2023-01-15 75 浏览
估唔到係灣仔街頭都會有間特色創意fusion餐廳附近有酒吧/廟宇等 環境幾chill唔算大 兩層設計樓底高內部有調酒位置及酒樓 最啱一班朋友包場開party🌈羽衣甘藍八珍甜醋沙律🥗作為前菜打頭陣幾恰到好處兩個人分享食幾好未試過食西式沙律會有八珍甜醋估唔到又幾夾 酸甜比例唔錯配搭冇乜味道嘅菜中和返草青味🌈煙燻鵪鶉髀 店家指啲鵪鶉係法國🇫🇷貨源運返嚟非急涷冰鮮 肉都算幾滑唔痴牙煙燻鹽焗 但食起上嚟同普通雞翼分別不大如果以$158未加一一碟6小隻嚟講CP值唔高🌈西班牙避風塘豬扒餐廳以8/9成熟的叉燒梅頭製作有少少過熟唔夠嫩骨 用刀切都要D力豬扒香煎兩邊後加埋honeymustard醬汁再加埋D脆口又惹味嘅炸蒜等配料非常新鮮有創意 伴碟仲有荀/胡蘿蔔/熟蒜頭加持
估唔到係灣仔街頭都會有間特色創意fusion餐廳

豬扒香煎兩邊後加埋honeymustard醬汁
再加埋D脆口又惹味嘅炸蒜等配料
非常新鮮有創意 伴碟仲有荀/胡蘿蔔/熟蒜頭加持
2023-01-14 115 浏览
灣仔唔係去會展就去利東街多,原來船街都有好多特色餐廳值得一去。😋就喺船街嘅盡頭就有一間用船做主題🚢嘅隱世 fusion 菜,花園中間掛住大大個霓虹燈牌寫住 Flagship 🛟,餐廳分咗兩層,下層擺放唔少相架同酒樽,有種店主去咗過好多地方歸來嘅感覺,上層裝修比較簡約,比較自成一角,🏡好似去咗澳門或者台灣嘅家庭餐廳,環境好 warm 好舒服,可以盡情同朋友飲下酒、傾下計,慢慢歎!食物方面,呢度嘅菜式都好切合主題,👩🏻‍🍳就係將世界各地嘅食材用中西式 crossover 嘅方式呈現,中間仲夾雜咗唔少港式元素,好似避風塘豬排、八珍甜醋羽衣甘藍沙律、腐乳汁羊架咁,新穎得嚟🤤又令人好想試!而且員工會好耐心推介菜式,仲會提議你配咩酒最啱,減低唔啱好味嘅風險。🥗咸蛋黃醬凱撒沙律 $158平時食沙律都好鍾意上面啲煙肉粒,貪佢脆脆哋、鹹鹹哋咁,而呢個沙律用咗咸魚同炸咗嘅金華火腿粒代替,鹹香十足,再加埋咸蛋黃醬同咸蛋黃粒,鹹得自然,一啲都唔膩,仲罈走沙律菜嘅草青味!啱晒平時少食菜嘅朋友!🦆法式油封鴨腿 $298鴨腿係 Special menu,用咗法國西南部嘅做法,經過鹽漬鎖住肉汁,雖然唔會好 juicy

🥗咸蛋黃醬凱撒沙律 $158

🦆法式油封鴨腿 $298
法式油封鴨腿

鴨腿係 Special menu,用咗法國西南部嘅做法,經過鹽漬鎖住肉汁,雖然唔會好 juicy,不過好有肉味,外皮煎香咗,有少少脆,更加惹味!而配菜嘅薯蓉都好滑好好食!
🦀大閘蟹糕燴飯 $368
大閘蟹糕燴飯

