早幾日同朋友去會展參加展覽,行咗半日腳都斷,所以就search下灣仔區有乜嘢好嘢,發現到有間餐廳都幾多好評,所以就去試吓!呢間餐廳位於灣仔嘅船街,附近都有好多餐廳同酒吧,不過佢都好多人幫襯都幾full 㗎。呢間餐廳好得意,佢主打帶有港式風味嘅西餐,店家將香港獨有嘅元素加入喺傳統嘅西餐裏邊,令到你每一味餸菜都會食到香港嘅感覺融入咗喺傳統嘅西餐裏面,我今次叫咗三款菜式包括係凱撒沙律,卡邦尼意粉,同埋21天熟成厚切豬扒,等我哋為大家介紹吓究竟有幾特別啦。凱撒沙律送上睇嗰陣我都覺得平平無奇,不過食落去原來好特別!店家將平時凱撒沙律上面嘅煙肉碎改為鹹香味十足嘅炸鹹魚碎同埋蛋黃碎,一入口完全刺激到你嘅味蕾。佢哋嘅醬汁亦都有特登加入到鹹蛋黃,配合返爽脆嘅蔬菜令到口感變得豐富,我自己都幾鍾意。之後嘅卡邦尼意粉一上枱我以為同平時嘅一樣,點知一入口又係有驚喜!意粉上面嘅肉,絕對唔係平時一般見到嘅煙肉或者火腿,店家竟然用咗金華火腿同埋臘肉代替一般嘅煙肉,估唔到味道出奇地夾!臘肉本身帶有嘅獨特鹹香,令到整個意粉嘅味道變得有層次感,而且唔會令到卡邦尼意粉變得油膩,絕對值得一試。21天熟成厚切豬扒我同朋友都好推介

21天熟成厚切豬扒我同朋友都好推介!豬扒嘅肉質好淋一啲都唔鞋,輕輕用刀一切就已經ok,而且豬扒每一口都好Juicy多汁真係勁好食!而且店家特地用紫背天葵同埋蘋果蓉作為醬汁,令到豬扒每一口真增甜味同埋清爽嘅味道,再一次將中西食材完美咁樣配搭得好好,總括來講我覺得呢間餐廳都值得一試,大家有興趣嘅話記得去預約啦!

2022-09-09 30 浏览
其實肥雞有時為咗諗同朋友去邊度食嘢 ,真係諗到頭都爆曬,打邊爐又成日食,西餐有成日食,好彩肥雞今次諗到去食fusion 菜。今次就試下去灣仔呢間flapship,因為同肥雞食嘅係一個比較細食嘅女仔,所以頭盤一定嗌沙律打底先,今次肥雞就是咗superfood kale salad,其實羽衣甘藍嘅口感係幾特別,香脆配埋酸酸甜甜嘅沙律醬,感覺好fresh。再試多個中國式carbonara ,即係腐乳味,估唔到結果有意外地夾, 擦新咗肥雞嘅 新味覺。嗌多個21日熟成豬上脾,油脂豐富,煎得香脆的外皮配埋軟淋嘅豬肉 ,食到肥雞 舐舐脷 。

2022-08-30
2022-09-09 38 浏览
▶️準備好行入灣仔小巷一嚐隱世Fusion 菜未😆-🍝特色卡邦尼意粉($238)傳統卡邦尼做法🍳蛋香味濃🥚最特別係用上臘腸取代煙肉🥓令香味提升至另一個層次😋-2️⃣1️⃣天熟成厚切豬扒($338) 勁Juicy 💦豬扒肉超嫩👍🏻最啱開心Share👭-🥗最後食番Salad 解膩💪🏻Salad 菜好新鮮🥬-📍Flagship (灣仔)灣仔船街35號地舖-#hkfoodie #hkfoodblogger #港島美食 #灣仔美食 #widefacefoodie_food

