吃西餐除了去旺區以外,這一間在工廈的可以給你帶來另一種風味,看到細緻度與誠意,在繁忙的生活中可以有靜下來好好享受生活,這間餐廳絕對可以做到。環境氣氛擺設空間運用給你一份小確幸的感覺,也是餐廳佈局與心思的設計風格,入來便會令你心曠神怡。意大利餐廳的靈魂橄欖油黑醋,與及橄欖麵包端上枱是熱辣辣及脆身的,要做到這效果,做麵包的油份及麵粉的比例是要很精準。前菜煙三文魚及大啡菇,口感清涼,配菜剛剛好清爽。令你開胃地進入下一步主菜。【脆香蒜焗雞胸配羅馬生菜 $168】三件雞胸切出來是半隻手掌大小,在烹調過程會快熟,而雞胸上面鋪了碎至茸的蒜,而且是脆口的,這是你吃每一口都感到滿足,而雞胸很容易有粗糙感覺,這是個剛剛好的。【地中海式-紙包檸檬焗龍脷柳 $158】地中海式烹調方法可以令到肉汁鎖住,加上配菜有檸檬、香蔥、橄欖鋪在龍脷柳之上,當牛油紙包著去焗,彼此的精華互相輝映,魚很滑時再滲透出配菜香氣,要慢慢咀嚼才會懂得欣賞。最後是一小塊的芝士餅及餐飲,黑咖啡及有機薑茶,都是與以上菜式同步,沒有失望,整體感覺,呈現了一句說話:「我要你回來這裡再吃!」做到了!👍🏼

【脆香蒜焗雞胸配羅馬生菜 $168】

【地中海式-紙包檸檬焗龍脷柳 $158】

2022-07-01 78 浏览
Fab kitchen 已經係第2次去食,好有質素,一黎就有個自家製餐包,餐包整得好好味😋唔係一般街食到果d。🍴沙律,上面的泡沫好香芝士味,是開胃的前菜🍴薯蓉都幾大盆,好軟滑,好有牛油味,呢個價位都抵食。🍴焗魚好香,用紙包鎖住左水份,一d都唔鞋,肉質鮮嫩多汁。🍴焗豬手已食第2次,一樣外脆內軟,一上枱切好左一塊塊,唔洗自己切,唔會太咸,味道剛剛好,d皮好好食,值得食。🍴意大利飯,顏色有d嚇親我,一盆綠色咁上枱,d飯有骨,質地正常,但唔算好食,d蜆唔係太熱,涼左,呢個飯下次唔會再食。服務員態度非常好,見到杯水飲完即刻走黎倒俾你,同埋餐廳有幅大壁畫,都幾有格調,同埋餐廳內有廁所,唔洗行出去。餐廳係工廠大廈,但好近地鐵站,方便。

🍴沙律,上面的泡沫好香芝士味,是開胃的前菜

🍴薯蓉都幾大盆,好軟滑,好有牛油味,呢個價位都抵食。

🍴焗魚好香,用紙包鎖住左水份,一d都唔鞋,肉質鮮嫩多汁。

2022-06-18
  • 餐包
  • 德國咸豬手配酸椰菜
隱身於荔枝角工商大廈,餐廳內部環境足夠情調,想找選址及價錢較平易近人路線的入門版fine dining,FAB Kitchen不失為其中一間不錯的選擇。SET DINNER - 3 Course (1 A/B + 1 C+ 1 D)$348 per one餐包意大利麵包foccacia,外層烘焗得香口,內層濃濃香草味,入口軟熟而有彈性A)意大利紫椰菜湯有紫椰菜天然蔬菜甜味,仲有紅菜頭粉及奶味重的忌廉點綴B) FIRST COURSE法煮蛋黃蝦沙律,銀鱈魚馬鈴薯泡沫一道好精緻的沙律,面層灑上香脆煙肉碎粒,內裹有流心蛋黃拌食C) SECOND COURSE檸檬茴香,低溫煮北海道帶子配青瓜沙沙汁精緻到霎眼間以為是甜品上枱😻帶子被輕輕焦香,蘸上配青瓜沙沙汁,清新!C) SECOND COURSE照燒牛肉露筍卷 日本蛋黃醬牛肉味幾重,肉質軟嫩,蘸上蛋黃醬夠開胃D) ENTREES法式傳統烤雞卷 香草汁入口軟腍的雞肉配上菇碎粒的烤雞卷,外層聞落有淡淡燒烤香,再蘸上香草汁,豐富味蕾層次D) ENTREES泰式烤豬復柳卷配香茅麵豉醬豬皮烤得好香脆,咬落仲有輕微焦甜味,豬復柳,肉與脂肪比例平均

