2021-03-20 91 浏览
有種癮是喜歡發掘新餐廳,經濟不景氣,少了很多中價位的新餐廳。這家餐廳環境燈光柔和,裝潢沉實穩重,放置放置了復古黑膠唱片機。這裡還有vip房,適合朋友聚會。餐牌所見,晚餐非常豐富,平均都有幾道菜。我點了一份five course menu$698。店員送上麵包和cream cheese。麵包熱呼呼的,配上軟滑cream cheese令人滿意。⭐️世界各地精選時令生蠔前菜是日本岩手縣生蠔,生蠔大大一隻,極為肥美,胖墩墩的奶白肉身配上日本青蘋果粒和日本醬油,口感奶滑甘甜清香。⭐️日本白海老刺身玻璃器皿飄散煙霧,原來是蝦肉刺身登場。橙黃晶瑩的三文魚子襯托剔透的蝦肉,入口爽脆清甜。⭐️香煎日本帶子肥厚的帶子配上奶泡和三文魚籽。帶子入口軟嫩,三文魚子帶上鮮美的口感。⭐️香煎銀鱈魚銀鱈魚底下泡著是香檳忌廉汁,銀鱈魚頂層點綴著海膽。銀鱈魚魚肉超嫩,配上海膽令味蕾有多點享受,甘甜的海膽提出鮮味,一塊實在吃不夠!⭐️精選甜品仿佛星空流星般的甜品,粉紅色的覆盆子甜品,裡面是慕斯蛋糕,甜甜酸酸的,精緻又迷人。▫️菜式設計很用心,令平凡的菜式變得不平凡!

餐牌所見,晚餐非常豐富,平均都有幾道菜。
我點了一份five course menu$698。

店員送上麵包和cream cheese。

麵包熱呼呼的,配上軟滑cream cheese令人滿意。

⭐️世界各地精選時令生蠔
日本岩手縣生蠔

⭐️日本白海老刺身
日本白海老刺身

玻璃器皿飄散煙霧,原來是蝦肉刺身登場。
日本白海老刺身

橙黃晶瑩的三文魚子襯托剔透的蝦肉,入口爽脆清甜。

⭐️香煎日本帶子
香煎日本帶子

⭐️香煎銀鱈魚
香煎銀鱈魚

銀鱈魚底下泡著是香檳忌廉汁,銀鱈魚頂層點綴著海膽。

⭐️精選甜品

▫️菜式設計很用心,令平凡的菜式變得不平凡!
香煎銀鱈魚
2021-03-18 60 浏览
今次同左朋友去左永光中心一間高檔餐廳食飯,價錢相宜得嚟仲坐得好舒服,傾計談心一流😚見到menu 諗唔到叫dinner set 定five course menu,最後朋友話不如一人叫一個就好,無主見既我就緊係無所謂啦一上頭盤既牛角包同芝士軟包,熱辣辣配上特製牛油,整個麵包甜而不膩一小口就食得出滿足感😚而我呢個帶子櫻花蝦沙律,好新鮮,酸醋配上沙律菜同新鮮帶子碎同櫻花蝦乾,有口感而且食得出酸醋入面有落蘋果肉中和,盛意十足而我加左38蚊飲龍蝦湯,龍蝦湯上面既小粉末係由蝦殼磨成,所以絕對唔洗驚,而佢既龍蝦湯口感綿密,入口甜中帶少少蝦膏既苦味,如果可以配埋一開始既包就好啦🥐萬眾期待終於去到主菜, 朋友要既同我都好似,分別係燒澳洲M5和牛下肩肉同美國頂級封門柳!我地都叫左5成熟,但可惜我覺得有少少部分略嫌熟左少少,而中間部分都okay 入口即溶。如果中意肥肥地又有肉味既我推薦食封門柳,如果中意有咬口又有肉汁既可以食3成熟既下肩肉,我諗會適合大家🥰 至於甜品方面,就有朱古力三重奏配上熱情果雪芭 同埋黑芝麻mousse cake 🍰 對於一個麻麻地朱古力既我,就攬住左個黑芝麻mousse cake 愛

