2020-11-27 25 浏览
/打卡熱店❤️/.平日ig 都見唔少人黎食到食佢既三文治🤣好吸引❗️依款三文治我除左食過韓國既issac toast之外都無點食過甘貴既三文治🥪.✨歐陸監獄鐵板三文治 $54依個有推介,點都要食🤣依個係蕃茄醬再配上好juice 既肉丸🍡依個包仲夾住椰菜可以減低個油膩感👍🏽.✨拉麵叉燒鐵板三文治 $56拉麵夾住麵包🥪真係第一次食😂出於好奇,想知佢地到底夾唔夾😂啲拉麵🍜係日式曲麵夾住溏心蛋🍳唔會話好乾🥰叉燒唔會話好肥🤤值得一試😂啲拉麵有啲碎,食既時候要淑女啲🙈.✨蝦兵蟹醬鐵板三文治 $62可能我中意海鮮既關係,我覺得依個比拉麵三文治🥪更好😂入面我食到蟹膏,同埋有蝦肉🍤中意海鮮既你❤️可以試下.✨3日3夜自家手切薯條 $42我配左松露蛋黃醬🤤松露味好重👍🏽薯條🍟係粗薯條🤤岩晒我.✨自己制蟹肉忌廉餅配他他醬 $28蟹肉餅好creamy🤤但蟹肉唔叫多🙈
/打卡熱店❤️/

我配左松露蛋黃醬🤤松露味好重👍🏽薯條🍟係粗薯條🤤岩晒我

✨自己制蟹肉忌廉餅配他他醬 $28
蟹肉餅好creamy🤤但蟹肉唔叫多🙈
2020-11-26 17 浏览
—環境光猛企理 有自動洗手機食物飲品igable 幾啱同frd chitchat套餐包括: 三文治 + 薯條/湯/沙律+飲品歐陸監獄鐵板三文治套餐($93)玫瑰芝士燴通心粉 / 普羅旺斯燉肉丸 / 脆薯餅 / 水晶生菜 / 燶邊流心蛋 / 熔岩芝士包裝貼心好方便食用 對半切開之後Cross section見到豐富嘅餡料又可以同人交換口味嚟食蝦兵蟹將鐵板三文治套餐($101)酥脆軟殼蟹 / 小龍蝦沙律 / 紫椰菜絲 / 醋漬紅蘿蔔絲 / 他他醬3日3夜自家手切薯條(中)個名好吸引 厚切之下口感好正啖啖都係綿密薯蓉 友人鍾意蘸松露蛋黃醬所以另外要咗款(+$7)HAND3AG 凱撒沙津自己落醬可以控制份量有蟹柳條同脆片 幾特別同夾蔬菜爽脆清新凍玫瑰鮮奶(+$10)最鍾意飲cream 攪勻粉粉地幾fancy熱伯爵茶鮮奶(+$10)——————————————————HAND3AG尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖

環境光猛企理 有自動洗手機
食物飲品igable 幾啱同frd chitchat
套餐包括: 三文治 + 薯條/湯/沙律+飲品
歐陸監獄鐵板三文治套餐($93)

包裝貼心好方便食用 對半切開之後
Cross section見到豐富嘅餡料
又可以同人交換口味嚟食
蝦兵蟹將鐵板三文治套餐($101)
3日3夜自家手切薯條(中)
個名好吸引 厚切之下口感好正
啖啖都係綿密薯蓉
友人鍾意蘸松露蛋黃醬
所以另外要咗款(+$7)
HAND3AG 凱撒沙津
自己落醬可以控制份量
有蟹柳條同脆片 幾特別同夾
蔬菜爽脆清新
凍玫瑰鮮奶(+$10)
最鍾意飲cream 攪勻粉粉地幾fancy
熱伯爵茶鮮奶(+$10)
——————————————————
HAND3AG
2020-11-26 212 浏览
講起鐵板燒三文治 除左Isaac Toast 又有一個好正即選擇要介紹比大家😍 係係K11 Musea 主打玩味配搭 以意想不到既食材作為三文治饀料 但係價錢仲好大眾化既Hand3ag🥪 店舖裝修明亮 座位都幾多 入面仲有卡位👍🏻 Lunch set 三文治單點都係$49起 加$39 upgrade套餐仲有薯條/餐湯/沙律+餐飲😱 好抵食🤩 單點小食$28起 呢到食物選擇好多 今次試左好多食物 抵食又好食 等我逐個項目介紹比大家啦☺️三文治🥪1. 蝦兵蟹將鐵板三文治 材料有酥炸軟殻蟹 小龍蝦沙律 紫椰菜 醃紅蘿蔔絲配他他醬🤤 聽到都知好食 我地一致覺得最鐘意食 三文治用鐵板烘 口感香脆 軟殻蟹配上醃過既紅蘿蔔絲 酸酸地好夾 一d都唔膩👍🏻2. 拉麵叉燒鐵板三文治 材料有日式叉燒片 味噌拉麵 味付溏心蛋 味付荀絲 牛油粟米粒 熔岩芝士同味噌蛋黃醬😍 完全係驚喜之作 無諗過日式拉麵可以crossover三文治 感覺就好似之前好出名既營多三文治 原來真係可以毫無違和感 好夾🤤 調味到位 拉麵口感都控制得好好👍🏻3. 慢條撕理食肉獸鐵板三文治 材料有手撕牛仔排 燶邊流心蛋 蕃茄 生菜 芝士同芥

