《DOJE》呢排腐皮壽司大行其道😂 係好新潮既壽司食法🤣 同朋友行K11 Musea 見到呢間新開冇耐既韓國過江龍外賣小店!佢係專賣腐皮壽司~ 即刻買嚟試下!😍 佢都幾多款式揀,我地都1516咗一陣🤣🍭明太子沙律($35)本身係明太子粉絲,所以見到有緊係點啦!佢啲壽司都好鬼大舊脹卜卜!明太子沙律醬幾多下~ 味道幾濃~ 鹹鹹地配飯岩晒!🍭雙重芝士牛扒($38)食burger 成日見到既配搭🤣 牛扒係切粒上,有筋位所以有少少難咬~ 芝士味唔算好重,唔會cover 牛味~ 不過overall 都幾濃味~~ 🍭蒲燒鰻魚($38)我覺得幾好味同幾驚喜既一款!!鰻魚好入味,冇咩骨,咬落好彈牙~~ 啲汁同蔥花好惹味~ 同個飯好夾!!🍭三文魚($35)係幾fresh 既一件腐皮壽司!其實就好似普通壽司咁,只不過啲飯係醋飯同埋加咗芝麻調味既飯!呢舊要食得小心啲,因為我就係唔小心跌咗好幾粒三文魚落枱冇得食🥺整體嚟講都唔錯~ 腐皮甜甜地一咬就甩🤣 一個人食既話會好飽同有機會食唔晒,因為佢都幾多飯!2個人當小食就岩晒❤️
《DOJE》

🍭明太子沙律($35)

🍭雙重芝士牛扒($38)

🍭蒲燒鰻魚($38)

🍭三文魚($35)

2021-10-03 24 浏览
DOJE - 腐皮壽司專門店今日去到尖沙咀K11 Musea 一間新開的壽司店,特別是來自韓國的,主打腐皮壽司,提供多款口味,比起一般吃到的日式腐皮壽司大件,價錢由$22到$38不等。炙燒三文魚腐皮壽司 $38三文魚炙燒過後油香滿滿,上面加上沙律醬,入口即溶,腐皮味道甜甜哋。雪花牛扒腐皮壽司 $38估唔到腐皮壽司都可以配牛扒,雪花牛扒當中有着蕃茄醬汁。蒲燒鰻魚腐皮壽司 $38日式熟食的腐皮壽司,切粒的蒲燒鰻魚,啖啖肉,加上蒲燒鰻魚汁。芝士辣炒雞腐皮壽司 $32韓國過江龍點會唔少得辣炒雞口味,不會太辣,醬汁甜甜地,配上芝士十分夾。
DOJE - 腐皮壽司專門店

炙燒三文魚腐皮壽司 $38

雪花牛扒腐皮壽司 $38
估唔到腐皮壽司都可以配牛扒,雪花牛扒
當中有着蕃茄醬汁。

蒲燒鰻魚腐皮壽司 $38

芝士辣炒雞腐皮壽司 $32
2021-10-03 18 浏览
收工突然間想食日本嘢, 行咗去K11 Musea見到呢間Doje嘅腐皮壽司好似未食過, 於是去試一試<腐皮壽司>Doje嘅腐皮壽司係逐件逐件嗌嘅, 大食妹夜晚去到嘅時候已經冇乜款式, 但又唔想重複, 於是就嗌咗佢僅餘嘅明太子沙律、雪花牛扒、雙重芝士牛扒同泡菜炒豬肉Doje嘅腐皮壽司好大一件, 壽司飯非常結實, 食兩件都已經好飽肚明太子沙律比較creamy, 大人細路都啱食雪花牛扒同雙重芝士牛扒味道相似, 牛肉帶根比較有咬口, 調味偏韓式泡菜炒豬肉味道酸酸辣辣, 泡菜好脆
<腐皮壽司>
明太子沙律比較creamy, 大人細路都啱食
泡菜炒豬肉味道酸酸辣辣, 泡菜好脆
2021-10-02 27 浏览
K11 Musea地下廣場一直都有好多美食,估唔到仲劃分一小區係專賣韓國美食!見到呢間腐皮壽司店門口勁多人,就忍唔住過去望下!去到先發現原來呢間韓式壽司喺韓國大有來頭,主打多款特色腐皮壽司,而今次我都買咗四款試吓!🍡三文魚 HK$35三文魚好新鮮,但就淡味啲,同埋無乜油份!飯團因為有飯鬆既關係,好香!而且腐皮一啲都唔乾,好多汁!🍡明太子沙律 HK$35千島醬混合左明太子同魚子,令到飯團食落唔會太乾,少少咸咸地加埋腐皮本身甜甜地十分好味!🍡雪花牛扒 HK$38口味有啲似漢堡扒,而且食到有少少茄汁味,亦都食到好香牛味!🍡牛五花 HK$32四款入邊我最推介牛五花!因為有醬料嘅關係,味道有啲似食緊韓燒嘅牛肉咁,超級好食!

