2023-03-30 16 浏览
同朋友喺尖沙咀行完街後,上網見到呢間餐廳嘅食評唔錯,就入黎試吓,果然冇令我失望。餐廳內環境幾好,裝修以墨綠色為主,有高級餐廳嘅氣氛。餐牌內有幾個套餐,但我同朋友共3個人都想試多啲小食,就冇叫套餐而散叫食物。首先小食試左 牛油煎帶子 同 鐵板南非鮑魚兩樣海鮮都非常新鮮,亦煮得好淋,海鮮味亦唔會俾調味料蓋過,好高質!西京燒比目魚 亦好出色燒得剛剛好,仍有水份。我最鍾意食燒烤味嘅比目魚再加上沙律醬。 燒原隻日本魷魚 嘅份量就多到嚇親我hahaaa 我本身最怕食燒魷魚,因為通常都好乾好咸,但呢個燒魷魚就完全唔同,份量仲多到最後食唔晒。燒牛舌心串 同 燒雞肉棒 我要俾100分!牛舌又大塊又厚切,燒得好香。呢度嘅燒雞肉棒係冇雞蛋架,但仍然好好味。呢間餐飯嘅燒烤真係做得唔錯最後仲叫左 美國安格斯肉眼。 叫7成煮得剛剛好,入口好多肉汁,牛扒本身牛味亦重,來貨應該唔係cheap嘢。加上蒜片一流整體嚟講,邊間餐廳定質素好好,尤其係燒物,我都會推介朋友再嚟啊!

餐廳內環境幾好,裝修以墨綠色為主,有高級餐廳嘅氣氛。

首先小食試左 牛油煎帶子 同 鐵板南非鮑魚

西京燒比目魚 亦好出色