2020-12-18 36 浏览
🔸拉麵叉燒鐵板三文治 $56🔸大隻水手鐵板三文治 $52🔸慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $62🔸自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 $32🔸3日3夜自家手切薯條+$39🔸脆脆雙味芝士 $28🔸啡走黑啤 $58-今日咁啱出開尖沙咀,順便買埋外賣返屋企食,呢間鐵板三文治都bookmark咗好耐,今次終於記起去試喇。揀咗三款三文治,主角分別係炸雞、手撕牛仔扒、同日式叉燒,各自都拼上唔同嘅醬汁、蔬菜等,每一個都爆晒餡又有唔同嘅風味。最特別就係日式叉燒,竟然將拉麵都夾埋做餡,超新穎啊!除咗三文治之外,仲有好幾款好滋味嘅小食,今次食咗好新鮮嘅蟹肉忌廉餅、咸香好味嘅炸芝士,仲有帶皮嘅粗薯條,薯條有特製嘅黑蒜醬汁非常特別香濃啊!
🔸拉麵叉燒鐵板三文治 $56
🔸大隻水手鐵板三文治 $52
🔸慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $62
🔸自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 $32
🔸3日3夜自家手切薯條+$39
🔸脆脆雙味芝士 $28
🔸啡走黑啤 $58

外卖自取
𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭延長左,𝟓點前都可以嗌🧡,套餐包一份三文治🥪+薯條𝐨𝐫沙律𝐨𝐫湯+ 𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐫飲品,好抵食“(๑˃́ꇴ˂̀๑)~如果想轉其他小食𝐨𝐫特色飲品亦可以加錢轉🥳!————————————————————大隻水手三文治 $𝟓𝟏本身唔明點解叫大隻水手,直至見到有菠菜苗😆💪🏻。雞扒酥脆,唔會同炸粉分離🐥,三文治牛油酥香味重,不過有醃青瓜減輕濟膩感🥒😚。-蝦兵蟹將三文治 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $𝟏𝟎𝟏)軟殼蟹啖啖肉🦀,唔會得炸粉,配菜紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲口感爽脆🥗,加上酸酸甜甜既他他醬,係三款入面最𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡既一款✨。-食肉獸三文治 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $𝟏𝟎𝟏)手撕牛肉絲極多,爆哂餡🤤!配料有芝士、流心蛋、番茄、生菜同蛋黃醬🌈,所以亦係味道最豐富既一款,岩哂重口味人士🐮🤪!————————————————————手切薯條配黑松露蛋黃醬 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 +$𝟕)厚切薯條勁重薯味🍟,黑松露蛋黃醬質感夠𝐑𝐢𝐜𝐡,好惹味🫕。-自家製蟹肉忌廉餅 $𝟑𝟐外層酥脆唔油膩,帶微微蟹肉絲🥰,口感軟滑𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲。————————————————————𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 (𝐋

大隻水手三文治 $𝟓𝟏

蝦兵蟹將三文治 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $𝟏𝟎𝟏)

食肉獸三文治 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $𝟏𝟎𝟏)

————————————————————
手切薯條配黑松露蛋黃醬 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 +$𝟕)
厚切薯條勁重薯味🍟,黑松露蛋黃醬質感夠𝐑𝐢𝐜𝐡,好惹味🫕。

自家製蟹肉忌廉餅 $𝟑𝟐
外層酥脆唔油膩,帶微微蟹肉絲🥰,口感軟滑𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲。

————————————————————
𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 +$𝟏𝟎)
估唔到呢度可以揀𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲 𝐨𝐫 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲🤎~𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲豆味醇厚,𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲香氣濃重帶微甜☕️,質感幼滑,我覺得熱好飲過凍!
紫沙冰 (𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 +$𝟏𝟎)
紅菜頭、蘋果🍎同紅蘿蔔🥕配搭清新,唔會過甜,而且沙冰打得夠碎夠𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡。
洛神花小麥啤 $𝟓𝟖
麥味重,但完全無苦澀味🍻,加上有酸酸甜甜既洛神花🌺,飲落好清爽,即使只可以單點都好值得٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)ᵒᵏᵎᵎᵎᵎ
2020-12-12 165 浏览
成日都好想去試呢間餐廳,因為佢啲三文治好特別。呢間餐廳好方便就可以去到,喺D出口向左望第一間就係佢啦。拉麵叉燒鐵板三文治🥪($56)聽到個名就知呢個三文治好正啦,佢係呢一間餐廳嘅王牌三文治既餡好豐富,有拉麵,溏心蛋,筍絲,粟米粒,最正最好味既係日式叉燒片😋。 而且,三文治裏面有味噌蛋黃醬,食落去唔會太乾。雖然第一次聽拉麵配三文治好奇怪,但原來係出奇地好match。 大家想食下拉麵,又或者係想食下三文治既話呢個就啱哂。呢個三文治都係一啖都咬唔哂,之後發現原來佢係有刀叉提供,所以建議大家都係用刀叉去食。蝦兵蟹將鐵板三文治🥪 ($62)另外呢個三文治都好好味,因為裏面有又大又酥脆既軟殼蟹😻而且裏面仲有小龍蝦沙律,紫椰菜絲,蘿蔔絲,超級豐富,份量又大又多。呢個包仲有他他醬係入面添架。除咗軟殼蟹外,龍蝦沙律入面仲有啲蟹籽,所以每啖食落去除咗有好豐富餡料外,仲會聽到咬蟹籽入面既’卜卜聲’。而且仲有啲醃製既蘿蔔絲,感覺開胃啲又冇咁熱氣。3日3夜自家手切薯條 (+$39 ~ lunch set)Hand3ag 既薯條係自家製,而且係必食推介。薯條份量好多,同埋係熱辣辣新鮮製造。薯條嘅特別之處係好粗同好

