2022-04-22 134 浏览
終於有返晚市,今日經過長沙灣諗住試下工廈上樓餐廳,環境服務都可以,但食物先係問題,好一個$350 3course,法國菜都知唔會大份,但冇諗過唔只唔飽,根本冇食嘢一樣,份量極細,我太太都唔飽,要返屋企煮麵。唔會返食,唔會推介其他人食………………………………………………………………………………..
2022-04-22 54 浏览
荔枝角覓食午餐時間 聽人介紹億利有間特式既西餐廳 就專程上黎試 發現Lunch Set都唔差 偏向中東意式料理 環境舒服格外有情調 值得享受每個Lunch Set都會有一款前菜選擇日式粟米湯非常多粟米蓉 清甜開胃希臘山羊芝士 中東米配 雜菜沙律好特別既山羊芝士 濃香得黎真係有陣羊鬚味 配合中東米同沙律既配搭啱啱好龍蝦汁燴天使麵 配蟹肉原隻蟹殼起哂蟹肉 蟹肉鮮甜 配搭龍蝦汁天使麵啱啱好 仲有香草、蕃茄做襯托 味道唔錯燴西班牙羊仔腿 配薯蓉濃香羊膝部分被薯蓉滿滿鋪上 特別既係薯蓉淡口同羊膝產生對比 分解返羊鬚既味道 非常特別 仲有啲蔬菜墊底最後奉上甜品同餐飲 有前菜主菜甜品店感覺都不錯📸 Credit to Instagram: @mroolong

每個Lunch Set都會有一款前菜選擇

日式粟米湯
非常多粟米蓉 清甜開胃

龍蝦汁燴天使麵 配蟹肉

燴西班牙羊仔腿 配薯蓉

最後奉上甜品同餐飲 有前菜主菜甜品店感覺都不錯

2022-04-21 56 浏览
荔枝角億利大廈出名係工廠區嘅美食天堂,今日同朋友試左一間西餐廳, 除咗價錢合理,環境舒適,員工服務態度仲好好添食物方面,首先Starter 係橄欖麵包同埋薩拉米西班牙火腿配沙律加上特製嘅dressing,簡直係perfect match,個橄欖包望落去似普通麵包,但食落去除咗外脆內軟,仲食到好香既橄欖味,鍾意橄欖嘅朋友呢個必食! 另外我朋友好鍾意食芝士,所以叫左個希臘山羊芝士山東米配雜菜沙律同我一齊share ,個賣相有少少特別但個味道好surprise到我地去到main course,我哋試咗當日嘅廚師推介分別係蟹肉天使麵同埋意式米蘭炸豬扒,個天使麵好鮮嘅蟹肉味,同埋個賣相簡直係100分,個豬扒好脆同埋好重豬味,夾埋火腿同茄膏,真係想encore!甜品有朱古力泡芙,mousse配上外面脆皮濃厚嘅朱古力好想食多兩粒餐飲我哋叫咗兩杯熱朱古力,呢杯熊仔圖案拉花嘅熱朱古力,除咗好飲之外打卡一流,佢同其他熱朱古力唔一樣嘅地方係佢唔會好甜

2022-04-18 37 浏览
FAB KitchenFAB Kitchen係荔枝角工業區入面其中一間幾高質嘅餐廳,室內環境甚有情調,店員好gentleman,入座時會幫我地拉櫈,細節位加分不少👍🏽點菜後店員送上橄欖麵包🍞麵包暖笠笠,外脆內軟,配上橄欖油、黑醋,為嚟緊嘅主菜醒一醒胃.⭐栗米湯粟米湯質地濃郁,飲到粒粒粟米茸.⭐希臘山羊芝士 中東米配雜菜沙律🧀山羊芝士味道濃郁,配上感覺清新的中東米及雜菜沙律,一濃一淡,平衡味蕾,口感清爽.⭐意式米蘭炸豬扒炸豬扒中間包住芝士、火腿,外皮金黃香脆,裡面有芝士嘅流心效果,食到juicy嘅肉質之餘有芝士嘅咸香,邪惡但好味.⭐紙包澳洲盲曹魚盲曹魚起經起晒骨,肉質厚實而鮮嫩,用紙包的煮法更能鎖住魚嘅鮮味,伴以蕃茄茸、紅椒,加上少少檸檬汁,清新又惹味,而且份量比想像中多,呢道菜頗有驚喜😋.⭐朱古力泡芙🍫朱古力泡芙外層有朱古力脆皮,裡面包住入朱古力雪糕,雙重享受⭐奶茶泡沫奶茶入口順滑,茶奶比例剛剛好⭐Dirty口感濃厚,有奶香之餘咖啡亦突出
FAB Kitchen