三文治🥪

拉麵叉燒鐵板三文治

3. 慢條撕理食肉獸鐵板三文治 材料有手撕牛仔排 燶邊流心蛋 蕃茄 生菜 芝士同芥末籽蛋黃醬🤓 又係爆哂餡超級足料 一口咬落去食到手撕牛同蕃茄 每一款三文治既醬汁既配搭加上蔬菜都好巧妙咁令三文治帶清新感 好出色👅
慢條撕理食肉獸鐵板三文治

4. 歐陸監獄鐵板三文治 材料有玫瑰芝士燴通心粉 普羅旺斯燉肉丸 脆薯餅 燶邊流心蛋 生菜 芝士😍 果然好有歐陸風情 一啖食到mac and cheese同肉丸 好豐富😆

小食
1. 三日三夜自家手切薯條 用上矜貴既Agria薯仔 先慢煮 再低温輕炸定型 再高温炸至金黃色 要用上3日3夜用心製作 外脆內軟既手切薯條 你可以抵擋到?🤩 加$7就可以試到自家調製醬汁 我試咗黑松露蛋黃醬 真係好完美 香濃黑松露味配搭香脆粗薯條 好幸福😍
三日三夜自家手切薯條

2. 自家製蟹肉忌廉薯餅配他他醬 一份有3件 都幾大件多餡 餡料棉密creamy又食到一絲絲蟹柳好正👍🏻
自家製蟹肉忌廉薯餅配他他醬

3. 酥脆牛油果配芒果莎莎醬 同蟹肉忌廉薯餅好似 不過餡料係好多好多既牛油果🥑 不得不讚佢哋既芒果莎莎醬 酸酸甜甜 中和左牛油果既膩 好好食🤤

飲品🍹
1. 白桃薑茶 本身套餐已經包括左 可選咖啡 汽水同多款茶 呢個白桃薑茶好香 唔算太薑都幾岩冬天飲👍🏻
2. Rose Latte 套餐加$10可以升級特色咖啡同Rainbow Smoothie 🤩 非 常 推 介 大家加呢杯特飲😍 Latte可以揀有咖啡/無咖啡 Rose Latte 底加左玫瑰糖漿 好香玫瑰花味 唔會好甜 重點真係好靚🌹
Rose Latte

3. Earl Grey Latte 同樣係加$10 面頭有1粒小Macaroon好可愛😆 伯爵茶同咖啡配合得天衣無縫 口感幼滑👅
Earl Grey Latte

4. 橙沙冰 套餐加$10 成份有香橙 蘋果同胡蘿蔔🥕 好清新🤩
橙沙冰

5. 餐湯 北海道野菜薏米濃湯 真係好有去北海道 冰天雪地飲熱湯既感覺 好足料 好多野菜粒同薏米 好健康🌟
北海道野菜薏米濃湯
慢條撕理食肉獸鐵板三文治
三日三夜自家手切薯條
自家製蟹肉忌廉薯餅配他他醬
Earl Grey Latte
橙沙冰
北海道野菜薏米濃湯
2020-11-25 130 浏览
食物小驚喜💞肉肉海鮮三文治件件都好驚喜好好食 配料都好多歐陸監獄三文治🥪個名好得意 入面有芝士通心粉好特別開頭覺得會唔會好伏但我又中意試新野但食落一啲都唔伏無諗到三文治同通心粉可以夾到👍大力水手鐵板三文治😒炸雞三文治真係去到邊都係唔會差🐔好香 雞塊唔會炸過頭醃青瓜,紫柳菜絲平時我唔食但放咗落去呢個三文治到唔會覺得唔好食而且我少少都唔會浪費蝦兵蟹將鐵板三文治🥪龍蝦沙律,軟殼蟹🦞🦀兩樣都係我既最愛黎三文治又係我中意食我真係好愛好愛呢個組合食完唔知肥幾磅但係真係好好味😋😋由於佢套餐我只睇中三日三夜自家手切薯條🍟🍟所以其中一個餐叫咗套餐薯條仲有三個醬選擇由於有兩個小朋友👶👶小朋友鍾意食零食多我同朋友又好鍾意食芝士🧀異口同聲地話不如叫脆脆雙味芝士自家製蟹肉忌廉餅配他他醬🦀忌廉餅平時喺出邊買都好好食而佢呢個蟹肉好多 忌廉好香而且可以有一陣陣嘅胡椒粉味絕對係出面食唔到嘅味道所有炸物都熱辣辣好明顯係即叫即炸👍👍👍而且位置好闊落店員好好♥️佢見我地帶住兩個小朋友一次過拎唔晒兩盤野又幫我哋拎 比起其他出名嘅三文治我更鍾意食呢間一路打到一路回味緊呢間嘅三文治好推介食呢間 好好食但唔好好似我咁 眼闊肚窄因為佢半
食物小驚喜💞

