2022-12-14
喺銅鑼灣有間食法國fine dining 嘅餐廳E Molto Buono,佢哋嘅環境高級,私隱度好高,食物質素亦都好好。餐包:有三款不同餐包配三款不同口味嘅醬汁,而麵包經過烘熱,上檯仲熱辣辣好新鮮,加埋我最鍾意嘅辣肉腸南瓜醬,夠哂惹味香口。生蠔我哋呢次試咗三款分別係Krystale、 Anceline Speciale 、Gillardeau,佢哋隻隻好新鮮,即叫即開。黄鳍金槍魚八爪魚他他吞拿魚同八爪魚都做成他他,再用酥脆嘅酥皮好似三文治咁夾住,而仲上面仲有竹炭脆片、三文魚籽等配料,食落口感十分豐富。法式诲龍王湯:湯用咗好濃嘅龍蝦湯,店員會將龍蝦湯倒入有海鮮嘅碟中,而海鮮種類繁多,款款都係新鮮,味道鮮甜,口感彈牙爽口,令海龍王湯味道更加鮮甜。香煎鵝肝:鵝肝用香煎方式處理,而下面墊咗塊香脆嘅多士,上面就淋上秘製嘅士多啤梨醬汁,醬汁酸酸甜甜令鵝肝所帶嘅油膩感銳減,而多士同鵝肝口感有強烈嘅反差感,可以做到平衡嘅感覺。柚子雪葩:柚子雪葩口感綿滑,果味濃郁,甜度適中,味道好清新。M9澳洲和牛肉眼扒:和牛用上澳洲嘅M9級,完美做到我哋想要嘅生熟度,口感軟嫩,外皮有陣陣嘅炭燒嘅香味,而入口仲有滿
餐包:
黄鳍金槍魚八爪魚他他
法式诲龍王湯:
柚子雪葩:
柚子雪葩口感綿滑,果味濃郁,甜度適中,味道好清新。
M9澳洲和牛肉眼扒:和牛用上澳洲嘅M9級,完美做到我哋想要嘅生熟度,口感軟嫩,外皮有陣陣嘅炭燒嘅香味,而入口仲有滿滿肉汁同油脂嘅香味,配埋玫瑰岩鹽可以更突出牛肉嘅牛味,最後配菜中嘅紫薯薯蓉口感好綿滑,吸收埋牛扒嘅油香肉汁就更滋味。
玫瑰花茶、朱古力。
有名為四小件嘅茶點,入面有四款不同口味嘅朱古力同茶點,配埋玫瑰花茶就啱啱好,好有下午茶嘅感覺。
咖啡朱古力慕絲:朱古力慕絲甜度比想像中低,仲有濃郁嘅咖啡香味四溢,而慕絲下面仲有香脆嘅麵包粒,一齊食令口感變得更加豐富。
Paradise
用Malibu Coconut Rum、Pineapple Juice所調製,顏色層次分明,入口容易,味道帶香甜。