⭐栗米湯
粟米湯質地濃郁,飲到粒粒粟米茸

⭐希臘山羊芝士 中東米配雜菜沙律🧀

⭐意式米蘭炸豬扒

⭐紙包澳洲盲曹魚
⭐朱古力泡芙🍫
朱古力泡芙外層有朱古力脆皮,裡面包住入朱古力雪糕,雙重享受

⭐奶茶
泡沫奶茶入口順滑,茶奶比例剛剛好

⭐Dirty
口感濃厚,有奶香之餘咖啡亦突出
2022-04-18 904 浏览
去完D2 place就搵下邊到有野好食,睇到OpenRice荔枝角最高評分係呢間西餐廳,而lunch menu都唔算超級貴,而家仲有9折優惠,就黎試下啦。餐廳係工廠大廈入面午餐選擇不少,係好typical既3 courses位置都幾舒服,同隔離枱都有距離餐具乾淨,仲有自己印刷口罩套,好貼心我地叫左兩個餐,都包starter/main/餐飲貼甜品首先,一上台既係自家製既香草橄欖包,店員會比埋酸醋同橄欖油你配包。首先個包係外脆內軟,咬落口陣陣既香草味,配上橄欖油,更加提升層次,我敢講呢到既餐前包係我食過當中數一數二的👍🏻👍🏻之後送上巴馬火腿配茴香沙律。平時巴馬火腿配水果就食得多,今次呢個係配上用醬汁烤過既洋蔥,好特別。但濃濃火腿味再加上甜甜酸酸既烤洋蔥,別有一番風味。 另一個前菜係希臘山羊芝士中東米配沙律。山羊芝士味道一如既往都係非常濃烈,但配上沙律、青瓜、蕃茄既清淡,兩者配合得非常好👍🏻中東米亦好有口感。到主菜,係五成熟既澳洲m5和牛肉眼配芝士忌廉千層薯。一上台已經覺得好吸引,牛扒肉質鮮嫩,重要係佢旁邊既牛脂都煎得非常香口,咬落口好香牛味,但又唔會太油膩。千層薯睇落都係用心之作,見到薯仔

餐廳係工廠大廈入面

午餐選擇不少,係好typical既3 courses

位置都幾舒服,同隔離枱都有距離

餐具乾淨,仲有自己印刷口罩套,好貼心

我地叫左兩個餐,都包starter/main/餐飲貼甜品

自家製香草麵包

巴馬火腿配甜茴香沙律

希臘山羊芝士配雜菜沙律

牛眼肉配千層忌廉薯

M5肉眼
到主菜,係五成熟既澳洲m5和牛肉眼配芝士忌廉千層薯。一上台已經覺得好吸引,牛扒肉質鮮嫩,重要係佢旁邊既牛脂都煎得非常香口,咬落口好香牛味,但又唔會太油膩。千層薯睇落都係用心之作,見到薯仔疊住薯仔,而薯餅入面既cream好滑溜,成個都好match.

意式雜菜配香草意大利飯

意大利雜菜Risotto. 飯質非常易入口,唔會太痴笠笠同膩,而當中夾著好多新鮮既雜菜有蘿蔔、西芹、洋蔥等,平時唔鍾意食呢啲菜既我,都覺得呢啲配上個飯好fresh, 好易接受!

