗Hoo 韓國包車食晚餐,
鐘意食韓國菜嘅朋友應該對呢間餐廳唔陌生,
今次已經係我第二次嚟食。😚😚
首先一定要講下呢間餐廳嘅環境,
一開門 一秒飛到韓國街頭嘅感覺
超級有feel 同埋超級適合打卡😚😚

食物方面我今次就嗌咗 街頭魚糕串串鍋,
卜卜趣豬軟骨併拳頭飯,薯仔薄餅同埋荔枝味燒酒🍻

🤍首先講下街頭魚糕串串鍋先,
上枱係用個燒一路熱住佢
熱辣辣咁食好有feel,
啲魚糕湯都好好飲,
同埋外觀都好有feel🤣🤣
🤍另外就係卜卜趣豬軟骨併拳頭飯 呢個勁好食!
味道好足,好有鑊氣
佢係用鐵板裝住 我影咗相一陣再食 都重係熱嘅 🤍超級驚喜

🤍重有重有 薯仔薄餅 睇落平平無奇,
但係食落超好食🤍 估你唔到呀下😚

🤍最後食韓國嘢梗係要有韓國燒酒啦🤍
下次有朋友想食韓國嘢應該會再帶佢哋嚟🤣😚🤤
2023-05-12 56 浏览
好耐都冇飛韓國喇~好掛住韓國啲嘢食!咁啱有朋友帶我去尖沙咀一間韓國餐廳,所以就去try try❤️餐廳裝修勁有心,100分似韓國🤩仲有好多小心思同細節,打卡一流🥳我地叫咗個泡菜豬肉鍋配白飯,熱辣辣嘅泡菜湯酸酸辣辣,配飯十足開胃。豬肉大大舊,肥瘦分佈啱啱好,同泡菜一齊擺入口根本係完美配搭😍仲有芝士泡菜煎蛋卷都好好食,尤其係爆量芝士溶曬喺入邊,勁邪惡😗之後個醬油炸雞又係地道風味~炸雞嘅醬油汁同雞皮好match,外脆內軟食到我地停唔到口😋我嘅心水係薯仔煎餅~由薯絲煎成嘅煎餅又薄又脆,但神奇嘅係內裡都keep到濕潤,再點埋個特製醬汁,講起都流口水🤤朋友最鍾意就係招牌炒章魚,辣度十分夠,章魚同高麗菜都好爽脆,又真係幾正☺️仲有個好好飲嘅柚子牛奶樂,係好特別嘅調製燒酒,啱曬成間餐廳嘅氣氛~
2023-05-10 48 浏览
最近太耐冇食韓國嘢,朋友帶我去咗尖沙咀食韓國街頭風餐廳👀一上到去,餐廳入面比較燈光比較暗啲,有唔同嘅彩燈,旁邊就有唔同嘅擺設有啲係洗衣機,有一個角落位有個舊式電視機同埋唔同嘅玩具漫畫擺設好得意😂醬油蟹就聽得多,但真係第一次食🤣因為真係未食過生蟹,但係好彩唔算好難接受😂醬油嘅味道配搭醃製嘅蟹其實都幾多配合酥紫菜系配搭埋醬油蟹,紫菜脆卜卜😋芝士泡菜蛋卷韓國菜叫嘅芝士泡菜蛋卷😋芝士都好多,配合泡菜唔會話太過油膩甜辣炸雞🍗甜辣味,會比較啱晒鍾意食辣嘢嘅人😁雞肉都幾嫩薯仔煎餅本來覺得薯仔煎餅應該會比較冇咩特別,但係食落口薯仔十足,最重要係配搭埋跟上既醬油非常配合魚糕串😋雖然系叫半分,不過份量都夠三個人食,除咗幾串嘅魚糕仲有啲唔同特別形狀嘅😆叫咗一杯青蘋果梳打,青蘋果味好清新嘅感覺,柚子梳打味道甜甜,好好飲😋
醬油蟹就聽得多,但真係第一次食🤣

