2021-09-03 0 浏览
朋友介绍荔枝角亿利工厦食店,由於一早决定了日期,所以在几个星期已在OpenRice 内预订,食店当日再电话确认,非常方便。大概6:30pm 到达,七时许食客相继到达,由於星期六晚,坐满八成。第一次到来,大家都很想试多几款,所以四个人特登点一些不同。忌廉蘑菇汤~汤有两款选择,可以选是日餐汤,当日系忌廉蘑菇汤,够Creamy 吃出粒粒子磨菇肉。胡桃南瓜汤配咖啡泡沫~由於笔者相当传统,所以没有选冻汤,但当端上枱时,卖相很吸引,用汤匙抽了一口来试,泡沫滑漏,由於用胡桃南瓜,南瓜味又不会太抢,味道相当清新,一赞。阿根廷赤虾配带子他他~近期阿根廷赤虾充斥市场,来货比牡丹虾平一大截,厨子用上和带子作他他,笔者很喜欢,配上白酒,很夹档。彩虹番茄红菜头配牛油椰菜花~素食者会相当喜欢,但加了牛油未知是否作如素系列呢,笔者未分得清楚⋯⋯但点点的素菜,每个都美味精致。三文鱼籽桂圆肉配日本海澡三文鱼卷~当晚笔者最喜欢这道日本风味的前菜,三文鱼籽衬桂图肉,配搭已觉清新,由於当晚笔者带了一枝日本山梨甲州白酒,只是路过求其买,估唔到和这道菜擦出火花,柚子酱汁味道,带出鲜明的层次感觉,笔者大喜日本蜜桃青苹果酱配鹅肝酱冻

第一次到来,大家都很想试多几款,所以四个人特登点一些不同。

忌廉蘑菇汤~
磨菇忌廉汤

胡桃南瓜汤配咖啡泡沫~

糊涂南瓜忌廉汤配咖啡奶抹

阿根廷赤虾配带子他他~

阿根廷赤虾配带子他他

彩虹番茄红菜头配牛油椰菜花~
但点点的素菜,每个都美味精致。
彩虹番茄红菜头配牛油椰菜花

三文鱼籽桂圆肉配日本海澡三文鱼卷~

三文鱼籽桂圆肉配日本海澡三文鱼卷

日本蜜桃青苹果酱配鹅肝酱冻~
㕑子将鹅肝预先精制过成鹅肝酱冻,雪冻有微硬质感,苹果酱的酸甜度减低了鹅肝的油腻感,带出点点的鹅骚香味。

日本蜜桃青苹果酱配鹅肝酱冻

明太子,清酒菠萝汁配慢煮鳕鱼柳~
一向都认为明太子嘅味道太抢,有时更觉得霸道,但今次㕑子将明太子的角色隐约闪过,清酒菠萝汁配在那底部的薯仔,很美味。
而且食店用上银鳕鱼,质感滑溜,白酒的好配搭。

明太子,清酒菠萝汁配慢煮大西洋鳕鱼柳

朱古力黑醋汁配脆皮牛柳卷~
朱古力加黑醋配牛柳,甜酸和牛柳融合,笔者欣赏其配菜,酸菜配上一只红辣椒,平庸中刺激到点点味蕾。

朱古力黑醋汁配脆皮牛柳卷

朱古力泡沫咖啡~
女生们看见如此可爱的咖啡已经和它与相机同在。

朱古力泡沫咖啡

柠檬挞及Rum 酒朱古力布朗尼~
当日四款甜品选择,朋友点了其中两款作分享,
两款甜品,甜酸度适中,朋友们大乐。

整体来说:
㕑子大玩酱汁,调配精彩,每道菜式都吃出㕑子的心思,菜式用上不同碟子都很精味,由前菜、主食以及甜品都很认真。
而且这里是免开瓶,邻近地铁站,与朋友饭聚的一个好地方。