呢個真係好吸引!用煲仔飯上碟真係好搞笑~ Risotto 用咗原隻蟹嘅蟹膏同蟹肉一齊煮,味道好濃郁,好有蟹嘅鮮甜,而且加咗切成細細粒嘅菜,可以中和 Risotto 嘅飽滯感,配合得好好!
🐰大白兔糖甜品
大白兔糖甜品
唔知喺咪近新年,佢哋好好人咁試整咗個大白兔糖味嘅唔知咩甜品(店員講完轉頭唔記得咗) 送畀我哋試下,上層係薄脆,中間係有大白兔糖味嘅忌廉,下層係慕絲,少少甜,有少少奶味,食落好輕甜,為一餐劃上完美嘅句號!
2023-01-09
大白兔糖甜品
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 平時無野做都會搵下比較「偏」嘅餐廳,而今次行上船街就見到一個好大嘅logo,咁好自然就入去試吓餐廳採用白色和木為主調💕感覺清新 ☺️ 主打西式料理,材料新鮮 😁🌼 Kale Salad 🥗 158平時唔多食羽衣甘藍🥬店主話係用甜醋,咁就試下啦 😎 啲kale 唔係非常硬再配甜醋,好易入口👌🏻🌼 Quail Legs 158煙燻鵪鶉髀,唔係急凍個種佢有少少鹽焗味細細件,好野味😂🌼 Typhoon style Pork Collar 338西班牙豬配炸蒜加mustard 煮到78分熟,一切會有少少血水肉質唔會鞋👍🏻賣相精緻😛今日同朋友唔算話肚餓,而咁樣嘅份量就岩岩好但正常飲食嘅話當然會suggest你叫多幾樣ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_fusion🔎 #cass_wanchai🔎 #cass_灣仔🔎 #cass_western🔎 #eatwccinhk

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

🌼 Kale Salad 🥗 158

平時唔多食羽衣甘藍🥬
店主話係用甜醋,咁就試下啦 😎
啲kale 唔係非常硬再配甜醋,好易入口👌🏻

🌼 Quail Legs 158

煙燻鵪鶉髀,唔係急凍個種
佢有少少鹽焗味
細細件,好野味😂

西班牙豬配炸蒜加mustard
煮到78分熟,一切會有少少血水
肉質唔會鞋👍🏻
賣相精緻😛

今日同朋友唔算話肚餓,而咁樣嘅份量就岩岩好
但正常飲食嘅話當然會suggest你叫多幾樣

🔎 #cass_灣仔
🔎 #cass_western
🔎 #eatwccinhk
2023-01-10 105 浏览
唔去開灣仔真係唔知,原來喺利東街後面,有唔少好有特色嘅酒吧同餐廳,Flagship就係其中一間♥️環境Flagship位於船🛳️街嘅盡頭,出面有個招牌霓虹燈🌈,外面嘅空間已經夠晒靚啦,但估唔到入面更特別,入到去就好似去咗外國咁,完全唔似喺香港💕餐廳有2層,裝修以白色、藍色同木為主題,令人好似置身喺架木船咁,好chill好舒服👍🏾完全唔覺得自己重係灣仔🤭食物呢度除咗環境好正之外,連食物都好別出心裁😋佢嘅菜式係充滿創意嘅中西fusion菜八珍甜醋羽衣甘藍沙律 $158唔好以為佢係普通嘅沙律,食落去原來係好好食,個醋酸酸甜甜,非常開胃👍🏾簡直好似食緊糖醋排骨版嘅沙律😂麻唔辣四川蜆 $168首先,呢d蜆本身已經一粒沙都無,重非常之咁鮮甜🤤再配埋個麻辣汁同埋法包(只有辣味,真係唔辣🌶️)嚟食,原來都可以咁夾😍正🫶🏾避風塘豬扒 $338呢個豬扒係用西式嘅煮法,再配上中式嘅避風塘口味,估唔到又係咁夾,咁出色‼️餐廳係以慢煮嘅手法,將塊西班牙黑毛豬扒煮到7至8成熟,再加埋d蒜攞去焗爐焗。而食落口,塊肉好有彈性,重有唔少肉汁流出,配埋d蒜🧄🧄真係出奇地好食呀♥️連我唔係咁鍾意食肉嘅人都爭住食😝總括嚟講,呢餐飯真係

