2023-02-06 25 浏览
Deep Sea Oyster & Steak (尖沙咀)朋友升職, 佢話佢朋友之前帶佢去一間尖沙咀小店, 環境幾靚, 野食又幾好食, 於是跟佢就黎到呢間Deep Sea Oyster & Steak。餐廳環境就好似朋友所講, 幾有格調, 高級餐廳排場, 但價錢又唔會太貴, 岩岩我呢D 偽中產去打下卡。三文魚刺身 $78好fresh, 好好食, 鍾意三文魚朋友一定要試牛油煎帶子 $98帶子好滑, 又彈牙, 好正松露蟹膏意粉 $108每條意粉都有松露汁, 加上好多蟹肉好足料美國蠔 $50/pc愛爾蘭蠔$60/pc覺得兩種蠔各有特色, 美國就大隻D,  愛爾蘭蠔就味道出眾D- 牛油煎大蝦2隻肉質結實,又大隻, 好好食- 美國安格斯肉眼牛味濃,油脂岩岩好, 不錯之選。
Deep Sea Oyster & Steak (尖沙咀)

三文魚刺身 $78
好fresh, 好好食, 鍾意三文魚朋友一定要試

牛油煎帶子 $98
帶子好滑, 又彈牙, 好正

松露蟹膏意粉 $108

每條意粉都有松露汁, 加上好多蟹肉好足料

美國蠔 $50/pc

愛爾蘭蠔$60/pc

- 牛油煎大蝦2隻

肉質結實,又大隻, 好好食

- 美國安格斯肉眼
牛味濃,油脂岩岩好, 不錯之選。
2023-01-31 21 浏览
今日同朋友嚟到呢間餐廳 門口放咗塊餐牌寫住咗好多隻唔同產地嘅生蠔嘅價錢同等級 睇嚟呢度應該係專門食蠔嘅🥰🥰🥰 呢度仲有刺身意粉炸物等 餐廳空間幾大 枱同枱之間都隔得幾遠 好啱同朋友嚟傾偈敘舊💬💬💬五花腩串黑豚有少少肥 油脂好豐富燒牛舌牛舌心一咬開肉汁流晒出嚟 肉質好鮮嫩😆😆😆燒魷魚 (原隻)一上台就聞到香噴噴 魷魚好大條 果然係原隻燒 咬落唔會好韌 而且一啲都唔乾蟹膏松露意粉松露味好香濃 蟹膏好多鮮味好重 意粉好彈牙😁😁😁燒冬菇 (2片)冬菇好大朵 燒得啱啱好 不會太乾日本生蠔係頂級嘅生蠔 級數係N0 超過150g 我都係第一次食N0生蠔 果然特別大隻 超級鮮甜 配埋啲香蔥同秘製醬汁喺面頭 更加突出佢嘅鮮味👍🏻👍🏻👍🏻
五花腩串
黑豚有少少肥 油脂好豐富
燒牛舌
牛舌心一咬開肉汁流晒出嚟 肉質好鮮嫩😆😆😆
燒魷魚 (原隻)
蟹膏松露意粉
松露味好香濃 蟹膏好多鮮味好重 意粉好彈牙😁😁😁
燒冬菇 (2片)
冬菇好大朵 燒得啱啱好 不會太乾
日本生蠔
2023-01-23 255 浏览
朋友仔聚餐定係要食好啲坐好啲,環境要有格調☺️ 我地試左1人套餐$438同一份商業2人套餐$768,咁就唔使驚唔夠食😛前菜有是日沙律、番茄濃湯,沙律菜新鮮爽脆,加左胡麻醬。番茄湯好濃郁比較杰身,而家天氣涼涼哋飲落熱辣辣好舒服。生蠔✨✨✨食左美國生蠔同日本醬油生蠔,美國生蠔比較大隻,可以自己加檸檬汁調味,本身已經好鮮甜海水味濃郁。日本生蠔本身已經經過調味,上面有少少蘿蔔蓉,味道一絕比美國生蠔,味道更加濃郁。迷你刺身拼盤有3款刺身,包括厚切三文魚、甜蝦同象拔蚌。象拔蚌一定係最正,考落去又爽又脆,甜甜地好鮮味。熱食方面有牛油煎大蝦,食落有陣陣牛油香味,大蝦煎到半熟狀態,所以仲係爽爽地又滑,彈牙鮮甜。鵝肝多士係我嘅最愛,脆脆多士配上肥美鵝肝😊😛主菜有澳洲草飼羊架,有四大塊羊架,份量勁多燒到帶少許焦香,唔使擔心好騷。我鍾意佢哋啲主菜都有香脆薯條同埋少許蔬菜,感覺健康啲。另一個主菜係美國安格斯肉眼✨😊叫咗五成熟,油脂分布平均,而且超級大塊,肉質軟配埋啲炸蒜片食好香口。呢個套餐真係唔使擔心唔夠食,去到職員拎咗個深海海鮮拉麵,我先知原來咁多嘢食😝呢個拉麵都唔錯,西餐廳做日式拉麵都做得幾好,湯底係香濃豬骨