酥紫菜系配搭埋醬油蟹,紫菜脆卜卜😋
芝士泡菜蛋卷
韓國菜叫嘅芝士泡菜蛋卷😋芝士都好多,配合泡菜唔會話太過油膩
甜辣炸雞🍗
甜辣味,會比較啱晒鍾意食辣嘢嘅人😁雞肉都幾嫩
薯仔煎餅
魚糕串😋
雖然系叫半分,不過份量都夠三個人食
,除咗幾串嘅魚糕仲有啲唔同特別形狀嘅😆
叫咗一杯青蘋果梳打,青蘋果味好清新嘅感覺,
柚子梳打味道甜甜,好好飲😋
2023-05-10 44 浏览
呢間韓國麵包車一直想試好耐,今日終於有機會一試。呢度嘅裝修就有韓國大排檔嘅感覺,全部都係摺檯,但有個細心位就係地下會有個籃俾你放袋。我哋一行三人叫咗五樣嘢食,四杯嘢飲。基本上入到嚟見到每一台都會叫魚糕串湯,魚糕湯係韓國一個好出名嘅街頭小食。大概有五串魚糕同唔同類型嘅魚糕。至於湯頭係同韓國食嘅分別唔大,唔知點解呢個湯會令人着迷。另外,我哋仲叫咗薯仔煎餅,原來薯仔煎餅嘅口感好煙韌,在點上佢俾埋嘅汁,突出左煎餅嘅味道。如果對比起平時食開嘅泡菜煎餅,我覺得薯仔煎餅更加好味。另一樣食物就係期待已久嘅醬油蟹,好怕醬油蟹太腥,但係呢一隻就唔會。雖然蟹膏唔係話勁爆多,但肉質同喺韓國食幾既都好似,而且會另上紫菜俾你夾埋啲蟹膏蟹肉一齊食同行朋友推薦甜辣炸雞,但係對於我嚟講就有啲辣。炸雞都幾大份,而且每一件到係啖啖肉,就算有甜辣醬都唔會令炸雞嘅外皮太淋。三個人share完全啱啱好。雖然我哋仲嗌咗芝士泡菜雞蛋卷,但係因為前面嘅餸菜實在太出色,相對之下呢一個就正正常常。值得一讚呢度嘅飲品都算多,有五花八門嘅酒類之外,都仲有梳打水for 唔飲酒嘅朋友。但係當下嘅氛圍就非常之啱同朋友飲番杯

2023-05-05
2023-05-10 43 浏览
呢間韓國餐廳裝修非常之地道,有韓國大排檔嘅風味好有特色打卡,影相相當特別。前菜附送泡菜及芽菜。午市仲免加一添。▶️拳頭飯$68呢個紫菜波波拳頭返飯大大粒,一份有八粒。紫菜好香,而且飯團仲有少少油份及芝麻,正!▶️泡菜煎餅$85泡菜煎餅,泡菜口感爽爽地、酸酸辣辣,唔會太油膩。煎得唔錯。▶️炸紫菜粉絲卷$62炸紫菜卷入邊包住粉絲,細細件香脆可口。▶️街頭魚糕串串$146一大個鍋入邊有好多串魚糕串串,仲有蘿蔔等等。魚糕串串點魚露更好食😋