燒澳洲M5和牛下肩肉
美國頂級封門柳
至於甜品方面,就有朱古力三重奏配上熱情果雪芭 同埋黑芝麻mousse cake 🍰 對於一個麻麻地朱古力既我,就攬住左個黑芝麻mousse cake 愛不釋手,黑芝麻味濃厚,好似食緊一啖啖芝麻咁,不過如果佢可以做到硬身少少 好似cheese cake 咁樣既質地,我相信會更加好食,同埋會更容易係口入面留較長既時間。
朱古力三重奏配上熱情果雪芭
黑芝麻mousse cake
2021-03-16 61 浏览
After waiting for such a long long time, our mini gathering in 2021 finally came. And it's time to treat ourselves with great food and comfy environment for girls' gossip Thanks for my two friend's recommendation and CP value evaluation, we picked this newly opened fusion restaurant for our date.The place locates at the convenient food street in causeway bay. It is cozy and the mood is cool. The service was nice and our dining experience is good.To maximize our foodies' greed, we ordered both th

To maximize our foodies' greed, we ordered both the 5-course executive lunch and the weekend set lunch.
Let me talk about the 5 courses first:
The giant Japanese oysters (令和之怪物蠔) are creamy as always ~~~ together with the sour-sweet dressing, it is my favourite dish of the day

The second course was an absolutely ig-able dish, it attracts "likes
" to my account in a blink of eyes.

The pan-fried scallop was yummy, but not too special.
We had the steak and pork chop for the main course. The steak came with 3 mini side dishes and sounded far more eye-catching and it tastes great. The pork chop was so-so but its apple and sauce did earn it some extra marks.
The dessert looks pretty and is surely another ig-able choice. Comparing the two choices, i love the chocolate mousse better tho the other one looks more elegant

Now it comes to the weekend set lunch.

The CP value is high as it costs only around $200/set

The appetizer was superb but the main course (which we ordered risotto) was not that eye-catching (maybe because we had the executive menu with us). However, you could be rest assured that it tasted yummy and worth the price.

After all, it is a wonderful experience dining here
 Give yourself a try when you have time!!
2021-03-07
用餐优惠
優惠券
2021-03-16 77 浏览
ˢᵘᵖᵉʳ ˢᵘᵖᵖᵉʳ 😘.依間新開既西餐廳價錢親民,但無論係賣相定調味都非常見得人🤩當日主菜廚師精選燴飯/意粉($108)係海膽蟹子意大利飯,海膽同海膽蟹子份量唔算多,但勝在鮮甜同配搭有誠意,唯一美中不足既係佢調味未算令我非常滿意,偏龍蝦風味既飯底未夠突顯主角既存在。.至於燒鹿兒島白豚豬扒($138)則煮得非常惹味,雖然份量較少,但佢鮮嫩既肉質話我知一切依然係超值,配合蘑菇同炒豆等小菜加特調燒汁,簡單一塊豬扒都能奪得高分數🤭不得不提既係,依度既lunch set 係包埋北海道帶子薄片(as前菜)同有得無限refill既自製麵包,我同朋友嗰次用餐仲額外送埋甜品添!最令我覺得賓至如歸既係,服務員會好認真咁為我地講解每一道菜。咁既價錢有咁既水準,你仲想要求啲咩?
ˢᵘᵖᵉʳ ˢᵘᵖᵖᵉʳ 😘

燒鹿兒島白豚豬扒
自製麵包
北海道帶子薄片
2021-03-12 69 浏览
小胖平時好少食咁高級,但難得慶祝,當然要食好d,呢間係小胖友人推推的,佢雖然係樓上餐廳,但位置好易搵。佢的環境好靚,好適合二人世界☺️小胖係晚餐時間去食,佢有dinner set and 5 course menu 選,小胖為食d,想食多d食物,所以就選咗5 course menu,佢當日的5 course menu 的生蠔,白海老刺身,帶子,主菜有三款可選,銀鱈魚,匈牙利捲毛猪肉或澳洲M5 和牛,小胖就選咗澳洲M5 和牛,未上前菜前,餐廳俾咗可愛又好食的餐前包俾你先,係鬆脆的牛角包和鬆軟忌廉芝士包配小巧玲瓏的牛油,餐前包超好食😋前菜係岩手縣的珍寶size 生蠔配青蘋果粒和青檸雪葩,醬汁係日本醬油,酸甜的青蘋果和青檸帶出了生蠔的鮮,一件真係唔夠食🤤🤤白海老其實係蝦的一種,所以白海老刺身,其實就係蝦刺身,單食蝦刺身味道會好單調,所以佢加配咗醬油漬三文魚籽和青蘋果啫喱,酸鹹的味道配蝦的鮮,口感豐富,十分清新 佢的帶子亦係珍寶size,和白海老刺身一樣配搭鹹香的醬油漬三文魚籽,但醬汁就用上青醬,有d人可能會好怕青醬的濃味,小胖就係其中之一,但佢的青醬味沒有想像中濃,淡淡的,既無搶走帶子的甜又有