無諗到三文治同通心粉可以夾到👍

大力水手鐵板三文治😒
炸雞三文治真係去到邊都係唔會差🐔
好香 雞塊唔會炸過頭
醃青瓜,紫柳菜絲平時我唔食
但放咗落去呢個三文治到
唔會覺得唔好食
而且我少少都唔會浪費

蝦兵蟹將鐵板三文治🥪
龍蝦沙律,軟殼蟹🦞🦀
兩樣都係我既最愛黎

• 3日3夜自家手切薯條
  • 大隻水手鐵板三文治
  • 自家製蟹肉忌廉餅配他他醬
  • 脆脆雙味芝士
『尖沙嘴足料三文治・地方寬敞舒適適合傾計』♕︎ 𝐇𝐀𝐍𝐃3𝐀𝐆, 𝐓𝐬𝐢𝐦 𝐒𝐡𝐚 𝐓𝐬𝐮𝐢⠀⠀⠀⠀經常見到人post這裡的三文治⠀終於輪到我試下啦⠀尖沙嘴地鐵站一出就看到了~⠀餐廳是自助形式的⠀店面比我想像中大和舒適⠀跟朋友坐了差不多3小時聊天😂⠀三文治看上去很澎拜⠀但其實拿上手不算很大份⠀點一份lunch不會吃不完(可能我大食😌⠀⠀⠀〔蝦兵蟹將鐵板三文治 lunch set $101〕⠀裡面夾了小龍蝦沙律跟一隻軟殼蟹⠀味道比我想像中清淡⠀軟殼蟹不算很大隻不算多肉⠀炸粉不算厚 也不會油膩⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.60/10⠀⠀・3日3夜自家手切薯條⠀這個薯條好吃欸!⠀濃郁薯仔味道⠀夠raw我喜歡haha!⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 8/10⠀⠀・松露蛋黃醬 +$7⠀推薦大家加點這個truffle mayo!⠀黑松露味比我想像中濃郁喔⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 8/10⠀⠀・香桃薑茶⠀⠀〔慢條斯理食肉獸鐵板三文治 lunch set $101〕⠀這個是我最喜歡的口味!⠀雖然拍不到出來⠀但是裡面的手撕牛小排其實很多!⠀如果調味更濃郁就好了!⠀裡面的水晶生菜吃起來很像薯仔幾好食⠀不過看菜單上寫明了有起司⠀但我沒吃出

經常見到人post這裡的三文治⠀

酸甜酸甜的⠀
起司可以給更多嘛⠀

——————————————————⠀⠀
🌟推薦 ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅᴀᴛɪᴏɴ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
慢條斯理食肉獸鐵板三文治,薯條配松露蛋黃醬,肉丸,玫瑰咖啡⠀⠀
🤰🏻回訪 ʙᴀᴄᴋ ᴀɢᴀɪɴ? ⠀⠀⠀⠀⠀
Yes⠀⠀⠀
——————————————————⠀⠀⠀
HAND3AG⠀
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖⠀
前幾日瘋狂loop到呢個HAND3AG嘅三文治靚相,呢個標誌性嘅三文治切開一半之後用紙袋裝住,而且每塊嘅餡都超爆😍😍見到超級有食慾呀🤤我地食嘅午市套餐包括三文治🥪+三日三夜手切薯條🍟/沙律🥗/餐湯🍲+飲品不得不提個手切薯條好鬆化好正,必點!-蝦兵蟹將鐵板三文治餐 $101酥脆軟殼蟹🦀️配小龍蝦沙律🦞,兩重享受❤️仲加埋大量嘅紫椰菜絲同醋漬紅蘿蔔絲,酸酸甜甜好醒胃,而且口感爽脆,令成件事好fresh!最like呢款🥰-歐陸監獄鐵板三文治餐 $93呢款創意滿分💯用平時早餐食嘅通心粉擺落去,裏面有普羅旺斯燉肉丸、脆薯餅同埋燶邊流心蛋等,滿滿嘅澱粉質🤣🤣個人覺得有少少濟,如果加少少酸甜開胃嘅醬汁or pickles會更好🙈-慢條撕理食肉獸鐵板三文治餐 $101裡面係超滿嘅手撕牛仔排,同埋一d蔬菜🥬咬落去啖啖都係肉,撕開左之後肉嘅口感好軟爛,而且牛味好濃郁,啱曬牛魔王呀🐂
不得不提個手切薯條好鬆化好正,必點!
蝦兵蟹將鐵板三文治餐 $101
歐陸監獄鐵板三文治餐 $93
慢條撕理食肉獸鐵板三文治餐 $101
2020-11-16 256 浏览
位於尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226號舖的HAND3AG,主打特式三文治。三文治賣相精緻,材料豐富,就好像打開一本圖畫書般。食店的環境明亮整潔,先在收銀處點餐,再拿取一個小裝置。食物準備好後,小裝置便會鳴響。食店於上午十一時至下午五時提供Lunch Set (午市套餐),除了可以單點三文治,還可以升級為套餐。套餐包一客主食、配菜及飲品。歐陸監獄鐵板三文治 (套餐 - $93)Continental Iron House玫瑰芝士燴通心粉 / 普羅旺斯燉肉丸 / 脆薯餅 / 水晶生菜 / 燶邊流心蛋 / 熔岩芝士Macaroni & Cheese / Ratatouille Meatballs / Hash Brown / Crystal Lettuce / Pan-Fried Egg / Lava Cheese 這款招牌三文治,味道沒有令人失望。裡面有六種配料,相當豐富。每一口所帶來的口感和味道也略有不同。通心粉軟硬適中,配上濃濃的芝士,感覺相當滿足。所有三文治都是烘得脆脆的,頗為香口。。蝦兵蟹將鐵板三文治 (套餐 - $101)Soft Shell Crab & Shr