SET DINNER - 3 Course

A)意大利紫椰菜湯
有紫椰菜天然蔬菜甜味,仲有紅菜頭粉及奶味重的忌廉點綴

B) FIRST COURSE
法煮蛋黃蝦沙律,銀鱈魚馬鈴薯泡沫
一道好精緻的沙律,面層灑上香脆煙肉碎粒,內裹有流心蛋黃拌食

C) SECOND COURSE
檸檬茴香,低溫煮北海道帶子配青瓜沙沙汁
精緻到霎眼間以為是甜品上枱😻
帶子被輕輕焦香,蘸上配青瓜沙沙汁,清新!

C) SECOND COURSE
照燒牛肉露筍卷 日本蛋黃醬
牛肉味幾重,肉質軟嫩,蘸上蛋黃醬夠開胃

D) ENTREES
法式傳統烤雞卷 香草汁

D) ENTREES
泰式烤豬復柳卷配香茅麵豉醬
豬皮烤得好香脆,咬落仲有輕微焦甜味,
豬復柳,肉與脂肪比例平均,脂肪部分入口爽身,不油膩

朱古力 (熱) [dinner set +$15]
好值得加錢點杯!整杯朱古力連面層泡沫,每一啖都散發十足的可可濃香!保持到可可獨有的甘澀香之外,味道完全不死甜!好飲! 熱朱古力畫上熊仔表情,好可愛

檸檬水 (熱) [dinner set +$0]

_______________

_______________
2022-06-28
2022-06-25 62 浏览
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌖【環境】係工廠大廈裏的西餐廳,出面同內面兩個世界,有feel,岩晒二人世界!【USDA Prime 牛柳配芹菜黑松】五成熟!控制得岩岩好!嫩滑而不韌,醬汁配合得不錯,不會喧賓奪主,正!【泰式烤豬復柳卷配 香茅麵豉醬】真堅外脆內軟😋食落唔會太Dry ,香茅麵豉醬幾特別,味道不錯。【馬鈴薯絲 玉蘭葉沙律】幾有趣,整到好似舊飯咁😂😂食落fresh~ 做前菜不錯!【意大利紫椰菜湯】好Creamy 同濃郁!【法煮蛋黃蝦沙律 銀鱈魚馬鈴薯泡沫】呢個仲有趣,味蕾新境界,多種口感味道,外面泡沫偏淡,中間加埋蛋黃,咪味道升左一個層次!【照燒牛肉蘆筍卷 日本蛋黃醬】照光燒牛有驚喜!竟然都幼嫩仲帶點牛汁~總括:好滿意!!!! 成餐飯每碟菜式都感受到廚師有用心煮!好好味😋最後連杯飲品都無hea架!朱古力好濃,菠蘿梳打又好有菠蘿味,唔係加兩粒菠蘿就算!🥰🥰🥰💰3 courses per head : $348
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌖

【環境】

【USDA Prime 牛柳配芹菜黑松】

【泰式烤豬復柳卷配 香茅麵豉醬】

【馬鈴薯絲 玉蘭葉沙律】
幾有趣,整到好似舊飯咁😂😂食落fresh~ 做前菜不錯!

【意大利紫椰菜湯】
好Creamy 同濃郁!

【法煮蛋黃蝦沙律 銀鱈魚馬鈴薯泡沫】
味道升左一個層次!