佢的帶子亦係珍寶size,和白海老刺身一樣配搭鹹香的醬油漬三文魚籽,但醬汁就用上青醬,有d人可能會好怕青醬的濃味,小胖就係其中之一,但佢的青醬味沒有想像中濃,淡淡的,既無搶走帶子的甜又有自己的存在

主菜的牛肩胛肉係用澳州的A5和牛,佢唔係用煎的方法,而係燒烤的煮法,所以帶有炭香的味道,牛肉的肥瘦適中,配搭埋小蕃茄等煎過的蔬菜,不會過於肥膩

甜品就係白酒柑桔慕絲蛋糕,貫徹整個course 的主調,酸甜,慕絲亦十分綿密

佢的價格雖然看似有點貴,但其實呢個價錢食到一個完整的course,由前菜食到甜品,仲要食到咁多種食材,每個食材都用心配搭過,d海鮮亦十分鮮美,所以對小胖黎講佢算不錯,佢唔係淨食氣氛,環境,而係食物亦有相應的水準
係情侶們affordable 的慶祝好去處,食物好食得黎又有氣氛,價錢亦還可以,推
在家咗咁耐,出去食返餐正嘢都唔過份😋知道銅鑼灣一向多正野食,search到呢間勁吸引,就決定去試吓☺️先上2款餐包 - 忌廉芝士包(左) 法式牛角包(右)-牛角包勁脆口,好rich牛油味;忌廉芝士包有淡淡cream cheese味,兩款包都唔油膩,配嘅牛油好正,我成舊用哂黎點包😂-P.S.麵包可以再添食✨😋油甘魚薄片刺身 (Dinner Menu)-橙嘅jam,下面係柚子醬汁-極為新鮮,好match,油脂重,配柚子油同埋橙jam更突出刺身嘅鮮味。香煎法式鵝肝(+$88)-嗰3點係陳醋,配以紅酒煮啤梨,另有1點橙jam-鵝肝香煎過,配陳醋啱啱可以balance咗鵝肝個heavy感覺。下面配上脆口薄toast,正呀✨配菜都十分出色,啤梨煮得軟甜,可以refresh吓咁大舊鵝肝嘅罪惡感😂匈牙利牛肉湯 (Dinner Set - Soup)-啲料仲多過湯😂😂個湯係蕃茄base,似羅宋湯,牛肉粒煮到軟腍,配埋薯仔、薯蔔糕等,最classic嘅配搭啦🤓-北海道海膽risotto (Dinner Set - 廚師精選意粉$298)。-Rich taste,risotto掛汁,上面有魚子同埋北海膽。因為

先上2款餐包 - 忌廉芝士包(左) 法式牛角包(右)
-P.S.麵包可以再添食✨😋

油甘魚薄片刺身 (Dinner Menu)
-橙嘅jam,下面係柚子醬汁

香煎法式鵝肝(+$88)
-嗰3點係陳醋,配以紅酒煮啤梨,另有1點橙jam

匈牙利牛肉湯 (Dinner Set - Soup)

-Rich taste,risotto掛汁,上面有魚子同埋北海膽。因為重芝士味,我覺得有小小膩,好彩唔係超大份😂

-朱古力慕絲蛋糕 (Dinner Set - 甜品)