前菜附送泡菜及芽菜。
午市仲免加一添。

▶️拳頭飯$68

▶️泡菜煎餅$85
泡菜煎餅,泡菜口感爽爽地、酸酸辣辣,唔會太油膩。煎得唔錯。

▶️炸紫菜粉絲卷$62
炸紫菜卷入邊包住粉絲,細細件香脆可口。

▶️街頭魚糕串串$146
呢間韓國餐廳好多人去食,時不時就見到有朋友係ig打卡😆呢度環境真係好有feel,好似係韓國街頭啲布帳馬車食野咁野食主要都係韓國街頭小食炸雞🍢街頭魚糕串串嗌左個中size,魚糕一共有5串,另外仲有魚糕條同蘿蔔食落真係同係韓國食無乜分別😂魚糕厚實彈牙,啲湯好飲,蘿蔔都甜👍🏻🐙招牌炒章魚呢個真係幾惹味😋用左韓式辣醬黎炒,唔會太辣,應該小朋友都食到章魚易咬都彈牙,仲可以連埋啲甜椰菜一齊食,多左脆脆嘅口感🫓韮菜煎餅煎得好薄,唔會好粉,韮菜都好多好夠味🍳芝士泡菜煎蛋卷呢個簡直係今日嘅highlight😆成個蛋卷面頭都係滿滿嘅芝士😍仲可以拉絲😍面頭再輕輕火炙過,更帶出芝士味!蛋卷都煎到好滑,岩岩好有埋泡菜就食多幾舊都唔會漏😛🍹菠蘿梳打
呢間韓國餐廳好多人去食,時不時就見到有朋友係ig打卡😆
呢度環境真係好有feel,好似係韓國街頭啲布帳馬車食野咁

野食主要都係韓國街頭小食炸雞

🍢街頭魚糕串串
嗌左個中size,魚糕一共有5串,另外仲有魚糕條同蘿蔔
食落真係同係韓國食無乜分別😂
魚糕厚實彈牙,啲湯好飲,蘿蔔都甜👍🏻

🐙招牌炒章魚
章魚易咬都彈牙,仲可以連埋啲甜椰菜一齊食,多左脆脆嘅口感

🫓韮菜煎餅
煎得好薄,唔會好粉,韮菜都好多好夠味

🍳芝士泡菜煎蛋卷
呢個簡直係今日嘅highlight😆
成個蛋卷面頭都係滿滿嘅芝士😍仲可以拉絲😍
面頭再輕輕火炙過,更帶出芝士味!
蛋卷都煎到好滑,岩岩好
有埋泡菜就食多幾舊都唔會漏😛

🍹菠蘿梳打
  • 街頭魚糕串串
  • 招牌炒章魚
2023-05-06 34 浏览
must-try dishes are the deep-fried pork cutlet stuffed with oozy cheese, and the skewered street fish cakes. The standout dish, however, is their signature stir-fried octopus. The tender and flavorful octopus is cooked to perfection with a spicy and savory sauce, making it a crowd favorite.Aside from their delicious food, Hoo Korean Chauffeur Service also offers great service. Their staff is friendly and accommodating, making sure that customers are satisfied with their food and dining experienc

Aside from their delicious food, Hoo Korean Chauffeur Service also offers great service. Their staff is friendly and accommodating, making sure that customers are satisfied with their food and dining experience.
2023-04-19
2023-05-05 70 浏览
以韓國夜攤為主題的韓國餐廳聽住K pop搖住頭食住韓式美食都真係幾過癮店内環境超有氣氛!!*泡菜豬肉鍋呢個熱辣辣嘅鍋菜煮咗豬肉同大量泡菜,肉質嫩滑,酸辣開胃。湯頭鮮美,特別係喺寒冷天氣時食飯,更加暖身。*熱情果梳打呢杯梳打酸酸甜甜,口感極爽,加上熱情果果酸風味,清新可口,適合下午茶或作小點心食。*菠蘿梳打呢杯梳打,清新可口,酥脆口感適合作小點心,甜度適中,十分啱甜品愛好者。*拉絲芝士韓式炒雞呢碟韓式炒雞燒得啱啱好,入口嫩滑多汁,加上啱啱好嘅拉絲芝士,黏稠嘅口感令人回味無窮。唔單止風味獨特,仲好靚仔,係值得推介嘅美食。
以韓國夜攤為主題的韓國餐廳
聽住K pop搖住頭食住韓式美食
都真係幾過癮
店内環境超有氣氛!!

