2017-01-30 147 浏览
今晚同男朋友去食飯慶祝生日,其實早左一星期,因為男朋友一星期後去旅行,只好早早食飯。特意上網搵左間意大利餐廳比個驚喜佢,地方相當滿意。晚餐有套餐,價錢不貴之外,還有大大個海鮮拼盤。海鮮拼盤有鮮蝦、生蠔、蟹鉗等,入口鮮甜彈牙,男朋友欣賞生蠔,鮮甜不重海水味主菜有蕃茄水牛芝士薄餅,批底夠薄粉不厚,香脆香口,茄醬底酸甜,芝士夠多味道不單調另一款主菜是豬肋骨伴薯條豬肋骨醬汁味濃,甜中有點酸味,肉質鬆化軟腍,入口不乾身,薯條香口薯味夠,我最鐘意食薯條啦
晚餐有套餐,價錢不貴之外,還有大大個海鮮拼盤。

另一款主菜是豬肋骨伴薯條

2017-01-30 160 浏览
小妹覺得在西環吃飯,尤其是西餐,好像選擇不多,這裡是我光顧得比較多的一間。店不算很大,都算坐得舒服,格調算是頗浪慢,如果兩口子平時想吃頓靜靜的浪漫晚餐,這裡算是不錯的選擇。芒果沙津,簡單的一道菜,用料新鮮很重要,沙律菜夠新鮮,口感夠爽脆,芒果雖則不是太甜,但酸度可接受,還加入了合桃,口感鬆脆。 卡邦尼意粉,賣相不俗,不要少看這份量,其實兩個人吃都頗飽,這道菜做到卡邦尼的一貫水準,不太油,芝士味道恰當,不錯。

2016-11-09
2017-01-17 1616 浏览
自從地鐘延伸至堅尼地城後,中環到西環那邊真的方便了不少。在中環上班,到附近的餐廳午餐要不擠迫被趕,就是定價偏高,何不走遠一點來個舒適自在的午餐。不消十數分鐘,來到堅尼地城的Gioia。小小的餐廳,中午時份只有數枱食客。餐廳燈光幽暗,採用街外的自然光,感覺悠閒舒適。午餐由$58-$168,包沙律/湯及餐飲,任君選擇。餐湯 - 西蘭花湯淡綠色的西蘭花湯,散發著淡淡的西蘭花味,質感細滑。味道普通,還有點像即食的忌廉湯,而且略咸。沙律 - 煙三文魚沙律沙律有面層舖上了一整塊煙三文魚,大大片的,煙薰味香濃,美味可口。沙律菜亦新鮮爽口,還有幾粒車厘茄,配上黑醋醬汁,酸酸的很開胃;但醬汁偏少,令沙律的濕度、味道稍有不足。黑醋煙腿忌廉汁扁意粉煙腿切粗條,而且厚身,口感不錯;煙熏味有但不是很香,咸度適中。意粉煮得恰到好處,是Al Dente 的軟硬度,彈牙之中帶點硬度。忌廉汁的味道及稀稠也控制得宜,意粉均勻地沾滿了醬汁,不會過多;醬汁忌廉味香卻不會膩。淋上黑醋及灑上芝士香,互相襯托,令整體味道更加豐富。烤頂級紐西蘭牛柳拼大蝦 配薯角烤牛柳點了medium rare,切開牛柳仍然保持嫩紅,而且牛味很重;可
餐湯 - 西蘭花湯
沙律 - 煙三文魚沙律
黑醋煙腿忌廉汁扁意粉
烤頂級紐西蘭牛柳拼大蝦 配薯角
烤牛柳點了medium rare,切開牛柳仍然保持嫩紅,而且牛味很重;可是肉質偏乾,肉汁不夠多,要沾上醬汁增加濕度。大蝦約三分二手掌般大,煎得十分香口;肉質新鮮彈牙,鮮甜中帶燒烤味。配菜薯角同樣炸得香口,但略嫌切得有點大件,而且薯仔有點過粉。
甜品 - 朱古力慕絲蛋糕
Executive Lunch Set 連甜品-朱古力慕絲蛋糕。蛋糕屬一般水準,朱古力味稱不上香濃,慕思質地亦偏實。但賣相總算不錯,以跟餐甜品的質素而言還是合理的。
2017-01-12
2017-01-05 118 浏览
今日又約左朋友去上環整公仔,上堂前先E肚仔係常識,難得過海梗係要搵定餐廳,呢間餐廳有情調又唔貴假期真係好悠閒,去到時侯仲未有人午餐好多款,唔算貴,$58 到$168都有先黎一個餐湯同沙律忌廉湯濃郁,飲一碗都飽飽地紅菜頭沙律勁健康,酸酸地又開胃沙律菜都好新鮮咖喱豬扒,配薯角薯角勁脆又大隻,豬扒好厚,配咖喱汁好味咖喱好香又唔辣豬扒雖然厚,但居然一D都唔鞋好軟熟,又易咬就連邊位都唔UN午餐價錢絕對抵食仲要左個大蝦蕃茄米形通粉
今日又約左朋友去上環整公仔,
上堂前先E肚仔係常識,
難得過海梗係要搵定餐廳,
呢間餐廳有情調又唔貴
假期真係好悠閒,去到時侯仲未有人
午餐好多款,唔算貴,$58 到$168都有
先黎一個餐湯同沙律
忌廉湯濃郁,飲一碗都飽飽地
紅菜頭沙律勁健康,酸酸地又開胃
沙律菜都好新鮮
咖喱豬扒,配薯角
薯角勁脆又大隻,
豬扒好厚,配咖喱汁好味
咖喱好香又唔辣
豬扒雖然厚,但居然一D都唔鞋
好軟熟,又易咬
就連邊位都唔UN
午餐價錢絕對抵食