服務極佳, 喺門口已經有人serve。入到去坐低會有waiter遞menu,同時介紹當日廚師精選菜式。serve得周到,收碟快,睇住用餐速度上菜,可以慢慢嘆😌
普通dinner價錢,fine dinning嘅享受☺️✨會回頭餐廳之一👍🏻
2021-03-12
2021-03-12 50 浏览
位於銅鑼灣的Gaijin,是一間法日Fusion菜餐廳。餐廳主廚以法國菜為基調,然後融入各種來自日本的時令食材,運用超凡創意,創造出美味又特別的菜式。 是日中午時份光顧,全院滿座。由於店內地方不大,當坐滿客人後,有點嘈吵啦。雖然開業不久,沒想到人氣如此旺盛,建議大家還是預早訂座比較好啦。 這個時段光顧,客人可以選擇午市套餐,價錢由$108-288不等,包含: 餐包、餐湯 或 沙律 或 前菜、主食 和 飲品。 率先呈上的麵包,有牛角包和餐包,可惜每人只有半份,不太夠吃呢。 是日餐湯是匈牙利牛肉湯,色澤鮮紅的湯頭,濃香入味。湯內有大量蔬菜和牛肉粒,味道不俗。 前菜是北海道帶子薄片,薄片刺身,新鮮軟腍,配上自家醬汁,也不錯。 燒澳洲M5和牛肉眼 $288 今天的主角終於登埸,大大塊澳洲M5和牛肉眼,散發著迷人的肉香。牛肉眼肉質腍軟可口,充滿炭燒香氣,肉汁豐富,越嚼越美味。配上日系醃菜和焗薯仔片,感覺新奇呀。 整體味道不錯,但份量不多,男生可能不太足夠。
位於銅鑼灣的Gaijin
,是一間法日Fusion菜餐廳。

率先呈上的麵包
,有牛角包和餐包,可惜每人只有半份,不太夠吃呢。

燒澳洲M5和牛肉眼 $288

整體味道不錯,但份量不多,男生可能不太足夠。
2021-03-10 41 浏览
呢日搵食搵到黎銅鑼灣,勁耐冇fine dining 過.... 就算係lunch 都要食豪dd!!!! Gaijin 既lunch menu 真係好正,有前菜、main course同埋野飲,我就另外加左個和牛他他同埋甜品!一入到去坐低之後店員就講解番今日個menu,非常之詳細!我揀左要chef special, 而呢日既chef special 係鴨髀,$178,食落真係覺得值回票價! 好食到係連d配菜都好好味!紅洋蔥夠哂淋同埋吸哂鴨髀d汁,每食一啖都好似食到鴨既精華!諗番起都留哂口水!前菜我就揀左要是日沙律,入面冇油甘魚真係好鮮味,成個沙律既配搭都會令你覺得好夾,估佢唔到仲有鮮淮山,真係夠哂特別同新穎!我另外加左個和牛他他,呢個和牛他他真係好正,個醬撈得好好,亦不失和牛香味!法包亦都係畫龍點晴咁帶出牛既香味,夾埋一齊食真係perfect! 法包都係可以加! 另外就係餐前既包都係可以加! 佢分別有兩款,一款係牛角酥,一款係芝士忌廉!真係超好食.... 我冇加到包有d後悔,因為驚食包食飽左食唔到main course... 但個包真係超正,再配埋半溶牛油.... 🥰最後甜品簡直係睇得又

最後甜品簡直係睇得又食得! 加埋杯mocha真係夠哂完美!
2021-03-10 35 浏览
每次行經食肆林立既登龍街 都唔知揀咩餐廳好 因為間間都想食 今日揀左永光中心既GAIJIN餐廳裝修有格調 聽住柔和既音樂食飯 好relax由於想試多幾款食物 同老公分別揀左five course menu同dinner menu Five courses menu前菜首先來自日本的生蠔平時食生蠔都會以檸檬汁做配搭今次試到用青蘋果做配搭既生蠔味道好夾再黎係帶子刺身配和風醬汁帶子刺身同沙律分開上 要食既時候撈番埋一齊食和風醬汁咸咸地 配上沙律菜感覺清新又特別香煎帶子帶子用左北海道珍寶帶子大大粒帶子兩邊煎香配上杏仁泡沫同青口忌廉汁 鮮甜香口又係一個新穎的配搭😋再來到主菜香煎銀鱈魚除左銀鱈魚 最大的亮點就係魚上既海膽😋整體來講 餐廳用既材料新鮮,食材高質菜式都落足心意去配搭令到成餐飯都充滿新鮮感😋
每次行經食肆林立既登龍街

