2023-05-15
.HIKARA今日荃灣放工,諗住食個early dinner先返屋企,見嘅Hikari 嘅甜品好吸引🤩我地叫左一份主菜,兩份甜品🍮🙂……….🧇Hikari waffle ($88)配上咸咸香香的奶蓋,更有伯爵白朱古力細淋在面層,再用玫瑰花🌹灑上作點綴✨,除左做裝飾用途外,食落香香嘅玫瑰花🌹味,好開胃,整個甜品嘅配搭都係我最鍾意嘅🥰……….🍪Lotus dirty tiramisu ($88)賣想好靚,而且有別於傳統嘅tiramisu😋,食落好有新鮮感😚,面層灑左一層脆脆,口感多了一個口感,旁邊更插上了lotus焦糖餅餅😌配上軟軟綿綿嘅tiramisu,口感非常豐富,灑上了可可粉,調和了甜味,食落有點可可粉嘅苦味🤓但又唔會太苦🤤……….🦀Hokkaido snow crab claw gnocchi with lobster cream sauce ($138)北海道松葉蟹🦀龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉好煙韌,以前有自己整過團子粉,但未能做到好似餐廳做咁煙韌😛幾特別!必食嘅菜色😌……….餐廳位置係荃灣廣場對面,位置方便,門口更可泊一泊車🚘,附近更有港鐵站及荃灣西站💁🏻♀️……….地址:HIKA
HIKARA
我地叫左一份主菜,兩份甜品🍮🙂
……….
🧇Hikari waffle ($88)
……….
🍪Lotus dirty tiramisu ($88)
地址:
HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