成日嚟呢棟工業大廈食嘢,今日又嚟試吓7樓嘅FAB KITCHEN😊門口已經有大大個餐牌😊☑️餐包好香牛油味☑️意大利紅菜頭黃桃沙律黃桃好甜,紅菜頭好似啫喱,好好味😋餐廳仲提供咗醋比我哋自己落。☑️煙鴨胸阿根廷青醬沙律☑️日式玉子燒 炭燒雞扒 漢堡 配薯條$178黑色嘅包有少少甜甜地,玉子同雞扒都好大塊呀,入面仲有啲沙律菜。啲薯條勁多!食到好飽☑️德國傳統咸豬手 酸菜酸瓜配薯條$198份量好多!個皮整得好脆,有啲似燒腩仔個皮跟餐飲品-凍檸茶自己落糖跟餐有甜品-𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞(芒果味)10%服務費 共$414

門口已經有大大個餐牌😊

☑️餐包
好香牛油味

☑️意大利紅菜頭黃桃沙律

黃桃好甜,紅菜頭好似啫喱,好好味😋
餐廳仲提供咗醋比我哋自己落。
☑️煙鴨胸阿根廷青醬沙律

☑️日式玉子燒 炭燒雞扒 漢堡 配薯條$178
黑色嘅包有少少甜甜地,
玉子同雞扒都好大塊呀,
入面仲有啲沙律菜。
啲薯條勁多!食到好飽

☑️德國傳統咸豬手 酸菜酸瓜配薯條$198
份量好多!個皮整得好脆,有啲似燒腩仔個皮

跟餐飲品-凍檸茶
自己落糖

跟餐有甜品-𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞(芒果味)

10%服務費 共$414
2022-09-16 87 浏览
位於億利工業中心一到1點後就人山人海既覓食地方, 於是我地就早少少去食個Lunch, 估唔到呢個時間都快坐滿哂🙊有桃沙律、鴨胸同麵包配欖油做前菜🥢ᴠᴇɢᴀɴ ʀᴀᴠɪᴏʟɪ $𝟷𝟸𝟾呢個意大利蘑菇蓉雲吞好滿料, 配檸檬牛油汁減低左油膩感, 而且整體都好大份量, 我地都食唔哂🙈😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢ᴘᴀɴ-ғʀɪᴇᴅ ʙᴀʀʀᴀᴍᴜɴᴅɪ $𝟷𝟼𝟾烤焗盲曹魚整得好香脆得黎唔乾身, 黑松露薯蓉牛油白酒汁增強左魚既香味, 好快就食哂😂😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5☕️ ᴄᴀғᴇ ᴍᴏᴄʜᴀ $𝟷𝟻 (ᴡ/ sᴇᴛ)店員話係用即磨咖啡沖, 出黎都幾香醇, 有淡淡朱古力味, 都真係飲哂真·飽😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5☕️ ᴅɪʀᴛʏ ᴄᴏғғᴇᴇ +$𝟻 (ᴡ/ sᴇᴛ)睇上去唔Dirty, 但飲落味道都ok😋: 🌟🌟🌟🌟/5

有桃沙律、鴨胸同麵包配欖油做前菜

🥢ᴠᴇɢᴀɴ ʀᴀᴠɪᴏʟɪ $𝟷𝟸𝟾
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥢ᴘᴀɴ-ғʀɪᴇᴅ ʙᴀʀʀᴀᴍᴜɴᴅɪ $𝟷𝟼𝟾
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

☕️ ᴄᴀғᴇ ᴍᴏᴄʜᴀ $𝟷𝟻 (ᴡ/ sᴇᴛ)
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

☕️ ᴅɪʀᴛʏ ᴄᴏғғᴇᴇ +$𝟻 (ᴡ/ sᴇᴛ)
睇上去唔Dirty, 但飲落味道都ok
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