*泡菜豬肉鍋

*熱情果梳打

*菠蘿梳打

*拉絲芝士韓式炒雞
2023-05-05 34 浏览
Hoo韓國包車,一間好有韓式風味嘅餐廳,室內裝修彷如進入左韓國街頭,非常有風味,呢間係我朋友圈都非常推介,餐廳地方坐位唔算好多,所以我每次都會預先訂位。先order兩杯有氣果汁梳打飲品,菠蘿梳打,百香果梳打。韓國街頭小食代表,點少得魚糕串串🍡,煲內除左魚糕串,仲有蘿蔔同魚肉捧捧;先講主角魚糕串串,魚糕軟軟糯糯,蘸點埋特製醬汁後,更帶出魚糕鮮味,配菜嘅蘿蔔都唔講得笑,吸收晒魚湯鮮味,原全無渣,充滿水份,好鍾意一啖咬落去爆曬汁嘅快感,好滿足😋。芝士泡菜煎蛋卷,好邪惡嘅食物😆,蛋卷上鋪上一層好厚嘅芝士🧀️,拉絲效果原全做到,鬆軟蛋卷同芝士味道好夾配,中間夾住泡菜,用黎平衡整個蛋卷味道。招牌炒章魚🐙,章魚份量好多,夾埋椰菜爆炒,醬汁帶些小辣度,非常惹味。韮菜煎餅,餅底軟糯,煎得幾乾身,蘸點埋個醬汁,唔會太油膩。

先order兩杯有氣果汁梳打飲品,菠蘿梳打,百香果梳打。

韮菜煎餅,餅底軟糯,煎得幾乾身,蘸點埋個醬汁,唔會太油膩。

2023-05-05 59 浏览
.◾️◾️ 【 ✨尖沙咀特色街頭風韓國菜✨ 】 ◾️◾️◾️▎環境設計別出心裁 提供多款特色韓國菜🇰🇷早幾日同朋友嚟咗呢一間位於尖沙咀嘅樓上餐廳主打韓國街頭風🇰🇷上到去望到個環境簡直覺得驚艷🙈🙈因為真係好有特色 同埋睇得出好有心機設計◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:8 out of 10▎Will Revisit?:Yes▎人均消費:Ard HKD 200▎前往方法:尖沙咀地鐵站B2出口行3分鐘▎餐廳位置:📍 hoo韓國包車 (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓◾️◾️◾️◾️◾️【 環境方面 】 ◾️◾️◾️◾️◾️👉Rating:9 out of 10真係需要返少少筆墨去形容一下餐廳環境🙈因為真係好有心機設計✨首先嚟到門口你會見到餐廳門口設有霓虹燈設計充滿玩味嘅感覺入到去環境相對比較昏暗營造出夜晚韓國街頭風嘅感覺✨根本唔需要去韓國都可以感受到韓風🇰🇷餐廳有唔少嘅特色設計部份例如喺牆邊嘅鐵閘 洗衣機仲有一個充滿懷舊韓國雜誌嘅書櫃非常適合一眾青春少艾男女打卡之用🙈👍當然在場亦都見到唔少年輕人幫襯餐廳都好細心 每張枱嘅附近都提供籃比客人放置隨

◾️◾️ 【 ✨尖沙咀特色街頭風韓國菜✨ 】 ◾️◾️◾️

▎Will Revisit?:Yes

▎人均消費:Ard HKD 200

▎前往方法:尖沙咀地鐵站B2出口行3分鐘
▎餐廳位置:
📍 hoo韓國包車 (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓

配料好多 包括有午餐肉 香腸 各種菜類
以及兩份公仔麵
食完之後非常飽肚👍👍
2023-05-04 23 浏览
喺首爾返黎一陣已經掛住首爾啦即刻去✨hoo 韓國包車✨感受下喺首爾街頭食辣炒魷魚環境佈置好逼真 漫畫店 洗衣店 理髮店等好似韓劇嘅情景🍾🐷炸流心芝士豬扒豬扒外皮炸得香脆 脆皮夾豬肥瘦均勻嘅豬扒中間嘅芝士仲可以拉絲 好滋味🧀🐷卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯豬軟骨卜卜脆好爽口拳頭返包咗好多紫菜 配埋醬汁食好惹味🐙招牌炒章魚醬汁夠哂辣好惹味 章魚椰菜索哂汁 🤤章魚炒得啱啱好 好好食成晚餐廳都播住K pop 🎤好似真係去咗韓國街頭食嘢 ✈️
喺首爾返黎一陣已經掛住首爾啦

