2023-02-22
今日相約幾個好耐冇見嘅朋友食dinner,就book左呢間尖沙咀西餐廳,之前聽朋友食過話好食,環境又好。一入門口,我嘩左聲,因為啲deco好靚!仲可以射飛鏢仲有個daily special餐牌喺門口位比食客選擇另外值得一提係佢啲杯同水壺,都係藍色,好靚!比到食客有種高貴嘅感覺佢地嘅menu有好多食物,有前菜,沙律,湯,魚生,燒物,主食,甜品等等,仲有set dinner !但我地今次就選擇單點,以下係我哋ordered food:白桃烏龍茶 $28桂花雪梨茶 $28山楂雜果茶$28我地幾個養生女士都揀左熱茶飲,以上3杯都清清甜甜,唔錯!燒原隻日本魷魚 $108呢個原隻燒魷魚真係好大份,4個女仔食都接近食唔曬,仲要燒得啱啱好,唔會太韌好味!推薦!燒牛舌心串 $58 x2燒雞肉棒(2串) $48 x2呢度大推燒牛舌心,真係超級超級好食!大大片,煙煙韌韌雞肉棒都唔錯,大大支牛油煎帶子 $98x2呢個煎帶子牛油味好重,非常好食!帶子大大粒,好鮮甜,物有所值!西京燒比目魚 $128呢個比目魚燒得好juicy,真係好好食,鍾意食比目魚嘅人一定要試!澳洲草飼羊架 $248呢份羊架超大份,有成4個羊架
一入門口,我嘩左聲,因為啲deco好靚!
仲可以射飛鏢
仲有個daily special餐牌喺門口位比食客選擇
另外值得一提係佢啲杯同水壺,都係藍色,好靚!
比到食客有種高貴嘅感覺
但我地今次就選擇單點,以下係我哋ordered food:
白桃烏龍茶 $28
桂花雪梨茶 $28
山楂雜果茶$28
我地幾個養生女士都揀左熱茶飲,以上3杯都清清甜甜,唔錯!
燒原隻日本魷魚 $108
燒牛舌心串 $58 x2
燒雞肉棒(2串) $48 x2
呢度大推燒牛舌心,真係超級超級好食!大大片,煙煙韌韌
雞肉棒都唔錯,大大支
牛油煎帶子 $98x2
西京燒比目魚 $128
澳洲草飼羊架 $248
呢份羊架超大份,有成4個羊架,全部都睇得出師傅好比心機燒,全部都燒得好好,冇任何位燒焦之餘,生熟比例拿捏得啱啱好!
美國安格斯肉眼 $298
呢個肉眼真係好好食,要左5成熟,真係煎得啱啱好,超級juicy,加上上面脆卜卜嘅蒜片,真係一流!必食!
松露蟹膏意粉 $138
唔好睇佢冇乜汁咁,佢個松露同蟹膏味好突出,真係唔錯!
蒜香青醬雞肉意粉$88
呢個意粉我幾鍾意!啲青醬同蒜好夾,好開胃,好好味!雞肉都好滑,份量又多,唔錯!