【照燒牛肉蘆筍卷 日本蛋黃醬】
照光
燒牛有驚喜!竟然都幼嫩仲帶點牛汁~

💰3 courses per head : $348
2022-06-25 44 浏览
同男朋友撐枱腳💕食西餐每碟食物都感覺到餐廳既心意 擺位同精緻非常適合情侶去食arr💕Openrice訂位仲做緊9折😚性價比高♡Set Lunch-Starter-Main-Dessert-Drink♡Starter➽焗忌廉莧菜配荷蘭大啡茹 超有驚喜既前菜💕整體好fresh🥰忌廉莧菜非常順滑creamy配埋啖啖肉既大啡茹 好有口感仲有伴沙律菜😋➽煙熏三文魚拼盤煙熏三文魚味道濃 😋😋作為前菜一流配埋沙律菜好食➽餐包香草味包 外脆內軟 點埋橄欖油食👍🏻😋♡Main➽菠菜燴意大利飯 配紐西蘭青口 $138好creamy arr😍菠菜味濃 啖啖菠菜味意大利飯既質感適中 唔會太硬又唔會太淋 有口感青口新鮮😋有鮮味➽脆香蒜焗雞胸 配羅文生菜 $168好野味💕雞胸厚肉夠嫩滑 入面好juicy脆香蒜一齊焗好正😳又發現到一個煮雞胸好好食既方式欣賞💕💕♡Dessert➽芝士蛋糕Cheese味濃🥰完滿既一餐♡Drink➽有機伯爵茶伯爵茶好香 飲落茶味夠濃厚➽有機薄荷美配茶薄荷味超強 成杯都有薄荷味 好香鐘意薄荷既人必點💕
同男朋友撐枱腳💕食西餐

薄荷味超強 成杯都有薄荷味 好香
鐘意薄荷既人必點💕

2022-06-25
2022-06-17 787 浏览
心思思再次黎FAB Kitchen, 今次係食晚餐Set dinnerSoup 栗米湯好濃郁嘅粟米湯,味道清甜意大利紫椰菜湯外觀好吸引,紫色嘅湯面,配上淡奶油,吸引眼睛,味道偏淡,健康First Course/ Second Course法煮蛋黃蝦沙律,銀魚馬鈴薯泡沫分子料理,精華濃縮在泡沫中,味道濃郁,配上淡味的沙律,質感同味道都好新穎又好味照燒牛肉露筍卷,日本蛋黃醬每個卷都好大件,想一口食晒都有啲難度,要切一半分開食。牛肉軟熟,蘆筍偏硬食落軟硬兼施 。Entrees泰式烤豬復柳卷配 香茅麵豉醬豬復柳卷的豬皮超級脆,肉質又好滑,最正既係豬肉已經吸晒泰式香料,唔洗沾醬汁都已經好入汁USDA Prime 牛柳配 芹菜,黑松露厚切牛柳,肉質好滑,配上秘製醬汁,令肉的味道提升,仲有切片的黑松露,好高質😬Drinks 熱鮮奶我朋友最近失眠,晚餐飲鮮奶,希望有安睡的作用Latte Macchiato 牛奶瑪奇雅朵香濃咖啡上面放左一層厚厚的牛奶泡層,入口好creamy

Soup
栗米湯
好濃郁嘅粟米湯,味道清甜

First Course/ Second Course
法煮蛋黃蝦沙律,銀魚馬鈴薯泡沫

照燒牛肉露筍卷,日本蛋黃醬

Entrees
泰式烤豬復柳卷配 香茅麵豉醬

USDA Prime 牛柳配 芹菜,黑松露

Drinks
熱鮮奶
我朋友最近失眠,晚餐飲鮮奶,希望有安睡的作用

Latte Macchiato 牛奶瑪奇雅朵
香濃咖啡上面放左一層厚厚的牛奶泡層,入口好creamy
2022-06-13
2022-06-17 84 浏览
荔枝角除了有熟悉的D2 place之外,億利都係非常受歡迎的美食集中地,今次搵到呢間評價都唔錯的fine dinning,燈光幾氣氛,openrice或者社交平台 預約都有折扣,朋友生日帶佢試下,晚市可以選3-5道菜的晚餐,人均$300多,可根據自己的需要選擇喜歡的前菜同主菜,非常彈性,無論是前菜湯品和飲品都有認真製作,latte的拉花好可愛照燒牛肉蘆筍卷.日式蛋黃醬味道比較清新,作為前菜最好不過,泰國蘆筍清脆爽口,增加了層次感,擺盤很好看,食慾up up泰式烤豬腹柳卷.香茅麵豉醬真正皮脆肉嫩,豬皮非常香脆,有一種乳豬的錯覺,肉質有質感滲透一點點香茅麵豉的味道,西式與泰式混合的製法帶來新鮮感,推薦!U.S Prime 牛柳.芹菜.黑松露牛柳經過慢煮,medium rare 內層呈深粉紅色,肉汁豐富,牛柳沒有過多的調味,以淡淡的特製芹菜醬汁,襯托出牛肉的鮮味,加上黑松露,是不—————————————————FAB Kitchen (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖

照燒牛肉蘆筍卷.日式蛋黃醬

泰式烤豬腹柳卷.香茅麵豉醬

U.S Prime 牛柳.芹菜.黑松露

—————————————————

2022-06-17 62 浏览
今日嚟到荔枝角依個工廈區搵好嘢食,億利工業大廈食肆林立,上網見到依間餐廳食評好好,決定一試入到去餐廳,燈光非常柔和,好有情調,好適合情侶和三五知己黎傾計食飯,裝修方面比較簡約,但牆身有綠色植物的佈置,簡單得黎又十分和諧食物方面有多種選擇,我地今日選擇左3 course,先黎左兩個餐包,係橄欖香草包,個香草包熱辣辣又香又脆,配合埋餐廳提供的意大利醋同橄欖油食,非常開胃餐湯分別係南瓜湯和紫椰菜湯平日南瓜湯就飲得多,紫椰菜湯第一次飲,紫椰菜湯賣相非常吸引,紫色上面再加上忌廉做點綴,個湯好香椰菜味,好足料前菜:照燒牛肉蘆筍卷牛肉肉質一啲都唔韌,好香牛味,裏面包着嘅蘆筍非常之爽脆,再配合埋蛋黃醬食非常之夾馬鈴薯絲玉蘭葉薯仔絲切得非常之幼細,入口有化開嘅感覺,擺盤十分精美再配合玉蘭葉一齊食十分之夾主菜:USA Prime 牛柳配黑松露(add on $48)個牛柳火候控制得剛剛好,牛味好特出之餘仲有好濃的肉汁,個黑松露有兩片,非常之大塊,非常香松露味,食得好滿足法式傳統烤雞卷配香草汁個雞卷外皮煎得好香脆,裡面係一粒粒嘅冬菇粒加埋雞肉碎,食得出加埋雞肝醬一齊煮,依個配搭真係好新鮮,個香草🌿汁好清新,

餐湯分別係南瓜湯和紫椰菜湯

前菜:照燒牛肉蘆筍卷

馬鈴薯絲玉蘭葉

法式傳統烤雞卷配香草汁
個雞卷外皮煎得好香脆,裡面係一粒粒嘅冬菇粒加埋雞肉碎,食得出加埋雞肝醬一齊煮,依個配搭真係好新鮮,個香草🌿汁好清新,同個雞卷配合埋一齊食好夾