歐陸監獄鐵板三文治 (套餐 - $93)
Continental Iron House

蝦兵蟹將鐵板三文治 (套餐 - $101)
Soft Shell Crab & Shrimp Salad
Deep-Fried Soft Shell Crab / Crawfish Salad / Silced Purple Cabbages / Pickled Sliced Carrots / Tartar Sauce

這款三文治用了頗為特別的海鮮材料。香口炸軟殼蟹份量頗多,相當慷慨。最上層和最下層加了清新的紫椰菜絲和開胃的醋漬紅蘿蔔絲,平衡了軟殼蟹的膩感。

順便一提,三文治建議襯熱儘快享用,變涼後吃,味道會打了折扣。

慢調撕理食肉獸鐵板三文治 (套餐 - $101)
Slow Cook Shredded Beef Short Rib
手撕牛仔排 / 燶邊流心蛋 / 蕃茄片 / 水晶生菜 / 車打芝士 / 芥末籽蛋黃醬
Shredded Beef Short Rib / Pan-Fried Egg / Tomato Slices / Crystal Lettuce / Cheddar Cheese / Mustard Mayonnaise

這款三文治又是另一番風味,蛋汁緩緩地流出,配上鹹香的手撕牛仔排,食肉獸一定相當喜愛。裡面也夾了蕃茄片和清爽的水晶生菜。

祝君健康鐵板三文治 (套餐 - $88)
Hella Green
豆腐蔬菜餅 / 牛油果鷹嘴豆沙律 / 燒茄子 / 菠菜苗 / 熔岩芝士 / 俄式蛋黃醬

這款是素食三文治,裡面也包含了六種素的配料,味道比想像中多變而豐富。

套餐的配菜可以選薯條、湯或沙律。另外,也可以加錢轉配其他小食。

3日3夜自家手切薯條 - 中
Triple Cooked Hand-cut Fries (Medium)

筆者和朋友都覺得這款薯條夠粗身,令人吃得相當滿足,而且也炸得頗為乾身,夠脆口。

松露蛋黃醬 - Truffle Mayonnaise
醬汁香濃,口感相當幼滑。

北海道野菜薏米濃湯 - 全素食
Hokkaido Vegetables & Pearl Barley Soup

野菜切成小丁粒,湯味道微酸,頗為開胃。而且薏米頗有嚼勁,喝完整碗湯已經飽了四成,相當飽肚。

HAND3AG 凱撒沙津
HAND3AG Caesar Salad
沙律盛在一個小器皿內,感覺清新整潔。生菜切成小塊,女士們也可以斯文地享用。

脆炸魷魚圈蔬菜配哈里薩辣醬
朋友加錢,把小吃升級為脆炸魷魚圈。魷魚圈和炸翠玉瓜感覺香脆香口,配襯的辣醬味道清新刺激。

套餐的免費飲品可以選汽水,或熱茶。用餐當天,天氣頗為寒冷,所以朋友點了一杯暖暖的茉莉清茶暖暖胃。
雀巢檸檬茶 - Nestle Lemon Tea
清香茉莉 - Jasmine Green Tea

彩虹沙冰系列 (Rainbow Smoothies)
紅沙冰 (士多啤梨、蘋果、紅甜椒、檸檬)
橙沙冰 (香橙、蘋果、胡蘿蔔)
筆者與另一位朋友則點了紅沙冰和橙沙冰,紅沙冰的味道甜甜的,紅甜椒的味道比想像中重,整體味道較為特別。

橙沙冰的味道則相對較易入口。

2020-11-04
  • 慢調撕理食肉獸鐵板三文治
  • 北海道野菜薏米濃湯
呢間餐廳係專食鐵板三文治,有少少似韓國嘅Isaac toast,不過佢地嘅配料比較特別,每一款睇落都幾吸引咁🤪**********<歐陸監獄鐵板三文治> $54依款係最多人揀嘅三文治,配料有玫瑰芝士燴通粉、普羅旺斯燉肉丸、脆薯餅、水晶生菜、燶邊流心蛋、熔岩芝士,肉丸用左番茄醬去燉所以好開胃,同埋有流心嘅蛋汁要加分👍🏻**********<拉麵叉燒鐵板三文治> $56另一款嘅配料有日式叉燒片、味噌拉麵、味付溏心蛋、味付荀絲、牛油粟米粒、熔岩芝士、味噌蛋黃醬,相對之下呢款就無咁出色,個味噌拉麵無乜味道,如果可以加番啲醬汁嘅話會比較好🤨**********<芝士香辣烤甜粟> $28呢個配搭嘅烤粟米都幾特別,平時好少會有辣味嘅粟米,味道鹹鹹地辣辣地都唔錯嫁!