呢個套餐真係唔使擔心唔夠食,去到職員拎咗個深海海鮮拉麵,我先知原來咁多嘢食😝呢個拉麵都唔錯,西餐廳做日式拉麵都做得幾好,湯底係香濃豬骨湯,有大蝦蟹棒鳴門卷糖心蛋,配料都豐富,整體感覺唔錯。

甜品方面試咗朱古力蛋糕同埋焦糖布丁蛋糕$38,價錢真係好抵食,蛋糕都幾大。焦糖布丁蛋糕可以一試,上面有啲焦糖醬,中間就係布丁味慕絲,最底就係焦糖脆脆👍🏻👍🏻👍🏻
  • 深海海鮮拉麵
  • 鵝肝多士
  • 牛油煎大蝦
  • 美國安格斯肉眼
2023-01-23 271 浏览
尖沙咀多野食就大家都知🍣🍛🍝🥙🍟山林道一帶都有唔少野食 大家又知唔知呢 今晚朋友帶路 食呢間位於山林道嘅樓上西餐廳 聽聞出名食深海海鮮🍤及牛扒🥩🤤🤤-我地一行3人叫咗 一份精選1人套餐($438)&一份商業2人套餐🍽($768) 仲叫咗兩份甜品 真係超級豐富🤩 -🍽前菜:是日沙律🥗 & 番茄濃湯 沙律材料多元化 加啲胡麻醬 充滿風味☘️番茄湯 好濃郁😍 較杰身 味道酸甜甜 好開胃💖💖 -🦪生蠔 分咗美國生蠔同日本醬油生蠔 🥰 兩款都好鮮甜 肥美 😍 我自己唔太好生蠔 都覺得可以接受個種味道🙈美國生蠔 食到少少海水味日本醬油生蠔 經調味後 味道更有層次😋😋 -🍣迷你刺身拼盤有3款刺身 厚切三文魚食落好滿足 好肥美😋 甜蝦食落都唔錯 鮮甜👍🏻-🦐牛油煎大蝦食落有陣陣牛油香味 大蝦煎到半熟狀態 食落好彈牙鮮甜😋😋 -🥖鵝肝多士又是邪惡嘅食物 多士香脆配上肥厚嘅鵝肝食落口感豐富 香而不膩😊😆-🐑主菜:澳洲草飼羊架到主菜啦 有四大塊羊架 燒到好香 食落帶有少少羊羶香味 好juicy 🤤🤤🤤-🐮主菜:美國安格斯肉眼牛扒油脂分佈平均 五成熟 食落岩岩好 肉質軟腍多汁🤩🤩 配埋啲炸蒜片食 味道更濃郁😍😍

尖沙咀多野食就大家都知🍣🍛🍝🥙🍟

三款都係清新解渴飲品🤤🤤

我地仲單叫多左兩款甜品😆😝 都係$38@
性價比高👍🏻🥳

🍮焦糖布丁蛋榚 $38
表層焦糖醬🫗配埋中間既布丁蛋糕🍰 加上底層既焦糖脆脆 食落口感勁豐富🤩🤩
食落仲有濃濃既雲呢拿味😋😋
🍫朱古力慕絲蛋糕 $38
食落有啲冰凍感覺 慕絲係口腔慢慢溶化
朱古力🍫味道十足🤩🤩👍🏻
朱古力慕絲蛋糕 &焦糖布丁蛋榚