🍡三文魚 HK$35

🍡明太子沙律 HK$35

🍡雪花牛扒 HK$38

口味有啲似漢堡扒,而且食到有少少茄汁味,亦都食到好香牛味!

🍡牛五花 HK$32

位於K11 Musea food court 入面既DOJE,多款腐皮壽司任君選擇,每款腐皮壽司都超足料,鍾意食腐皮壽司嘅朋友一定唔可以錯過。《特製玉子腐皮壽司》($22)好欣賞佢上面用sauce整左個太陽蛋既圖案,可愛又精緻🤩 不過食落似蛋沙律,唔係我expect既玉子🤣腐皮甜甜地,薄薄一層包住壽司飯,飯粒入面仲有夾住好多芝麻粒,食落更加香口。《芝士辣炒雞腐皮壽司》($32)少許辣令整體更惹味,雞肉粒好足料,芝士反而唔太食到。《雪花牛扒腐皮壽司》($38)牛扒粒好味👍🏻又係好足料,啖啖肉😋《明太子沙律腐皮壽司》($35)唔知點解成個明太子沙律都有少少魚子既腥味,如果驚腥味既朋友最好唔好揀依個,而且明太子味偏淡。

《特製玉子腐皮壽司》($22)

《芝士辣炒雞腐皮壽司》($32)
少許辣令整體更惹味,雞肉粒好足料,芝士反而唔太食到。

《雪花牛扒腐皮壽司》($38)
牛扒粒好味👍🏻又係好足料,啖啖肉😋

《明太子沙律腐皮壽司》($35)
都無好好認真行過𝙺-11𝙼𝚞𝚜𝚎𝚊💃🏻 原來底層除左開左唔少餐廳食肆之外,仲有個大型𝙵𝚘𝚘𝚍 𝚌𝚘𝚞𝚛𝚝,西餐、日本菜、韓國菜等應有盡有😋 今次就試試韓國過江龍「𝙳𝙾𝙹𝙴」,主打創新腐皮壽司,飯底係加左飯素嘅韓國米飯所以零舍香口😎🍣係𝙺 𝙵𝚘𝚘𝚍 𝚃𝚘𝚠𝚗入面嘅第一個舖位,店舖以外賣為主,對出有座位可以食,相當方便👍🏻 小驚喜係店員全部都係韓國人😳 好有韓國嘅感覺呢🇰🇷🥲《 四重芝士雞蛋 》 $26 4 / 5好滑嘟嘟嘅雞蛋,口感介乎滑蛋同碎蛋沙律之間😋 芝士醬加芝士粉聽落好似好肥,但哩款用嘅芝士較𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵,所以食落唔咸唔漏只係增加𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺嘅感覺🤤👍🏻《 雪花牛扒 》 $38 4 / 5份量好多嘅牛扒粒,有肉有筋位口感豐富😋 面頭撒滿芝士粉同香草增加鮮味😛 不過如果有多啲汁就更好🥴《 明太子沙律 》 $35 4.5 / 5哩款見得番一件相信係銷量皇👑 果然鹹香嘅明太子沙律同腐皮好配搭😍 面頭嘅魚籽入口甘香多汁,有畫龍點睛嘅效果😎《 蒲燒鰻魚 》 $38 4.5 / 5個人黎講好鍾意哩款🤤🤤🤤鰻魚汁好入味,而且魚肉係彈牙爽口!雖然鰻魚說不上係新鮮,但因為有汁醬配搭腐皮壽司,再加