▶️準備好行入灣仔小巷一嚐隱世Fusion 菜未😆
🍝特色卡邦尼意粉($238)
2️⃣1️⃣天熟成厚切豬扒($338)
勁Juicy 💦豬扒肉超嫩👍🏻最啱開心Share👭
🥗最後食番Salad 解膩💪🏻Salad 菜好新鮮🥬
📍Flagship (灣仔)
灣仔船街35號地舖
灣仔船街裡面有幾間chill chill 餐廳,Flagship有好多中西合壁嘅fusion菜,而且環境都唔錯,係Happy Friday 嘅好選擇!前菜嘅生蠔🦪好新鮮,加埋檸檬汁同Tabasco辣醬💕鮮味非常!主菜餐廳推薦我地食避風塘豬頸肉 $338 個避風塘style調味幾好味,有好多炸蒜,加上酸甜芥末醬,同埋豬肉味濃嘅伊比利亞黑毛豬,非常惹味!值得encore另外叫咗中式卡邦尼意粉$238,意粉不使用煙肉,而是用金華火腿和臘腸搭配,臘腸味非常突出,有啲似臘味糯米飯,不過係意粉,幾特別!另外個汁做到好濃郁,蛋黃汁做到好金黃色,見到都食指大動!

主菜餐廳推薦我地食避風塘豬頸肉 $338

另外個汁做到好濃郁,蛋黃汁做到好金黃色,見到都食指大動!
餐廳位於小巷盡頭 比較唔顯眼店鋪細細間 裝修係比較溫馨嘅感覺 以木系為主餐廳將中菜融入喺西餐 配搭都幾新穎特別!-🥗𝙺𝚊𝚕𝚎 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 💰$158爽脆嘅羽衣甘蘭配上甜醋 味道甜甜地 另外白色係炸左嘅藜麥 增加成個沙律嘅口感整體嚟講係一個幾開胃嘅前菜~-🐖𝙳𝚛𝚢 𝚊𝚐𝚎 𝚙𝚘𝚛𝚔 𝟸𝟷 𝚍𝚊𝚢𝚜 💰$338呢塊豬扒比較厚切 以慢煮方式去煮 可以保留到肉汁 食落去一啲都唔鞋😋紅色醬汁係用蘋果蓉醃製出嚟 食落fresh啲將舊肉點落去食更加突顯豬肉嘅香味 -🍝𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 𝚌𝚑𝚒𝚗𝚎𝚜𝚎 𝚜𝚝𝚢𝚕𝚎 💰$238意粉軟硬度適中 而且亦掛汁餐廳係用金華火腿取代煙肉 比較特別味道鹹香多啲但口感同煙肉差唔多我哋兩個人share食 食完都唔會覺得好膩👍🏿
餐廳位於小巷盡頭 比較唔顯眼
店鋪細細間 裝修係比較溫馨嘅感覺 以木系為主
餐廳將中菜融入喺西餐 配搭都幾新穎特別!

🥗𝙺𝚊𝚕𝚎 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 💰$158
爽脆嘅羽衣甘蘭配上甜醋 味道甜甜地
另外白色係炸左嘅藜麥 增加成個沙律嘅口感
整體嚟講係一個幾開胃嘅前菜~
𝙺𝚊𝚕𝚎 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍

𝙺𝚊𝚕𝚎 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍
𝙳𝚛𝚢 𝚊𝚐𝚎 𝚙𝚘𝚛𝚔 𝟸𝟷 𝚍𝚊𝚢𝚜
𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 𝚌𝚑𝚒𝚗𝚎𝚜𝚎 𝚜𝚝𝚢𝚕𝚎
2022-09-03 1029 浏览
🧒🏻 趁阿b就返學,🐷 決定去輕鬆一下, 行開灣仔咁啱經過船街, 就見到船屋呢間餐廳, 成間餐廳都好浪漫, 原來係模仿一架船❤️餐廳有戶外嘅位置, 不過梗係入去感受一下啦😊餐廳有兩層, 而我就專登揀係盞燈下面食飯, 望住盞燈食飯都好舒服望出窗外有燈飾, 而且木窗令我真係乙好似係一架船裏面餐廳嘅擺設真係好似一架船❤️ 餐牌每一樣都係中西嘅fusion菜 ,每一樣都好想試飲品亦都好多選擇👍🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗☺️kale salad 追隨健康嘅我梗係要叫一個沙律, 餐廳又好難得嘅羽衣甘藍, 梗係要試下啦, 食落口酸酸甜甜好開胃,而且羽衣甘藍同車厘茄 好新鮮❤️ 店員之後講返沙律係中西合璧,西既一定係羽衣甘藍同車厘茄, 酸酸甜甜嘅感覺正正就係八珍甜醋老字號嘅牌子, 八珍甜醋似一個醬既texture又唔似一個醬既texture, 又有少少似黑醋水汪汪嘅texture🤭🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖☺️ 21天熟成厚切豬扒豬扒食落口好軟熟,但係又有爽口彈牙嘅感覺, 配菜配料都好多, 翠玉瓜好爽脆但又帶點淋, 上菜嘅時候店員話呢個醬係紫貝天葵架加蘋果蓉, 我仲懶醒以為係藍莓醬, 醬汁你好享受一啖醬汁一啖