<歐陸監獄鐵板三文治> $54

<拉麵叉燒鐵板三文治> $56

<芝士香辣烤甜粟> $28
芝士香辣烤甜粟
芝士香辣烤甜粟
2020-11-13 359 浏览
熟我的朋友都知道我是一個很喜歡吃麵包的人,比起買名牌包包給我,買麵包給我會更開心 男朋友常常說「咁點帶我出街」,明明就可以幫他省好多錢。恰巧這家三文治店叫HAND3AG,就不用在麵包與皮包之間抉擇了 我還是找跟我喜歡吃麵包的朋友一起去潮聖罷了 這家K11的三文治店近期在網上非常hit!讓我聯想起在韓國不停吃issac toast和egg drop做早餐的日子 這家三文治店也是很早開門,上班一族可以吃一個元氣滿滿的早餐才上班,更有能量店舖裝潢走cyber路線,光猛且乾淨俐落。有速吃的吧枱,也有較舒適的梳化卡座。差不多的價錢,比快餐店有格調和營養得多了想快吃買走沙律也可,選擇也很吸引Open Kitchen很新淨和高科技,而且早餐三文治基本上麵沒油煙。值得一讚是店內安了一個自助洗手機,新奇得來又增添洗手意慾,加上疫情關係,對要用手來吃三文治是非常貼心的服務。-這裡的招牌是鐵板燒三文治,可升級至套餐,包薯條/沙律/湯以及飲品,加$10可轉為特飲如沙冰和咖啡。主餐牌的選擇非常多,我們二人決定一個要套餐,另一個則單點三文治、小食和沙冰還以為會不夠飽,誰知原來份量很足非常爆餡的三文治 麵包是用鐵板
男朋友常常說「咁點帶我出街」,明明就可以幫他省好多錢。

我還是找跟我喜歡吃麵包的朋友一起去潮聖罷了

想快吃買走沙律也可,選擇也很吸引

還以為會不夠飽,誰知原來份量很足

非常爆餡的三文治
麵包是用鐵板上烘脆,即使放入醬汁和餡料也不會變得soggy

歐陸監獄鐵板三文治

非常Juicy的🍅茄醬肉丸,加溏心煎蛋就是一道意式main course,這裡也沿用這種配搭
這個款式還有招牌🌹rose mac n cheese,想不到多士加通粉兩種carbs合起來吃又不會怪,反而很cheesy,再加玻璃生菜絲就不會膩。

蝦兵蟹將鐵板三文治

香脆炸軟殼蟹🦀加超鮮甜🦞小龍蝦沙律,配醃酸了的紅白蘿蔔幼絲更為提鮮
紫椰菜絲再增添口感,非常非常的滋味,這口味是我和友人一致認為最好吃!

3日3夜自家手切薯條配松露蛋黃醬
三文治店的薯條很重要,而這裡對自己的自家製薯條很有信心。連薯皮脆炸包住滿滿薯蓉🍟,質感真的外脆內軟,蘸著松露蛋黃醬吃停不了口

酥脆牛油果配芒果莎莎醬

看到主餐牌的酥脆牛油果配芒果莎莎醬就忍不住了,單點也要點來吃!