2022-09-07
午餐
2022-09-16 78 浏览
難得出開荔枝角,就順便揾下有咩好食,估唔到比我揾到間隱藏係工廈嘅特色西餐廳。餐廳環境舒適,菜式多樣化,混合不同國家嘅西餐,如義大利、法國、西班牙等,餐前麵包有加熱過,外脆內軟,仲好香香草味🍞🔸傳統西瓜西班牙凍湯🔸第一次飲凍湯, 入口有西瓜甜味之餘,仲有少少辣辣地,非常特別,聽講除左西瓜之外仲用咗多種蔬菜製成,感覺好健康👍🔸義大利紅菜頭黃桃沙律🔸平時食太多肉,今日一於點個沙律平衡下,紅菜頭清甜 ,仲有好多我最愛嘅黃桃😍🔸牛油炒雜菜🔸食完沙律都仲想食多啲菜,就叫多碟炒雜菜,入面有多款蔬菜包括甘荀、小椰菜、豆、青瓜等,好香牛油味😳🔸白香茅冬陰功肉鬆意粉🔸呢碟意粉有驚喜,上枱已經聞到好香,令人食欲大增,食落微酸又辣辣地,開胃又惹味😋🔸布根地式燴牛面肉配田園雜菜沙律🔸餐牌上見到呢個咁特別嘅名,就點嚟試下🙈佢外型特別,切開時已經感覺到好有彈力,入口果然好彈牙,有咬口但又唔韌,仲好有牛味🐂🔸荔枝果茶、有機伯爵茶🔸食最後飲返杯熱茶消下滯,荔枝果茶甜甜地,好香荔枝味,有機伯爵茶亦好濃茶香,唔錯!餐廳仲有甜品選擇,可惜已經食得太飽,希望下次有機會出開荔枝角再試😊
🔸傳統西瓜西班牙凍湯🔸
🔸義大利紅菜頭黃桃沙律🔸
🔸牛油炒雜菜🔸
🔸白香茅冬陰功肉鬆意粉🔸
🔸布根地式燴牛面肉配田園雜菜沙律🔸
🔸荔枝果茶、有機伯爵茶🔸
2022-09-14 67 浏览
荔枝角果然有好多隱世餐廳,卧虎藏龍,今日朋友帶去食一間工廈餐廳,驚喜十足香草飽🌿🍞咬落口,外脆內軟, 暖暖咁, 淡淡香草味 👍🏻,配埋黑醋同橄欖油,正😄!意大利紅菜頭黃桃沙律🥗紅菜頭有醃過, 無草鯹味, 連埋黃桃一齊食,好鮮甜😋煙鴨胸阿根廷青醬沙律🥗🦆個醬汁自家調配好特別,帶有少少芫西味又酸酸地,連同pesto一齊食,襯個鴨胸另一個滋味!烤澳洲M5和牛肉眼扒🥩牛味上枱時已經聞到😌,色澤超靚,熟成度控製得好好!牛扒鮮嫩容易入口,配菜同擺盤都好好😍意大利蘑菇蓉雲吞配檸檬牛油汁🥟🧈佢個mushrooms fillings 係自家調配🤩,最重要係唔會粉,食落口感受到少少芝士味, 個cream source 用上檸檬牛油,酸酸甜甜又唔會好肥膩😍,超香!飲品☕️ 咖啡方面整體唔錯👏🏽,Black Coffee 飲落口唔會超苦,而杯mocha 都夠香滑,拉花又靚,朱古力同味又唔會比咖啡味蓋過哂!甜品🍮甜品係passion fruit mousse, 酸酸地又唔會太甜, 食完主菜食埋依個dessert 就好滿足😋😋無諗過工廈食lunch 都咁豐富同咁好食,餐廳環境闊落又坐得舒服😆,下次再黎試其他野食先😚

香草飽🌿🍞

意大利紅菜頭黃桃沙律🥗
紅菜頭有醃過, 無草鯹味, 連埋黃桃一齊食,好鮮甜😋

煙鴨胸阿根廷青醬沙律🥗🦆

• 意大利紅菜頭黃桃沙律
  • 煙鴨胸阿根廷青醬沙律
  • 意大利蘑菇蓉雲吞配檸檬牛油汁
2022-09-13 83 浏览
今晚同朋友嚟荔枝角嘅工廈食fine dining傾下計Daily soup 粟米湯 要特別介紹另一個 傳統西瓜西班牙凍湯 呢個凍湯真係好難用文字形容到個味道 辣辣地但凍嘅溶左西瓜沙冰咁 都特別嘅 出面無試過沙律 就正正常常啦 有隻糖心蛋係面 炒雜菜 一上枱已經聞到好香好香 原來佢唔係普通炒雜菜咁簡單 d菜用左醃料醃過跟住用牛油嚟炒 好平凡嘅菜式但好有驚喜冬陰功醬肉鬆意粉 呢個又係望落好似好普通但食落好surprise 個冬陰公味好出 少少辣 但好惹味愈食愈想食 燴牛面肉應該係呢度招牌菜嚟 我見每枱都有叫同埋佢賣晒就無ga la 一切落去肉質好林 而外面仲有少少脆 好有牛味同埋有豐富骨膠原最尾叫左杯mocha同荔枝果茶 本身係openrice見到其他人有個好得意熊仔拉花 點知個日負責拉個師傅無番 無辦法啦下次再嚟過
今晚同朋友嚟荔枝角嘅工廈食fine dining傾下計

