2018-07-15
最近espuma既tea set打卡打到爆哂post, 一班姐妹心思思約左上黎chat chat check, 原來轉左tea set menu,變左魚蝦蟹個menu design好搞笑係個轉盤, 睇落好多食物($258) 有成10種小食 , 仲有飲品, 我地2個人叫左一set我地好surprise個食物tray係可以轉得既轉盆, 係分成6格, 中間放住可以食既白朱古力數字骰, 食落唔會死甜, 係軟林林鮮果雪糕漢堡我睇左幾眼都覺得佢係個mini size既漢堡, 原來中間係朱古力雪糕再加水果片, 完全呃哂人! 呢個要第一件食, 因為雪糕會溶, 食落好match 同個包係好飽肚架 牛油果蝦多士卷外表睇落似春卷, 原來係酥皮包住牛油果同蝦, 材料十足每啖都有餡, 外脆內軟黃金蘋果金寶用杯仔放蘋果粒同金寶, 上層有鮮cream同肉桂條, 睇得又食得杏仁豆腐錦鯉係錦鯉形狀既杏仁豆腐, 外形相對地普通, 甜甜軟軟的好開胃, 用黎消滯香脆蟹仔紫菜蛋糕外形十分可愛, 係用紫菜造既咸蛋糕, 好有特色。 再加個迷你蟹(有蟹鉗係真架食得架) 再加海草裝飾, 海草蛋糕完美地點題。 蟹仔甜既脆既, 係十分好食
鮮果雪糕漢堡
牛油果蝦多士卷
黃金蘋果金寶
杏仁豆腐錦鯉
香脆蟹仔紫菜蛋糕
外形十分可愛, 係用紫菜造既咸蛋糕, 好有特色。 再加個迷你蟹(有蟹鉗係真架食得架) 再加海草裝飾, 海草蛋糕完美地點題。 蟹仔甜既脆既, 係十分好食既小食。
吉列蟹棒
外形十分吸晴, size係我3隻手指加埋咁大咁長, 外層係厚厚既吉列粉 入面係蟹柳。 我唔太好食炸野, 試左啖覺得炸得岩岩好, 入面唔會過熟。 朋友就好鍾意, 一啖啤酒一啖蟹棒, 佢好享受
冬瓜蘑菇蓉紅菜頭撻(下)
係用紅菜頭薄脆整到碗既形狀, 再加上冬瓜同蘑菇。 我鍾意個薄脆。
黑椒雞粒伴約瑟布甸(上)
約瑟布甸用麵糊做成, 似麵包, 酥皮撻。 鹹味,中間凹陷及綿軟,外圍香脆。 呢個撻吸收哂黑椒雞粒既肉汁,一齊食十分夾。
葫蘆碟豆花鬆餅
碟豆花又叫做藍豆, 係一種天然食用色素, 沒有強烈味道。 葫蘆當裝飾當容器玩就多, 原來都食得。 睇英文有blueberry, 果d深藍一粒粒既就係藍莓乾。 食落乾身鬆軟。 好正。
朋友叫左世界盃啤酒. 好易入味好正大大杯
我就叫左熱水果茶, 係新鮮水果加紅茶, 飲左10幾杯都仲有, 好開心
食到天黑個水果茶發光好靚好有氣氛
提提你: 下午茶時間係每日2點至5點半, 最好book定位就穩陣喇