餐廳有戶外嘅位置, 不過梗係入去感受一下啦😊

望出窗外有燈飾, 而且木窗令我真係乙好似係一架船裏面

餐廳嘅擺設真係好似一架船❤️
餐牌每一樣都係中西嘅fusion菜 ,每一樣都好想試

飲品亦都好多選擇👍

🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗
☺️kale salad

🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
☺️ 21天熟成厚切豬扒
豬扒食落口好軟熟,但係又有爽口彈牙嘅感覺, 配菜配料都好多, 翠玉瓜好爽脆但又帶點淋, 上菜嘅時候店員話呢個醬係紫貝天葵架加蘋果蓉, 我仲懶醒以為係藍莓醬, 醬汁你好享受一啖醬汁一啖豬扒嘅配搭❤️❤️❤️

🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝
☺️ 特色卡邦尼意粉

餐牌見到金華火腿同臘肉作為中西合璧 菜式, 而自己又好鍾意食卡邦尼意粉嘅試下啦, 上菜時候我諗緊點解啲意粉去做另一邊, 就發現自己嘅無知原來係隻碟係。。。。 好靚🤭
當你細心留意,其實係蛋黃營造一個黃昏嘅意境, 食fusion菜真係要慢慢用心去感受

❤️❤️ 後記: 店員話嚟緊都有新嘅fusion菜, 我會再嚟試下食嘅, 餐廳除咗浪漫之外,亦都係用心製作, 店員嘅感覺猶如真係一個船家向客人介紹餐廳嘅菜式❤️❤️
  • Kale salad
  • 特色卡邦尼意粉
  • 21天熟成厚切豬扒
同朋友慶祝生日🥳,揀選了依間非常有格調的酒吧🥂餐廳,餐廳位於船街盡頭,不太顯眼。餐廳以帆船🚢做主題,裝修以木系和白色為主🏰,鋪面不算大,有兩層,燈光偏暗💡,感覺溫馨浪漫💕。🍽️ Kale Salad平日食到的羽衣甘藍🥗都有苦澀味,依度的羽衣甘藍不但無苦味,仲好爽脆。配搭自家調製的八珍甜醋,會先食到甜醋的酸甜味,再食到羽衣甘藍的回甘味。沙律加入了車厘茄🍒、瓜子和杏仁🥜,增加了口感。🍽️ Chinese Cured Pork Carbonara依款卡邦尼意粉🍝係中西fusion菜式,以臘肉🍖和金華火腿🍗取代煙肉🥓,臘肉和金華火腿超薄切,方便進食,意粉有鹹香味但唔油膩,好香濃芝士🧀和蛋香🥚味,意粉掛汁力強,有嚼勁😋。我覺得依款中式卡邦尼仲好食過傳統款👍🏽。🍽️ 21 Days Dry Aged Pork 21天熟成厚切豬扒🐷經醃製和慢煮12小時🍴,肉嫩多汁,配上紫貝天葵和蘋果蓉🍎醬汁,口感比較清甜清新。豬扒底下有雜菌🍄和雜菜🥕🥒,有焦香味,而且吸收了肉汁,好美味😋。整體來說,餐廳食物質素高,食物創新又有心思💓,環境舒適,店員💁🏽‍♂️亦會介紹食物,值得回訪。🙋🏽‍♀️想知更多飲食資訊, Follow

🍽️ Kale Salad

🍽️ 21 Days Dry Aged Pork

🙋🏽‍♀️想知更多飲食資訊, Follow Instagram: misslittlebigeater 🙆🏽‍♀️
2022-08-24 61 浏览
搵呢個地方都搵咗一陣因為佢位於小巷嘅盡頭而且隔離咁岩係一個地盤,相當之不顯眼。但係非常之有潛力嘅一間中西合璧餐廳,的確令我大開眼界。首先上咗個羽衣甘藍沙律,加咗八珍甜醋嘅沙律將個人嚟講覺得偏甜但係非常之香。 加有少少堅果口感十足。之後叫咗一個青醬意粉,唔講都唔知原來有少少芫荽。但係連一個我唔識芫荽嘅人都覺得可以接受~重頭戲就係呢個伊比利亞黑毛豬扒但係用避風塘嘅手法去處理,唔單止肉質鮮嫩,而且加埋啲好香口嘅炸蒜蓉真係非常之好食。如果覺得油膩不妨點少少芥末,配菜亦都相當有心機,調味唔會馬虎。整體來講都覺得店主非常用心去設計唔同中西合璧嘅款式,只不過佢位於巷仔裏面所以一般人唔會經過而入去,希望可以多啲人嚟試吓佢嘅心機小菜