仲要左個大蝦蕃茄米形通粉
2017-01-05 101 浏览
去完影IG PIER, 天色已暫沉, 周圍去搵西環有咩食, 係門口見到有間西餐廳都幾多人食, 就入去食啦食店都幾有情調, 如果傾心事就更岩, 前菜食左個鮮三文魚, 紅菜頭伴羊奶芝士火箭菜, 檸檬泡沬, 三文魚有紅菜頭加持, 紅色賣相幾特別, 味道清甜, 肉質幾滑, 火箭菜香氣較濃, 配埋羊奶芝士擦出火花, 非常特別蟹肉南瓜忌廉湯, 色澤金黃, 南瓜打成蓉,口感順滑, 幼滑濃稠, 味道有蟹肉既清甜, 口感更加豐富碳燒日本豬鞍, 豬鞍有一節節既碳燒, 燒得好靚, 非常之厚切, 啖啖肉之餘, 咬口好鬆化, 無筋, 又夠多汁, 口感較甘腴豐香,肉質軟腍細緻, 我幾欣賞個豬鞍!!
食店都幾有情調, 如果傾心事就更岩,

2017-01-01 1440 浏览
由細玩到大又同住西環的好朋友生日,她不想走到老遠吃晚飯,我找了一間我們都未去過的西餐廳,位於電車路那邊,叫Gioia,主打意大利菜。一走進去已覺得餐廳甚有情調!這裡吃蠔很出名,牆上也有很多關於蠔的相片!這裡有很好吃的麵包條!我點了一杯白酒!很易入口!我們點了一個二人套餐。我們都很愛吃海鮮,所以選了海鮮拼盤,有生蠔、大蝦、青口、翡翠螺和蟹腳!雖然不是大大隻生蠔,但絕對不腥,帶點海水味,很鮮味!吃一口蠔、喝一口白酒,人間享受!蟹腳已經是拆好肉,很方便!大蝦彈牙、鮮!我倆都很喜歡菇菌類,所以都點了泡沫野菌湯,濃濃的菌味,還有很香的黑松露味,很creamy,最愛沾麵包條吃!黑松露意大利飯很香,靱度適中,黑松露味令人吃完一口又一口,上面還有一小片一小片的芝士碎,但汁調較得很好,不會有很膩的感覺!最後還有甜品心太軟,也美得像一幅畫,心型的心太軟,外層鬆軟,中間有暖暖的朱古力醬,很滿足!整體來說,價錢很合理,海鮮拼盤絕對推薦,店員又很親切,下次要再encore!
這裡有很好吃的麵包條!
我點了一杯白酒!很易入口!
我們點了一個二人套餐。
蟹腳已經是拆好肉,很方便!
大蝦彈牙、鮮!