拉麵叉燒鐵板三文治🥪($56)
聽到個名就知呢個三文治好正啦,佢係呢一間餐廳嘅王牌
拉麵叉燒鐵板三文治

蝦兵蟹將鐵板三文治🥪 ($62)
蝦兵蟹將鐵板三文治

3日3夜自家手切薯條 (+$39 ~ lunch set)
Hand3ag 既薯條係自家製,而且係必食推介。薯條份量好多,同埋係熱辣辣新鮮製造。薯條嘅特別之處係好粗同好厚,入面真係有好多薯仔肉,真材實料。而且佢仲有3種醬汁可以揀咋,我哋揀咗松露蛋黃醬。呢個醬香味濃郁,黑松露醬味十分豐富,大家一定要試😋。
3日3夜自家手切薯條

玫瑰鮮奶🌹 (+$10 ~ lunch set)
呢杯飲品賣相超靚,上面有玫瑰花瓣外,下面仲有玫瑰花jam🌹 打卡影相一流。玫瑰花味都好濃郁,而且啲鮮奶都好好飲,一向鍾意玫瑰花味産品既朋友一定要試吓😋。
玫瑰鮮奶

伯爵茶鮮奶☕️ (+$10 ~ lunch set)
鮮奶上面嘅忌廉非常香滑,充滿奶油香味。而且鮮奶上面呢放咗一個迷你嘅Macaroon,原來係朱古力味!食落去好香濃,打卡一流!伯爵茶鮮奶係偏甜身,如果大家怕甜嘅話,不妨嗌少甜呀!

All in all, 我哋覺得蝦兵蟹將鐵板三文治係最好食既。因為軟殼蟹真係好吸引,而且配埋他他醬真係無得頂,當然拉麵叉燒鐵板三文治都好好食,仲有自家手切薯條一定要試吖,因為佢真係真材實料。呢間舖頭入面仲有部自動洗手機,方便大家清潔雙手。店舖職員態度都好好同好細心。下次去尖沙咀諗唔到食咩既話,不妨去 Hand3ag試下佢哋個lunch set!
2020-12-10
2020-12-11 39 浏览
早幾日想shopping買下聖誕禮物,就約咗朋友去k11,一出地鐵站就俾呢間三文治吸引咗,設計好似美式快餐廳(唔係麥記😂)於是我地就把握限聚令前最後一個晚上🥺 朋友嗌咗大隻水手鐵板三文治,佢呢個食肉獸表示個炸雞真係好香口🤣🤣搭配以溏心蛋、菠菜苗、紫椰菜絲等等,唔單止賣相一流,食落嘅飽足感都唔講得笑,差啲薯條都食唔晒!不過佢薯條都唔係省油的燈,厚切之餘,真係第二度無食過咁厚切,外脆內軟不在話下,仲要份量真係夠我食3日3夜🤫拉麵叉燒鐵板三文治呢啲fusion嘢一開始聽落好伏,但大膽如我就係想試😅喺個三文治橫切面都睇到晒叉燒、拉麵🍜、溏心蛋、荀同粟米😂😂差在無個湯底咋👏🏻👏🏻真係好癲!食落都有齊晒味道係到,叉燒好食👍🏻單點小食蟹餅,好creamy,有蟹肉,調味都唔錯👏🏻👏🏻👍🏻另外呢到嘅特飲都好出色,呢2杯係玫瑰鮮奶咖啡同伯爵茶鮮奶,2杯都沖得好靚,漸變效果好好,味道都唔錯✌🏻✌🏻

• 拉麵叉燒鐵板三文治
  • 大隻水手鐵板三文治
2020-12-07 316 浏览
Conveniently located right by the MTR exit, we passed by and were immediately attracted by the chic decor and extensive menu with innovative itemsWe were handed a buzzer once we had finally finished ordering and went inside to discover that it was super spacious. The food was ready after a while and it was all nicely packaged/presented. We got the lunch set, which consisted of a teppanyaki sandwich, an appetizer and drink. Compared to other places, the toast here was more thin and crispy, so the

We got the lunch set, which consisted of a teppanyaki sandwich, an appetizer and drink. Compared to other places, the toast here was more thin and crispy, so the fillings really took the stage.
Slow Cook Shredded Beef Short Rib

The slow cook shredded beef short rib sandwich was still piping hot, and the tender meat went well with the juicy tomato, crunchy lettuce and runny egg. We were delightfully surprised by the ramen one, as the red cabbage had a nice visual effect and added extra texture to the noodles, corn, BBQ pork and egg.
Japanese-Style Barbeque Pork Ramen

For the sides, we got the medium triple cooked hand-cut fries and caesar salad. The fries were super plump, ultra fluffy and tasted very ‘potatoey’. We added $7 for the homemade dipping sauce, in which we chose the sweetish tomato one over truffle mayonnaise and black garlic. The refreshing salad had lots of ingredients, including crab sticks, prawn crackers, raw onions and tomatoes.