配上杏仁泡沫同青口忌廉汁 鮮甜香口
又係一個新穎的配搭😋

再來到主菜香煎銀鱈魚
除左銀鱈魚 最大的亮點就係魚上既海膽😋

整體來講 餐廳用既材料新鮮,食材高質
菜式都落足心意去配搭
令到成餐飯都充滿新鮮感😋

2021-03-10
2021-03-10 35 浏览
今晚去到銅鑼灣搵西餐食,搵到呢間位於登龍街既餐廳,室內裝修格調好有感覺,非常適合情侶、夫婦撐枱腳。Dinner menu 都幾多選擇,一開頭會先上餐包,芝士忌廉餐包同埋牛角包,非常鬆軟可口,食完仲想再食頭盤三選一,我就揀左沙律,是日既沙律係蝦刺身三文魚籽再配蘋果醬外觀配上下面乾冰效果,好有心思,蝦刺身好新鮮,配上蘋果醬既甜同埋魚籽既咸,口感好豐富!是日既餐湯係匈牙利牛肉湯,牛肉好林,有非常濃郁既蕃茄味主菜點左燒澳洲M5和牛肉眼外觀條紋好靚,要7成熟,廚師燒既時間拿捏得好好,完全係我想要既熟度,有口感之餘仲有小許油脂既感覺,食落再帶點像煙薰既餘韻,而且仲能保留住肉汁,超級好食,推薦甜品係咖啡朱古力mousse咖啡味比朱古力味濃,唔算太甜,都幾好食!

Dinner menu 都幾多選擇,

是日既餐湯係匈牙利牛肉湯,
牛肉好林,有非常濃郁既蕃茄味

主菜點左燒澳洲M5和牛肉眼

甜品係咖啡朱古力mousse
咖啡味比朱古力味濃,唔算太甜,都幾好食!

2021-03-08 71 浏览
疫情期間放假都離不開食,今日就食過法式午餐填補一下心靈,餐廳環境不大但勝在舒適寧靜,而且防疫功夫都做得好好我點了燒澳洲M5和牛肉眼扒,其後就送上麵包,牛角包外層酥脆,入面軟熟,再配上牛油特別好食,仲有忌廉芝士包都不錯頭盤可選前菜湯律、餐湯或北海道帶子,另外仲有3款配菜,煙肉雜菌好惹味,仲有超邪惡忌廉芝士焗薯同埋炒荷蘭豆我嘅主角M5和牛肉眼扒上場了,啲網紋燒到好靚,外層微微焦香再封住鎖死中間肉汁,入口牛味都濃厚,M5就係肉嫩得嚟不失咬口,我覺得唔洗點醬汁都好好食了另外侍應仲推咗2款慕絲蛋糕,係栗子及焦糖味道,香甜美味,食埋甜品真係好滿足最後飲杯伯爵茶清清一點膩感

最後飲杯伯爵茶清清一點膩感
2021-02-16
午餐
2021-03-08 98 浏览
今日去到銅鑼灣呢間日本菜食晚餐,我就叫左個5 course meal,入面主打都係日本同西式食物。先黎既係一個餐包,有牛角蘇同埋忌廉包,淨係食呢包已經覺得餐廳好有誠意。頭盤係生蠔,上面配有青蘋果,灑小小鹽一齊食會食得出佢好清新,唔會有果又腥味之後黎既係日本白蝦刺身,下面整啲乾冰煙飄下飄下固然夠氣派,白蝦刺身配上青蘋果同魚籽,味道清新,甜甜地唔太酸真係唔錯。再黎就係煎帶子上面有三文魚籽,再配埋個汁,真係令你ready好食個主菜。主菜有好幾款選擇,我就揀左匈牙利捲毛豬扒,佢配有蕉糖蘋果,本身麻麻煮熟左既生果,點知個蘋果真係好食到停唔到口,焦糖味再加埋爽甜,再黎就係捲毛豬扒,肉味好濃配埋莓醬真係一流。係呢間環境氣氛都咁好既地方食飯,真係為週末充一充電。

係呢間環境氣氛都咁好既地方食飯,真係為週末充一充電。
餐包
帶子
豬扒
甜品
2021-03-07 774 浏览
朋友極力推介下來了這間位於銅鑼灣登龍街永光中心9樓的GAIJIN吃午飯。看格局和服務覺得價錢應該小貴,但原來lunch set都只是 $108-288加一還有私隱度較高的包廂,日間時分窗外有自然光,令人感覺特別寫意。lunch set $108-288 加一包餐茶,加appetiser都每樣是$68,有香煎法國鵝肝和牛他他兩款選擇;dessert 加$58。Cheese bread & Croissant先送上餐包,有細芝士包及牛角包。小小的芝士包加上了cream cheese製成,口感很軟稔美味,而牛角包酥香可口。appetisers x2 - Scallop鮮帶子刺身配上橙jam及柚子醬汁,清新醒胃。Foie Gras+$68/ Beef Tartar+$60香煎法國鵝肝(+$68)外層微脆,入口香濃細滑,配有黑醋、柚子醬、紅酒迷你啤梨減膩。Beef Tartare和牛他他 (+$60)味道帶酸好開胃,配上脆多士,口感味道層次都不錯。Main x2,我點的是《香煎比目魚》魚肉嫩滑,煎過香口,用蕃茄蟹肉醬提味,再配青醬煎過的法邊豆。Dessert :yoghurt puff - 味