2016-12-20
2016-12-30 134 浏览
堅尼地城,除咗係小弟住嘅地方,仲係一個有好多野食嘅區域,今次就去咗電車路吉席街嘅高級西餐廳Giola試下!我地叫咗一個二人晚餐,先嚟一杯橙汁,因為我係唔飲酒㗎;我朋友就叫咗一杯白酒。之後就係餐湯,泡沫野菌湯,有好香嘅黑松露味,配上脆卜卜嘅麵包條,食多多都仲可以呀!餐湯之後就係一份生蠔拼盤,有三種唔同嘅醬汁可以點,入面有生蠔、大蝦、青口、翡翠螺同蟹腳。生蠔都算新鮮,大蝦幾爽口,青口好新鮮,翡翠螺唔算韌,蟹腳好鮮甜。下一個係前菜,日式暖帶子溫室蕃茄沙律,帶子甜甜的,蕃茄唔係好酸,又稔,好開胃。主菜係黑松露意大利飯,有濃濃的黑松露味,飯唔會太硬,啱啱好。另一個主菜就係紐西蘭肉眼排,肉眼非常juicy,我地叫咗六成熟,個汁都唔會完全蓋過牛排味,抵讚!最後一個當然係甜品,朱古力心太軟伴雪糕,心太軟好濃朱古力味,配埋雪糕,一冷一熱,好特別呀!大家不妨係新年同朋友一齊去試下!
大家不妨係新年同朋友一齊去試下!
2016-12-10
2016-12-22 1041 浏览
大台台慶夜林敏驄的一句「我愛呃蝦條」笑煞香港人,其實他還說了一句「做主持最重要夠趴街,即係貼地」,雖然是食字Gag,但也饒有深意。做主持是否應貼地自然還有討論空間,但一間餐廳如能夠做到高貴又不失「貼地」,能夠維持食物水準及服務質素之餘,價錢又能不失大眾化,才是難得。這間剛好位於香港高貴地段,堅尼地城的西餐廳Gioia倒也符合這個條件。Gioia位處堅尼地城吉席街與士美菲路交界轉角位,門外充滿Cyber味的設計,落地窗讓自然光映進室內,十分舒服。(由於時間緊迫,來不及拍照,可參看其他開飯友的貼文。)餐廳內窗明几淨,白色暗花檯布加上簡約餐單,看起來十分協調,心情也變得平和。上菜的時間十分迅速,落單後不一會便上了餐湯和前菜。這幾天因為工作而心情鬱悶,看見青豆湯上由奶油弄成的哈哈笑模樣,心情不由得輕鬆起來,不得不讚賞廚師的心思。說回湯品,青豆味與奶油味配搭起來十分和諧,奶油味濃郁而嫩滑,令人欲罷不能。個人對沙律沒有特別喜好,這道沙律上的煙鴨胸跟黑醋十分搭配,沙律亦十分可口。在芸芸眾食物中,我只遇到你。只需$168便吃到一大塊牛柳跟大蝦,只能說是緣份的安排,讓我在堅尼地的高貴地段也能吃到這樣「貼

上菜的時間十分迅速,落單後不一會便上了餐湯和前菜。
煙鴨胸沙律
烤頂級紐西蘭牛柳拼大蝦
在芸芸眾食物中,我只遇到你。只需$168便吃到一大塊牛柳跟大蝦,只能說是緣份的安排,讓我在堅尼地的高貴地段也能吃到這樣「貼地」的食物,實在是有種由衷的感動。
烤頂級紐西蘭牛柳拼大蝦
不要以為這樣一餐兩餸下,兩種肉的份量會相形減少。相反的,牛扒十分厚切,大蝦也絕對不枉「大」的名銜。牛柳的肉汁豐富,熟度拿捏得剛剛好,吃起來有嚼感;大蝦的肉質也十分鮮甜新鮮,兩者皆為上乘食材,卻只收取平民價格,十分難得。
焦糖慕絲
吃完主餐後,餐廳最後更送上(扮成馬卡龍的)焦糖慕絲。上下夾攻的焦糖夾住了中間的餅底,吃起來餅底有一點鬆軟,但整個放在嘴裡也不會太甜,剛好作為吃過主菜的飯後甜食。
2016-12-20
煙鴨胸沙律
焦糖慕絲
2016-12-21 133 浏览
我個朋友介紹Gioia食意大利菜,堅尼地城B出口行一陣就到環境舒適,氣氛浪漫,就算唔係同男朋友,一班女仔girls talk都係唔錯既地方Brunch Seafood Oyster $588Mango Green SaladMargarita pizza餅底幾薄雖然我鐘意厚批多d但係呢個比一般厚批更脆蕃茄味濃,每啖都食到好juicy既蕃茄蓉可惜芝士唔夠多,冇得拉絲Roasted US Baby Chicken火喉岩岩好,雞肉質嫩滑,皮脆脆地好香口不過好難用刀切開,如果本身餐廳幫手切埋做一舊舊就更好薯條炸得外脆內軟,唔會太淋,如果加埋cheese食就更正Dessert Platter $128賣相好靚好colourful有綠色既開心果macaron,啡色既chocolateTartufo, 紅紅既strawberry同牛奶味蛋糕,重有金黃既柚子puff同pudding真係一碟可以食均哂唔同種類既甜品,超豐富最鐘意就係chocolate Tartufo,雪糕非常軟滑,chocolate味突出macaron都唔錯,唔太硬,外層夠脆不過整體實在太甜今餐好滿足,雖然有d貴,但花少少錢食好野,點都
我個朋友介紹Gioia食意大利菜,堅尼地城B出口行一陣就到

