2021-03-05
今日女朋友生日,緊係要帶佢黎食返餐好啦!朋友介紹呢間法日fusion菜,今既就黎試下!呢間GAIJIN裝潢得好靚好有心機,比人感覺好high class。呢到有dinner menu同five course menu,當然想散叫都可以。呢個價錢食靚仔唔算貴。前菜先黎既係日本蠔配青蘋果,勁大隻之餘又真係極重蠔味、又唔會太咸海水味,配青蘋果估唔到又幾match。蝦他他配飛魚子,好別緻,上菜個下仲有乾冰,好有feel。牛油果野菌忌廉酥皮,好濃忌廉味,酥皮夠脆仲好重牛油味,好正!香煎日本帶子,大大粒,兩邊煎得好香,中間keep到軟身唔會過熟,好鮮!到主菜,香煎日本銀鱈魚,魚皮煎到黃金色,脆卜卜,下面魚肉亦唔會散開晒,食落好出魚鮮味,調味得岩岩好唔會太咸,唔錯!澳洲M5和牛肉眼又係頂級,煎出黎係教科書級既medium rare,入口即溶,牛味好出,唔會好韌,而且即使係medium rare都唔會流血水,好高質!食飽之後仲有甜品,想唔頂住個肚走都難!
蝦他他配飛魚子,好別緻,上菜個下仲有乾冰,好有feel。
食飽之後仲有甜品,想唔頂住個肚走都難!