朱古力泡芙

是日甜品係朱古力泡芙。泡芙面果層朱古力係夾住一d nuts, 內餡係雪到似雪糕既朱古力cream。小小一口甜品,都睇得出誠意。

洋甘菊茶

餐菜叫左洋甘菊熱茶,為呢餐高質既西餐午餐作左完美既句號👍🏻

自家製香草麵包
意式雜菜配香草意大利飯
洋甘菊茶
  • 餐包
  • 香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒
之前叫過佢地嘅外賣已經覺得幾好食 (通常外賣食物質素都會打左個折,但係佢地黎到嘅食物味道佢仍然好好)之後好想去佢地餐廳度堂食,但係之前果排疫情嚴重暫停營業左,早排見佢地社交平台話響15/4會恢復營業,同埋訂咗位堂食會有9折,即刻9秒9約埋屋企人去試試佢地嘅堂食先黎個頭盤沙律希臘山羊芝士 中東米配 雜菜沙律個沙律一黎到 個碗好靚,擺盤好靚,未食已經覺得好吸引,摸一摸個盤,個盤係凍㗎,即刻覺得好欣賞呢間餐廳,好著重食物嘅溫度 (太靚,掛住Po IG, 唔記得分開影張獨立相)德國咸豬手今次分開單點左個咸豬手,上次好想試佢地個德國咸豬手,不過食唔到,今次打去訂位果陣問左佢地會唔會有。德國咸豬手黎到,真係完全不失我嘅期望,個皮真係好脆好脆,擺埋一邊再食其他野,最尾食番淨低果兩舊,個皮仍然都係好脆,而且佢嘅豬手肉質好彈,唔需要點芥辣醬就咁食已經覺得原汁原味,係我食咁多次豬手 最好食最岩我口味嘅德國咸豬手跟住仲同屋企人share左以下幾款主菜意式米蘭炸豬扒呢個真係必點,雖然佢係炸,但係粉唔厚,炸得唔油,個豬扒豬味好濃,而且佢炸得唔鞋唔會乾,肉質彈牙又夠厚肉,配埋佢個蕃茄醬汁食完唔會覺得油膩,個蕃茄醬

先黎個頭盤沙律
希臘山羊芝士 中東米配 雜菜沙律

(太靚,掛住Po IG, 唔記得分開影張獨立相)

德國咸豬手

跟住仲同屋企人share左以下幾款主菜

意式米蘭炸豬扒

呢個真係必點,雖然佢係炸,但係粉唔厚,炸得唔油,個豬扒豬味好濃,而且佢炸得唔鞋唔會乾,肉質彈牙又夠厚肉,配埋佢個蕃茄醬汁食完唔會覺得油膩,個蕃茄醬食得出佢地自己調配左好多配料上面,唔係人地出面一般一pat 果啲蕃茄醬,食得出好有心機有誠意嘅菜式

地中海風味紙包澳洲盲曹魚

呢個無影到相,但係呢個都真係必點,好好食, 佢係用一張好厚嘅紙包住塊魚扒,塊魚真係好大好大塊而且又厚肉,魚上面配左類似米蘭豬扒上面嘅蕃茄醬汁同配菜,魚質好彈牙而且juicy嘅。男士想食唔洗怕,因為份糧真係都幾大,食完好滿足啖啖魚肉。