There were also lots of drinks to choose from, such as coffee, soft drinks, tea or rainbow smoothies. They even serve local draft beer at night, so we’re definitely coming back for happy hour (3-7pm)!
2020-12-05
呢一年香港多左唔少三文治專賣店🥪,而提到鐵板燒三文治既除左有過江龍既Isaac Toast之外,今次介紹既呢間話題性同樣十分之高💬位於K11商場既呢間三文治店,光猛既白燈令人感覺店面十分簡潔,除左門口吧檯,店內左右兩邊仲有唔少卡位,地方寬敞令人坐得相當舒適🪑.呢度最大賣點絕對係佢地既特色三文治🥪,除左菜名有趣,每一款係食材上既配搭都非常有創意同前所未見,而且仲要係爆餡💥個人就幾欣賞呢度每款三文治都做到平衡⚖️,有肉🥩亦有唔少蔬菜🥬,醬汁份量恰到好處唔會蓋過食材既味道,食過兩次水準都無太大分別,整體黎講算係幾高質既一間三文治店👍🏻.三文治單點既價錢由49蚊起,上晝11點至下晝2點,加多39蚊可以升級至lunch set,有中薯條/餐湯/沙律3揀1包埋飲品,相對較為抵食🈹呢度仲有唔少自家製小食供應,健康人士亦有野菜湯🥣同沙律🥗可以揀,選擇都幾多🤔******************************✨歐陸監獄鐵板三文治🥪 ($54)呢款既餡料有玫瑰芝士燴通粉、普羅旺斯燉肉丸、脆薯餅、水晶生菜、燶邊流心蛋同熔岩芝士,非常豐富🤩自己本身對於燴通粉拎黎夾三文治無太大既好感,不過因為燉肉丸有d

✨歐陸監獄鐵板三文治🥪 ($54)
自己本身對於燴通粉拎黎夾三文治無太大既好感,不過因為燉肉丸有d蕃茄醬,通粉實際食起上黎又無想像既咁乾🤔 同埋兩粒燉肉丸都真係幾大粒,加埋隻流心蛋食完都好飽肚😆
✨大力水手鐵板三文治🐔🥪 ($52)
呢款既餡料就有脆炸雞塊、菠菜苗、醃青瓜、紫椰菜絲、流心蛋同自家製黑蒜滋味醬同燒烤醬,脆炸雞塊果如其名炸得夠晒香脆可口,加埋流心蛋蛋汁、菠菜苗同醬汁,食起黎都夠濕潤唔會太乾,只係有對比之下個人比較喜歡上一款🙈

✨蝦兵蟹將鐵板三文治🦐🦀🥪 ($62)
二訪就試左呢款有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲同他他醬既三文治,軟殼蟹同樣非常酥脆,兩邊有好多椰菜絲同紅蘿蔔絲,後者經過白醋醃漬,味道食落酸酸地,個人認為呢份既味道同口感都幾清爽🌱
✨慢條斯理食肉獸鐵板三文治🥩🥪 ($62)
呢份既餡料就有手撕牛仔排、燶邊流心蛋、蕃茄片、水晶生菜、車打芝士同芥末籽蛋黃醬,被撕成一絲絲既牛仔排食落唔會鞋口,唔需要點𡁻,可以話係懶人三文治🤣
✨3日3夜自家手切薯條🍟 (升級套餐加$39,醬汁另加$7)
聽聞呢度既薯條要花3日3夜去製作,menu上亦有寫薯條用上既係Agria薯仔🥔,每條都帶有薯仔皮同金黃色,食起上黎薯味濃厚之餘仲好有口感😋

另外仲可以加7蚊加配特製蕃茄醬/松露蛋黃醬/黑蒜滋味醬,當日我地就加左松露蛋黃醬,松露味道非常濃郁,果然無令人失望😍
唯一挑剔既係醬料既份量比較少🤏🏻唔足以令全份薯條都蘸點黎食,如果多返d就真係完美啦💯
✨酥脆牛油果配芒果莎莎醬🥑 ($28)
一咬落去就見到酥脆外皮裡面係滿滿既牛油果蓉,雖然外層炸到脆卜卜,但係牛油果蓉既味道無因為高溫油炸而改變,蘸點埋帶有芒果果肉既莎莎醬,味道酸酸甜甜有d似泰式甜醬咁,食落非常惹味,食過一次之後就返唔到轉頭,決定每次黎都要encore😂