最後dinner set包兩杯飲品,叫左熱檸水和有機薑茶,3 個course 的價錢係$348,以fine dinning 黎講CP 值超高,值得黎試下
2022-06-14 68 浏览
天有不測之風雲 突然間好大雨好彩呢一間舖 都幾近港鐵站呢今日 同咗孻姨去咗間高級餐廳雖然間西餐廳 喺工業大廈入面但裏面嘅裝修都好簡潔 且優雅個環境好寧靜 啱曬同朋友聚會啲嘢食仲好高質 性價比超級高由頭盤食到甜品 成件事好完美-Set Lunch Menu-Starter-Bread餐包外脆內軟 配埋油同黑醋一齊食 好開胃-Baked Stuffed Mushrooms焗忌廉莧菜配 荷蘭大啡菇大啡菇裝滿咗忌廉莧菜 旁邊係沙律菜成個感覺好清新 係素食者嘅健康首選-Smoked Salmon Platter煙熏三文魚拼盤三文魚嘅味道甘香 食落口感好肥美-Main-Crispy Garlic Breadcrumb Chicken ($168)脆香蒜焗雞胸配 羅文生菜 ($168)雞胸面上鋪滿咗蒜蓉 同麵包糠嘅醃料 香味濃郁食落好嫩滑 而生菜輕輕炒過 食落口感爽脆清甜-Blueberry Duck Breast with Gratin Dauphinois ($178)焗自家醃製鴨胸 藍莓燒汁 ($178)個鴨胸比想像中大 外皮香脆 肉質嫩滑配埋藍莓汁 中和油膩感 一定要試下啦-Desserts
天有不測之風雲 突然間好大雨
Smoked Salmon Platter
煙熏三文魚拼盤
三文魚嘅味道甘香 食落口感好肥美
Main
脆香蒜焗雞胸配 羅文生菜 ($168)
雞胸面上鋪滿咗蒜蓉 同麵包糠嘅醃料 香味濃郁
食落好嫩滑 而生菜輕輕炒過 食落口感爽脆清甜
焗自家醃製鴨胸 藍莓燒汁 ($178)
個鴨胸比想像中大 外皮香脆 肉質嫩滑
Lemon Tea
檸檬茶
2022-06-06
2022-06-13 70 浏览
Happy Fri ,首次黎到荔枝角工業大廈食西式私房菜。入到餐廳嘅見墻身係綠色植物壁畫,檯上的柔和燈光,感覺悠然清新舒適。前菜沙律餐包,外脆內軟,香草香氣撲鼻,搽少少橄欖油同黑醋更滋味。食完包,接住上紫椰菜湯,外間少有,香噴噴,微甜帶點椰菜香,好喝。到沙律上檯啦,馬鈴薯絲併玉蘭菜沙律,清新可口。法煮蛋黃蝦沙律(銀鱈魚馬鈴薯泡沫),欣賞廚師創新口味,蝦配上蛋黃漿,更添滑嫩。低溫煮比目魚柳卷配香酱汁賣相靚,放入口完全無油膩既感覺,比目魚魚肉質細嫩味香。檸檬茴香, 低溫煮北海道帶子配青瓜汁帶子大大粒,煎得剛好,彈牙,配上青瓜汁,幾清新。泰式烤豬復柳卷配香茅麵豉醬,烤得幾香,豬復柳卷肥瘦適中。食材同煮法有心思,醬汁可以凸顯烤豬的肉香。有機薑茶最後以熱茶作完結,腸胃甚舒適,茶雖然唔辣,但好香。整體而言,環境舒適有情調,食物和食材有心思,絕對係高性價比的私房菜之選。

Happy Fri ,首次黎到荔枝角工業大廈食西式私房菜。

前菜沙律

低溫煮比目魚柳卷配香酱汁
賣相靚,放入口完全無油膩既感覺,比目魚魚肉質細嫩味香。

檬茴香, 低溫煮北海道帶子配青瓜汁

有機薑茶
最後以熱茶作完結,腸胃甚舒適,茶雖然唔辣,但好香。

2022-06-11 80 浏览
落雨天都冇得出去行山,今次近近地出去荔枝角同朋友食個Lunch~ 今次即興揀咗喺工廈嘅Fine Dining餐廳- FAB Kitchen,而家Openrice訂座原來仲有9折👍🏻。Overall Set Lunch以呢到嘅食物質素算係幾抵食。🌟餐包呢到嘅餐包係黑橄欖香草包🫒,送上餐枱時還是熱烘烘,焗得香脆,香草味頗突出。可以沾上放喺餐桌嘅橄欖油同黑醋。🌟Baked Stuffed Mushrooms 焗忌廉莧菜配荷蘭大啡菇 // Smoked Salmon Platter煙熏三文魚拼盤忌廉莧菜比較清爽冇沙粒(平時屋企有時會食到🥹),即使加咗忌廉都唔會膩。再拼非常Juicy嘅大啡菇🍄、沙律🥗同車厘茄,係個健康選擇。至於煙熏三文魚🐟絕對比街外食嘅Salmon更加重Smokey味道,三文魚肥美充滿油香。🌟Crispy Garlic Breadcrumb Chicken脆香蒜燈雞胸配羅馬生菜總共有4大塊雞胸,面層鋪滿蒜茸同麵包糠(雞胸嘅香脆來源),牛油蒜香🧈🧄撲鼻而來。雞胸嘅外圍煮得相對熟一點亦唔會韌,而較入嘅雞胸🐥煮得剛剛熟,爽口彈牙又嫩滑。羅馬生菜有略略炒過,口感保持青爽鮮甜。🌟Blue