🍽🍴總結🍽🍴
今餐真係大大滿足
由前湯前菜到主菜 都見到廚師嘅用心炮製🤩 款款味道都岩岩好 好好味😋😋

2023-01-17
日本醬油生蠔&美國生蠔
牛油煎大蝦
澳洲草飼羊架
朱古力慕絲蛋糕 &焦糖布丁蛋榚
今日去咗尖沙咀試一間樓上餐廳,好值得推薦俾大家!🔖鐵板澳洲封門柳💰198封門柳即係牛隻橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,好罕有㗎☺️最大特色係油花雖然比較少,但肉味香濃,肉質又軟腍😋鐘意食牛肉嘅你一定唔可以錯過😍呢道菜式亦都有唔少經醃製嘅配菜,酸酸地,可以中和封門柳嘅濃味啊😛💫推薦指數: 8.5/10🔖松露蟹膏意粉💰138呢個意粉落足料㗎!每一啖都食到一絲絲嘅蟹肉🦀配料方面菇菌同洋蔥🧅食落去有陣陣嘅松露香㗎😊唔錯啊🤓💫推薦指數: 7.5/10🔖燒牛舌芯串💰58呢個牛舌芯粉嫩香脆,食落去仲好juicy😋而且燒嘅時間亦都控制得啱啱好,食落去一啲都唔韌,想再encore啊😆💫推薦指數: 10/10🔖燒雞肉棒💰48/2pcs雞肉棒外層微焦香脆,口感軟綿,食落去啖啖肉🐣滿足🤓💫推薦指數: 8/10🔖焦糖布甸蛋糕💰38呢件焦糖布甸蛋糕賣相都幾精緻😚有一隻用白朱古力製成嘅蝴蝶🦋冰凍嘅布甸蛋糕有一層薄薄嘅焦糖,不過食落去唔會話太甜啊😌💫推薦指數: 7.5/10
今日去咗尖沙咀試一間樓上餐廳,好值得推薦俾大家!

🔖鐵板澳洲封門柳

💰58
💫推薦指數: 10/10

🔖燒雞肉棒
💰48/2pcs
雞肉棒外層微焦香脆,口感軟綿,食落去啖啖肉🐣滿足🤓
💫推薦指數: 8/10

🔖焦糖布甸蛋糕
💰38
💫推薦指數: 7.5/10
星期一晚上去左位於山林道銀座 38既樓上一間餐廳 Deep sea oyster and steak. 餐廳既環境雖然唔算好大,但寛闊既同唔會有種好迫既感覺。宜且餐廳既燈光都比較暗,幾有情調。食物方面,叫左個深海精選套餐。是日餐湯:三文魚湯味道幾濃,有三文魚肉同胡羅白,飲落幾甜。前菜:salad菜細細份食落幾開胃新鮮生蠔2隻1隻美國生蠔:幾肥美加大隻,食落有浸浸幾海水味點埋紅色既cocktail source 正! 另外一隻係日本生蠔黎隻個size 比較細 廚師係面頭加左一些特別既醬,食落係另外一種味道。唔錯!Main course :4選1。選左美國安格斯牛扒 7 成熟牛扒煎到啱啱好,唔會overcook,size 都好大塊,無咩膏同筋,肉質口感幾正。整體黎講,食物既質素同餐廳環境同服務都幾好,值得再去!
食物方面,叫左個深海精選套餐。
是日餐湯:三文魚湯
味道幾濃,有三文魚肉同胡羅白,飲落幾甜。
前菜:salad菜
細細份食落幾開胃
新鮮生蠔2隻
另外一隻係日本生蠔
整體黎講,食物既質素同餐廳環境同服務都幾好,值得再去!