最後一個share嘅主食
龍蝦汁燴意式寛條麵配 蟹肉

原先menu佢係粉團唔係寛條麵,上次食過粉團,真係一試難忘,一試愛上,啲龍蝦醬汁包住個粉團,完全食得到龍蝦汁味,粉團唔會食到麵粉味,煮嘅時間岩岩好,粉團好煙靭,不過今次寛條麵都唔差,但係粉團仍然係我嘅最愛,下次我想食一定會打去問佢地有冇粉團。 另外蟹肉好夠,畀得好足,而且擺埋個蟹蓋上去,擺盤好靚,連埋其他配菜,色彩好豐富,好吸引眼球。
2022-04-17
庆祝纪念
生日
  • 意式米蘭炸豬扒
  • 地中海風味紙包澳洲盲曹魚
  • 龍蝦汁燴意式粉團配蟹肉
2022-04-16 29 浏览
荔枝角工廈本身都出名多隱世美食😋 打算去D2 Place行街就當然搵下附近有咩隱世嘢啦😆 就發現咗呢間都幾抵食嘅西餐😆聽店員講,晏晝主要係意大利菜~夜晚會係法國菜🥂我嗰陣就係晏晝去~所以係意大利菜😆 餐前麵包🍞餐包勁脆,外面鬆化入面鬆軟。店員建議可以橄欖油加海鹽👍有別於傳統黑醋加橄欖油,加海鹽會更加突出個包原本嘅香氣✨估唔到餐包都做到咁高質,係會令人想再食過😆希臘山羊芝士 中東米配 雜菜沙律希臘山草芝士嘅奶味好濃~配埋新鮮蔬菜及中東米,感覺好fresh好開胃😆 中東米都係第一次食🤣會為沙律帶來口感~感覺好新奇🤣 蕯拉米西班牙火腿片 配甜茴香沙律西班牙火腿片咸香,有酸酸甜甜嘅醬汁,連斯茴香一齊食,真係好開胃✨ 地中海風味 紙包澳洲盲曹魚蕃茄味比較出~但一啲都唔酸👍香料味唔會太重~魚肉好嫩滑,魚肉仲會帶點微微鮮甜 ✨ 魚唔多骨,可以放心大啖大啖食🤣燴西班牙羊仔腿配薯蓉羊肉無咩羊羶味,怕羊羊羶味而唔敢食羊嘅朋友都覺得易入口👍加埋配菜食感覺更加清新,而且醬汁偏清甜,唔會太膩✨ 薯蓉整成奶泡質感,感覺都幾特別😆入面嘅肉好嫩滑~肥瘦適中👍 朱古力泡芙甜品係連set~ 應該會係每日都會有唔同嘅甜品🍮

餐前麵包🍞
餐包勁脆,外面鬆化入面鬆軟。店員建議可以橄欖油加海鹽👍

蕯拉米西班牙火腿片 配甜茴香沙律

地中海風味 紙包澳洲盲曹魚

朱古力泡芙
甜品係連set~ 應該會係每日都會有唔同嘅甜品🍮 呢個朱古力泡芙入面係朱古力雪糕,朱古力控就啱曬啦😋

飲品
飲品叫咗熱檸水同熱朱古力~ 熱朱古力有個熊仔樣喺度真係好可愛💕 而且佢飲落去朱古力味好濃郁,但又唔會太苦😆 而且佢有啲朱古力泡喺上面飲落去好順滑好有層次✨

總括嚟講lunch set包前菜、主菜、飲品及甜品,係真係幾抵食👍 而且值得一讚嘅係,侍應啲服務態度好好,會留意住你幾時食完,就好快會想下一道菜🥰👍 而且都好樂意分享餐飲嘅食法~好nice 👍
  • 餐包
2022-04-13 35 浏览
位於荔枝角工廠大廈嘅員工餐廳作為呢度嘅員工真係十分幸福叫咗個德國咸豬手 外皮超級香脆 肉質一啲都唔乾 而且鹹鹹香香 好想送番杯啤酒配菜竟然係炸薯蓉波波 十分有心思 外脆內creamy 好多功夫呀 熱朱古力仲有熊仔拉花
位於荔枝角工廠大廈嘅員工餐廳作為呢度嘅員工真係十分幸福

熱朱古力仲有熊仔拉花
2022-03-20 63 浏览
荔枝角工廈原來都有如此高質餐廳,呢度有不同嘅歐洲特別菜式,而且好有空間感,坐得好舒服Set Lunch有餐湯或沙律,沙律有薩拉米西班牙火腿片沙律 ,好有特色意大利香草麵包餐前有香草麵包,可以加點黑醋汁/橄欖油,熱熱地好好食意式米蘭炸豬扒平時對豬扒一般,但見到餐牌可以選米蘭炸豬扒,所以揀左黎試下,厚身豬扒夾有火腿芝士,脆香外皮,而入面好juicy^^燴西班牙羊仔腿配薯蓉燴羊仔腿嘅汁好入味,而且羊腿都好大隻, 肉質好淋又無羶Main Course 後有甜品泡芙同餐飲,揀左香濃咖啡☕