✨自家製忌廉蟹肉餅配他他醬🦀 ($32)
忌廉蟹肉餅入面係有芝士🧀,不過菜名就並無特別提及,當食既第一口拉到芝士出黎,頗為意外😳

忌廉蟹肉既味道同口感都好creamy,而且有唔少蟹肉,個人認為32蚊有3件性價比都幾高;配埋他他醬食,味道都唔錯😋
✨HAND3AG凱撒沙律🥗($28)
除左大路既沙律菜同車厘茄仲有蟹柳絲同芝士脆片,凱撒沙律醬會另上,味道上反而無乜特別,驚喜不大

✨紅冰沙🍹 (套餐價再另加$10) (單點$42)
呢杯由士多啤梨🍓、蘋果🍎、甜椒同檸檬🍋打成既冰沙口感順滑,味道甜中帶微酸頗令人開胃,最緊要係夠天然🤗
✨伯爵茶鮮奶咖啡☕️ (8oz $38 / 12oz $42)
估唔到呢度既latte會不比咖啡店遜色,唔止有拉花,奶泡亦夠幼滑,飲到淡淡既伯爵茶茶香,不過咖啡味道就略嫌唔太明顯🤔
✨Heroes是L但IPA🍺 ($58)
首先要一提大家點呢杯啤酒🍺時要格外留神,因為好容易會以粗口將「L」字作替代,當日就真係聽到有人叫錯啤酒名而忍笑左好耐😂
落單時店員都有解釋有個咁既名係因為每次啤酒廠釀製時所用既啤酒花🌾都唔同,客人每次飲到既味道都有機會會唔同,可以話係幾freestyle既一款啤酒
當日我地飲到既味道幾甘甜,有少少似芒果味🥭咁,而後勁就有好重既麥味,但就未必個個人都鐘意麥味咁濃🙉
(6/12後食評分數會由0.5拉闊至0.1)
👧🏻人均消費:$100-$150
😋味道指數:4.2/5
💰抵食指數:3/5
🪑環境指數:3.5/5
💁🏻‍♀️服務指數:3/5
👍🏻再訪指數:4/5
📍HAND3AG
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖
⏰營業時間:07:45–21:30 (Mon–Sat);
09:00–21:30 (Sun & Public Holiday)
2020-12-05 104 浏览
今日黎到一間裝修簡約,好型格嘅餐廳😚我地四人叫左四個lunch set每個set都有三文治+薯條或餐湯或沙律+野飲都可以自己配搭其他,追加小食1️⃣三文治呢度啲三文治全部都用料豐富,你睇張相就知😍我最鍾意蝦兵蟹將鐵板三文治裏面有原隻嘅酥脆軟殼蟹同埋小龍蝦,我最鍾意係佢個蔬菜配搭,紫椰菜絲同埋醋漬紅蘿蔔絲令到個三文治帶啲酸味,食落好開胃,又唔會乾,俾十個like 歐陸監獄鐵板三文治🥪 呢個最特別!裏面有通心粉、肉丸、流心蛋同埋蔬菜,中間仲有啲薯餅,味道好有層次拉麵叉燒鐵板三文治 呢個賣相就最靚,中間有糖心蛋,仲流心添,日式叉燒片軟嫩,唔會太肥,食落味道都唔錯慢條斯理食肉獸鐵板三文治 牛仔排好惹味,配搭芝士、蕃茄同埋生菜,就好似食緊漢堡包咁呀,good2️⃣小食三日三夜自家手切薯條 好大條嘅薯條,好香脆,我哋揀咗黑松露蛋黃醬,好味道單點:芝士烤普羅旺斯燉肉丸 賣相好靚!芝士多到可以拉絲,蕃茄蓉配搭肉丸好啱,肉丸肉味濃郁單點:自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 超級好食!下次都會叫!咬開裏面有清楚見到好多蟹肉,忌廉餅外脆內軟,味道非常唔錯 單點:酥脆牛油果配芒果莎莎醬 芒果莎莎醬有啲辣,酸酸甜甜辣辣嘅味道
每個set都有三文治+薯條或餐湯或沙律+野飲
都可以自己配搭其他,追加小食

1️⃣三文治
呢度啲三文治全部都用料豐富,你睇張相就知😍

我最鍾意蝦兵蟹將鐵板三文治

歐陸監獄鐵板三文治🥪

慢條斯理食肉獸鐵板三文治

2️⃣小食
三日三夜自家手切薯條
好大條嘅薯條,好香脆,我哋揀咗黑松露蛋黃醬,好味道

單點:芝士烤普羅旺斯燉肉丸

單點:自家製蟹肉忌廉餅配他他醬

單點:酥脆牛油果配芒果莎莎醬
芒果莎莎醬有啲辣,酸酸甜甜辣辣嘅味道同牛油果脆餅好夾

3️⃣飲品
玫瑰鮮奶
顏色好靚,粉粉紅紅,有玫瑰嘅花香,奶味香濃

伯爵茶鮮奶
伯爵茶味香濃,推薦!

