845
等级4
374
超型韓國街頭風既食店。朋友話帶我地去過下韓國癮,估唔到黎到真係好似去左片場咁,真係超型,四圍既佈置已經係好多打卡位。咁熱一坐底就叫野飲先,菠蘿梳打,柚子梳打,味道都好香又夠凍。原本想試佢個街頭小食鍋,但好似招牌炒章魚都好吸引,就叫黎試下先。半份都好大碟,好多章魚。有趣既係啲章魚好爽脆,冇諗過可以咁新鮮,唔會先得制既咬唔開,又唔會太熟會硬,真係爽脆口感。朋友仲話令佢有啲想食生章魚,好搞笑。而且佢係韓式既少少辣,更有風味。炸流心芝士豬扒,唔係講笑,夾起見到個拉絲真係不得了。食落脆口唔肥膩,中間既芝士唔會覺得好油好漏,仲要 好有肉味,係一塊堅好味既芝士豬扒。泡菜煎餅我覺得係韓食必食,佢既泡菜真係好正,脆得黎啲泡菜酸酸辣辣,完全既道地風味。真係令人越食越掛住韓國。場地更令人入戲。食得好開心。
更多
0 浏览