Daily soup 粟米湯

沙律 就正正常常啦 有隻糖心蛋係面

´•ᴥ•`傳統西瓜西班牙凍湯($78)其實除咗凍湯我哋仲叫咗個粟米湯栗米湯係非常濃郁 好好味不過想介紹下凍湯 因為非常特別香草味幾重 有陣陣辣味亦真係有一粒粒西瓜🤭🤭係個非常惹味嘅凍湯 坊間少見!´•ᴥ•`意大利紅菜頭黃桃沙律($78)呢度菜式食材都好健康同較少見紅菜頭唔算草青味好重大家都知紅菜頭係非常養生嘅食材所以喺餐廳食到都幾驚喜黃桃甜 同樣係特別嘅配搭🤣´•ᴥ•`白香茅冬陰功醬肉鬆意粉($168)呢個可以話係仲有最驚喜嘅一道菜食冬陰功湯麵就食得多 冬陰功意粉真係第一次食( ・⌓・̥ )兩樣野比想像中更夾令人上癮地不停食 意粉炒得乾身係我呢餐最喜愛嘅一道菜(。・ω・)ノ´•ᴥ•`黑毛豬釀野莓醬配紅酒椰菜($258)打卡一流 野莓醬厚厚咁夾喺黑毛豬中間 呢個醬汁亦係好新鮮嘅配搭酸酸甜甜配上黑毛豬( -᷄ ω -᷅ )略嫌黑毛豬唔夠腍 但係豬味係香嘅配菜紅酒椰菜帶酸味 中和番食肉嘅油膩感 食材配搭見心思🥳
´•ᴥ•`傳統西瓜西班牙凍湯($78)
其實除咗凍湯我哋仲叫咗個粟米湯
栗米湯係非常濃郁 好好味
不過想介紹下凍湯 因為非常特別
香草味幾重 有陣陣辣味
亦真係有一粒粒西瓜🤭🤭
係個非常惹味嘅凍湯 坊間少見!

´•ᴥ•`意大利紅菜頭黃桃沙律($78)
呢度菜式食材都好健康同較少見
紅菜頭唔算草青味好重
大家都知紅菜頭係非常養生嘅食材
所以喺餐廳食到都幾驚喜
黃桃甜 同樣係特別嘅配搭🤣

´•ᴥ•`白香茅冬陰功醬肉鬆意粉($168)
呢個可以話係仲有最驚喜嘅一道菜
食冬陰功湯麵就食得多
冬陰功意粉真係第一次食( ・⌓・̥ )
兩樣野比想像中更夾
令人上癮地不停食 意粉炒得乾身
係我呢餐最喜愛嘅一道菜(。・ω・)ノ

´•ᴥ•`黑毛豬釀野莓醬配紅酒椰菜($258)
酸酸甜甜配上黑毛豬( -᷄ ω -᷅ )
略嫌黑毛豬唔夠腍 但係豬味係香嘅
配菜紅酒椰菜帶酸味 中和番食肉嘅油膩感 食材配搭見心思🥳