熱情果提子果汁
果汁味道芬香,酸酸甜甜,非常唔錯喎

蜜桃果汁
有好清香嘅蜜桃味,唔會太甜

呢一餐食得好滿足,四個同事雖然分開坐,不過都可以隔住一條走廊傾住計食,一樣咁開心
2020-12-05
午餐
2020-12-05 25 浏览
難得有空閒可以跟朋友在尖沙咀逛逛。逛到餓了就找家特色食店,可以打卡,也能一飽口福今次朋友找了一間連接著地鐵站出口的三文治店🥪 主打鐵板燒三文治!跟朋友點了不同款式的Lunch Set可以試多點口味🤤‼️♨️ 歐陸監獄鐵板三文治麵包烤至兩面金黃鬆脆,入面有普羅旺斯燉肉丸及芝士通心粉配上薯餅及流心蛋,而且加入3種芝士混合的熔岩芝士。光是賣相都非常吸引!咬下去口感十足!♨️ 蝦兵蟹將鐵板三文治內有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲、他他醬。入口酥脆的軟殼蟹,配合小龍蝦沙律及爽口的紫椰菜絲,加上他他醬的組合,非常清新。還有醋漬紅蘿蔔絲帶出酸酸的味道,免去了油膩感。♨️ 慢調撕理食肉獸鐵板三文治餡料包括手撕牛仔排、燶邊流心蛋、番茄片、水晶生菜、車打芝士同芥末籽蛋黃醬。店家以慢煮方式調製牛仔排, 保留牛肉嫩滑口感。入口滿滿的醬汁。Lunch Set有一款小食可選。想食的薯條剛好sold out 了,所以我們改了其他小食。♨️自家製蟹肉忌廉配他他醬炸蟹餅內是忌廉、蟹柳肉及黑椒碎混合,口感酥脆。♨️酥脆牛油果配芒果莎莎醬炸粉包裹著牛油果、薯蓉、煙肉碎及巴馬臣芝士,炸至金黃,配搭酸酸甜甜的芒果莎莎醬,果

難得有空閒可以跟朋友在尖沙咀逛逛。
逛到餓了就找家特色食店,可以打卡,也能一飽口福
跟朋友點了不同款式的Lunch Set可以試多點口味🤤‼️

♨️ 歐陸監獄鐵板三文治

♨️ 蝦兵蟹將鐵板三文治

♨️ 慢調撕理食肉獸鐵板三文治

Lunch Set有一款小食可選。
想食的薯條剛好sold out 了,
所以我們改了其他小食。

♨️自家製蟹肉忌廉配他他醬
炸蟹餅內是忌廉、蟹柳肉及黑椒碎混合,口感酥脆。

♨️酥脆牛油果配芒果莎莎醬
炸粉包裹著牛油果、薯蓉、煙肉碎及巴馬臣芝士,炸至金黃,配搭酸酸甜甜的芒果莎莎醬,果然一流。

♨️芝士烤普羅旺斯燉肉丸
以牛肉及豬肉自家製的肉丸,以番茄醬燉煮,肉汁豐富。

三個女生都填飽肚子,最後就是享用茶飲的時間。
☕️🫖有機南非博士茶~味道甘甜芳香,不含咖啡因,不會傷胃。
🫖清香茱莉茶、英式早餐茶~味道清甜,消脂解膩。
2020-12-01 26 浏览
今日去開尖沙咀就試下間之前路過見到好想試嘅餐廳,好特別款式嘅鐵板燒三文治,岩哂鍾意試新野嘅我❣️拉麵叉燒鐵板三文治食呢款三文治就好似食緊一碗叉燒拉麵一樣,因為入面有晒叉燒、拉麵、溏心蛋,而且仲加埋牛油粟米粒、熔岩芝士配搭埋蛋黃醬,特別之餘又幾夾wor,而且有厚厚嘅叉燒,真係夠晒飽肚,夠晒足料呀❣️蝦兵蟹將鐵板三文治淨係聽個名都夠晒特別夠晒架勢啦,呢款三文治有炸軟殼蟹又有小龍蝦沙律,加埋醋漬紅蘿蔔絲酸地好鬼開胃,有助減低炸軟殼蟹嘅熱氣,呢款係配他他醬,每款三文治都唔同醬汁,好有心思呀❣️3日2夜自家手切薯條薯條唔同M 字頭薯條,用新鮮薯仔連皮,食落有質感實在好多,佢比較粗身,我揀左松露蛋黃醬,好正❣️自家製蟹肉忌廉餅配他他醬有D 日式feel,裡面有滿滿嘅忌廉,真係外脆內軟,而且仲見到一舊舊蟹肉,無呃秤㗎❣️Heroes洛神花小麥啤耐無飲酒單點左杯Draft beer,一杯充滿洛神花味啤酒好正,好清新,有點點甜味,好易入口,女士一定好鍾意飲,食薯條飲啤酒好正