食物

八珍甜醋羽衣甘藍沙律 $158

麻唔辣四川蜆 $168
麻唔辣四川蜆

避風塘豬扒 $338
避風塘豬扒

總括嚟講,呢餐飯真係好有驚喜🌠無論喺環境、食物定服務都值5⭐️

麻唔辣四川蜆
避風塘豬扒
係港島區工作或居住嘅朋友就唔好錯過啦!😋😙今次就去到灣仔區嘅船街到食好野😙⚓️餐廳主打特色與創意嘅Fusion菜,將多國菜及優質嘅食材加入香港等嘅元素,將全新嘅菜式呈現俾大家😋🍽️⭐️蘋果蓉斧頭豬扒 Apple Purée Tomahawk Pork $338斧頭豬扒就係豬嘅背部🐷,肉質柔軟無筋🥩,味道較為濃郁,油花相對較少但更細密;餐廳將斧頭豬扒醃製慢煮12小時🤤,斧頭豬扒食落去唔會好乾仲好Juice又入味🤤😋再配埋洛神花與蘋果蓉混合而成嘅醬汁🌺🍏🍎酸酸甜甜,超好食😋👍🏻係我食過最唔乾嘅豬😋而配菜有焗蒜、菇、翠玉瓜及薯蓉😋❤️⭐️特色卡邦尼意粉 Carbonara Chinese Style With Chinese Jinhua $238 意大利與中華Crossover 嘅卡邦尼意粉🍝🍝,餐廳選用左Dried ham金華火腿及Local Cured Meat 臘肉去代替傳統嘅煙肉🥓,雖然冇傳統嘅煙肉,但仍然保留住卡邦尼嘅香味🤤👍🏻,脆口鹹香嘅金華火腿與臘肉嘅配塔為意粉增添左鹹香嘅口感😋👍🏻⭐️八珍甜醋羽衣甘藍沙律 Kale with PatChun vinegar salad $158有驚喜!

八珍甜醋羽衣甘藍沙律

有驚喜!餐廳大膽使用左八珍甜醋代替經常使用嘅沙律黑醋,平時都係食開酸酸地嘅醋,小編我都係第一次用色澤香濃嘅甜醋配上新鮮嘅羽衣甘藍,甜甜地都幾好食,沙律🥗內都有蕃茄及果仁🤤增加沙律中嘅營養價值及豐富左個口感🥰🥰

而餐廳嘅內部設計都比較簡單🏡🏡,牆上都有唔少嘅擺設,有酒有相架等等,俾人有一種溫暖的家嘅感覺❤️🥰🥰
2023-01-03
2023-01-03 516 浏览
位於灣仔的Flagship,是一間隱世小店,餐廳位置在街的最盡頭,並設有室內外位置,環境非常Chill ,並且是寵物友善餐廳,雖然餐廳地方唔大,但甚有外國國家庭式經營的感覺,Flagship主打多國菜美食,烹煮的時候會加入中式元素,配搭新穎,令食物更加多元化👍🏻🥗▪️Kale with PatChun vinegar salad $158八珍甜醋羽衣甘藍沙律這個沙律食材簡單,有羽衣甘藍,小蕃茄,松子仁,首先食材非常新鮮,重點係八珍甜醋醬汁加入咗少少蜜糖,微微酸又點清甜,這個味道很新穎而且配沙律好好食🍝▪️ With Chinese Jinhuadried ham (金華火腿)&local cured meat (臘 肉)特色卡邦尼意粉 $238 這個卡邦尼亦是用了新元素,意粉面條爽口彈牙,醬汁係沿用傳統卡邦尼醬汁只用蛋黃和芝士,所以味道特別濃厚,而最大賣點是將煙肉改成金華火腿和臘肉,肉質煙靭又鹹香,中西式元素配合埋一齊,味道更加突出🐷▪️ Apple Purée Tomahnuk Pork Marinated And Slow Cooked for 12 Hours蘋果蓉斧頭豬扒 $338斧

蘋果蓉斧頭豬扒 $338
斧頭豬扒非常厚切,是用了豬扒位置的最頭部份,肉質爽口,醬汁係用蘋果蓉洛神花,甜甜酸酸,和豬扒味道非常配合,配菜亦很精彩,原個燒焗蒜頭,香滑嘅薯蓉,仲有香菇和蔬菜,調味不多,保留蔬菜的鮮甜味,很推薦這個菜式