意大利香草麵包
餐前有香草麵包,可以加點黑醋汁/橄欖油,熱熱地好好食

燴西班牙羊仔腿配薯蓉
燴羊仔腿嘅汁好入味,而且羊腿都好大隻, 肉質好淋又無羶

Main Course 後有甜品泡芙同餐飲,揀左香濃咖啡☕

2022-03-14 48 浏览
✨今日去荔枝角做野,朋友帶我去左呢間餐廳食Lunch。餐廳環境優雅有情調,午後仲有陽光照射入嚟,好舒服呀!🍽叫左兩個Set lunch😋午餐包括有前菜+主菜+甜品+餐飲🍞首先送上香脆鬆軟的餐包,有黑橄欖和香草的味道,就算無點黑醋、橄欖油食,都依然好好味。🫕南瓜忌廉湯南瓜湯濃稠滑溜,入口清甜,又唔會好膩。🥗希臘山羊芝士配中東米沙律第一次食咁特別嘅沙律,配搭清新健康,比較清淡所以加了黑醋調味!🐑燴西班牙羊仔腿配薯蓉羊仔腿好大隻,切開啖啖肉,質地軟淋,味道唔會太羶,配上特制的薯蓉醬汁,回味無窮呢!🐔香草烤雞胸意粉配莧菜汁意粉份量超足,清爽開胃彈牙掛汁力強,煎過雞胸肉嫩滑,調味足夠,食完好滿足!🍰熱情果芝士蛋糕細細件既蛋糕仔,熱情果味酸甜帶有芝士香,估唔到咁出色!🎈整體豐富好味,性價比高,由前菜到甜品都一絲不苟,可見餐廳用心經營,值得下次再回訪呢!

🍽
叫左兩個Set lunch
😋
午餐包括有前菜+主菜+甜品+餐飲

🍞

🫕
南瓜忌廉湯
南瓜湯濃稠滑溜,入口清甜,又唔會好膩。

🥗
希臘山羊芝士配中東米沙律

🐑

🐔
香草烤雞胸意粉配莧菜汁

🍰
熱情果芝士蛋糕
細細件既蛋糕仔,熱情果味酸甜帶有芝士香,估唔到咁出色!

🎈

2022-03-13 49 浏览
近年不斷有高質樓上西餐開設在荔枝角,這間隱世西餐,主打歐洲菜,午市是意大利菜,至於晚市就會提供法國菜,現在禁晚市堂食,待疫情轉好,可以去試吓餐廳佈置以白色簡潔乾淨設計為主,大廚來自五星級酒店,所以菜式有一定水準。午市三道菜,首先待應奉上新鮮熱辣辣的黑橄欖餐包,是自家由廚師一早烘焙🥯,好鬆軟外脆內軟,配合橄欖油及意大利陳醋蘸上食,充滿意式風情,侍應提議加點岩鹽係橄欖油內,是正宗意大利人食法Starter :希臘山羊芝士中東米配雜菜沙律🧀🥗味道清新,山羊芝士味濃配合中東米食,細細粒好咬口另一款是薩拉米西班牙火腿片配甜茴香沙律🥓🥗,Salami 火腿頗有鹹香,配甜茴香沙律味道不錯Main Course:地中海紙包澳洲盲曹魚🐟用慢煮方法烹調,用牛油紙包住鎖注肉汁,令到魚肉更鮮味,醬汁用蕃茄橄欖煑成,酸酸味味好開胃烤澳洲M5和牛肉眼扒配芝士忌廉千層薯🥩🥔和牛肉汁鮮嫩,口感tender 鬆軟,入口即融,忌廉千層薯好creamy 口感綿滑甜品:芝士蛋糕🍮芝士味濃郁,細細件賣相小巧精緻咖啡是用優質咖啡豆,我們分別叫了cappuccino 同Macchiato☕️ ,豆味有濃郁的堅果香,慢慢品嚐,作為一餐