❣️拉麵叉燒鐵板三文治

❣️蝦兵蟹將鐵板三文治

❣️3日2夜自家手切薯條

❣️自家製蟹肉忌廉餅配他他醬

❣️Heroes洛神花小麥啤
2020-11-30 280 浏览
今日嚟到尖沙咀K11行街,見到呢間三文治餐廳有好多好評👍🏻就想嚟試吓~餐廳提供唔同種類嘅三文治,仲有小食同飲品等等~全部都好吸引🥰lunch set大概$90至$100不等,包三文治,餐飲同埋小食,價錢唔錯🤗蝦兵蟹將三文治$108聽個名都覺得好特別🤣三文治入面有酥脆軟腳蟹,小龍蝦沙律,紫椰菜絲,紅蘿蔔絲等等~好香嘅軟腳蟹,同埋小龍蝦嘅肉絲食落幾爽口☺️仲有好香嘅龍蝦同蟹味,幾正😋拉麵叉燒鐵板三文治$95第一次食有拉麵喺入邊嘅三文治🤣感覺真係好獨特😆食到拉麵嘅軟淋~仲有叉燒嘅香甜😋食落又覺得幾夾😂而且仲有溏心蛋係入面,好好味💕蟹肉餅有三件中型size嘅蟹肉餅☺️外層係金黃色嘅炸粉,內層有沙律醬同蟹肉喺入面~外脆內軟😋好Rich嘅感覺👍🏻燉肉丸有啲芝士同蕃茄醬喺面,酸酸甜甜☺️肉丸幾彈牙😆幾香😋食落幾有口感👍🏻伯爵茶鮮奶咖啡好香嘅伯爵茶味🍵仲有淡淡嘅咖啡香味😋鮮奶幾濃郁👍🏻不過最突出嘅都係伯爵茶嘅味道😂玫瑰鮮奶好靚嘅飲品😍上層係白色,下層係粉紅色☺️好夢幻嘅感覺🥰係打卡之選👍🏻仲有玫瑰嘅清香😋

蝦兵蟹將三文治$108

拉麵叉燒鐵板三文治$95

蟹肉餅

燉肉丸

伯爵茶鮮奶咖啡

2020-11-29
🌕Hello我係Moon🌕今日同朋友嚟到尖沙咀行街,其實我真係好少嚟尖沙咀,因為住得唔近,同埋成日覺得尖沙咀啲嘢食好貴,所以都唔係好知道尖沙咀有啲咩特別嘢食!佢落午餐時段朋友就話要食一間特別啲嘅午餐,上網做咗資料蒐集之後發現呢度有一間幾特別嘅三文治餐廳,就決定午餐食呢間啦!星期一至五嘅午餐時段,三文治都可以跟套餐食,套餐嘅價錢原來都唔貴,除咗有三文治之外都可以跟薯條又或者沙律,仲有好多飲品嘅選擇!入邊嘅空間好大,而且坐得好舒服,都好啱傾偈!我哋每人一個餐,每一份嘅三文治都好大份!見到個份量都已經覺得好滿足!我就食普羅旺斯肉丸三文治🥪,普羅旺斯香料好入味,肉丸都大大粒,三文治入邊好特別因為入邊有芝士通心粉,我都係第一次食咁特別嘅三文治,竟然有芝士通心粉喺入邊,我就跟食完咗個厚切薯條,同埋呢度嘅茄汁一齊食真係好滿足㗎!我就另外加咗$10,飲呢度嘅橙沙冰,沙冰份量大大杯,而且味道好清新,入邊有香橙蘋果同埋紅蘿蔔,所以有啲蘋果嘅清甜味道,好好飲!朋友就食,食肉獸三文治🥪,呢個肉嘅份量真係超級多啊,朋友係牛肉愛好者,佢話呢個三文治真係好啱佢啊,呢個三文治入邊嘅牛肉係手撕嘅牛仔扒,所以口感同埋味道
🌕Hello我係Moon🌕

星期一至五嘅午餐時段,三文治都可以跟套餐食,
套餐嘅價錢原來都唔貴,
入邊嘅空間好大,而且坐得好舒服,都好啱傾偈!

我就食普羅旺斯肉丸三文治🥪,

朋友就食,食肉獸三文治🥪,
呢個肉嘅份量真係超級多啊,朋友係牛肉愛好者,佢話呢個三文治真係好啱佢啊,呢個三文治入邊嘅牛肉係手撕嘅牛仔扒,所以口感同埋味道都好好!另外想嗌左一份小食,係酥炸牛油果🥑,
朋友話佢之前都食過一次其他餐廳嘅酥炸牛油果,
不過呢間餐廳嘅酥炸牛油果真係好好味😋,
因為外脆內軟而且牛油果味好香,好creamy,仲有粒粒嘅牛油果果肉!朋友就叫咗杯洋甘菊薰衣草茶,飲完一杯之後仲可以向店員添加熱水再飲多杯㗎!

另一位朋友就食咗呢度好特別好特別嘅叉燒拉麵三文治,
佢話見到咁特別就試吓喎,估唔到買三文治係咁夾,初頭以為呢個三文治入邊只會有叉燒同埋糖心蛋,但係估唔到呢份三文治入邊真係有一條條嘅拉麵,仲好有口感添!呢位朋友都散嗌左一份小食,佢就散嗌左肉丸作為小食,
好滿意呢個肉丸嘅味道,唔會太鹹而且好入味,每一粒肉丸都大大粒,好有咬口之餘, 仲啖啖肉!