2021-08-28
糊涂南瓜忌廉汤配咖啡奶抹
三文鱼籽桂圆肉配日本海澡三文鱼卷
日本蜜桃青苹果酱配鹅肝酱冻
明太子,清酒菠萝汁配慢煮大西洋鳕鱼柳
  • 磨菇忌廉汤
2021-08-29 242 浏览
**FAB Kitchen**朋友介绍话LUNCH TIME黎过几好食,又系屋企附近一於试下呢座工厂大厦唔算难搵,系D2 Place对住,一出Lift就见到个招牌入座大约18:00左右 得两三枱客人 我地有幸坐window seat 但其实无咩野望到Dinner 5 Course $438 香草面包 可点橄榄油或醋Staff介绍 地中海食法系加少少海盐落橄榄油点黎食胡桃南瓜汤 配咖啡泡沫 - 系冻汤黎嫁,我都系第一次饮冻汤其实味道系唔错嫁,只系我个人问题唔多欣赏 饮左几啖就放弃左Appetizer 彩虹蕃茄,红菜头,牛油烤花椰菜 ; 酸酸地几开胃 , 完全无草青味 , 有几片好似腌萝白咁既点缀下几好食阿根廷赤虾配带子他他虾头无膏 纯摆碟之用 带子他他配搭新鲜日本蜜桃,青苹果酱配鹅肝酱冻鹅肝酱配上水果 有减少肥腻感朱古力黑醋汁配烤焗脆皮牛柳卷牛柳卷好淋 , 面头有少少混入左杂菜既脆皮好好味伴碟既红菜头腌菜酸酸地几好食烤南瓜 北非小米 配法式烧鸭胸呢种小米好少见,口感特别烧鸭胸既皮好正 唯独鸭胸有部份煮唔够有得生生到都切唔开 , 向店员反映一下想熟多少少 但店员回覆话鸭胸系咁样 唔会煮熟哂
**FAB Kitchen**

Dinner 5 Course $438
香草面包 可点橄榄油或醋
Staff介绍 地中海食法系加少少海盐落橄榄油点黎食

胡桃南瓜汤 配咖啡泡沫 - 系冻汤黎嫁,我都系第一次饮冻汤
其实味道系唔错嫁,只系我个人问题唔多欣赏 饮左几啖就放弃左

Appetizer
虾头无膏 纯摆碟之用 带子他他配搭新鲜

日本蜜桃,青苹果酱配鹅肝酱冻
鹅肝酱配上水果 有减少肥腻感

朱古力黑醋汁配烤焗脆皮牛柳卷
牛柳卷好淋 , 面头有少少混入左杂菜既脆皮好好味
伴碟既红菜头腌菜酸酸地几好食

烤南瓜 北非小米 配法式烧鸭胸
呢种小米好少见,口感特别
烧鸭胸既皮好正 唯独鸭胸有部份煮唔够有得生
好快店员就忙其他事了...但我想讲果种生 唔系一种煮法 而真系未够熟
ANYWAY 我地都无食到 , 因为生成咁真系唔够入口

如果店员解释完 可以提出为我地煮返熟少少 感觉会好得多

柠檬TART , 卖相几好 ..

Tiramisu 好食得多

跟餐有两杯饮品
2021-08-11
1K
2021-08-20 636 浏览
朋友带我到 FAB Kitchen 食晚餐🍴,位於荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心7楼704号舖, 餐厅主打意大利菜和法国菜。 餐厅灯光柔和, 座位舒适,适合朋友聚餐🥂。 晚餐我们点上📝日式粟米汤、彩虹番茄&红菜头&牛油烤花椰菜、义大利波隆那肉酱千层面、德国咸猪手配酸椰菜、意大利柠檬挞和提拉米苏。🔸🔹🔸🔹🟣餐前面包🥨~ 热辣辣的面包松软好味, 可以配上橄榄油和醋或橄榄油和海盐两种食法。🟣日式粟米汤🥣~ 甜美的粟米,质感浓稠。🟣彩虹番茄&红菜头&牛油烤花椰菜🥗~ 卖相精美,口感清新。🟣义大利波隆那肉酱千层面🍝~ 一层一层肉酱覆盖住千层面, 配上番茄红酱, 层次丰富。🟣德国咸猪手配酸椰菜🍖~咸猪手外层香脆烟韧,肉质惹味嫩滑, 配酸椰菜一起吃,口感一点也不腻。🟣意大利柠檬挞🍋~酥脆的挞皮,酸酸的柠檬馅,面层有蛋白霜, 夏日清新的甜品。🟣提拉米苏🍮~ 酒味浓厚,口感细腻。Fab Kitchen是一间在工业大厦内的高质餐厅。😁