成晚餐廳都播住K pop 🎤
好似真係去咗韓國街頭食嘢 ✈️
  • 招牌炒章魚
2023-05-04 27 浏览
Kpop迷太掛住韓國,終於去以韓國夜攤為主題的韓國餐廳!@hoo.pocha hoo 韓國包車!舖頭努力還原韓國街景佈置,環境氣氛顏色都有韓國街頭感。如果女孩子想去打卡,韓國街頭風裝修一定要記得開定閃光燈店舖裝修係有感覺,但是如果不開閃光燈整個面都會是紅紅的!食物質素不錯!如果需要打卡可以選擇5:30至到六點的時間人數會比較少能夠拍照的位置也比較多吞拿魚拳頭飯~ 調味啱啱好唔會太鹹!一路食魚糕串一路食小飯團岩岩好~.
一定要記得開定閃光燈

店舖裝修係有感覺,但是如果不開閃光燈整個面都會是紅紅的!
食物質素不錯!
  • 街頭魚糕串串(中)
  • 拳頭飯
Hoo韓國包車📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓成日聽朋友介紹呢間Hoo韓國包車,今日終於有機會黎到試下啦~~餐廳用左韓國街頭為主題🇰🇷,一入到餐廳有種覺得自己好似飛左去韓國一樣😆😆好多地方都好適合打卡📸氣氛好好😆今次我同朋友Order左👇薯仔煎餅 $82薯仔加入粉漿,煎到有脆邊,外脆內軟,薯仔重好爽口添👍不過如果可以再大片d就好啦🤣甜辣炸雞 (全份) $228甜辣炸雞大約有十件,份量都足,件件都係好大件😁每一件炸雞都舖滿甜辣醬🐔好Juicy又好食👍外脆內嫩🤩卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯 $142呢樣係韓國餐廳比較少見,平時就會一件件豬軟骨,而呢度嘅豬軟骨會切成一片片,食落好爽口,脆卜卜,口感相當豐富🤩配埋紅蘿蔔片同椰菜片,重有4粒拳頭飯係旁邊添,食完夠曬飽😆柚子牛奶米酒🍶 $65心型飲管好靚❤️很易入口,好香柚子味,配埋牛奶同米酒,食韓國菜必飲呀👍
Hoo韓國包車
  • 甜辣炸雞
  • 卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯
  • 薯仔煎餅
  • 柚子牛奶米酒
成日都好掛住韓國地道嘅夜攤餐廳?而家去尖沙咀就食到啦🇰🇷 hoo韓國包車供應唔同韓國美食,店鋪裝修嘅韓式街景一樣,配上至HOT嘅KPOP歌,簡直好似去咗韓國一樣,勁有氣氛😆 喺鋪頭你可以食到一般香港韓式餐廳好小有嘅街頭魚糕串串鍋、醬煮辣雞腳、卜卜趣豬軟骨併拳頭飯等等,同時亦有滿足到大家口味嘅步隊鍋、泡菜炒飯等等🔥 當然唔少得米酒、真露、燒酒、啤酒,同埋各款特調韓或飲品,啱哂一眾酒鬼們🍻佢哋仲推出限定晚市菜式,醬油蝦蟹四重奏,各位韓迷記得試試!💰生醃辣章魚 $82鍾意食生嘢嘅必試,作為下酒菜一流,而且唔會勁辣,好惹味!💰泡菜炒飯 $88份量夠多又好食,粒粒飯都沾滿蛋汁同泡菜,加埋紫菜醉,正💰傳說中的部隊鍋 $146可以揀一份或者半份,我哋揀嘅半份已經包咗一個公仔面,入面有午餐肉、香腸同蔬菜,大滿足!💰米酒 $122一大枝適合2個人Share,配埋韓國用嘅米酒豌,勁有FEEL!📍 hoo韓國包車 尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓

💰生醃辣章魚 $82
鍾意食生嘢嘅必試,作為下酒菜一流,而且唔會勁辣,好惹味!

💰泡菜炒飯 $88
份量夠多又好食,粒粒飯都沾滿蛋汁同泡菜,加埋紫菜醉,正

💰傳說中的部隊鍋 $146

💰米酒 $122