🌕MoonMoon真係好鍾意依度個三文治配搭,第一次食到咁創新嘅三文治口味,估唔到咁多特別嘅配搭,而且價錢都好合理味道好好味!🌕
好友約了我去尖沙咀地鐵站K11購物藝術館的Hang3ag 吃午餐,十分期待。這間店賣點係鐵板三文治,係走新派年青人路線的新店。這兒座位舒適又整潔🥰。店內有個自動洗手機,我們可以吃得好衛生又放心😄。聽說蝦兵蟹將鐵板三文治好出色,當然不可錯過啦😋。三文治內有軟殼蟹和小龍蝦沙律,好新鲜,又多汁,同啲紫椰莱絲好夾味,他他醬也是這三文治的靈魂,真係人間美味。拉麵叉燒鐵板三文治也很受歡迎。估不到味噌拉麵在三文治內咁夾味,加埋日式叉燒片,溏心蛋,筍絲,牛油栗米,芝士同蛋黃醬在一起,口感好多層次感,一試難忘🤗🤗😝。歐陸監獄鐵板三文治個名好有趣。 嘩! 裏面有玫瑰芝士燴通心粉,真係好有型,仲加埋啲脆薯餅,生菜絲,流心蛋,仲有熔岩芝士,燉肉丸,超級豐富。呢個真係呢度皇牌三文治,食到我哋唔停得口 ,要encore。北海道野菜薏米濃湯充滿纖維。女仔可以直情當係一個下午茶餐 ,裏面有薏米、紅蘿蔔 、西芹、青瓜 、紅椒、薯仔,仲有香草,好清新,豐富又健康。自家製嘅蟹肉忌廉餅配他他醬好好味。總共有三個, 裡面有好多蟹肉,好鮮味,鬆鬆軟軟咁,暖暖的,同個他他醬配得啱啱好。Heroes洛神花小麥啤我哋都係第一次飲,甘甘

店內有個自動洗手機,我們可以吃得好衛生又放心😄。

Heroes洛神花小麥啤我哋都係第一次飲,甘甘哋, 好有小麥嘅味道,真係好特別又好飲。下次試下其他味道,例如西柚,紅桑子等。

最後飲埋洋甘菊薰衣草茶,清清哋咁,將今次呢一餐美味嘅三文治餐劃上完美嘅句號。
2020-11-29 30 浏览
一行幾人來到尖沙咀K11吃午飯,經過了這家HAND3AG,立馬被它簡潔又光猛的裝修吸引,進到裡面後有卡座,因為在疫情下10分希望在一間非常清潔乾淨的餐廳進食也非常安心。.Lunch set包括你三文治+小食+飲品,大部份約在$100以下,在K11內這個價錢也算划算。.最喜歡蝦兵蟹將鐵板三文治,裏面是炸軟殼蟹,龍蝦沙律,以及要目的紫椰菜絲。配以甜甜的方包🍞,口感極佳,軟殼蟹炸得剛剛好還保留肉汁,配以顏色鮮豔的蔬菜🥬,非常健康,推薦!.大力水手三文治🥪也非常好吃😋,是酥炸雞肉配菠菜苗,還有流心蛋及酸青瓜,濕潤度剛剛好👍🏿.慢調撕理食肉獸三文治🥪,是手撕牛仔排肉絲,份量好多啊😍滿口都是調味剛剛好的。.最後必定推薦加$7升級松露蛋黃醬配薯條🍟,這個醬不得了,松露味濃而不膩,是熱辣辣薯條的絕配!.整體來說好喜歡這店,沒有想過三文治也可以這麼美味,肯定會再到訪。.⭐️性價比:4/5星💰人均:$100港元

⭐️性價比:4/5星
💰人均:$100港元
午餐
2020-11-28 24 浏览
有次經過門口見到好旺場,所以都吸引我想黎食😌。今日黎到既時候就趕上lunch set既尾班車🤣,不過就趕唔上食薯條既尾班車🥺,但係就追上happy hour既開始😚。🔻歐陸監獄鐵板三文治+北海道野菜薏米濃湯 + 香桃薑茶 $93🔻🍴歐陸監獄鐵板三文治,食落感覺幾有歐陸風,因為有肉丸通心粉😏,蕃茄味幾香👍🏻,帶有少少芝士味。仲有塊薯餅同流心蛋呀🤣,真係好似成份早餐比個包夾住咁🤩,味道係幾夾喎,不過一份真係好飽😌。🍴北海道野菜薏米濃湯🍲幾得意,蔬菜味係幾香,而且好香嘅蕃茄西芹味👍🏻,有好多切成小粒既薯仔同翠玉瓜😋,仲有海量既薏米🤣,唔講以為食緊薏米粥🤣,可能誇張左,不過真係好足料👍🏻🍴香桃薑茶。桃味幾香,飲落會有少少🤏🏻薑味,但唔辛口👍🏻,好似飲普通茶咁,不過係飲之前會感覺到桃🍑嘅香味,飲緊個陣就幾香茶味,飲完之後就會感覺到薑嘅氣味👍🏻,係幾舒服既感覺😌🔻大力水手鐵板三文治 🥪 + HAND3AG 凱撒沙律 + 雀巢檸檬茶 $91🔻🍴大力水手鐵板三文治 🥪。重點係有件炸雞塊,配左醃青瓜,少少🤏🏻既酸味降低左油膩感👍🏻,仲有黑蒜味幾香,食落唔會太濃烈。🍴HAND3AG 凱撒沙律。除咗凱撒沙律

