2021-09-28
都無好好認真行過𝙺-11𝙼𝚞𝚜𝚎𝚊💃🏻 原來底層除左開左唔少餐廳食肆之外,仲有個大型𝙵𝚘𝚘𝚍 𝚌𝚘𝚞𝚛𝚝,西餐、日本菜、韓國菜等應有盡有😋 今次就試試韓國過江龍「𝙳𝙾𝙹𝙴」,主打創新腐皮壽司,飯底係加左飯素嘅韓國米飯所以零舍香口😎🍣係𝙺 𝙵𝚘𝚘𝚍 𝚃𝚘𝚠𝚗入面嘅第一個舖位,店舖以外賣為主,對出有座位可以食,相當方便👍🏻 小驚喜係店員全部都係韓國人😳 好有韓國嘅感覺呢🇰🇷🥲《 四重芝士雞蛋 》 $26 4 / 5好滑嘟嘟嘅雞蛋,口感介乎滑蛋同碎蛋沙律之間😋 芝士醬加芝士粉聽落好似好肥,但哩款用嘅芝士較𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵,所以食落唔咸唔漏只係增加𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺嘅感覺🤤👍🏻《 雪花牛扒 》 $38 4 / 5份量好多嘅牛扒粒,有肉有筋位口感豐富😋 面頭撒滿芝士粉同香草增加鮮味😛 不過如果有多啲汁就更好🥴《 明太子沙律 》 $35 4.5 / 5哩款見得番一件相信係銷量皇👑 果然鹹香嘅明太子沙律同腐皮好配搭😍 面頭嘅魚籽入口甘香多汁,有畫龍點睛嘅效果😎《 蒲燒鰻魚 》 $38 4.5 / 5個人黎講好鍾意哩款🤤🤤🤤鰻魚汁好入味,而且魚肉係彈牙爽口!雖然鰻魚說不上係新鮮,但因為有汁醬配搭腐皮壽司,再加
《 四重芝士雞蛋 》 $26 4 / 5
《 雪花牛扒 》 $38 4 / 5
《 明太子沙律 》 $35 4.5 / 5
《 蒲燒鰻魚 》 $38 4.5 / 5
個人黎講好鍾意哩款🤤🤤🤤鰻魚汁好入味,而且魚肉係彈牙爽口!雖然鰻魚說不上係新鮮,但因為有汁醬配搭腐皮壽司,再加上蔥花香,係越食越開胃😋👍🏻