餐前面包

🟣日式粟米汤🥣~ 甜美的粟米,质感浓稠。
日式粟米汤

🟣彩虹番茄&红菜头&牛油烤花椰菜🥗~ 卖相精美,口感清新。

意大利柠檬挞

🟣提拉米苏🍮~ 酒味浓厚,口感细腻。
提拉米苏

Fab Kitchen是一间在工业大厦内的高质餐厅。😁

2021-08-19
餐前面包
日式粟米汤
意大利柠檬挞
提拉米苏
2021-08-15 737 浏览
Weekend过九龙上堂, 完堂要食好东西奖励下自己因为同朋友book左去长沙湾MCL睇戏, 就近去亿利工业中心觅食见呢间FAB Kitchen午市套餐好似唔错, 就去试一试FAB Kitchen午市套餐非常丰盛, 包括一份自选主食、餐包、沙律、甜品同餐饮<巴马臣芝士菠菜酥皮卷>主食方面, 朋友嗌左一份巴马臣芝士菠菜酥皮卷巴马臣芝士菠菜酥皮卷非常酥脆, 而且芝士香十足<香煎特选澳洲M5和牛肉眼扒>大食妹就嗌咗份香煎特选澳洲M5和牛肉眼扒澳洲M5和牛肉眼扒一定系食肉兽嘅至爱, 牛扒有成三大嚿, 外面煎得燶燶哋, 里面仲有淡淡肉汁配菜系五颜六色嘅蔬菜同薯蓉<餐包>餐包都好有心思, 上枱嘅时候热热地, 仲好软熟添<咖喱鸡芒果沙律>沙律有两款, 唔想咁dry净系食菜, 可以拣咖喱鸡芒果沙律, 芒果虽然酸, 但算开胃<烧茄子沙律>大食妹就比较锺意烧茄子沙律, 烧茄子水份饱满<是日甜品>是日甜品系芝士蛋糕, 超有惊喜芝士蛋糕系硬身嘅, 上面有层完美嘅焦糖, 作为一餐嘅ending, 非常满足<美
Weekend过九龙上堂, 完堂要食好东西奖励下自己
见呢间FAB Kitchen午市套餐好似唔错, 就去试一试

<巴马臣芝士菠菜酥皮卷>
主食方面, 朋友嗌左一份巴马臣芝士菠菜酥皮卷
巴马臣芝士菠菜酥皮卷非常酥脆, 而且芝士香十足

<香煎特选澳洲M5和牛肉眼扒>
大食妹就嗌咗份香煎特选澳洲M5和牛肉眼扒
配菜系五颜六色嘅蔬菜同薯蓉

<餐包>
餐包都好有心思, 上枱嘅时候热热地, 仲好软熟添

<咖喱鸡芒果沙律>

<烧茄子沙律>
大食妹就比较锺意烧茄子沙律, 烧茄子水份饱满

<是日甜品>
是日甜品系芝士蛋糕, 超有惊喜

<美果洋甘菊茶>
另外套餐仲有跟35蚊嘅餐饮, 大食妹嘅美果洋甘菊茶, 花香十足
  • 香煎特选澳洲M5和牛肉眼扒
  • 烧茄子沙律
同男朋友去fine dining 浪漫下三道菜晚餐 ($338)四道菜晚餐 ($388)-餐包系外脆内软 真系好脆同好软 <8.5/10>一定要趁热食~-Starter x 2 / Dinner Set1) 三文鱼籽配桂圆肉&日本海澡 三文鱼卷 <8.1/10>2) 日本蜜桃 青苹果酱 鹅肝 <7.9/10>3)蕃茄 红菜头 牛油烤花椰菜 <6.5/10>4) 阿根廷赤虾 带子他他 <8/10>-法式烧鸭胸 x 烤南瓜 x 北非小米 <8.3/10>鸭胸煎得个皮好脆 肉质少少粉色 好嫩夹住肥肉食 油香味十足 ❤️-自家制菠菜意式云吞 <6.2/10>一碟四只 配柠檬牛油汁 有阵奶so味好重🤣云吞皮偏厚 但整体几特别 睇下你个人口味-柠檬挞 <7.8/10>上面甜蛋白糖下面就系柠檬吉士 酸酸甜甜-特浓热朱古力 (+$10) <9/10>估吾到咁浓!仲有好可爱嘅熊仔图案🐻🥰Pineapple Soda (+5)  <8/10>
同男朋友去fine dining 浪漫下
三道菜晚餐 ($338)
四道菜晚餐 ($388)
餐包系外脆内软 真系好脆同好软 <8.5/10>

