2023-05-12
好耐都冇飛韓國喇~好掛住韓國啲嘢食!咁啱有朋友帶我去尖沙咀一間韓國餐廳,所以就去try try❤️餐廳裝修勁有心,100分似韓國🤩仲有好多小心思同細節,打卡一流🥳我地叫咗個泡菜豬肉鍋配白飯,熱辣辣嘅泡菜湯酸酸辣辣,配飯十足開胃。豬肉大大舊,肥瘦分佈啱啱好,同泡菜一齊擺入口根本係完美配搭😍仲有芝士泡菜煎蛋卷都好好食,尤其係爆量芝士溶曬喺入邊,勁邪惡😗之後個醬油炸雞又係地道風味~炸雞嘅醬油汁同雞皮好match,外脆內軟食到我地停唔到口😋我嘅心水係薯仔煎餅~由薯絲煎成嘅煎餅又薄又脆,但神奇嘅係內裡都keep到濕潤,再點埋個特製醬汁,講起都流口水🤤朋友最鍾意就係招牌炒章魚,辣度十分夠,章魚同高麗菜都好爽脆,又真係幾正☺️仲有個好好飲嘅柚子牛奶樂,係好特別嘅調製燒酒,啱曬成間餐廳嘅氣氛~