Brunch Seafood Oyster $588
Mango Green Salad
Margarita pizza

餅底幾薄

雖然我鐘意厚批多d但係呢個比一般厚批更脆

蕃茄味濃,每啖都食到好juicy既蕃茄蓉

可惜芝士唔夠多,冇得拉絲
Roasted US Baby Chicken

火喉岩岩好,雞肉質嫩滑,皮脆脆地好香口

不過好難用刀切開,如果本身餐廳幫手切埋做一舊舊就更好

薯條炸得外脆內軟,唔會太淋,如果加埋cheese食就更正
Dessert Platter $128

賣相好靚好colourful

有綠色既開心果macaron,啡色既chocolate

真係一碟可以食均哂唔同種類既甜品,超豐富

macaron都唔錯,唔太硬,外層夠脆

不過整體實在太甜
今餐好滿足,雖然有d貴,但花少少錢食好野,點都值得既
老公結左婚之後,只係比拍拖時更錫我。唔鍾意食蠔的他總會常常帶我到處食生蠔,每次佢主動帶我去主打生蠔的餐廳,都總會令我好感動。今次去西環食好西,餐廳在街角,旁邊剛好找到泊車位。門前已經有不少時令生蠔推介。入內燈光微暗,有種浪漫的氣氛,又幾適合我地。行經蠔吧,見到唔少品種的生蠔,全都買4送一。坐低後,店員馬上送上餐牌,麵包條同溫水,好貼心。先點兩杯house wine,預備一下心情。四處張望一下,牆上面都掛滿足種種蠔的照片,看來店主都是看蠔之人。《$36 South Africa Namibia》《$28 Shelllo French no.4》隨意點左兩款生蠔,每款兩隻。都點了價錢比較相宜的,始終沒有知音嘆蠔的興致就是大打折扣。令我滿足的,是老公的心意,價錢省省就好,留返同老公嘆熟食。生蠔都是肥美爽口的,海水味亦不淡。簡單的一round生蠔,感受了一下滿滿的愛意後,就是點set dinner的時候。浪漫的西餐廳,價錢卻親民,4 course set dinner只是一二百多。《鮮三文魚,紅菜頭伴羊奶芝士、火箭菜及檸檬泡沫》先來頭盤名字好長夠霸氣,上店亦夠睇頭。檸檬泡沫是好得意的裝飾,三文
《$36 South Africa Namibia》
《$28 Shelllo French no.4》
生蠔都是肥美爽口的,海水味亦不淡。

《鮮三文魚,紅菜頭伴羊奶芝士、火箭菜及檸檬泡沫》
先來頭盤名字好長夠霸氣,上店亦夠睇頭。檸檬泡沫是好得意的裝飾,三文魚好多好大份有十多片。醬汁就是精華,味道濃厚的羊奶芝士配紅菜頭的草青味,加上火箭菜的微甘,十分清新。三文魚方面,如果有煙三文魚,加少少的煙勳味,相信會更勝一籌。
廚師餐湯》
是日廚師餐湯是磨菇湯,我最愛。巧合地湯上面又有檸檬泡沫,好得意。磨菇湯用新鮮粒粒磨菇打溶,香濃又有口感。大廚細心地用少少香草吊味,錦上添花。
《碳燒澳洲羊扒》
三件整齊排好的羊架旁有不少配菜,款款不同感覺頗健康。羊架熱辣辣,好香。入口羊肉味不太濃,屬於啖味的品種。點上醬汁,再入口,味道又不同,可見醬汁的重要性。簡單的一道烤羊扒,沒有太大驚喜,但亦見水準。
最後來一杯Breakfast Tea,清一清口腔內的油膩感,再感受一下氣氛的浪漫。有少少驚喜的是,紅茶竟用美式茶具盛上。