• 阿根廷赤虾 带子他他
  • 日本蜜桃 青苹果酱 鹅肝
  • 三文鱼籽配桂圆肉&日本海澡 三文鱼卷
2021-08-23 0 浏览
今日同老公去荔枝角买嘢,然後带我去食饭。佢话呢度有间好正嘅餐厅,要同黎一个 fine dining。餐厅气氛几好,墙上有手绘大花花,经典得嚟带时代感,环境乾净整齐,坐得舒服,老公叫咗两个有5个course嘅set dinner。餐包:暖暖地,软熟,配埋橄榄油同黑醋,几好食。Course A (汤)忌廉粟米汤(左):是日精选餐汤,粟米打成蓉,结结地,口感creamy。胡桃南瓜汤配咖啡泡沫(右):冻汤系列,带淡淡南瓜味,有咖啡苦涩味道,加上cream口感更滑,整体味道特别,好饮。Course B (前菜一)彩虹番茄红菜头牛油烤花椰菜:颜色配搭几好,各款食材新鲜,带出本身蔬果原味道,焗花椰菜有淡淡嘅牛油味,几香。阿根廷赤虾配带子他他:赤虾带柚子味道,清新,配埋碎碎带子,鲜味,我就好钟意。Course C (前菜二)日本蜜桃苹果酱配鹅肝果酱冻:鹅肝果酱冻味道浓,口感冻冻,配上甜甜嘅苹果同日本蜜桃,感觉就唔会觉得好滞,好味。三文鱼子桂圆肉配日本海藻三文鱼卷:样子精致,桂圆肉配上爆开嘅三文鱼子味道都几夹,海藻三文鱼卷带少许咸味,几好食。Course D (主菜)柠檬牛油汁配自家制菠菜意式馄饨:馄
餐包:暖暖地,软熟,配埋橄榄油同黑醋,几好食。
Course A (汤)
Course B (前菜一)
Course C (前菜二)
Course D (主菜)
柠檬牛油汁配自家制菠菜意式馄饨:馄饨皮搓得几好,厚薄适中,馅料足,菠菜多但唔会容易爆开,柠檬牛油汁味道淡淡,唔会盖左主食材味道,唔错。
烤南瓜北非小米配法式烧鸭胸:烤南瓜有软有硬,北非小米外型似蟹籽,口感得意。鸭胸皮烧得轻脆同香,鸭胸肉八至九成成熟,红红地,唔多脂肪,好瘦,但一d都唔鞋,带一层薄薄油脂香,调味调得几好,呢款主菜有惊喜,值得赞。
红酒:泡性白酒就听得多,但泡性红酒就未听过。呢款红酒带少少气,甜甜地,唔似一般红酒咁dry,易入口,我就觉得几好,店主真心推介。另外呢款红酒食完肉饮就可以,但食鱼的话会比较腥。
Course E (是日甜品)
Tiramisu:大杯,份量足。口感湿润细软,但又唔会湿润到一旧旧,酒味比一般浓,苦味较重,唔太甜,真系好好食。
餐饮
冻柠茶、冻奶茶:味道正常,奶同糖都系自己调味。
2021-08-21
2021-08-23 0 浏览
高质系列 – FAB Kitchen💚小编最近都热爱工厦搵好野食🤤无他既,商埸全部都系大集团🙄食既基本上都系租金😤或者装潢工厦有时惊喜连连🤗随时遇上隐世厨神------------------------------环境: 始终位於工厦😅周边设施比较旧但餐厅内都有用心去装修设计👍🏻黑白色为主调🔳走简约风既路线整体实而不华🤔无多加额外元素社交距离及清楚亦做得非常好☺️------------------------------食物: 栗米忌廉汤 ($78) 🌽忌廉味相当浓郁🤭饮落相当浓滑粟米味同重忌廉配搭唔错🤗略略觉得啲栗米衣有点多😅胡桃南瓜汤配咖啡泡沫 ($78)🫕系餐厅既特色冻汤🧊饮落好特别南瓜味香😋带少许清新既甜味浓厚鲜奶泡沫🥛加上少许咖啡粉整个感觉好似饮紧杯南瓜鲜奶咖啡😂红菜头柳橙沙律配烟鸭胸 ($78)🦆份量几多😱作为前菜沙律好易食饱左3-4成整体都好新鲜😋配埋咸味较重既烟鸭胸感觉几舒服☺️平衡感唔错龙虾汁西班牙辣肉肠配青豆意大利饭 ($198)🦞龙虾汁味道唔错😋配埋惹味辣肉肠成个饭感觉好RICH🤪好丰富好有层次唯一尴尬系😅个饭有点儿过硬小编後来问返👨🏻‍🍳原来系厨师坚持外国风味有
高质系列 – FAB Kitchen💚
小编最近都热爱工厦搵好野食🤤
无他既,商埸全部都系大集团🙄
食既基本上都系租金😤或者装潢