就黎中秋😉朋友話一早訂左枱請我食西餐私房菜😛意想唔到荔枝角嘅工廈會有呢一間咁出色嘅隱世小店💛首先上枱嘅係表面焗到好脆,裏面好軟熟嘅橄欖麵包🥰點埋黑醋同橄欖油一齊食更加香口!是日精選餐湯🥣係粟米濃湯,粟米打碎得好均勻😇每一啖都好香粟米同忌廉味!傅統西瓜西班牙凍湯🥣食辣嘅朋友一定會好鍾意呢個凍湯,冰涼嘅西瓜凍湯食落係辣嘅,相當過癮又特別!意大利紅菜頭 黃桃 沙律🥗紅菜頭經過糖漿醃製,味道酸酸甜甜又唔會蓋咗紅菜頭嘅味道,黃桃又甜又多汁,配埋新鮮嘅沙律菜一齊食,爽!黑毛豬釀野莓醬配 紅酒椰菜🐷大鄉里第一次食呢種菜式😆兩層好軟林又好夠肉汁嘅黑毛豬,中間有一層野莓醬,估唔到味道會咁夾!椰菜用紅酒煮過,顏色都變咗紅酒色😆啲酒精揮發晒,食落啲椰菜都又幾甜😍忌廉 煙熏三文魚意粉 🍝煙燻過嘅三文魚卷成玫瑰花一樣🌹煙熏味都幾香,唔係死咸,三文魚夠新鮮,肉質都幾滑🥰意粉煮到好有咬口,忌廉醬汁掛晒係意粉上面😉好食!尾聲我地叫左一杯洋甘菊同伯爵茶清清味蕾,估唔到連茶都好有驚喜!呢個牌子嘅茶勁香濃😚超級鍾意呀🤣FAB Kitchen (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖
就黎中秋😉朋友話一早訂左枱請我食西餐私房菜😛
意想唔到荔枝角嘅工廈會有呢一間咁出色嘅隱世小店💛

首先上枱嘅係表面焗到好脆,裏面好軟熟嘅橄欖麵包🥰
點埋黑醋同橄欖油一齊食更加香口!

傅統西瓜西班牙凍湯🥣

意大利紅菜頭 黃桃 沙律🥗

黑毛豬釀野莓醬配 紅酒椰菜🐷
大鄉里第一次食呢種菜式😆

忌廉 煙熏三文魚意粉 🍝
意粉煮到好有咬口,忌廉醬汁掛晒係意粉上面😉好食!

呢個牌子嘅茶勁香濃😚超級鍾意呀🤣

2022-09-03
  • 橄欖麵包
  • 傅統西瓜西班牙凍湯
  • 意大利紅菜頭 黃桃 沙律
  • 黑毛豬釀野莓醬配 紅酒椰菜
  • 忌廉 煙熏三文魚意粉
這家主打高級西式料理,主廚非常注重食材的質素,特別選用較上乘材料,並強調要保留食材原始味道,堅持不添加任何味精,而且為了讓客人有新鮮感,每月都會定期轉換餐廳菜式👍傳統西瓜西班牙凍湯|$78|7.5/10餐湯很少飲到凍湯,粒粒西瓜放進湯裡,味道似凍西瓜汁,帶點酸味,幾開胃🤤粟米湯|$78|7.5/10湯裡有粒粒粟米蓉,飲落鮮甜creamy烤焗盲曹魚配黑松露薯蓉牛油白酒汁|$188|8/10其他餐廳多使用普通鯰魚,這家卻選用了較珍貴的盲曹魚,烤焗後魚皮香脆😋魚肉嫩滑,沒加濃烈的調味料,保留了魚肉本身的鮮味布根地式燴牛面肉配田園雜菜沙律|$298|8/10燴牛面肉或許較陌生,牛面肉本身是一團散開呈碎肉的狀態,經烹調中加入了豐富骨膠原質🥰令肉碎變成了扎實但口感非常軟嫩的牛面肉,一試難忘牛油炒雜菜|$68|8.5/10雜菜經牛油炒過,有齊甘荀、椰菜、青瓜、露荀等,切成條狀份量很足料😆食落新鮮爽口有機薄荷美配茶|$35|8/10使用薄荷茶包沖泡,一解膩感