整個晚上,都可見店主的用心,和老公帶我來的心思。最浪漫的,不是燭光,而是心中的一份愛意。
2016-11-29
  • Lamb  Chop
2016-12-12 818 浏览
以前覺得堅尼地城好遠,但自從有地鐵後,真係好方便。中環放工後,坐地鐵過來,幾分鐘就到,餐廳離地鐵站不遠,約5分鐘路程。餐廳除有蠔BAR外,裝修也頗有格調。見到有二人餐($688),已經包含生蠔海鮮拼盤、沙律、餐湯、主菜及甜品,都抵食。海鮮拼盤都幾多野食, 南非生蠔, 大蝦, 青口翡翠螺, 蟹腳,生蠔重海水味,咸中帶有生蠔的清甜,大蝦甜, 爽, 蟹腳的蟹肉厚身,清甜,蟹腳已剪開蟹殼,只用叉都可elegant地吃。蕃薯沙律賣相十分吸引,中間的沙律菜是用了兩片青瓜片卷著,半熟的帶子伴著生的蕃茄,上面再淋上橄欖油。餐湯的龍蝦湯/ 野菌湯各選了一個,試飲了一小啖龍蝦湯,超濃龍蝦味,好像用了幾十斤龍蝦熬成。野菌湯亦是超濃郁,超CREAMY,湯比較傑身,每一啖湯都充滿著野菌蓉的口感。黑松露意大利飯,正宗的意大利飯,比較硬,很香很香黑松露味道,很多醬汁,醬汁包圍著每一粒飯粒。三文魚扒煎得剛剛熟,魚肉很嫩,很香,自己覺得有少少咸,像煙三文魚的咸,但朋友卻認為剛剛好。最後的心太軟是我吃過最好味的心太軟,外皮烤得香脆,內裹的溫暖的朱古力流心湧出。雖然是小店,但餐廳服務很好,好得有點像酒店,值得加分。
雖然是小店,但餐廳服務很好,好得有點像酒店,值得加分。
2016-12-09 151 浏览
朋友話想食生蠔, book左呢間新野試下.6點幾7點去到已經有幾枱食緊, 我地叫左個dinner for 2生蠔拼盤長腳蟹已剪好左, 一拆就得南非生蠔每人兩隻,一大一細, 新鮮, 口感creamy帶子蕃茄沙律賣相有心思, 旁邊既帶子細細粒, 但味道唔錯, 沙律菜新鮮, 黑醋甜甜地龍蝦湯既龍蝦味非常濃, 好味過就咁食龍蝦黑松露意大利飯松露味好香, 份量好多, 意大利飯生生地好有咬口三文魚一上枱聞到好香肉質好柔軟, 加埋D cream sauce中和左魚既咸味 甜品心太軟超香外皮脆脆地,甜度剛剛好, 入面好多流心朱古力, 雪糕放上去心太軟一齊食更加好味瞬間食哂, 超級滿足餐廳服務非常好, 每食完一道菜都馬上換碟, 好快就送上新一道菜
朋友話想食生蠔, book左呢間新野試下.
6點幾7點去到已經有幾枱食緊,
我地叫左個dinner for 2
生蠔拼盤
長腳蟹已剪好左, 一拆就得