龙虾汁味道唔错😋配埋惹味辣肉肠
成个饭感觉好RICH🤪好丰富好有层次
唯一尴尬系😅个饭有点儿过硬
小编後来问返👨🏻‍🍳原来系厨师坚持外国风味
有坚持系好事💪🏼只怪小编系一个真。香港人

烤南瓜,北非小米配法式烧鸭胸 ($258)🦆

服务: 9 /10

地址: 荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心7楼704号舖
人均消费: $ 200 - $ 400
2021-08-22 0 浏览
由於星期六有聚会..喺朋友推介之下..嚟咗呢一间工厦餐厅开头上网睇嗰啲评价抱住比较大嘅期望去试..食物还算可以…但系环境就真系比较嘈..我地一行4人每人都叫咗一个lunch set跟餐粟米忌廉汤同埋餐包个粟米汤比较重奶味但无乜粟米味.同行朋友叫嘅烧春鸡同山羊酥..盲曹鱼柳配饮管意粉龙虾汁青豆意大利饭总结黎讲…食物麻麻..而且个risotto仲有啲生生地..😅食下攞嚟医肚还可以但呢个价钱就不会再有下次了.

食物还算可以…但系环境就真系比较嘈..
我地一行4人每人都叫咗一个lunch set

跟餐粟米忌廉汤同埋餐包
个粟米汤比较重奶味但无乜粟米味.
是日餐汤  -  粟米汤

同行朋友叫嘅烧春鸡同山羊酥..
法式烧春鸡配蜜桃葡萄汁

盲曹鱼柳配饮管意粉
盲曹鱼柳配饮管意粉

龙虾汁青豆意大利饭
龙虾汁西班牙辣肉肠配青豆意大利饭

食下攞嚟医肚还可以但呢个价钱就不会再有下次了.
蕃茄山羊芝士酥
是日甜点
2021-08-21
2021-08-21 24 浏览
南瓜汤南瓜味算浓郁,但有罐头汤的味道。迷你鲍鱼配 西班牙马铃薯蛋饼, 蕃茄酱鲍鱼没质感。西班牙马铃薯蛋饼蛋味十足,也是西班牙微酸味道。日本带子配 香茅油,三文鱼籽日本带子有欠鲜甜,三文鱼籽有少少腥味,整体有待改善。水牛城鸡翼 配粗薯条惹味香辣口感,十分邪恶又忍人停不了想继续食嘅冲动!香脆鸡皮搭上滑嫩鸡肉,是绝佳享受!宝云苏羊柳配 台湾 凤梨香草味与羊肉味道配合一流,羊肉一点也不膻,肉质保持细致质感,有咬口而不韧。菠萝微酸带甜,开胃又减油腻。是日甜品 朱古力brownies 浓厚朱古力味,香味在口中散发,香甜又带可可独特气味。

南瓜汤
南瓜味算浓郁,但有罐头汤的味道。

迷你鲍鱼配 西班牙马铃薯蛋饼, 蕃茄酱
鲍鱼没质感。西班牙马铃薯蛋饼蛋味十足,也是西班牙微酸味道。

日本带子配 香茅油,三文鱼籽
日本带子有欠鲜甜,三文鱼籽有少少腥味,整体有待改善。

水牛城鸡翼 配粗薯条

宝云苏羊柳配 台湾 凤梨

是日甜品 朱古力brownies
浓厚朱古力味,香味在口中散发,香甜又带可可独特气味。

2021-08-20 26 浏览
今晚同朋友到呢间Fine Dinning 餐厅庆生,1个点4 courses,1个点3 courses。汤 ~胡桃南瓜汤,原来系冻汤,好特别,喜欢creamy 嘅朋友实好锺意是日精选系什菌汤,非常浓郁,好正前菜(1)~牛油烤椰菜花,好味带子他他,虾好新鲜,但我食唔到有带子😅前菜(2)~鹅肝酱冻,食晒成个都唔觉腻,值得推介主菜 ~分别叫左 烤猪腹腩卷 同 脆皮牛柳卷,摆碟精致,味道没有惊喜甜品 ~柠檬批,甜而不腻,可口松脆整体而言,环境相对嘈杂,食物质素可以,如果以价钱而言,可以有好多选择。