加有少少堅果口感十足。

同事放工後約HH再去灣仔船街搵間餐廳食飯,在街角被餐廳外充滿法式情懷的白色小屋吸引目光,店外的燈飾非常好看,如果冇咁熱好想坐喺外面,人均$200-$300,可以一嘗融合多國菜元素的西餐,是氛圍感輕鬆的法式小酒館。Escagots ($98)同一般法式焗田螺很不同,因為廚師已經去殼換上法式酥皮,加上香滑的牛油果醬及香草再烤焗,香脆好吃Spaghetti Cliantro Pesto ($158)中西合璧很驚喜,喜愛芫茜的我當然一定要試,口感清新,以大量芫茜碎再混合忌簾製成,淡淡的芫茜平衡到奶油的濃厚,掛汁之餘意粉也彈牙,感覺幾新鮮的配搭21天熟成厚切豬扒($338)熟成牛就見得多,比較少見熟成豬,醬汁是紫貝天葵加蘋果蓉,帶果味酸甜十分清新,熟成豬扒的軟嫩,肉質鮮美厚實的不會太油膩 ,油脂部分適中,放心不會踩雷—————————————————Flagship (灣仔)灣仔船街35號地舖—————————————————

Escagots ($98)

21天熟成厚切豬扒($338)
熟成牛就見得多,比較少見熟成豬,

—————————————————

Flagship (灣仔)

—————————————————
  • 21天熟成厚切豬扒
2022-08-23 49 浏览
⛵🛶🚤🛳⛴🛥冇錯今日我地嚟到一間小店嚟嘗個靚鮮(*¯︶¯*)佢幾特別嘅,成間餐廳都係用艦船嚟做主題🛥佢連啲燈呀擺設咁都好似上左架船上面咁⛴💡個環境又幾安靜乾淨咁🛳🛳仲有上層可以坐,多人嚟都唔怕⛵⛵⚓羽衣甘藍沙律⚓話說佢呢度係主要食fusion菜嘅佢個沙律都真係幾有趣佢有啲蘋果醬再加一啲類似糖漿去煮左個汁🍿🍎然後再佐啲nuts喺隔離增加口感🥜🌰食落去又真係出奇地夾喎😲😲我自己真係冇諗過蘋果會夾到羽衣甘藍🧥🥦呢個就算玩緊keto定vegetarian 都好啱食😃👍🏻⚓青醬意粉⚓呢個青醬意粉真係無限趨近我喺意大利食過嘅味道🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹好夠味嘅青醬再加好夠味嘅芝士🥦🧀好al dante 又掛汁嘅意粉🍝好熟悉嘅意大利味🇮🇹呢個我好滿意😎👍🏻👍🏻⚓香煎豬鞍⚓平時好少餐廳會有豬鞍🐖今次一見有就嗌左😃吖衰鬼又幾好食喔😲佢個豬鞍多汁有肉味之餘🌊仲越咬越香😯個汁啱啱好去左個油脂成件事好味得嚟又冇負擔🙌🏻🙌🏻所以話😂得閒出多啲街食飯分分鐘會有意想不到嘅驚喜🤓
⛵🛶🚤🛳⛴🛥
冇錯今日我地嚟到一間小店嚟嘗個靚鮮(*¯︶¯*)
佢幾特別嘅,成間餐廳都係用艦船嚟做主題🛥
佢連啲燈呀擺設咁都好似上左架船上面咁⛴💡
個環境又幾安靜乾淨咁🛳🛳
仲有上層可以坐,多人嚟都唔怕⛵⛵