南非生蠔每人兩隻,一大一細, 新鮮, 口感creamy
帶子蕃茄沙律

龍蝦湯既龍蝦味非常濃, 好味過就咁食龍蝦
黑松露意大利飯

松露味好香, 份量好多, 意大利飯生生地好有咬口
三文魚一上枱聞到好香

肉質好柔軟, 加埋D cream sauce中和左魚既咸味
甜品心太軟超香

瞬間食哂, 超級滿足
2016-12-08
$378.5 (晚餐)
2016-12-08 414 浏览
以為堅尼地城的西餐廳價位必定離地嗎? 非也非也。位於西環吉席街的Gioia Charcoal Grill & Oyster Bar非但貼地,而且星期一至日午餐都有買4送1優惠,折實之後確實好抵食! 午餐Set有共有七款,A-E餐可選擇跟沙律或餐湯,而F-H餐則兩樣都會有齊。 沙律是煙鴨胸沙律,餐湯則是青豆湯,其實鴨胸跟青豆兩者我都不喜歡食,無奈之下唯有揀比較可以接受的青豆… 青豆湯 青豆一向給我的感覺是帶有草青味,吃得滿口都是渣,所以三色雜豆中我一定會挑出青豆不吃,牛肉燒賣我也會刻意食剩青豆,但這款湯卻洗去我對青豆的印象,湯中奶油味濃郁,味道帶一點甜卻使我越喝越上癮。 餐湯配的餅乾條依然脆口 扒原隻虎蝦伴蕃茄米形意粉 $78 上檯時我還以為自己看錯餐牌點了Risotto,豈料一入口發然依然是意粉味,才記起我點的是米形意粉,外形超似Risotto的。意粉醬汁濃稠,蕃茄味出眾,吃著就覺得很像小時候食的ABC字母粉,是童年的味道! 虎蝦已事先在蝦身界了一刀剔出蝦腸,蝦肉爽口彈牙食一隻已很滿足。 這次只得我跟男友二人,如果下次我們一家四口每人都是點$78蚊set的話,買4送1後每人只須$6

餐湯配的餅乾條依然脆口

扒原隻虎蝦伴蕃茄米形意粉 $78

這次只得我跟男友二人,如果下次我們一家四口每人都是點$78蚊set的話,買4送1後每人只須$60幾蚊,抵過你食茶記!
题外话/补充资料: 星期一至日午餐有買4送1優惠
2016-12-03
2016-12-07 98 浏览
同朋友食晚餐 佢想食西餐 所以見依間新新地既餐廳 就一齊去左食有海鮮冷盤 沙律 main 先係 $588咋2個人Seafood platter有生蠔大蝦青口翡翠螺 可揀馬拉蜆或托托蜆 依個冷盤好豐富 頗新鮮 2個人分份量好fit海鮮 特別係蠔 配白酒就係剛好 同海鮮互相輝映 Mango green salad花園芒果沙律 清新 加上我好鐘意芒果 所以作為前菜 正Margarita pizza傳統披薩依個主要係芝士同蕃茄味 好濃 見到一塊塊蕃茄去焗 原汁原味 pizza幾大下 晚餐兩人分真係會食剩hahaUS baby pork ribs美國燒豬肋骨好入味啊 肉幾腍 口感好正 又夠juicy吾會乾 都幾多條rib啊 依個main好滿意西環食西餐都不錯 周邊環境又夠靜
有海鮮冷盤 沙律 main 先係 $588咋2個人

Seafood platter
海鮮 特別係蠔 配白酒就係剛好 同海鮮互相輝映
Margarita pizza傳統披薩

US baby pork ribs美國燒豬肋骨
西環食西餐都不錯 周邊環境又夠靜
2016-12-02 103 浏览
今天與好友來到晚餐吃晚餐,雖然下著大雨,但也無損與朋友見面的心情!這個二人餐,包多款食物,直接點這個,不用多想吃什麼了!海鮮拼盤有生蠔、大蝦、青口 、翡翠螺和托托蜆。這個價錢有多款海鮮,感覺很抵!生蠔新鮮creamy,蝦肉也彈牙。芒果沙律用芒果片作沙鮮,真是第一次吃!芒果甜味十足,車厘茄也很新鮮。蕃茄Pizza材料雖簡單,但PIZZA皮烤得很好吃!如果上面再多一點其他材料就好了,感覺有點單調。美國燒豬肋骨這個很值得推介!肉香濃郁,燒汁味也和豬肋骨很夾!
今天與好友來到晚餐吃晚餐,

雖然下著大雨,但也無損與朋友見面的心情!
這個二人餐,包多款食物,

直接點這個,不用多想吃什麼了!
海鮮拼盤有生蠔、大蝦、青口 、翡翠螺和托托蜆。

這個價錢有多款海鮮,感覺很抵!

生蠔新鮮creamy,蝦肉也彈牙。
芒果沙律

用芒果片作沙鮮,真是第一次吃!

芒果甜味十足,車厘茄也很新鮮。
蕃茄Pizza

美國燒豬肋骨

這個很值得推介!肉香濃郁,燒汁味也和豬肋骨很夾!
2016-08-17
  • 美國燒豬肋骨