話說好耐近幾日都無咩胃口,見好耐無食韓國菜🤔就係尖沙咀搵左依間,環境又幾有韓國feel🇰🇷膠凳摺枱,仲有幾部洗衣機係牆身做裝飾🫢認真過癮,至於食物種類就唔算好多,一版睇哂,岩哂我依種嚴重選擇困難症既人😈幾經辛苦係眾多推薦款式入面揀左兩款出黎,外加一份炒雞。先黎兩碟前菜,芽菜+泡菜,韓國既感覺即刻番哂黎🤣✨泡菜豬肉鍋 $146泡菜份量都算多,辣辣地咁超開胃🤪個人唔食得太辣(但鐘意食辣)都頂得順,仲好想飲多d泡菜湯但奈何韓國既餐具…隻匙羹實在太淺,想飲大淡d唯有「不」多幾羹😭至於豬肉就成個腩肉咁超厚身,份量都多,略略估計都係7至8舊👍🏻不過瘦肉同肥膏就略為韌左,咬左幾舊都咬唔開,扣左分😫兩條友食好彩都無加到飯/拉麵,因為份量真係足夠。✨卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯$142豬軟骨較為薄身少少,同我理想中既豬軟骨有點出入🤔不過味道係唔錯的,調味剛好,同菜式名一樣,好多骨咬,每一啖都卜卜脆😎比較適合鐘意有咬口既人,椰菜則同醬汁十分夾。至於拳頭飯就較為普通,紫菜+飯素,正正常常🤨✨拉絲芝士韓式炒雞 $128事緣今日就有兩聲咳就決定唔特別嗌炸雞喇,於是嗌左份拉絲芝士韓式炒雞,好彩有嗌,係最好味既菜式😍(但

✨泡菜豬肉鍋 $146

✨卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯$142

✨拉絲芝士韓式炒雞 $128
事緣今日就有兩聲咳就決定唔特別嗌炸雞喇,於是嗌左份拉絲芝士韓式炒雞,好彩有嗌,係最好味既菜式😍(但佢無推薦!)芝士香濃既味道吸引左我🤓上碟之後店員都提醒我地要快d撈埋一齊,每次食拉絲既芝士都有莫名既激動,作為一個芝士控,依款菜式絕對值得一試🤩烤雞有用特別醬汁醃過,加上新鮮洋蔥既甜味,連埋濃郁既芝士,辣辣地好開胃,絕對係今餐既mvp💯食到唔停口🤤

小總結,無咩胃口既時候食韓國菜就岩架喇😌辣辣地既泡菜食兩啖就開始想食落去,加上整體感覺都好有韓國風味😁如果黎食記得嗌拉絲芝士韓式炒雞❗️
2023-07-10