⚓羽衣甘藍沙律⚓

成件事好味得嚟又冇負擔🙌🏻🙌🏻

所以話😂得閒出多啲街食飯
分分鐘會有意想不到嘅驚喜🤓
2022-08-19 57 浏览
唔講唔知原來喺灣仔船街裏面都有咁多特色餐廳,真係夠晒隱世😂😂呢一間叫Flagship既西式餐廳,睇個門面好細間咁,但其實佢有兩層高,裝修非常有特色,以木為材,好似處身係一條古老嘅船裡面咁,佢哋嘅菜式都非常特別,中西合璧,我哋嗌咗幾款菜🥗鹹蛋黃醬凱撒沙律:佢以普通嘅沙律菜製成,但加咗有特別嘅鹹蛋黃醬做醬汁,另外上面灑上臘肉片,呢個配搭夠晒特別,味道都非常有驚喜,材料睇落都係偏鹹,但食落同菜中和左,唔鹹之餘仲幾惹味,係款開胃菜😆🍝Spaghetti cilantro Pesto:另外我哋嗌咗一份意粉,呢份意粉未有喺Menu上面,但你會係特別推介既板見到,近年都幾興芫荽為題材,而佢哋呢一個意粉就係素嘅意粉,為咗迎合大家嘅口味,佢哋加入咗松子油,薄荷同埋蘆筍粒,所以食落一啲都唔覺有好重嘅芫荽味,非常易入口,仲好creamy添🍗紹興酒法國黃油雞髀:最後一款值得推介嘅就係呢份中西合璧嘅黃油雞髀,首先佢地用紹興酒嚟醃製,被雞肉吸收晒之後再以慢煮形式將雞髀整熟,食落有陣陣既酒香味,佢嘅肉質都係非常嫩滑,可能經過慢煮嘅關係令到肉汁鎖住喺裏面,非常Juicy😋😋唔好睇佢形狀好似雞胸咁,其實佢係一隻非常大嘅

🍗紹興酒法國黃油雞髀:最後一款值得推介嘅就係呢份中西合璧嘅黃油雞髀,首先佢地用紹興酒嚟醃製,被雞肉吸收晒之後再以慢煮形式將雞髀整熟,食落有陣陣既酒香味,佢嘅肉質都係非常嫩滑,可能經過慢煮嘅關係令到肉汁鎖住喺裏面,非常Juicy😋😋唔好睇佢形狀好似雞胸咁,其實佢係一隻非常大嘅雞髀,得一支骨,所以啖啖肉,真係夠晒飽👍🏻👍🏻

2022-08-15 51 浏览
🌃 餐廳位置屬於隱世, 位於灣仔船街的一條小巷的盡頭 , 樓高兩層嘅舊式建築物, 餐廳走fusion嘅路線, 融合多個菜元素 , 餐廳設計有外國酒吧 餐館嘅氣息 。.🐖 風乾21日帶骨豬扒💲 338👉 小編自問好少可會食豬扒食到那麼刁鑽, 除咗牛扒先會。 豬扒賣相有啲像斧頭牛扒, 骨架size超級巨大, 豬扒選用特別處理方法風乾21日, 令到豬扒肉味加重, 而烤完嘅豬扒, 肉質仍保持濕潤柔嫩, 再配上酸酸甜甜嘅紫背天葵蘋果醬, 令到小編覺得非常開胃。.🍝 芫茜菇菇扁意粉👉 呢個菜式有啲特別, 小編很少機會會食到以芫茜入饌嘅西餐, 餐廳諗住搞搞新意思, 用芫茜為題創作一個意粉, 食落又估唔到幾清新幾夾, 芫茜醬係以芫茜碎再混合忌廉醬製成 , 食到有淡淡嘅芫茜味, 又唔會帶有草青味嘅感覺, 感覺幾唔錯, 另外表面灑上芝士粉,再以其他精選菇菇作為配料, 製成一個 素意粉, 層次感幾豐富, 又適合食素嘅人士。.🥗 鹹蛋黃醬凱撒沙律💲 158👉 呢個又係比較少有嘅fusion沙律, 配料係用鹹蛋黃同埋鹹魚為調味嘅配料, 帶出咗濃厚嘅鹹香味, 另外要 讚一讚啲菜都幾新鮮, 食落好爽脆, 連埋撈埋麵

🐖 風乾21日帶骨豬扒
💲 338

🍝 芫茜菇菇扁意粉

🥗 鹹蛋黃醬凱撒沙律
💲 158
👉 呢個又係比較少有嘅fusion沙律, 配料係用鹹蛋黃同埋鹹魚為調味嘅配料, 帶出咗濃厚嘅鹹香味, 另外要 讚一讚啲菜都幾新鮮, 食落好爽脆, 連埋撈埋麵包糠一齊食, 整個配搭嘅層次感好豐富。