$28有三大件,其實很高CP值
 完熟綿滑牛油果蓉,用麵包糠吉列已經超級好吃,外脆內綿

再加甜甜辣辣既mango salsa🥭配搭得宜

玫瑰鮮奶咖啡;  紅沙冰
🌹玫瑰花香syrup,☕️espresso和鮮奶🥛的比例調得剛剛好
不會過甜,而上面有滑溜的鮮忌廉和玫瑰花瓣,香味更盛

別看這好像茄醬的質感與顏色,其實是由🍓🍎🍋士多啤梨、蘋果和檸檬打的果昔再加入紅甜椒,濃厚得來味道酸甜好特別

這樣的價錢比老麥多一點,跟Shake Shack差不多,可是健康很多,營養和顏色都均衡多了
無論是提神的早餐、還是飽肚的午或晚餐,都非常適合在附近工作的打工仔呢!
3日3夜自家手切薯條配松露蛋黃醬
玫瑰鮮奶咖啡;  紅沙冰
  • 玫瑰鮮奶咖啡
  • 紅沙冰
2020-11-13 67 浏览
呢間位於K11嘅餐廳呢排好出名,小編今日就一於去到試下係咪真係咁堅!😋呢類比較新派嘅餐廳喺香港為數唔多,裝修簡約舒服,員工嘅態度都相當好👍🏽歐陸監獄三文治(單點:$54, 跟餐$93)呢個三文治嘅餡用左芝士通心粉、北歐肉丸、薯餅同埋糖心蛋😱咬落去嘅每一啖都勁滿足😍我特別鐘意薯餅同肉丸嘅配搭,食每一啖都諗起去歐洲exchange嘅日子😭餡料主要用蕃茄醬去調味,食落都冇違和感😋蝦兵蟹將三文治(單點:$62,跟餐$101)呢個嘅餡就用左小龍蝦沙律、鹽漬紅蘿蔔絲同埋主角軟殼蟹🦀醬方面就用左他他醬,酸酸地入囗同以海鮮為題嘅三文治超夾😋軟殼蟹新鮮出爐,咬落勁脆,加上三文治有烘過所以成個三文治都好香🤤而且咬落去有甜有酸有鹹,層次好豐富😍 極力推介!💯 三日三夜自家手切薯條配黑松露醬(跟餐黑松露醬+$7)薯條嘅份量係超級多,而且係粗薯🤣啱啱炸起嘅薯條好香,唔會油淋淋🤩小編加左錢轉黑松露醬,食到滿口松露香😋脆炸魷魚圈蔬菜(單點 $28)魷魚嘅炸衣好薄,而且十分香脆,魷魚本身就好有咬囗,十分之抵讚👍🏽炸翠玉瓜咬落勁juicy,一咬就爆左好多汁,即刻中和翻前面食咁多炸野嘅罪惡感😈值得一題嘅係佢地附上嘅sau

歐陸監獄三文治(單點:$54, 跟餐$93)

蝦兵蟹將三文治(單點:$62,跟餐$101)

三日三夜自家手切薯條配黑松露醬(跟餐黑松露醬+$7)

脆炸魷魚圈蔬菜(單點 $28)
魷魚嘅炸衣好薄,而且十分香脆,魷魚本身就好有咬囗,十分之抵讚👍🏽炸翠玉瓜咬落勁juicy,一咬就爆左好多汁,即刻中和翻前面食咁多炸野嘅罪惡感😈值得一題嘅係佢地附上嘅sauce係Harissa Mayo,入囗辣辣地,無論點炸魷魚定薯條都相當惹味🤤

牛奶咖啡(跟餐+$10)
咖啡方面有2種豆揀,一種比較重果香,另一種就係堅果香重啲,我就揀左後者🤪咖啡入囗好順滑,唔會好苦澀😋

伯爵茶鮮奶咖啡(跟餐+$10)
伯爵鮮奶茶就飲得多,連埋咖啡就真未試過🤨一入囗伯爵茶味好濃郁,再慢慢滲透咖啡嘅味道🤤不過茶底都唔惹少,所以香濃嘅咖啡都冇掩蓋茶嘅味道😋

HHAND3AG
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖

抵食指數:😚😚😚😚/5
舔舔脷指數:😚😚😚😚😚/5
被呢間店以全白色型格裝修吸引入黎、佢主打鐵板🥪十分足料爆哂餡、睇落好療癒!佢既多士前後都係烘過,所以有鐵板之稱.每款鐵板🥪+$39轉套餐包括自選薯條/餐湯/沙律+飲品🥪大力水手鐵板三文治$93(上)人氣之選,有吉列雞扒、菠菜,椰菜絲、煎蛋,醃青瓜。層次好豐富,雖然雞扒好脆、但外皮炸得太厚啦。而呢款醬比較少,所以食落有啲dry🥪蝦兵蟹將鐵板三文治$101(中)我自己最鍾意呢款、外脆內軟既軟殼蟹、配上小龍蝦沙律、椰菜絲沙律同醃紅蘿蔔絲,有爽脆口感,配埋他他醬,中和咗炸軟殼蟹既油膩🥪歐陸監獄鐵板三文治$93(下)非常有創意既pasta歐陸🥪、有燴芝士通心粉,普羅旺斯肉丸,脆薯餅同流心蛋,有三種芝士係入面、芝士控一定好鍾意,好似食緊一份all day breakfast咁,非常飽肚*******************三個lunch set 我地就將配搭揀各一☕️餐飲我地轉配凍鮮奶咖啡🍟3日3夜自家手切薯條極粗既手切薯條岩岩炸起出面仲脆身既 入面鬆軟加$7可以轉自家製既醬我地揀咗蛋黃松露醬松露味好強烈 配薯條一流🥫北海道野菜薏米濃湯個湯材料非常多,將蔬菜粒切到同薏米一樣大小,飲既時候好方便,而且
每款鐵板🥪+$39轉套餐