Cheese bread & Croissant

appetisers x2 - Scallop
鮮帶子刺身配上橙jam及柚子醬汁,清新醒胃。

Beef Tartare和牛他他 (+$60)
味道帶酸好開胃,配上脆多士,口感味道層次都不錯。

Dessert :
yoghurt puff - 味道微酸,甜度適中。
yuzu puff - 味道比yoghurt稍為再酸一點,都很喜歡!

餐飲除了一般的咖啡和檸檬茶之外,竟然還包括latte及mocha,有拉花,感覺絕不馬虎,以跟餐餐茶來說的確有驚喜。

服務:快捷又有禮,會留意食客所需,有主動性。
2021-02-20
2021-03-07 43 浏览
今日一條友去開銅鑼灣,想搵個地方靜靜地享受午餐,發現喺time square 附近既永光中心開左間新既法式fusion 菜,一於食下好西!入到門口,就會見到餐廳招牌,好有格調,內裏都算有空間感,晚上適合情侶撐下枱腳,店員服務都好新切,會為你介紹下餐牌既食物,頭盤到甜品既presentation 都好好!前有餐包兩款,分別係牛角酥同芝士軟包,上菜熱辣辣,好香脆,泊得住酒店水準,仲有得refill 添!之後有令和之怪物蠔。有北海道生蠔,上面有魚子醬同三文魚子,再配上柚子醋,更帶岀蠔既鮮味。另一道係魚子醬生蝦他他,一上菜既效果已經好驚艷,成盒魚子醬既份量,毫不吝嗇。到主菜部分選了美國hanger steak,主要無咁肥,要五成熟,熟質剛好,不un! 配上黑松露汁更惹味。最後配上蛋糕及咖啡。整体非常滿意,呢個價錢但有酒店食物質素!
2021-03-06 69 浏览
好耐冇晚市堂食,今日終於可以出關啦,更係要好好慶祝一下。今日黎到食法國大餐, 真係好不一樣。 一黎到已經好有feel, 場景好靚,服務都好好。 由入餐廳帶位, 到坐底介紹食物, 都非常細心周到。今晚有dinner set 跟 five course menu. 不得不提, 佢地既餐飽真係好好食。 鬆軟, 香口, 雖然好似好細件,但佢有得refill, 真係好正。而我簡左five course set, 其中一個原因就係這個日本生蠔。 非常新鮮, 想唔到原來佢配青蘋果都咁出色, 味道一流。大蝦刺身配三文魚籽+蘋果醬果凍, 真係好醒胃。 而佢下面既乾冰效果, 真係令人更賞心悅目。這個煎帶子都好出色。 熟成剛好, 唔會太硬, 亦唔鬆散。 好好怕太生既帶子, 亦怕太熟好硬既。 佢真係煮得好好。跟住先食到頭盤, 係澳洲M5和牛狎肉, 廚房建議4成熟。 上到枱好意外佢真係控制到4成熟既程度。 肉質好鮮嫩,仲有濃濃既炭燒香。 好少餐廳可以控制到煎扒既水準。 真係令人好意外。到最後甜品。 其實以為five course menu份量細係錯架。 食要黎甜品真係飽飽地, 所以要開啟第二個胃。 這個白酒霧絲
好耐冇晚市堂食,今日終於可以出關啦,更係要好好慶祝一下。

到最後甜品。 其實以為five course menu份量細係錯架。 食要黎甜品真係飽飽地, 所以要開啟第二個胃。 這個白酒霧絲+金沙雪糕,真係幾夾。 一個偏酸, 一個帶甜, 令人就算飽肚食都唔會反感。

今餐真係食得好滿足。 希望大家都有更多晚市堂食既時候。
2021-03-05
  • 日本生蠔