2018-07-09
1971 浏览
上次都跟朋友來過呢間餐廳dinner,今日帶另一半過來試下食lunch,點左D同上次完全唔同嘅菜,幾款都好啱食,而且推介呢間分店。中環店位於M88,雖然行左條長命斜先上到來,但由於喺17樓,景觀開揚,都幾舒服,全店位置唔算好多,但光線柔和,店員有禮,要同另一半來慶祝都唔失禮。揭左揭menu,樣樣都想試,意粉、意大利飯、pizza、甜品,最終由我發板,揀左個意粉、烤雞同前菜。前菜都有唔少選擇,平時食沙律都悶,揀左呢個比較特別嘅。香煎帶子配牛油果醬、香芒莎莎(118),推薦啊!首先賣相已經好吸引,絕對係健康、新鮮之選。香芒莎莎圍邊,牛油果醬墊底,再跟左五粒帶子。帶子只係輕輕煎過,夠香,但唔會過熟,好新鮮。而我最鐘意反而係個醬,牛油果蓉打到好滑,容易入口,再配埋我好鐘意嘅sasa醬,一流,呢個真係又睇得又食得主食揀左意粉,因為我地都鐘意D惹味、香口野,所以揀左烤蝦蕃茄豆瓣醬意大利麵(118),如果同我一樣鐘意濃味嘅野,一定要試下。首先,賣相亦都係好靚,砌左5隻烤蝦喺面頭,好有心思,配菜除左蕃茄,仲有翠玉瓜。意粉份量適中,條條掛汁,而且唔會太lum。個醬係亮點,蕃茄醬加豆瓣醬配搭,少少香辣,又
主食揀左意粉,因為我地都鐘意D惹味、香口野,所以揀左烤蝦蕃茄豆瓣醬意大利麵(118),如果同我一樣鐘意濃味嘅野,一定要試下。首先,賣相亦都係好靚,砌左5隻烤蝦喺面頭,好有心思,配菜除左蕃茄,仲有翠玉瓜。意粉份量適中,條條掛汁,而且唔會太lum。個醬係亮點,蕃茄醬加豆瓣醬配搭,少少香辣,又唔會太濕,好在另一半都鐘意,唔會太辣,但又好惹味。
烤蝦係輕輕煎過,好加D黑椒調味,新鮮好味