加$7可以轉自家製既醬
我地揀咗蛋黃松露醬
松露味好強烈 配薯條一流

🥫北海道野菜薏米濃湯

個湯材料非常多,將蔬菜粒切到同薏米一樣大小,飲既時候好方便,而且味道好濃郁同清新,岩哂女仔飲

🥗凱撒沙律

沙律仲有我至愛既蟹肉絲同芝士脆片,有驚喜

Hand3ag 我一直想試好耐,主要係因為成日經過見到裝潢超靚外,佢既menu都好吸引,但有定心理準備價錢唔平架!佢既lunch set應該係最抵食既,$90~$100左右有一份鐵板三文治+薯條/湯/沙律+飲品。我敢保證包你見到個三文治即刻覺得超值,因為每邊起碼成3寸厚!未講食物之前先講下個店面,外面睇會覺得成間店白色加銀色到好似一間實驗室咁,比人一種好pro既感覺!蝦兵蟹將鐵板三文治呢個係我既超級推介item! 睇個橫切面已經見到軟殼蟹係童叟無欺,大大隻實肉,粉漿薄而脆,配上小龍蝦沙律,本身仲驚會膩,但夾埋有醋漬過既蘿蔔絲一齊食,好fresh唔係講笑! 成份三文治又足料又juicy,正!大隻水手鐵板三文治呢個重點係佢既脆炸雞塊,新鮮炸起熱辣辣仲有肉汁,味道有啲似麥樂雞,加埋流心既煎蛋同特製醬汁,邪惡到冇辦法抗拒!慢調撕理食肉獸鐵板三文治故名思義岩晒食肉獸!佢既餡係手撕牛仔排,好軟腍又入味仲有燶邊流心煎蛋,好彩佢有好多生菜絲同番茄片可以中和番啖啖肉既膩感。3日3夜自家手切薯條加配松露蛋黃醬呢個都係唔可以錯過既皇牌。份量好多又厚切,+$7配既松露蛋黃醬同薯條係超絕配。松露濃得黎又唔會搶左

大隻水手鐵板三文治

慢調撕理食肉獸鐵板三文治

3日3夜自家手切薯條加配松露蛋黃醬
呢個都係唔可以錯過既皇牌。份量好多又厚切,+$7配既松露蛋黃醬同薯條係超絕配。松露濃得黎又唔會搶左薯條既香味,食完都飽晒。

Hand3ag 凱撒沙律
如果係女仔我會建議番叫沙律,因為食完三文治其實已經好飽!佢既沙律除左有蟹柳絲仲有咬落幾香口既脆脆,都幾好食。

自家製蟹肉忌廉餅配他他醬
吒個係另外單點既!香脆既忌廉餅入面係好多蟹肉絲,可見呢到既食物係幾咁足料!

伯爵茶鮮奶咖啡、玫瑰鮮奶咖啡
套餐都會有飲品,但強烈建議加$10 轉特色飲品。伯爵茶鮮奶咖啡成個present得勁靚,係漸變色,而且仲有粒macaroon。玫瑰鮮奶咖啡上面有玫瑰乾花,好少女!玫瑰花同咖啡既味道好balance。

另外除左咖啡、茶飲,仲可以揀佢既bottle drink 架!

每件三文治個包都超脆😳但又唔會脆到乾咗👍🏻 每一個配搭都好有驚喜,有肉又有菜,加$39仲埋小食同飲品,真係好抵,回頭率極高🤩👉🏻三文治🥪1️⃣ 歐陸監獄三文治 $93 單點$54 (7/10)[玫瑰芝士燴通心粉+普羅旺斯燉肉丸+薯餅+生菜+燶邊流心蛋+熔岩芝士]喱幾樣平時唔會放埋一齊嘅野,放埋一齊又幾夾😗完全唔怕食唔飽😏薯餅嘅脆口仲加咗唔少分🤫2️⃣ 拉麵叉燒三文治 $95 單點 $56 (7/10)平時食漢堡要講齊入面有咩配菜都唔容易😳但呢個日式叉燒一食就食得出😋拉麵唔會緊得好林,咬落啱啱好🥰另外仲加咗筍絲,酸酸地,食落好有咬感😛3️⃣ ⭐️蝦兵蟹將三文治 $101 單點$62 (8/10) ⭐️Olaf三款最中意嘅喱個,因為個醬汁酸酸甜甜,食落好開胃🤤而且蝦餅炸得好脆,又夠大塊😳加埋有蘿蔔嘅沙律菜,咬落好爽口😍👉🏻飲品🥤1️⃣ ⭐️紫沙冰 +$10 (8/10)⭐️喱杯沙冰紅菜頭味好出,飲落好清新,唔會好甜😋食完薯條再飲,覺得健康咗🤫2️⃣ 玫瑰拿鐵 +$10無論係聞定飲都好香玫瑰味,大大杯加$10好抵飲🤤👉🏻小食🍟1️⃣ ⭐️三日三夜自家手切薯條⭐️喱個招牌薯條必點🤩每條都又粗又脆,份量都唔少😛加埋$7就有個自家製

👉🏻三文治🥪

1️⃣ 歐陸監獄三文治 $93 單點$54 (7/10)

2️⃣ 拉麵叉燒三文治 $95 單點 $56 (7/10)
[日式叉燒+味噌拉麵+溏心蛋+筍絲+牛油粟米+ 熔岩芝士+蛋黃醬]

[酥脆軟殼蟹+小龍蝦沙律+番茄+生菜+車打芝士+芥末籽蛋黃醬]