Starter :
希臘山羊芝士中東米配雜菜沙律🧀🥗
味道清新,山羊芝士味濃配合中東米食,細細粒好咬口

Main Course:
地中海紙包澳洲盲曹魚🐟

烤澳洲M5和牛肉眼扒配芝士忌廉千層薯🥩🥔

甜品
芝士蛋糕🍮
芝士味濃郁,細細件賣相小巧精緻

咖啡是用優質咖啡豆,我們分別叫了cappuccino 同Macchiato☕️ ,豆味有濃郁的堅果香,慢慢品嚐,作為一餐的總結

• 地中海風味紙包澳洲盲曹魚
  • 烤澳洲M5和牛肉眼扒配忌廉千層薯
2022-03-13 38 浏览
休閒高質西餐廳香草烤雞胸意粉 $148一開頭覺得雞胸會好乾 但識落有驚喜非常滑 雞肉多汁鮮甜 食到啖啖的肉口感好滿足 意粉口感軟硬適中 不過略嫌個醬汁就唔係好重味道 但整體都OK嘅地中海風味澳洲盲曹魚 $178冇食過呢種魚 肉質結實 非常新鮮 雖然呢款冇任何澱粉類嘅主菜但係份量都幾多 再配合地中海風味嘅烹調 醬汁令人想一食再食!午市套餐會包括埋錢才有得俾你揀餐湯或者沙律仲有餐茶都係咖啡奶茶果茶呢一啲 同埋仲有個細嘅甜品芝士蛋糕作結非常圓滿😁❤️❤️
休閒高質西餐廳

香草烤雞胸意粉 $148

地中海風味澳洲盲曹魚 $178

午市套餐會包括埋錢才有得俾你揀餐湯或者沙律
2022-03-12
午餐
[🐻「意」想不到的午市Fine Dining🇮🇹].午餐想食得decent少少,但望吓荷包穿窿咁款,可以點算好?🥲位於荔枝角嘅「Fab Kitchen」,以親民貼地價錢提供高水準意大利菜,唔使$200嘅價錢就可以午市Fine Dining,簡直打工仔嘅福音👼🏻.🌟餐廳提供多款午市套餐選擇,包括前菜、主菜、甜品、餐飲.🍞餐包剛焗起嘅Focaccia 外皮酥脆內裡鬆軟除咗沾橄欖油、黑醋食法外,侍應亦推介海鹽+橄欖油,🐻覺得海鹽嘅鹹味更能突出麵包本身橄欖香味,配搭出色👍🏻.🥣南瓜忌廉湯南瓜味濃郁,質感幼滑.🥗希臘山羊芝士中東米配雜菜沙律Feta Cheese本身味道偏濃郁帶羊奶膻香,配上清爽沙律就最好不過,味道平衡得來又可增進食欲💕.🍴 龍蝦汁燴意式粉糰配蟹肉🦀💰$158(套餐價)Gnocchi喺意大利🇮🇹傳統主食之一,由薯仔&麵粉製成指頭大小粒狀,煮熟後拌醬食薯仔、麵粉比例要拿捏得剛剛好,先可以做到軟滑又煙靭嘅口感✅呢度嘅Gnocchi 煙靭得來又有淡淡薯仔香味,佐以龍蝦汁🦞鮮甜,已經好正😆仲要落咗勁多蟹肉🦀,基本上每啖都有蟹肉伴隨,勁滿足🥰.🍴意式米蘭炸豬扒🐖💰$168(套餐價)炸豬扒內
[🐻「意」想不到的午市Fine Dining🇮🇹]

🌟餐廳提供多款午市套餐選擇,包括前菜、主菜、甜品、餐飲

🍞餐包
剛焗起嘅Focaccia 外皮酥脆內裡鬆軟

🥣南瓜忌廉湯
南瓜味濃郁,質感幼滑

🥗希臘山羊芝士中東米配雜菜沙律

🍴 龍蝦汁燴意式粉糰配蟹肉🦀
💰$158(套餐價)
薯仔、麵粉比例要拿捏得剛剛好,先可以做到軟滑又煙靭嘅口感✅
仲要落咗勁多蟹肉🦀,基本上每啖都有蟹肉伴隨,勁滿足🥰
龍蝦汁燴意式粉糰配蟹肉