《 四重芝士雞蛋 》 $26 4 / 5

《 雪花牛扒 》 $38 4 / 5

《 明太子沙律 》 $35 4.5 / 5

《 蒲燒鰻魚 》 $38 4.5 / 5
個人黎講好鍾意哩款🤤🤤🤤鰻魚汁好入味,而且魚肉係彈牙爽口!雖然鰻魚說不上係新鮮,但因為有汁醬配搭腐皮壽司,再加上蔥花香,係越食越開胃😋👍🏻
外卖自取
呢間韓國過江龍開到黎香港K11 Musea啦😍即刻去潮聖~有好多款式選擇 魚生 至 熟食都有就算唔食生嘢既人都有唔少選一💜每件腐皮壽司都大大件 岩晒大食既我🤫上面舖滿唔同既料 我最喜歡一定係炙燒三文魚口味‼️加左少少沙律醬同三文魚籽係上面 賣相已巨吸引!!!三文魚鮮味十足 唔會太濃味 甜甜地既腐皮包住加入左芝麻調味既壽司飯👍🏻成件壽司🍣都好正 大滿足。明太子沙律係店舖主打 濃得黎唔會太膩 同壽司飯一齊食剛剛好男朋友最喜歡食芥末八爪魚🐙八爪魚好爽口彈牙 唔算太辣 估唔到配腐皮壽司都幾夾店內仲有多款牛肉同豚肉既壽司 愛熟食的可以一試辣炒牛五花好濃牛味😍醬汁正 好似某壽司店既牛排壽司咁 不過就唔係原塊上🤣食完之後真係大滿足 超飽肚❤️
呢間韓國過江龍開到黎香港K11 Musea啦😍
即刻去潮聖~有好多款式選擇 魚生 至 熟食都有
就算唔食生嘢既人都有唔少選一💜
每件腐皮壽司都大大件 岩晒大食既我🤫
上面舖滿唔同既料 我最喜歡一定係炙燒三文魚口味‼️
加左少少沙律醬同三文魚籽係上面 賣相已巨吸引!!!
明太子沙律係店舖主打 濃得黎唔會太膩 同壽司飯一齊食剛剛好
男朋友最喜歡食芥末八爪魚🐙
八爪魚好爽口彈牙 唔算太辣 估唔到配腐皮壽司都幾夾
店內仲有多款牛肉同豚肉既壽司 愛熟食的可以一試
食完之後真係大滿足 超飽肚❤️
2021-09-26
下午茶
K11 Musea地庫最近開咗新嘅外賣店~主打爆餡腐皮壽司 仲有急凍包 韓式飲品等見我選擇困難症發作 店員都好好咁推薦咗幾款口味俾我~.<明太子沙律 $35>面頭仲有三文魚籽😆沙律唔會好膩 拌上壽司飯就啱啱好(●´∀`●)佢哋嘅飯都拌上芝麻同紫菜等 倍添風味😙腐皮略甜 好食☺️.<芝士辣炒雞 $32> (建議熱食)辣雞粒惹味 又唔會太辣🌟面頭仲有芝士醬味道豐富✨同樣拌飯一流😍.<芝士雪花牛扒 $38> (建議熱食)雪花牛扒啖啖肉 平時麻麻地牛嘅我都覺得可以🤣面頭仲有芝士醬同芝士碎😊下面嘅壽司飯仲吸滿牛肉汁好香口🤩.<#灸燒三文魚 $38>不敗親子組合😎灸燒三文魚燒得啱啱好👍🏿魚油滲入壽司飯😼腐皮都帶微微嘅焦香😋.呢間外賣店款式都多 而且件件都脹卜卜好足料 味道不錯 值得試啊😙
K11 Musea地庫最近開咗新嘅外賣店~
主打爆餡腐皮壽司 仲有急凍包 韓式飲品等
見我選擇困難症發作 店員都好好咁推薦咗幾款口味俾我~
<明太子沙律 $35>
佢哋嘅飯都拌上芝麻同紫菜等 倍添風味😙腐皮略甜 好食☺️
<芝士辣炒雞 $32> (建議熱食)
<芝士雪花牛扒 $38> (建議熱食)
雪花牛扒啖啖肉 平時麻麻地牛嘅我都覺得可以🤣
面頭仲有芝士醬同芝士碎😊下面嘅壽司飯仲吸滿牛肉汁好香口🤩
<#灸燒三文魚 $38>
外卖自取
✅DOJE呢間係韓國超人氣既過江龍腐皮壽司專門店主打腐皮壽司 每一件都漲卜卜而且口味都好特別 唔係普通既魚生咁簡單!雖然話係壽司 但飯底都唔會係好酸既醋飯🔆雪花牛扒 $38牛扒壽司都幾過癮🤣 佢個腐皮甜甜地 又唔硬好好食 牛扒都好軟腍 味道調得幾好😀熟食既飯底更加唔係酸既😆更加特別好食😋味道: 3.5/5賣相: 3.5/5🔆芝士辣炒雞 $32韓國就一定諗辣炒年糕 辣雞麵😈見到呢個辣炒雞味 即刻要揀💛雞粒好惹味 個醬汁甜甜地 唔算太辣面上就有芝士醬 全部一齊食既口感好豐富😀味道: 3.8/5賣相: 3.5/5🔆芥末八爪魚 $26八爪魚好新鮮 每一粒都好有咬口芥末味都好出 充滿哂每一粒😀今次既飯底就係壽司醋飯啦😋每一啖食都好多餡😚味道: 3.6/5賣相: 3.3/5🔆三文魚 $35最後壽司當然要叫返個例牌三文魚三文魚粒好多🤣 見到個賣相都好有光澤唔會話擺左好耐既樣味道當然冇辣炒雞咁特別正常水準👍🏻 想食魚生飯 三文魚既 係唔錯既選擇味道: 3.3/5賣相: 3.3/5地址: 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 MuseaB2樓B201-14號舖
✅DOJE
呢間係韓國超人氣既過江龍腐皮壽司專門店
主打腐皮壽司 每一件都漲卜卜
而且口味都好特別 唔係普通既魚生咁簡單!
雖然話係壽司 但飯底都唔會係好酸既醋飯