• 八珍甜醋羽衣甘藍沙律
  • 蘋果蓉斧頭豬扒
2023-01-02 63 浏览
快要到2023,約了朋友新年前聚舊。離遠已經見到餐廳的霓虹燈牌餐廳在船街中走到最入,環境寧靜,好適合朋友情侶聊天。紅菜頭沙律 | $158紅菜頭經廚師醃製過,味道特別,口感似蘿蔔又似蒟蒻。另有feta cheese、不同的堅果,添加些不同口感,加了意大利黑醋增加酸甜味。食過紅噹噹的沙律,侍應人很貼心為我們換餐碟。紹興酒法國黃油雞 | $298法國黃油雞比起普通雞少一點油脂,即使是雞胸肉質也嫩一點,雞肉滿滿是紹興酒香的味道,帶點酒的甜味,味道一流。配菜有磨菇、翠玉瓜、軟綿綿的薯蓉。特色卡邦尼意粉 | $238好正宗的卡邦尼意粉,用蛋漿煮成,意粉煙韌有口感。把卡邦尼煙肉轉為金華火腿及臘肉,臘肉帶點甜及焦香,crossover 中式醃肉幾特別。

紅菜頭沙律 | $158
食過紅噹噹的沙律,侍應人很貼心為我們換餐碟。

紹興酒法國黃油雞 | $298

特色卡邦尼意粉 | $238
好正宗的卡邦尼意粉,用蛋漿煮成,意粉煙韌有口感。
2022-12-28
  • 紹興酒法國黃油雞
2022-12-25 61 浏览
話說有晚同朋友去左呢間中西fushion食晚餐,係有驚喜😍值得推介既有呢幾款:-紐西蘭脆皮三文魚(HKD288) 三文魚脆皮厚肉又鮮甜,加上自家製青檸source,更加美味!-特色卡邦尼意粉 (HKD238)-呢個菜式好特別,是中或既卡邦尼,用了金華火腿及臘肉做配料,非常新鮮惹味😍-麻唔辣四川蜆(HKD168)-煮法很創新,用了花椒八角去煮蜆,非常鮮甜又啦太辣👍🏻餐廳大2層,非常寬敞~仲有好多款特別菜式,有機會要再來食下😆😆

2022-12-15
  • 紐西蘭脆皮三文魚
  • 麻唔辣四川蜆
2022-12-16 77 浏览
有驚喜的Fusion菜首先order咗一份appetiser - 羽衣甘藍八爪魚甜醋沙律。 沙律好乾身,唔會因為有太多醋而導致過分酸。八爪魚有煎過,幾香口,亦唔會咬唔爛。呢個組合絕對加分。Main course 方面,order 蠟肉卡邦尼意粉。蠟肉味唔出,但整體來說味道係ok。另外亦叫了豬斧頭扒,豬肉有肉汁,扒亦好厚身但肉質唔鞋,份排唔算太肥。汁係用洛神花調製,幾開胃,減低豬扒嘅油膩感。總括來說,味道/環境高於合格水平; 但價錢略貴,兩人共接近$1000。
有驚喜的Fusion菜

2022-12-14 75 浏览
呢晚兩口子想搵間有情調嘅餐廳食飯,響灣仔船街尾發現呢間好別緻嘅餐廳。入面擺放唔少精緻擺設,樓高兩層,好有歐洲小屋感覺。餐廳除咗環境設計舒服外,另一賣點係佢嘅餐單有唔少中西合壁fusion菜式。店員好有心機咁同我地介紹各菜式嘅食物用料,烹調方法。Ships Cesar Salad($158)- 用咗鹹蛋黃同鹹魚做醬汁,仲以炸金華火腿代替煙肉。估唔到味道又幾夾,充滿鹹蛋黃同鹹魚嘅鹹香。Carbonara in Chinese style($238)- 中華火腿加臘肉,充滿油香。意粉好煙韌彈牙,好有驚喜。King Salmon($288)- 餐廳用咗刺身級別嘅三文魚,稍微煎香,外皮香脆,入面仲係溏心,保留三文魚嘅嫩滑。點埋叼草同檸檬造成醬,味道好有層次感。餐廳環境好舒服,溫暖小屋咁,食物質素唔錯,中西合璧,食物選材見心思。下次要再試吓其他菜式。