🤠 通粉 foodie 食評總結 :
👉 餐廳無論街外環境, 餐廳大廈嘅 懷舊建築, 甚至餐廳入面嘅設計, 都好有浪漫嘅感覺, 好適合情侶去, 而餐廳嘅食物都富有特色, 已融合不同國家嘅元素做賣點, 令到食物款式煥然一新, 重要整得唔錯,小編覺得好有驚喜, 所以推介呢間餐廳。
📍 Flagship @flagship.hk
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2022-08-15 55 浏览
灣仔其實有好多特色小店,今次就比我發現左一間位置好低調既西餐廳Flagship!點解會形容係特色小店?因為佢地既菜式好中西合璧😁😁前菜方面,我叫左yster $48@1 叫得多就會有平 $268 @6生蠔都幾新鮮🦪再有檸檬既配搭,鍾意既話可以叫多啲 👍🏻仲會有餐湯主食方面,我就叫左兩樣ry age Pork 21 days $338.0021天熟成厚切豬扒內汁嫩滑,真係同個名一樣 係 勁厚切😀呢個真心推薦✅Carbonara Chinese $238.00特色卡邦尼意粉🍝加入中式配料 中華火腿 同臘肉食落去不流😬 味道好特別!!Flagship 地址: 灣仔船街35號地舖G/F

前菜方面,我叫左:
Oyster $48@1
叫得多就會有平 $268 @6

主食方面,我就叫左兩樣:
Dry age Pork 21 days $338.00
21天熟成厚切豬扒
內汁嫩滑,真係同個名一樣 係 勁厚切😀
呢個真心推薦✅

Carbonara Chinese $238.00
特色卡邦尼意粉🍝
加入中式配料 中華火腿 同臘肉
食落去不流😬 味道好特別!!

Flagship
地址: 灣仔船街35號地舖G/F
2022-08-11 55 浏览
Flagship地址 : 灣仔船街35號地舖中西合璧口味嘅西餐你見過未?🤣 今日我要同大家介紹一間隱世小店 - Flagship,餐館樓高兩層,滿滿小店風情但食物味道又有新鮮又好食😎,真係幾正下。卡邦尼意粉🍖 $𝟸𝟹𝟾呢度啲意粉真係好好好好食呀,手工意粉好有咬口🤗,而且條條都掛滿芝士同蛋黃製成嘅卡邦尼汁醬汁,好Creamy好入味~ 再加上餐廳好有心思咁改用金華火腿+臘肉取代咗傳統嘅煙肉😋,咸香得來又有少少甜味,互相平衡好Match😋,仲要超有口感好有特色呀,正👍~21天熟成厚切豬扒 🐷$𝟹𝟹𝟾另一驚喜厚切豬扒真係好肉質爽口彈牙🤩,入口軟腍肉味濃肉味更濃,啖啖都好Juicy好有肉汁,而且仲有陣碳燒味添😚,再沾上用紫貝天葵加蘋果蓉整成嘅醬汁,酸酸甜甜,唔單止中和咗豬扒啲油膩感仲將成個厚切豬扒味道層次再加升華,正👍。生蠔 🦪 $48/隻生蠔爽滑味甜,入口有淡淡海水味😋,柔軟多汁,不錯。
Flagship
地址 : 灣仔船街35號地舖

卡邦尼意粉🍖 $𝟸𝟹𝟾

21天熟成厚切豬扒 🐷$𝟹𝟹𝟾

生蠔 🦪 $48/隻
生蠔爽滑味甜,入口有淡淡海水味😋,柔軟多汁,不錯。

2022-08-06 58 浏览
朋友係要見既,傾下計,吹下水,hea 下hea下,就係同朋友仔relax既方式😍想傾計緊係要搵間舒服既餐廳,慢慢食,慢慢傾😛我今日同左朋友去灣仔食西餐,呢間西餐廳好靜,可以坐一晚,吹下水🤩食物方面,佢地主打創意料理,用創新既配搭去設計菜式,好似前菜,我地叫左法國田螺,佢既殼係食得既,脆脆地,好似蒜蓉包既感覺☺️主菜得地叫左牛扒同一個pasts share,pasta係素菜黎,食落好fresh🥳牛扒都好淋,配搭太陽蛋,好新穎👍🏻