🌟餐包

🌟Blueberry Duck Breast with Gartin Dauphinois 焗自家醃製鴨胸 藍莓燒汁
鴨胸用上烤焗方法烹調,較健康嘅煮法+容易控制生熟度,所以鴨皮🦆夠乾爽,鴨胸又能夠保持粉嫩剛剛熟。一切開鴨胸鴨油緩緩流出,跟著少許脂肪吃,再沾上藍莓燒汁🫐,減輕油膩感。

🌟Desserts of the Day
是日甜品係朱古力泡芙,泡芙Size迷你,面層係朱古力脆皮🍫,內層朱古力Cream濃厚順滑。

🌟Pineapple Soda // Pomegranate Lemonade
食完蒜香食物,加上天氣炎熱,所以都叫咗兩杯Soda類飲品。菠蘿🍍梳打味道天然清新,石榴檸檬汁🍋都係酸甜為主導,雖然顏色偏黃色,石榴味道依然清晰。
2022-06-08 959 浏览
FAB Kitchen (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖精緻餐廳,裝修靚,牆身畫風別樹一幟,適合打卡,工業大廈中隱世高質餐廳。蘑菇湯西式餐湯,好creamy,帶有微微野菌味,餐前開胃又唔滯。意大利紫椰菜湯同樣西餐湯嘅creamy,顏色相當鮮豔,較為清甜又唔滯,餐前開胃。餐湯唔配牛油多士或者餐包,呢度配非常鬆脆又不失柔軟嘅提子包,好有水準嘅餐湯包。馬鈴薯絲•玉蘭葉沙律🥗王蘭葉非常清新又爽口,係好好嘅沙律菜,成份沙律由最頂嘅香脆薯片到主體嘅土豆絲都係馬鈴薯,整個沙律都好清新,好似食緊原隻蒸焗薯仔一樣,相當可口。法煮蛋黃蝦沙律•銀鱈魚馬鈴薯泡沫蛋黃香,蝦清甜,銀鱈魚鮮味,配合清新嘅爽口薯仔粒,撈埋真係有啲似Mousse嘅口感,各種味道好似交響曲咁配合得好好,相當惹味。泰式烤豬柳卷配香茅麵鼓醬豬皮烤得相當香脆,口感係非一般嘅好,而且香口得好緊要,一啲都唔油膩,肉質鬆軟有肉香,非常好味。USDA PRIME牛枊配芹菜黑松露呢個單睇個名就知高級,賣相好到不得了,一切開已經見到半生熟程度,肉上紅血色分佈均勻,有牛油滲出但完全唔帶血水。入口濃濃鮮牛油肉香,完全唔腥,肉質鬆軟無

蘑菇湯
西式餐湯,好creamy,帶有微微野菌味,餐前開胃又唔滯。

馬鈴薯絲•玉蘭葉沙律🥗

法煮蛋黃蝦沙律•銀鱈魚馬鈴薯泡沫

泰式烤豬柳卷配香茅麵鼓醬

USDA PRIME牛枊配芹菜黑松露
呢個單睇個名就知高級,賣相好到不得了,一切開已經見到半生熟程度,肉上紅血色分佈均勻,有牛油滲出但完全唔帶血水。入口濃濃鮮牛油肉香,完全唔腥,肉質鬆軟無與倫比,口感相當豐富,非常高質嘅一道菜式。
2022-06-07
2022-06-07 93 浏览
荔枝角聽個名就知係好多人番工嘅地方,不過呢度都有好多好嘢食㗎!除咗D2之外,附近嘅工廈都有高水準嘅西餐廳。其中今日我就嚟咗呢間喺工廈入面嘅西餐廳,呢間西餐廳裝潢簡約帶點高雅,微黃嘅燈光更顯格調。前菜:焗忌廉莧菜配荷蘭大啡菇荷蘭大啡菇配上忌廉莧菜,莧菜不澀口,加上忌廉非常順滑creamy ,加上大啡菇的口感。伴有小量車厘茄和沙律菜。香草味的麵包,外脆內軟,配搭黑醋和橄欖油非常好吃。主菜:焗自家醃製鴨胸配藍莓燒汁香煎鴨胸,外皮酥脆,粉色的鴨胸肉,沒有被煎得很乾,一口咬下充滿肉汁,這完美的煎鴨胸再配上藍莓汁,可以減去油膩感。甜品是藍莓芝士蛋糕,餐飲點了有機伯爵茶,作為今餐完美的句號。