• Ship’s Caesar Salad
  • Carbonara Chinese style
2022-12-14 108 浏览
Flagship 八珍甜醋羽衣甘藍沙律 $158一上枱嘅時候,見唔到啲甜醋係面,仲以為會好寡,點知原來啲羽衣甘藍已經入哂味🥗最神奇係保持到爽脆新鮮,而且啲醬平均咁入味,唔會太重口味,但又食到酸酸甜甜,加埋蕃茄仔同果仁,唔會太單一,用黎開胃一流👍🏻❣️紐西蘭脆皮三文魚 $288三文魚煎得非常嫩滑,個皮都煎得好香,食落本身已經鹹鹹地,好易入口完全唔會有魚腥問題🍣另外,好貼心分開上自家製檸檬羅勒醬,食落唔會有青醬嘅油膩感,反而好fresh好溫和好易入口,絕對值得一試🍋而且配菜嘅蕃薯蓉都好香甜,好smooth🍠特色卡邦尼意粉 $238有別於用火腿黎配卡邦尼意粉,餐廳配咗臘肉同金華火腿,食落更加有油脂同鹹香嘅味道🍝 而且卡邦尼汁好入味,唔係掛汁個款,但入哂落每條麵,同時又保留到麵嘅彈性,如果偏好食淡口啲,就未必好唔🙈整體黎講幾有質素😋
Flagship

八珍甜醋羽衣甘藍沙律 $158
紐西蘭脆皮三文魚

紐西蘭脆皮三文魚 $288

特色卡邦尼意粉 $238
2022-12-10 546 浏览
係船街盡頭有間隱世小店,裝修風格浪漫有特色,食西式fusion菜為主,啱晒同朋友黎食晚飯談下心😛餐牌都好多食物選擇,全部都係中西合璧好有特色~紅菜頭乳酪沙律($158)店家介紹係用自家製黑醋乳酪汁醃制新鮮紅菜頭,清甜多汁,加埋feta cheese同南瓜籽等,健康又好味的開胃菜😋 特色卡邦尼意粉($238)賣相同一般卡邦尼意粉冇咩分別,其實係用金華火腿同臘肉取代咗煙肉,食落無平時嗰啲咁creamy,反而多左一種中式嘅獨特香味,估唔到又配合得幾好,超有新意😝 酸菜魚($288)呢個菜式又係超有驚喜! 將四川酸菜魚嘅湯底濃縮左成為個sauce,連個魚柳本身都係好入味嘅酸菜魚味,加上魚肉煮得好嫩滑,真係唔錯😝👍🏻

餐牌都好多食物選擇,全部都係中西合璧好有特色~
紅菜頭乳酪沙律

紅菜頭乳酪沙律($158)
特色卡邦尼意粉

特色卡邦尼意粉($238)
酸菜魚

酸菜魚($288)
紅菜頭乳酪沙律
酸菜魚
2022-12-07 288 浏览
灣仔原來有一間隱世嘅fusion餐廳,如果唔係朋友帶我去😄我根本唔知有呢間餐廳☺️臨近聖誕節🎄,餐廳嘅decoration都充滿住濃厚嘅聖誕氣氛😆門口有個位置係打卡位😀我都影咗幾張😌餐廳入面以以藍白色為主調,有啲航海風feel😀Flagship 主打以不同國家嘅菜式,再以fusion 形式呈現出嚟😗🔻Beet & Feta Salad紅菜頭係我嘅最愛😌原因係佢能抗氧、去水腫☺️簡直係減肥嘅恩物🥰呢個沙律用左新鮮紅菜頭為主打、仲加入feta cheese, 南果籽同果仁,再配埋酸酸甜甜嘅黑醋😄非常開胃☺️好適合用嚟做錢財🔻Truffle Asparagus Pasta黑松露令個意粉好香,個醬汁好creamy但係又唔會漏😌 我忍唔住食晒🔹Apple Purée Tomahawk Pork肉質好嫩 ,而且多肉汁仲有少油脂🥰🥰加埋Apple Purée一齊食😀更加突出豬嘅味道🥳而且份量都好大吓🤣 碟仲有一啲配菜 😀成個蒜蓉俾我食哂☺️📍Flagship 📍灣仔船街35號地舖