傳統西瓜西班牙凍湯|$78|7.5/10

粟米湯|$78|7.5/10
湯裡有粒粒粟米蓉,飲落鮮甜creamy

烤焗盲曹魚配黑松露薯蓉牛油白酒汁|$188|8/10

布根地式燴牛面肉配田園雜菜沙律|$298|8/10

牛油炒雜菜|$68|8.5/10

有機薄荷美配茶|$35|8/10
使用薄荷茶包沖泡,一解膩感
2022-09-07 77 浏览
🌟隱世工廈fusion西餐🌟SET DINNER $358 per head橄欖香草包麵包夠熱表面脆脆的,配合意大利醋同橄欖油食,非常開胃👍🏻傳統西瓜西班牙凍湯第一次飲凍湯,有西瓜粒係湯入面,味道係淡淡的酸味中帶點辣,整體好fresh😝吞拿魚他他 墨西哥辣椒 西瓜汁吞拿魚粒加埋洋蔥粒,口感不錯估唔到西瓜汁同吞拿魚都幾夾~幾清爽😋日本廣島蠔配上湯白酒啫喱蠔呈半生熟狀態,入口有微微的海水味,肉質較紮實~啫喱口感Q彈,酒味淡淡地~好特別煙鴨胸酸梨辣醬有3片鴨胸肉,肉質軟滑,配埋酸酸甜甜辣汁幾開胃👍🏻意大利式烤雞卷 莧菜 蛋黃乳酪沙巴汁雞胸肉壓成卷,煮得好嫩滑👍🏻莧菜好好味,個汁好出色,好creamy ,好想再encore😂三文魚慕絲 藏紅花 中東米用青瓜片包住三文魚,三文魚半生半熟,肉質軟滑,真係幾似慕絲咁😝口感好特別呀~中東米營養價值高,比白米高纖低卡,健康之選👍🏻藏紅花蕃茄蓉酸酸甜甜,撈埋小米一齊食好夾😋朱古力咖啡泡沫好足夠,拉花都靚😍 ps. openrice訂位有9折💫FAB Kitchen (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖

🌟隱世工廈fusion西餐🌟
SET DINNER $358 per head

橄欖香草包
麵包夠熱表面脆脆的,配合意大利醋同橄欖油食,非常開胃👍🏻

傳統西瓜西班牙凍湯

吞拿魚他他 墨西哥辣椒 西瓜汁
吞拿魚粒加埋洋蔥粒,口感不錯
估唔到西瓜汁同吞拿魚都幾夾~幾清爽😋

日本廣島蠔配上湯白酒啫喱

煙鴨胸酸梨辣醬
有3片鴨胸肉,肉質軟滑,配埋酸酸甜甜辣汁幾開胃👍🏻

意大利式烤雞卷 莧菜 蛋黃乳酪沙巴汁
雞胸肉壓成卷,煮得好嫩滑👍🏻

三文魚慕絲 藏紅花 中東米

朱古力咖啡
泡沫好足夠,拉花都靚😍

ps. openrice訂位有9折💫

荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖
一踏入呢間西餐廳個感覺同出面工廈嘅格局完全唔同,昏暗嘅環境、柔和嘅純音樂、長長嘅白色餐枱布、一大片白色嘅蕾絲窗簾,感覺格外有情調。一坐低侍應即刻點上蠟燭,再增添左幾分浪漫嘅氣氛。喺用餐嘅過程中,侍應會觀察食客食完一道菜,再送上另一道菜,令食客可以舒適自在慢慢食,無催逼趕急之感。➺➺傳統西瓜西班牙凍湯$78呢個濃湯幾特別,冇湯渣,只有西瓜粒,有突出嘅辣味,又可以清楚食出西瓜嘅甜味,湯嘅質感好薄、較水感,幾清新!➺➺是日精選餐湯$78是日精選餐湯係南瓜忌廉湯,質感順滑易入口、幾creamy,南瓜味濃!➺➺意大利紅菜頭黃桃沙律$78有幾種西式沙律菜,清爽有營養!黃桃含豐富維他命C,紅菜頭抗衰老,都係營養價值好高,異常甘甜,充滿水份!再加上果酸,好開胃!➺➺白茅香冬蔭功醬肉醬意粉$168鍾意佢多汁,有香濃冬陰功味,意粉韌度適中,好入味!肉碎都好多!➺➺日式玉子燒炭燒雞扒漢堡配薯條$198印象最深刻係竹炭麵包,質感煙韌,仲烘過,某d部分脆脆哋!炭燒雞扒有濃厚醬汁包圍住,多汁鮮嫩又入味!份量仲幾大份!**設加一服務收費