汤 ~
是日精选系什菌汤,非常浓郁,好正
前菜(1)~
牛油烤椰菜花,好味
带子他他,虾好新鲜,但我食唔到有带子😅
前菜(2)~
鹅肝酱冻,食晒成个都唔觉腻,值得推介
主菜 ~
甜品 ~
柠檬批,甜而不腻,可口松脆
南瓜汤配咖啡泡沫
庆祝纪念
鹅肝
Lemon    Tart
2021-08-20 26 浏览
We had an early Saturday lunch at FAB kitchen, hidden away in the Elite Industrial Building above Lai Chi Kok station. We arrived just as they were opening, and were shown through to their second dining area, which filled up with couples, families and groups of friends while we were there.We were there for the lunch set, which has a nice selection of dishes, but for me I was glad to see a thoughtful vegetarian option - although I'm actually more like pescatarian, it's normally easier to say vege

We were there for the lunch set, which has a nice selection of dishes, but for me I was glad to see a thoughtful vegetarian option - although I'm actually more like pescatarian, it's normally easier to say vegetarian!

The vegetarian starter was roasted eggplant (aka aubergine) on a bed of salad with roasted almonds and goats cheese - the eggplant was nicely cooked, with a smoky flavour, the salad was fresh and crunchy, while the cheese and nuts added both texture and flavour.

For my main, I had the spinach puff pastry with cheese, which had good flaky pastry, filled with slightly decadent creamy spinach, with a small balsamic salad on the side - that makes it healthy.

I also shared my partner's main, barramundi fillet on lemon fennel bucatini (straw pasta) - the pasta in particular was excellent, with a subtle flavour in the sauce which we both enjoyed very much.

For dessert, a square of cheesecake, just right to cleanse the palate and leave us with a sweet taste after a lovely lunch!
2021-08-07
2021-08-17 30 浏览
今日同男朋友庆祝周年纪念, 餐厅当然我搵啦! 男人系做唔到嘢嘅, 哈!上黎 search 下, 搵到呢间, 环境几靓, 价钱唔会话太 overpriced, 而且仲有好多笑脸地点都算近地铁站, 工厂大厦门口同电梯感觉有D dirty, 但入到餐厅感觉好似另一个天地餐厅以白色为主, 每枱又有蜡蠋灯, 好 elegant食物有分唔同 course, 如果细食, 可以拣选少份量D嘅我地要咗 3 & 4 course, 因为甜品可以 share 嘛!阿根廷赤虾配带子他他 - 只虾非常大只, 原本担心会有D腥, 但配上他他酱好好味, 啖啖虾肉之後上嘅面包, 侍应话可以点海盐加橄榄油, 我当然话试试, 因为我唔太喜欢点醋, 估唔到又几 match, 咸咸地咁, 而且个包好脆口!日本蜜桃, 青苹果酱配鹅肝酱冻 - 我超喜欢食煎鹅肝, 鹅肝酱反而未试过, 又几好味, 好重鹅肝油香, 摆位亦好有心思, 半月形咁!烤南瓜, 北非小米配法式烧鸭胸 - 原本以为会好 UN, 通常鸭胸都好难咬, 但呢个个皮仲带点脆, 亦同样有油香, 有D似刚出炉嘅烧鹅!南瓜亦非常林身同甜, 北非小米没什麽味道, 有D似食藜麦最

餐厅以白色为主, 每枱又有蜡蠋灯, 好 elegant

南瓜亦非常林身同甜, 北非小米没什麽味道, 有D似食藜麦

最後柠檬挞, 上面有一层蛋白泡, 重柠檬味, 挞唔系脆身, 但都做得不错

加埋咖啡画上一个完美句号!
2021-08-16
2021-08-14 44 浏览
中午约同事嚟食饭,有时都想食好啲犒赏一下自己,虽然系工厦区,但都有唔少好选择。今次嚟朋友介绍嘅FAB Kitchen. 感觉好唔错喎!首先餐厅员工都好有礼貌,安排座位好快捷。食品方面选择都丰富。我哋分别叫咗两个sets. Starter 有好软熟嘅面包,我拣咗咖喱鸡芒果沙律,味道层次好丰富,配搭几有心思,抵赞!朋友要了烧茄子配烟燻杏仁山羊芝士,好味得来都几特别。主菜我哋share 左两款好想试嘅:日式烧汁北海道豚肉玉子烧汉堡配薯条,啱晒唔食牛肉的朋友。汉堡口味配搭又系好新鲜,好有惊喜。另外的法式传统宝云酥焗羊架,真系整得好好味,外面香脆而里面肉汁鲜嫩成餐饭性价比好高!会再去😗

成餐饭性价比好高!会再去😗