味道: 3.3/5
賣相: 3.3/5

1K
2021-09-26 48 浏览
韓國人氣腐皮壽司專門店DOJE登陸香港,當然要去品嘗一下。主打多款特色腐皮壽司,口味多樣化,以餡料澎湃作為賣點,非常足料。巨大的腐皮壽司放滿餡料,賣相圓潤飽滿,色彩繽紛,顏值高,令人食指大動!蒲燒鰻魚 ($38)呈焦糖色的鰻魚,柔嫩鮮香,蒲燒風味融入到肥美的魚肉中,口感細膩、甜味十足。炙燒三文魚 ($38)三文魚肉質細嫩鮮美,經輕輕炙燒後,勾出魚脂和醬料的香氣,肥嫩香潤。雪花牛扒 ($38)牛扒軟腍,肉汁豐富,加上芝士碎,味道更加香濃惹味。明太子沙律 ($35)明太子味突出,鹹鮮中帶點微辣,甜甜辣辣很美味。
韓國人氣腐皮壽司專門店DOJE登陸香港,當然要去品嘗一下。

蒲燒鰻魚 ($38)

炙燒三文魚 ($38)

雪花牛扒 ($38)
牛扒軟腍,肉汁豐富,加上芝士碎,味道更加香濃惹味。

明太子沙律 ($35)

明太子味突出,鹹鮮中帶點微辣,甜甜辣辣很美味。
2021-09-25 31 浏览
𝕋𝕊𝕋 • 𝔻𝕆𝕁𝔼 🍣 📍尖沙咀梳士巴利道𝟙𝟠號𝕍𝕚𝕔𝕥𝕠𝕣𝕚𝕒 𝔻𝕠𝕔𝕜𝕤𝕚𝕕𝕖 𝕂𝟙𝟙 𝕄𝕦𝕤𝕖𝕒𝔹𝟚樓𝔹𝟚𝟘𝟙-𝟙𝟜號舖::::::::::::::::::::::::::::::韓國過江龍腐皮壽司專門店DOJE,首間海外分店選址K11 MUSEA,主打特色爆餡腐皮壽司,有多款口味選擇,韓式口味包括雪花牛扒、辣炒牛五花、芝士辣炒雞、泡菜炒豬肉、辣炒八爪魚等;日式口味則有明太子沙律、炙燒三文魚、蒲燒鰻魚等,飯團加入壽司醋及飯素,件件足料飽滿,賣相吸引繽紛,與平時的腐皮壽司相比,有著耳目一新的風味。💡腐皮壽司又稱稻荷壽司,稻荷是日本神話中的穀物之神,而神明使者的狐狸喜歡吃腐皮,故人們將米飯塞進腐皮以作供奉,祈求豐收。
𝕋𝕊𝕋 • 𝔻𝕆𝕁𝔼 🍣

