2021-06-04
餐廳分開點餐區同用餐區兩邊,一去到店員會安排入座,然後自己去點餐,埋位坐低等送餐。🍴牛肉三文治伴蘑菇沙律配檸檬醋醬 HK$85牛肉係肥牛片,不過肉質唔差,一d都唔韌,連埋蘑菇一齊炒香,以鹽、黑椒簡單調味已經夠味,如果有些少醬汁會更加滋味。沙律菜種類多,新鮮爽脆,檸檬醋醬相當清新。🍴虎蝦車厘茄意大利飯 HK$128虎蝦有三大隻,肉爽兼彈牙,幾鮮甜,如果連埋蝦頭就仲正,可以啜埋蝦頭嘅精華。意大利飯夠煙韌,好好咬,醬汁滿滿包住飯粒,充滿茄香,愈食愈開胃。🍴Iced Latte HK$45、Flat White HK$44Espresso Alchemy有兩款拼配咖啡豆,分別係Alchemy Blend同Lollinut Blend。店員介紹,Alchemy Blend帶朱古力味,口感厚身,而Lollinut Blend就帶果香同花香。我同朋友都唔好酸味,所以Iced Latte同Flat White都揀左Alchemy Blend。Iced Latte比想像中細杯,不過落足兩份咖啡,夠晒濃郁,堅果香突出。Flat White叫左大杯,同樣係兩份咖啡,口感順滑,比凍飲更甘香。📍Espresso
🍴牛肉三文治伴蘑菇沙律配檸檬醋醬 HK$85
🍴虎蝦車厘茄意大利飯 HK$128