👉🏻飲品🥤
1️⃣ ⭐️紫沙冰 +$10 (8/10)⭐️
[紅菜頭+蘋果+蘿蔔]

2️⃣ 玫瑰拿鐵 +$10
無論係聞定飲都好香玫瑰味,大大杯加$10好抵飲🤤

👉🏻小食🍟
1️⃣ ⭐️三日三夜自家手切薯條⭐️
喱個招牌薯條必點🤩每條都又粗又脆,份量都唔少😛加埋$7就有個自家製松露蛋黃醬,真係食唔停口🤭

2️⃣ 北海道野菜薏米濃湯
如果想食清啲又可以試下個湯,清清地好健康,仲有好多菜粒同薏米😍而且大碗😳飲埋碗湯一定夠飽😋

3️⃣ Hand3ag 凱撒沙律
沙律醬分開落,可以按口味加😋要特別講下沙律上面啲芝士,好香好脆好好食🤪
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
K11有間望落幾似「蘋果舖」嘅三文治店,以為又係乜乜過江龍,原來係本地薑,亦係香港首間鐵板燒三文治餐廳。三文治有乜咁特別?見佢唔少食材都係自製同埋精挑細選過,例如麵包係自製湯種麵包,唔用牛油避免麵包變軟,改用植物油,亦選用本地水耕新品種水晶生菜,呢d真係未食過,要試下。🍴蝦兵蟹將鐵板三文治套餐 HK$101麵包內外都烤得幾香,小龍蝦軟殼蟹亦炸得香脆,醋漬紅蘿蔔絲酸酸地好醒胃,加埋紫椰菜絲,好爽脆,層次豐富。🍴慢調撕理食肉獸鐵板三文治套餐 HK$101手撕慢煮牛仔排夠腍,啖啖肉,同茄蛋好夾,水晶生菜比普通生菜更爽脆,芥末籽蛋黃醬幾惹味。🍴大隻水手鐵板三文治 HK$52炸雞夠脆,唔鞋口,菠菜都幾爽脆,醃青瓜好醒胃。🍴3日3夜自家手切薯條(中)(跟餐)究竟餐廳用3日3夜對薯條做過d咩呢?原來薯條首先經過慢煮,然後低溫輕炸定形,最後高溫炸到金黃色,聽落唔簡單,食落又確實幾正,外皮特別薄脆,薯蓉香甜綿滑,加7蚊有得配一款自家製醬料,有特製番茄醬、松露蛋黃醬同黑蒜滋味醬,前兩款成日食,所以揀左黑蒜滋味醬,香甜蛋黃醬做底,混入黑蒜獨特香氣,再溝埋是拉差醬,香、甜、酸、辣,一試難忘。🍴自家製蟹肉忌廉餅

🍴蝦兵蟹將鐵板三文治套餐 HK$101

🍴慢調撕理食肉獸鐵板三文治套餐 HK$101

🍴大隻水手鐵板三文治 HK$52
炸雞夠脆,唔鞋口,菠菜都幾爽脆,醃青瓜好醒胃。

🍴3日3夜自家手切薯條(中)(跟餐)

🍴自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 HK$32
另外散叫左一份蟹肉忌廉餅,炸得香脆唔油膩,餡料塞到滿晒,好食過急凍現成貨多多聲,他他醬調得幾輕盈,仲有酸瓜同蛋白粒兩種口感。

🍴伯爵茶鮮奶咖啡(跟餐) HK$10、玫瑰鮮奶咖啡(跟餐) HK$10
咖啡豆有得揀堅果或果酸兩種風味,本身鍾意甘多過酸,所以兩杯都揀左堅果風味。咖啡唔算濃,不過幾甘醇,同伯爵茶嘅淡淡佛手柑香氣好夾。玫瑰咖啡亦都幾芳香。

📍HAND3AG
之前碌ig比依款五顏六色又多餡多汁嘅三文治所吸引🤩,即刻bookmark嚟呢間試試啦依款fushion 三文治😋依間舖比我想像中大,除左超多座位,入面仲有卡位,而且空間感大,好寬敞👍🏻唔洗急急腳食完讓位比人😝🔸歐陸監獄鐵板三文治見到menu,有好多款都好特別同吸引,暴後因為唔太餓叫左呢個慢條斯理食肉獸鐵板三文治,份量比我想像中大,初頭以為係貴價細件食唔飽個種,點知個份量都夠女仔當午餐,可能因為好多餡嘅關係,所以都好滿足,配埋薯條都好飽肚🤪第一次食三文治有通粉,諗住肉丸會好hea,點知都大粒,整體食落感覺似係西餐廳食意粉🍝,芝士味都好濃郁!最貼心係個包已切開一半,方便同朋友share😍🔸3日3夜自家手切薯條薯條熱辣辣,仲要外脆內軟,好有薯仔味🥔仲有3種醬比你揀😍食到停唔到口🥰下次經過K11 會試埋其他味😛記得有個有溏心蛋既😝

🔸歐陸監獄鐵板三文治

🔸3日3夜自家手切薯條