前菜:
焗忌廉莧菜配荷蘭大啡菇
伴有小量車厘茄和沙律菜。

香草味的麵包,外脆內軟,配搭黑醋和橄欖油非常好吃。
焗自家醃製鴨胸配藍莓燒汁

主菜:
焗自家醃製鴨胸配藍莓燒汁

2022-06-02 950 浏览
呢間係我哋第2次食喇 翻兜之選💕Fine dining 相對地高質 當然價錢都有返咁上下但真係好啱慶祝生日 紀念日 升職之類去食😋我哋覺得嘢食 服務 環境都好 所以都值得推介佢又周不時換menu 呢2次去都有新鮮感順帶一提 仲可以賺mee分添3 Course set dinner $348@包$35以下嘅嘢飲餐包 🙆🏿‍♀️好欣賞佢個包夠脆🍞食落去都仲熱熱哋佢枱面上仲有油同醋嚟點包但我哋都一致認為唔點已經好好食😆意大利紫椰菜湯 🙆🏿‍♀️覺得幾特別所以點咗嚟試我哋其中一個鍾意呢間餐廳嘅原因係佢無乜味精呢個椰菜湯就正正試到呢一點真係淨係飲到椰菜花味 本身都鍾意食所以覺得都幾好味👍🏿法煮蛋黃蝦沙律, 銀鱈魚馬鈴薯泡沫 🙆🏿‍♀️呢個好特別 一嚟到都要望返餐牌先確認係咩嚟最上係煙肉粒 細粒 稍為脆口 但唔影響整體口感出面係名符其實打到泡沫咁 所以加埋煙肉粒係幾夾入面係蛋黃蝦沙律🥗 真係有細細隻蛋黃喺入面小馬一口吸入🐎 再加埋啲蝦粒同沙律成個賣相、口感都好少有 可以一試👍🏿馬鈴薯絲, 玉蘭葉沙律 🙆🏿‍♀️薯仔絲好爽口再加上啲沙律醬汁 好開胃檸檬茴香, 低溫煮北海道帶子配青瓜沙沙汁 🙆🏿‍♀️單單一粒帶
呢間係我哋第2次食喇 翻兜之選💕

呢個椰菜湯就正正試到呢一點
真係淨係飲到椰菜花味 本身都鍾意食
所以覺得都幾好味👍🏿

法煮蛋黃蝦沙律, 銀鱈魚馬鈴薯泡沫
法煮蛋黃蝦沙律, 銀鱈魚馬鈴薯泡沫 🙆🏿‍♀️
呢個好特別 一嚟到都要望返餐牌先確認係咩嚟
最上係煙肉粒 細粒 稍為脆口 但唔影響整體口感
出面係名符其實打到泡沫咁 所以加埋煙肉粒係幾夾
入面係蛋黃蝦沙律🥗 真係有細細隻蛋黃喺入面
小馬一口吸入🐎 再加埋啲蝦粒同沙律
成個賣相、口感都好少有 可以一試👍🏿

馬鈴薯絲, 玉蘭葉沙律
馬鈴薯絲, 玉蘭葉沙律 🙆🏿‍♀️
薯仔絲好爽口
再加上啲沙律醬汁 好開胃

檸檬茴香, 低溫煮北海道帶子配青瓜沙沙汁
檸檬茴香, 低溫煮北海道帶子配青瓜沙沙汁 🙆🏿‍♀️
單單一粒帶子 佢嘅擺盤真係💯
爭啲唔捨得擺入口
我哋一人一半 小馬食完同我講覺得粒帶子好滑
再加埋個幸福到令我覺得好詭異嘅笑容🤭
我以為佢吹水 點知到我食嗰陣真係….!!!
唔知係咪用低溫煮嘅關係
佢真係keep到平時帶子刺身咁嘅滑溜口感😍