2021-09-24 166 浏览
雪花牛肉,明太子⋯ 好味。一次過可以食3 件。大滿足,每件都好足料😋😋值得一試。如果當一餐輕食,呢個係一個好嘅選擇。 在尖沙咀區呢個價錢其實都ok , 好耐之前在首爾食過,香港見到好開心😃
2021-09-16 61 浏览
今日小妹同朋友去左k11行街, 行完之後就打算買少少野番去輕下當晚餐, 經過見到E間新開嘅韓式小食店就去望下! 鋪頭除左有多款腐皮壽司之外仲有其他韓國食品! 小妹見到腐皮壽司大大粒咁就決定買嚟試下!🌟蒲燒鰻魚腐皮壽司外層嘅腐皮食落甜甜地好juicy, 上層有好多鰻魚粒粒爆哂饀咁幾好味! 下面嘅壽司飯入面有黑芝麻粒粒, 食落口感更豐富☺️🌟雪花牛扒腐皮壽司雪花牛扒牛味濃郁, 口感軟腍多汁, 味道唔錯🌟泡菜炒豬肉腐皮壽司估唔到腐皮壽司都可以同韓式經典菜式mix and match, 泡菜酸酸辣辣, 同豬肉炒埋一齊非常惹味, 配搭腐皮甜甜辣辣, 非常刺激食慾, 亦係小妹最喜歡嘅一件!🌟牛五花腐皮壽司牛五花醬汁微甜惹味, 而且牛肉嘅份量幾多, 食落好有滿足感!

🌟蒲燒鰻魚腐皮壽司

🌟雪花牛扒腐皮壽司
雪花牛扒牛味濃郁, 口感軟腍多汁, 味道唔錯

🌟泡菜炒豬肉腐皮壽司

🌟牛五花腐皮壽司
2021-09-11
2021-09-16 87 浏览
個人本身對腐皮壽司印象一般,但依間韓式腐皮壽司好有驚喜唔似一般日式腐皮壽司咁 啲料好多又特別 個腐皮幾好味 成個壽司一齊食好特別 價錢方面可能會覺得有點貴 但係K11入面差唔多 比華御結貴少少 如果大家都會捨得買華御結 不妨試吓依間腐皮壽司試過明太子 燒三文魚 鰻魚同芥末八爪魚鰻魚同燒三文魚係會想不停再食因為真係好多料同埋成個壽司加埋啲味啱啱好芥末八爪魚唔會好大陣wasabi味 啲八爪魚都好好味 有啲似韓式泡菜八爪魚小食嘅質地咁
個人本身對腐皮壽司印象一般,但依間韓式腐皮壽司好有驚喜
唔似一般日式腐皮壽司

• 芥末八爪魚
  • 鰻魚
  • 明太子
2021-09-15 44 浏览
四款味都好好味,四件分量就夠一個人一餐飯,油豆腐口味偏甜但又唔會話好膩,飯同配料配合得好好,壽司飯也有經過調味,同一般腐皮壽司相比,外型真係大好多。除咗刺身類壽司之外,也都有肉類壽司,種類十分之多,可以分幾次試晒飯上面嘅配料好多好足,一啖都咬唔晒咁大舊,咬開啲飯又唔會散晒感樣部分凍食熱食都得,值得一試✨另外店員態度好好,店舖內同時有飲品及其他韓國急凍食品出售店舖主要為外賣服務,店外也有位置可供客人使用,旁邊也有一系列售賣韓式食品的店舖,可以一次飽覽韓國風味✨
四款味都好好味,四件分量就夠一個人一餐飯,油豆腐口味偏甜但又唔會話好膩,飯同配料配合得好好,壽司飯也有經過調味,同一般腐皮壽司相比,外型真係大好多。除咗刺身壽司之外,也都有肉類壽司,種類十分之多,可以分幾次試晒
部分凍食熱食都得,值得一試✨
另外店員態度好好,店舖內同時有飲品及其他韓國急凍食品出售