🍴HAND3AG 凱撒沙律。除咗凱撒沙律本身應該有嘅嘢之外,仲有一片片嘅芝士脆脆🧀,同埋一梳梳既蟹柳絲,同沙律醬拌勻食,芝士脆片幾突出,比一般芝士粉好食😋。

🔻蝦兵蟹將鐵板三文治 $62🔻係一個甜酸度十足嘅三文治,蟹肉炸得香脆又多肉😚,仲有醋漬蘿蔔絲既酸提升左軟殼蟹嘅鮮味🤩,配埋小龍蝦沙律,真係好好食😋‼️‼️推介‼️‼️

🔻脆炸魷魚圈蔬菜配哈里薩辣醬 $28🔻新鮮熱辣,好香脆🤤,除左魷魚圈之外仲有啲蔬菜🥬,邪惡得黎都少的罪惡感😂。的確炸得好鬆化👍🏻,仲有個辣醬,真係幾惹味🤤,辣味好香🌶🌶,但又唔會辣到狂飲水,雖然係辣辣地,但係又會追住食🤤。

🔻Heroes洛神花小麥啤 $39🔻聞落好香甜嘅味道,帶有花香味,飲落唔太苦而且帶少許麥味,好清新既啤酒🍻,幾啱女仕飲🥰。

2020-11-27 24 浏览
[尖沙咀]HAND3AG之前一直見到唔少人食啲好厚好足料嘅三文治今次經過即刻入去食!!.拉麵叉燒鐵板三文治食剩指數:3/100睇到拉麵係咪以為寫錯😂材料真係有日式叉燒、拉麵、溏心蛋澱粉加澱粉又無好怪既感覺個味融合得幾好蛋同叉燒又真係好似食緊拉麵咁椰菜絲就令成個包fresh左.歐陸監獄鐵板三文治食剩指數:0/100歐陸式個base係蕃茄醬材料就有芝士通心粉、薯餅、普羅旺斯肉丸、煎蛋如果食過普羅旺斯燉菜就知個味唔會好膩肉丸好香唔會好咸通粉同上一個一樣出奇地夾三文治成個口感好有層次如果鐘意複雜少少既人可以叫呢款.慢條斯理食肉獸鐵板三文治食剩指數:0/100到最濃味既一款~同個名一樣有好大塊肉有手撕牛仔排肉味最重好有美式三文治feel其他配料有蛋、蕃茄、芝士、菜好burger feel.以上lunch time跟餐會有薯條/湯/沙律,仲有飲品.3日3夜自家手切薯條食剩指數:0/100見到薯條係好粗身就好想食薯仔應該用左質地較鬆軟既外皮炸幾香脆入面既薯都幾濃最重要係佢個松露蛋黃醬香到不得了.自家製蟹肉忌廉餅配他他醬食剩指數:0/100由於朋友之前食過話好正所以加28$額外追加左個蟹餅!蟹肉忌廉餅
[尖沙咀]HAND3AG
之前一直見到唔少人食啲好厚好足料嘅三文治
今次經過即刻入去食!!
食剩指數:3/100
睇到拉麵係咪以為寫錯😂
材料真係有日式叉燒、拉麵、溏心蛋
澱粉加澱粉又無好怪既感覺
個味融合得幾好
蛋同叉燒又真係好似食緊拉麵咁
椰菜絲就令成個包fresh左
歐陸監獄鐵板三文治
歐陸式個base係蕃茄醬
材料就有芝士通心粉、薯餅、普羅旺斯肉丸、煎蛋
如果食過普羅旺斯燉菜就知個味唔會好膩
肉丸好香唔會好咸
通粉同上一個一樣出奇地夾
三文治成個口感好有層次
如果鐘意複雜少少既人可以叫呢款
慢條斯理食肉獸鐵板三文治
食剩指數:0/100
到最濃味既一款~
同個名一樣有好大塊肉
有手撕牛仔排
肉味最重
好有美式三文治feel
其他配料有蛋、蕃茄、芝士、菜
好burger feel
以上lunch time跟餐會有薯條/湯/沙律,仲有飲品
見到薯條係好粗身就好想食
薯仔應該用左質地較鬆軟既
外皮炸幾香脆
入面既薯都幾濃
最重要係佢個松露蛋黃醬
香到不得了
自家製蟹肉忌廉餅配他他醬
由於朋友之前食過話好正
所以加28$額外追加左個蟹餅!
蟹肉忌廉餅一咬落去爆哂醬
蟹肉好香