🍴意式米蘭炸豬扒🐖
💰$168(套餐價)
炸豬扒內裡包裹著芝士&火腿,淋上蕃茄蓉🍅,再灑點檸檬汁🍋
切開豬扒時芝士🧀如爆漿般滿瀉,入口充滿豬扒肉汁之外亦有芝士奶香🤤
同時蕃茄蓉、檸檬汁酸味化解炸物嘅油膩
好邪惡但又好美味,停唔到口😈

🍰百香果芝士蛋糕
☕️伯爵茶、咖啡
甜品、餐茶作結尾,慢慢嘆茶食蛋糕
雖然蛋糕細細舊,但以午餐份量來講其實好夠(主菜已經食得好飽😂)

本身見到百幾蚊有午市三道菜套餐,都冇乜太大期望😅點知入到去原來食咗餐Fine Dining,完全係意想不到🤭
睇埋晚市餐牌,食個套餐都係三四百左右,食物類型又比午市更精緻更豐富🤟🏻
等遲吓開返晚市堂食,再過嚟試一試佢‼️
—————————

—————————

龍蝦汁燴意式粉糰配蟹肉
2022-03-06 30 浏览
荔枝角工廈都揾到有格調又好食既西餐。Lunch Set (starter + main + dessert + tea/ coffee) 首先要講佢既餐包好好食,有橄欖嘅香味外層香脆,內裏好鬆軟。平時食開都係點黑醋加橄欖油,餐廳推介我哋試吓點粗鹽加橄欖油,都好好味。Starter: 日式粟米湯味道好濃郁,而且口感好順滑。Starter: 希臘山羊芝士中東米配雜菜沙律芝士味道都幾突出,中東米細細粒,我自己就再加咗少少黑醋撈埋啲雜菜沙律,食落幾清新。Main: 燴西班牙羊仔腿配薯蓉($208)燴得超軟林,而且羊仔腿好大件,啖啖肉又唔太重羊羶味。除咗薯蓉,仲有啲燴到好軟既紅蘿蔔同芹菜粒都幾好食。Main: 地中海風味紙包澳洲盲鰽魚 ($178)主要有蕃茄洋蔥同橄欖調味,魚嘅肉質鮮嫩,加咗檸檬汁之後更加開胃。Dessert: 吉士泡芙有機姜茶 • 美果洋甘菊茶最後配上熱辣辣嘅茶,好滿足。
荔枝角工廈都揾到有格調又好食既西餐。

Starter: 日式粟米湯
味道好濃郁,而且口感好順滑。

Starter: 希臘山羊芝士中東米配雜菜沙律

Main: 燴西班牙羊仔腿配薯蓉($208)

Main: 地中海風味紙包澳洲盲鰽魚 ($178)

Dessert: 吉士泡芙

有機姜茶 • 美果洋甘菊茶
最後配上熱辣辣嘅茶,好滿足。
2022-03-04 29 浏览
荔枝角隱世 Fine Dining 餐廳,主打歐洲菜式,雖然係工廈入面,但係質素真係一絲不苟,裝修設計充滿時尚感,有空間感及光線充足😊 中午有多款 Set Lunch,包餐湯或沙律,今日揀左一個是日餐湯嘅粟米蓉湯同薩拉米西班牙火腿片沙律 意大利香草麵包熱辣辣香草麵包加點黑醋汁及橄欖油就更美味😋 意式米蘭炸豬扒好有特色嘅米蘭炸豬扒,厚厚豬扒入面夾有火腿同芝士,外脆炸皮好香脆,入面豬扒好juicy😋 燴西班牙羊仔腿配薯蓉羊仔腿都好大隻, 炆得好軟身又唔羶,肉質好好味😋 Main Course 後仲有個泡芙🥯同一杯飲品☕

意大利香草麵包
熱辣辣香草麵包加點黑醋汁及橄欖油就更美味😋

燴西班牙羊仔腿配薯蓉
羊仔腿都好大隻, 炆得好軟身又唔羶,肉質好好味😋

Main Course 後仲有個泡芙🥯同一杯飲品☕