2023-07-28
呢間韓國餐廳都幾出名,有名在佢嘅裝修有包車幾特別,一入到餐廳果然名不虛傳,餐廳嘅佈置幾有自己特色,有洗衣機有書本,我覺得幾貼近日常生活又幾大眾化。嚟到韓國餐廳等於去到韓國一樣,唔係唔嗌炸雞呀嘛!我想食啲開胃啲嘅嘢,所以嗌咗甜辣炸雞半份。炸雞一嚟到我覺得顏色已經好吸引,火火紅紅咁樣。就算半邠嘅份量,我覺得都幾夠食。味道方面,覺得甜辣嘅比例適中,各有所長。餐廳細心地配合埋椰菜沙律🥗可以解油膩唔錯唔錯。另外拳頭飯都好似比較少韓國餐廳有嘞,但係我自己就幾鍾意啦,因為我覺得外型可愛,的的骰骰,一粒一啖。拳頭飯總共有八粒,每一粒都有住芝麻、紫菜、同埋麻油嘅風味!我覺得最好就係配埋呢間餐廳嘅其他小菜一齊食,所以我就嗌埋呢度嘅辣辣無骨雞腳,份量都幾大份,然後佢嘅辣唔係嗰種話一食就會噴火嘅辣,但係就會漸漸喺個口腔嗰度徘徊。最後飲品,嗌咗一罐粒粒蜜桃茶🍑粉紅色嘅冠已經吸引咗我嘅眼球!👀好鍾意佢呢間舖頭嘅嘢飲全部都配有一支心形嘅飲管!好有愛呀!我哋食緊嘅時候餐廳已經座無虛席,睇嚟韓國嘅文化喺香港仲係好盛行!