2020-12-01
今日去開尖沙咀就試下間之前路過見到好想試嘅餐廳,好特別款式嘅鐵板燒三文治,岩哂鍾意試新野嘅我❣️拉麵叉燒鐵板三文治食呢款三文治就好似食緊一碗叉燒拉麵一樣,因為入面有晒叉燒、拉麵、溏心蛋,而且仲加埋牛油粟米粒、熔岩芝士配搭埋蛋黃醬,特別之餘又幾夾wor,而且有厚厚嘅叉燒,真係夠晒飽肚,夠晒足料呀❣️蝦兵蟹將鐵板三文治淨係聽個名都夠晒特別夠晒架勢啦,呢款三文治有炸軟殼蟹又有小龍蝦沙律,加埋醋漬紅蘿蔔絲酸地好鬼開胃,有助減低炸軟殼蟹嘅熱氣,呢款係配他他醬,每款三文治都唔同醬汁,好有心思呀❣️3日2夜自家手切薯條薯條唔同M 字頭薯條,用新鮮薯仔連皮,食落有質感實在好多,佢比較粗身,我揀左松露蛋黃醬,好正❣️自家製蟹肉忌廉餅配他他醬有D 日式feel,裡面有滿滿嘅忌廉,真係外脆內軟,而且仲見到一舊舊蟹肉,無呃秤㗎❣️Heroes洛神花小麥啤耐無飲酒單點左杯Draft beer,一杯充滿洛神花味啤酒好正,好清新,有點點甜味,好易入口,女士一定好鍾意飲,食薯條飲啤酒好正
❣️拉麵叉燒鐵板三文治
❣️蝦兵蟹將鐵板三文治