餐廳入面以以藍白色為主調,有啲航海風feel😀

🔻Beet & Feta Salad

2022-12-05
  • 蘋果蓉斧頭豬扒
  • Beet & Feta salad
2022-12-05 67 浏览
👧🏻😋👅🍽✨將健康融入美味💪🏻-Flagship🇭🇰 灣仔船街35號地舖 🇭🇰-🌱每道菜都有細心介紹, 將做法同背後理念share俾客人🌱座落船街盡頭, 位置既方便又安靜, 仲有樓上位置-💜🥗紅菜頭沙律 $158💯色彩繽紛既食物可以為身體提供豐富既營養, 紅菜頭我通常當生果咁食, 餐廳有沙律option都會揀💯呢度將大大舊既紅菜碩醃左之後, 灑上羊奶芝士, nuts, 再淋埋黑醋超開胃好味-🍄🥦🍝黑松露蘆筍意粉 $158✨呢個dish睇落好普通但要做得好都唔係咁易, 個黑松露醬同忌廉汁一齊煮超濃郁✨蘆筍切到好細好細, 完全唔會有草青味, 亦唔似出面蘆筍意粉咁菜還菜粉還粉-🍎🪓🐖蘋果蓉斧頭豬扒 $338💯蘋果同豬扒好似去到邊都密不可分, 通常出面會有一兜仔蘋果醬用黎點, 但呢度就將蘋果溝埋洛神花做dish dressing同汁, 的確食落冇咁膩💯平時烤蒜頭多數襯牛扒, 呢度放左係豬扒上面都幾香, 個蒜唔會太腍又唔太生, 增添左豬扒風味💯配菜係烤過既蔬菜正常發揮, 一齊都點埋個蘋果洛神醬好開胃-
👧🏻😋👅🍽✨
將健康融入美味💪🏻
Flagship
🇭🇰 灣仔船街35號地舖 🇭🇰
🌱每道菜都有細心介紹, 將做法同背後理念share俾客人
🌱座落船街盡頭, 位置既方便又安靜, 仲有樓上位置
💜🥗
紅菜頭沙律 $158

🍄🥦🍝
黑松露蘆筍意粉 $158

🍎🪓🐖
蘋果蓉斧頭豬扒 $338

💯配菜係烤過既蔬菜正常發揮, 一齊都點埋個蘋果洛神醬好開胃
2022-12-02 68 浏览
今次呢間餐廳係食Fusion菜嘅,位於一條橫街街嘅篤篤,經過見到嘅時候已經覺得門面好靚,舖頭出面有張木吧檯,入面就係藍白色嘅木系裝修💕呢間餐廳位置唔多,細細間反而有種温馨嘅感覺😬客人唔多,好啱同班fd去談下心😛前菜方面我地Order左個咸蛋黃醬凱撒沙律($158)🥗上菜嘅時候個員工會介紹每道菜嘅特,服務態度好好👍🏻除左咸蛋黃,呢個沙律仲用左咸魚去整,個配搭好特別🫶🏻聽落以為會好咸,但其實食落係輕盈得嚟又開胃,唔會死咸😉主菜方面我地揀左特色卡邦尼意粉($238)同避風塘豬排($338)💛先講下個卡邦尼意粉🤪佢同傳統卡邦尼唔同,用左金華火腿同臘肉去代替煙肉😮個金華火腿食落脆脆地,配埋Creamy有彈性既意粉同爽嫩既臘肉,令成個意紛既口感豐富左❤️味道方面金華火腿同臘肉陣鹹香同煙肉唔同,但估唔到又同個汁好夾,呢個特色卡邦尼有比我耳目一新既感覺🤤而個避風塘豬扒就用左西班牙黑毛豬,佢唔需要煮到全熟,切落去仲會見到粉粉地,肉味會比較濃😆一上菜已經聞到好香既蒜味,除左豬扒上面有大量蒜之外,伴菜仲有一大舊蒜😎塊豬扒好厚,食落啖啖肉,唔會韌,配埋D炸蒜食勁香口,中間仲好似有個甜甜地既汁,個味好有層次😛特別

而個避風塘豬扒就用左西班牙黑毛豬,佢唔需要煮到全熟,切落去仲會見到粉粉地,肉味會比較濃😆一上菜已經聞到好香既蒜味,除左豬扒上面有大量蒜之外,伴菜仲有一大舊蒜😎塊豬扒好厚,食落啖啖肉,唔會韌,配埋D炸蒜食勁香口,中間仲好似有個甜甜地既汁,個味好有層次😛特別想講埋佢個南瓜蓉(應該係),係勁勁勁勁好食😍佢唔知係落左檸檬定D咩,食落係酸酸甜甜好Fresh,會想不停食🤤

今次呢間餐廳真心有驚喜,無論係環境、食物同服務都好好,但個日見成晚得兩三檯客,覺得好可惜,值得比多D人知🥺推介大家都去試下!