2020-12-05 104 浏览
今日黎到一間裝修簡約,好型格嘅餐廳😚我地四人叫左四個lunch set每個set都有三文治+薯條或餐湯或沙律+野飲都可以自己配搭其他,追加小食1️⃣三文治呢度啲三文治全部都用料豐富,你睇張相就知😍我最鍾意蝦兵蟹將鐵板三文治裏面有原隻嘅酥脆軟殼蟹同埋小龍蝦,我最鍾意係佢個蔬菜配搭,紫椰菜絲同埋醋漬紅蘿蔔絲令到個三文治帶啲酸味,食落好開胃,又唔會乾,俾十個like 歐陸監獄鐵板三文治🥪 呢個最特別!裏面有通心粉、肉丸、流心蛋同埋蔬菜,中間仲有啲薯餅,味道好有層次拉麵叉燒鐵板三文治 呢個賣相就最靚,中間有糖心蛋,仲流心添,日式叉燒片軟嫩,唔會太肥,食落味道都唔錯慢條斯理食肉獸鐵板三文治 牛仔排好惹味,配搭芝士、蕃茄同埋生菜,就好似食緊漢堡包咁呀,good2️⃣小食三日三夜自家手切薯條 好大條嘅薯條,好香脆,我哋揀咗黑松露蛋黃醬,好味道單點:芝士烤普羅旺斯燉肉丸 賣相好靚!芝士多到可以拉絲,蕃茄蓉配搭肉丸好啱,肉丸肉味濃郁單點:自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 超級好食!下次都會叫!咬開裏面有清楚見到好多蟹肉,忌廉餅外脆內軟,味道非常唔錯 單點:酥脆牛油果配芒果莎莎醬 芒果莎莎醬有啲辣,酸酸甜甜辣辣嘅味道
每個set都有三文治+薯條或餐湯或沙律+野飲
都可以自己配搭其他,追加小食

1️⃣三文治
呢度啲三文治全部都用料豐富,你睇張相就知😍

我最鍾意蝦兵蟹將鐵板三文治

歐陸監獄鐵板三文治🥪

拉麵叉燒鐵板三文治

慢條斯理食肉獸鐵板三文治

2️⃣小食
三日三夜自家手切薯條
好大條嘅薯條,好香脆,我哋揀咗黑松露蛋黃醬,好味道

單點:芝士烤普羅旺斯燉肉丸

單點:自家製蟹肉忌廉餅配他他醬

單點:酥脆牛油果配芒果莎莎醬
芒果莎莎醬有啲辣,酸酸甜甜辣辣嘅味道同牛油果脆餅好夾

3️⃣飲品
玫瑰鮮奶
顏色好靚,粉粉紅紅,有玫瑰嘅花香,奶味香濃

伯爵茶鮮奶
伯爵茶味香濃,推薦!

熱情果提子果汁
果汁味道芬香,酸酸甜甜,非常唔錯喎

蜜桃果汁
有好清香嘅蜜桃味,唔會太甜

呢一餐食得好滿足,四個同事雖然分開坐,不過都可以隔住一條走廊傾住計食,一樣咁開心
2020-12-05
午餐