法式傳統烤雞卷, 香草汁
法式傳統烤雞卷, 香草汁 🙆🏿‍♀️
全晚呢個比我最大驚喜❤️❤️❤️
無論係賣相定味道
(唔計右下角比我切到大細邊啦)
汁係同平時法式焗蝸牛差唔多 香而不膩
出面係煎香加結實嘅雞肉 但食落又好嫩滑
入面應該係雞肉碎同雜菇 但切出嚟又唔會散
所以有形成外實內軟嘅口感 小妹個人好鍾意❤️

USDA Prime牛柳配芹菜, 黑松露
USDA Prime牛柳配芹菜, 黑松露 +$48 🙆🏿‍♀️
Medium嘅熟度再配埋黑松露

再加上佢啲芒果味都幾濃
唔伏喎 幾好飲
夏天飲又消暑🍹

✅ 加一服務費
✅ Openrice訂座6月份12:00-20:30全單9折 (父親節當日除外)
2022-05-28
法煮蛋黃蝦沙律, 銀鱈魚馬鈴薯泡沫
馬鈴薯絲, 玉蘭葉沙律
檸檬茴香, 低溫煮北海道帶子配青瓜沙沙汁
法式傳統烤雞卷, 香草汁
USDA Prime牛柳配芹菜, 黑松露
2022-06-01 82 浏览
餐廳位於食肆林立嘅億利工業中心. 樓下人多車多, 同哩間餐廳有強烈對比. 餐廳唔大, 有十張台左右, 環境好舒適, 燈光暗暗地, 好有情調, 非常適合二人世界. 餐牌都好多選擇, 可以自由配搭3-5個courses, 價錢非常大眾化, 無諗過荔枝角都有咁嘅質素嘅fine dining😝 我地叫左唔同嘅野試下:餐包 - 熱辣辣, 又香又脆, 質感似蒜容包不過無感味. 加埋意大利醋,好醒胃新西蘭南瓜湯 / 意大利紫椰菜湯:非常高質! 兩個湯都無任何味精同多餘調味, 鮮味十足, 用料十分新鮮👍🏻 紫椰菜湯香港好少見, 夠特別. 南瓜湯更加帶有南瓜嘅清甜, 好開胃.法煮蛋黃蝦沙律 - 我非常鐘意嘅一味. 蛋黃蝦沙律唔特別, 特別係上面嘅銀鱈魚薯仔泡沫, 好襯下面嘅蛋黃醬同蝦沙律, 仲有煙肉碎加埋一齊食, 層次好豐富, 絕對拍得住五星酒店👍🏻👍🏻👍🏻北海道帶子配青瓜沙沙汁 - 帶子好新鮮同鮮甜, 主要係食佢鮮味所以調味偏淡, 我覺得係適合嘅. 同個蝦沙律有對比, 個感覺唔錯主菜:泰式烤豬柳卷 - fine dining見到哩味即刻想試, 果然有fusion感覺! 豬柳個皮又薄又脆, 肉質好軟熟,

新西蘭南瓜湯 / 意大利紫椰菜湯:

主菜:
泰式烤豬柳卷 - fine dining見到哩味即刻想試, 果然有fusion感覺! 豬柳個皮又薄又脆, 肉質好軟熟, 真正做到皮脆肉嫩, 廚師技術一流. 最特別係個醬, 竟然用左麵豉而且出奇地夾, 好有驚喜, 今晚vip👍🏻👍🏻👍🏻配菜都好清甜, 平衡到肉嘅濃味

烤美國牛柳 - 另一道主菜我就試左個牛柳. Perfectly Medium cooked, 肉汁好多, 肉味濃, 加埋兩片黑松露, 令個感覺無咁dry, 我都好鐘意👍🏻

最後仲有餐飲, 強烈建議大家飲熱朱古力, 個拉花超CUTE!!! 唔太甜但好香可可味, 好飲!

總結哩餐我哋食得好滿意, 無論環境, 野食定價錢我都揾唔到咩好挑剔, ⼀定會返食😍😍😍