➺➺傳統西瓜西班牙凍湯$78

➺➺是日精選餐湯$78

➺➺意大利紅菜頭黃桃沙律$78

➺➺白茅香冬蔭功醬肉醬意粉$168

➺➺日式玉子燒炭燒雞扒漢堡配薯條$198

**設加一服務收費
2022-09-07 616 浏览
荔枝角億利工業大廈裡面嘅Fab Kitchen係一間有誠意 用心製作 價錢合理嘅西餐廳佢地每隔一排就會換新餐牌 每次去都帶俾我驚喜同朋友點咗兩份3course dinner 我地一個揀湯 一個揀前菜落單黎侍應會送上橄欖香草麵包 有淡淡香草味 麵包外層焗到酥脆 再點埋橄欖油同埋意大利醋一齊食SOUP是日精選餐湯/傳統西瓜西班牙凍湯我揀咗比較特別嘅傳統西瓜西班牙凍湯夏天飲真係幾醒胃 西瓜粒香甜 湯微辣兩者夾埋一齊 估唔到又幾夾 仲愈飲愈辣FIRST COURSE 羽衣甘藍配香芹柚子醋朋友揀咗呢款沙律 羽衣甘藍炸到好香脆 好似紫菜咁香芹加入柚子醋好清新 下層仲有香芹薯蓉 夠哂特別SECOND COURSE 日本廣島蠔配上湯白酒啫喱呢款賣相好靚 蠔肉有鮮味 美中不足係白酒味道唔夠出煙鴨胸酸梨甜醬鹹香煙鴨胸配上酸梨甜醬 可以中和鹹味 兩者非常地夾ENTREES三文魚慕絲藏紅花中東米賣相令人好有驚喜 望落有藝術品嘅感覺 吸引眼球三文魚慕絲打得非常幼滑 配上外層青瓜薄片 外脆內軟下層係平時比較少機會食嘅中東米 亦係幾好嘅嘗試黑毛豬釀野莓醬配紅酒椰菜黑毛豬肉質偏瘦 煎到有少少乾 幸好中間釀入野莓醬紅酒
荔枝角億利工業大廈裡面嘅Fab Kitchen
黑毛豬釀野莓醬配紅酒椰菜
黑毛豬肉質偏瘦 煎到有少少乾 幸好中間釀入野莓醬
紅酒椰菜亦都發揮作用 配埋肉食幫助增加濕潤度
2022-09-06 65 浏览
餐廳:FAB Kitchen (荔枝角)地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖1️⃣ 日式玉子燒.炭燒雞扒漢堡配薯條🍔$178見到個漢堡,已經即刻想食,望住咁大塊嘅炭燒雞扒,D肉汁仲一滴滴咁流緊出嚟,外層表皮燒到好香脆,咬落去肉質鮮嫩多汁,實在非常吸引,加埋玉子燒響入面,入口仲多咗一份鮮甜味,配搭有趣,而且十分美味。2️⃣ 煙鴨胸.阿根廷青醬沙律🥗前菜前,會有個餐包,配橄欖油同黑醋。前菜可以揀沙律或者是日餐湯。煙鴨胸口感厚彈紮實,配上阿根廷青醬,味道都幾特別,酸酸甜甜,零舍開胃。3️⃣ 是日甜品.芝士蛋糕🍰芝士蛋糕係一口Size,芝士味道濃郁,層次分明,又唔會太過甜。4️⃣ 荔枝蘇打🍹跟餐加$5荔枝味道清香鮮甜,感覺清新。
餐廳:FAB Kitchen (荔枝角)
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖

1️⃣ 日式玉子燒.炭燒雞扒漢堡配薯條🍔$178

2️⃣ 煙鴨胸.阿根廷青醬沙律🥗

3️⃣ 是日甜品.芝士蛋糕🍰

4️⃣ 荔枝蘇打🍹跟餐加$5
荔枝味道清香鮮甜,感覺清新。
2022-09-05 58 浏览
今天在荔枝角買野,行到累就揾野食,揾到呢間,決定一試入到去睇完張set dinner menu決定試哂5道菜麵包。。微温。。不過不失湯,揀咗西瓜西班牙凍湯。。西瓜爽甜,夾住有少少辛辣嘅凍蕃茄湯。。清甜中帶少少刺激。。在炎熱中帶來涼快感覺兩個頭盆。。。吞拿魚他他。。原本亦是一道清新前菜,可惜醬汁係凍湯為计底,同個陽有D重覆左鴨胸以甜雜果為主沙律。。味道相當夾,,好味主菜。。牛臉脥肉。。先燉煮再壓成長條煎封。。好淋。。好味雞胸卷。。先煮,熟,拆碎再包成腸仔狀,,肉質嫩滑,味道略淡,但配以配菜(波菜忌廉汁)會好D甜品。。千層酥。。 榛子味。。OKRisotto布甸。。份量略為多及滯。。如食量不大,又已點了前四道菜。。甜品吾建議揀布甸咖啡,茶。。可以加$轉一些特色飲品整體吾錯。。值得一試
今天在荔枝角買野,行到累就揾野食,揾到呢間,決定一試
入到去睇完張set dinner menu
決定試哂5道菜
麵包。。微温。。不過不失
兩個頭盆。。。
鴨胸以甜雜果為主沙律。。味道相當夾,,好味
主菜。。
牛臉脥肉。。先燉煮再壓成長條煎封。。好淋。。好味
甜品。。
千層酥。。 榛子味。。OK
咖啡,茶。。可以加$轉一些特色飲品
整體吾錯。。值得一試
2022-09-05 44 浏览
最近每個星期都係荔枝角上瑜伽~落堂都會喺附近食嘢❤️呢間西餐好隱世!因為係喺工廈入面~有點似私房菜feel 今次我哋就揀咗兩個set lunch 有哂前菜甜品同埋飲品日式玉子燒 炭燒雞扒漢堡 配薯條 $178呢個性價比幾好!好大份量!保證食得飽~雞扒超大塊 外皮脆脆的 而且都Juicy~ 中間除咗有一大塊玉子燒 仲有蕃茄蔬菜等 最特別係採用黑炭麵包皮 包皮都有牛油煎過意大利蘑菇蓉雲吞配檸檬牛油汁 $128呢個相對特別 味道酸酸地如果鍾意食蘑菇 應該比較適合🙂 素食主義者更適合前菜:意大利紅菜頭黃桃沙律煙鴨胸阿根廷青醬沙律甜品:一口芝士蛋糕FAB Kitchen (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#外賣 #疫情下的生活 #二人世界
最近每個星期都係荔枝角上瑜伽~落堂都會喺附近食嘢❤️

日式玉子燒 炭燒雞扒漢堡 配薯條 $178
呢個性價比幾好!好大份量!保證食得飽~

意大利蘑菇蓉雲吞配檸檬牛油汁 $128

煙鴨胸阿根廷青醬沙律

甜品
一口芝士蛋糕

2022-08-29 86 浏览
💁🏻‍♀️行完D2 place, 醒起呢到有間朋友話好食既西餐廳,見好近就過左黎食😋環境以白色⚪️灰色為主色,一坐低點好野食就會上餐包🍞,餐包表面勁脆,以為成個包都脆卜卜,估唔到入面勁鬆軟,仲有一粒粒香草🌿香上加香🤤► 西班牙西瓜凍湯 🍉西瓜凍湯係第一次聽,飲到西瓜味🍉仲輕輕飲到有蕃茄味🍅飲飲下好似飲緊西瓜汁😂►風乾羽衣甘藍芹菜絲沙律 🥗羽衣甘藍好香脆,輕鹽調一調味好似食緊薯片咁😂►煙鴨胸酸梨辣醬 🦆酸梨辣醬的酸甜味中和左鴨胸個鹹味,鴨胸肉非常juicy,幾有驚喜💥►廣東蠔🦪配上湯白酒啫喱蠔表面有一層用白酒做既啫喱,唔太食到上湯白酒味🤣►黑毛豬肉釀野莓醬配紅酒椰菜 🐗豬肉夾野莓幾特別,野莓醬甜甜地🫐,椰菜酸酸地,食落一啲都唔負擔🙊►布根地式燴牛面肉配田園雜菜沙律🐄牛面肉有驚喜,冧得黎牛味好香濃,肉汁豐富,非常推薦💕〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 5/5 服務好好,斟水好主動,最欣賞係每道菜式佢地都會好細心咁介紹下,聽佢地講社交平台或者openrice預約座位有九折🈹,下次會預約左先再上去🤣🙊

► 西班牙西瓜凍湯 🍉

►風乾羽衣甘藍芹菜絲沙律 🥗
羽衣甘藍好香脆,輕鹽調一調味好似食緊薯片咁😂

►煙鴨胸酸梨辣醬 🦆

►廣東蠔🦪配上湯白酒啫喱
蠔表面有一層用白酒做既啫喱,唔太食到上湯白酒味🤣

►黑毛豬肉釀野莓醬配紅酒椰菜 🐗

►布根地式燴牛面肉配田園雜菜沙律🐄
牛面肉有驚喜,冧得黎牛味好香濃,肉汁豐富,非常推薦💕

〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 5/5