2023-01-20 35 浏览
今日好難得又三五之己相聚一刻,所以一於要食好d,今次去到位於山林道嘅deep sea今次我地三個叫左深海商務套餐(2人)深海精選套餐(1人)包左沙律同餐湯,前菜分別有刺生併盆同生蠔,刺生有甜蝦、三文魚同象拔蚌,樣樣都新鮮爽口!生蠔有美國種同日本種,美國種食落非常鮮甜夠晒肥美,檸檬汁將佢嘅鮮味更加提升,日本種有醬,唔需要另外加味,食落十分鮮味爽口,正呀😋😋牛油煎大蝦煎得非常香脆,可以連殼都食埋,蝦肉爽口又彈牙煎脆皮鵝肝簡直不得了,鵝肝煎得夠晒香口,食落唔會話好漏一,鵝肝油脂比面包吸晒左,所以每一啖包都有晒鵝肝精華,一齊食真係好鬼死正😋安格斯肉眼扒(五成熟),肉質鮮嫰味濃,唔需要點汁就已經好夠味道,火喉岩岩好五成,正!而且配菜都非常好食😋草飼羊架,肉質結實但食落唔韌,而且肉味夠,又唔會太騷,成舊拎黎咬,真係好爽😍😍海鮮拉面好好食,湯底濃郁,材料又豐富,面質夠爽口,唔會淋晒,一碟簡直唔夠喉😋最後甜品叫左朱古力慕絲蛋糕同埋焦糖布丁蛋糕,2款都好好食,用黎做為今餐飯嘅結尾,非常完滿。整體黎講,食物質素高,而且唔算話好貴,值得再黎食過

今次我地三個叫左深海商務套餐(2人)深海精選套餐(1人)

牛油煎大蝦煎得非常香脆,可以連殼都食埋,蝦肉爽口又彈牙

整體黎講,食物質素高,而且唔算話好貴,值得再黎食過

一向喜歡捐窿捐罅搵嘢食的閨蜜相約在尖沙咀山林道一座高高的商業大廈13/F Deep Sea Oyster &Steak 相聚。餐廳地磚和梳化充滿歐陸色彩,地方需然不算大,但勝在四週整潔乾淨,燈光柔和,每張枱上都放置一座小洋燭,洋溢著羅曼蒂克的氣氛,,適合情侶們和知已在這裡盡訴心中情。澳洲草飼羊架,冇羊羶味,肉質緊緻有口感,配上香脆可口的粗壯薯條和爽口青瓜。嫩滑鮮美的西京燒比目魚,伴上一撮新鮮田園沙律菜。餐廳主打新鮮生蠔,推介不同國家的生蠔;聞名法國生蠔,鮮甜無比,一試難忘😋。好戲在後頭的冰鎮醬燒魷魚,條條都是魷魚鬚,腍嫩醃得入味,就是這餐完滿的終結👍。

嫩滑鮮美的西京燒比目魚,伴上一撮新鮮田園沙律菜

😋。

👍。

• 法國蠔  西京燒比目魚  澳洲草飼羊架  冰鎮醬燒魷魚
2023-01-18 19 浏览
同事介紹呢間西餐氣氛食物性價比高就同朋友黎試下,松露蟹膏意粉走洋蔥,餐廳好好可以走洋蔥等配菜,黑松露味濃郁,我中意佢意粉炒得乾身,第一次食蟹膏意粉鹹鹹地原來咁好食,加埋啲雜菌同蟹肉一流☺️澳洲草飼羊架非常高質,羊架烤煮得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,成熟度完美,配菜薯角即叫即炸亦惹味,麻醬沙律醒胃,安格斯牛肉薄燒入口多汁,濃郁牛肉味,果然出色,甜品大讚朱古力慕絲蛋糕,滑溜質感,喜歡佢用可可米既味道去整,唔係得個甜字,埋單都係629 only,下次黎再試下生蠔先☺️

銀座38打卡之旅!之前已經食過兩三間,今次上網見到人哋講deep sea oyster & steak啲生蠔新鮮,所以中咗上嚟試吓✨兩個人叫咗二人商務餐,再加咗少少小食二人餐:餐湯-三文魚麵豉湯一睇個色水就知濃味,匙羹一不就不到三文魚肉、白蘿蔔,用料十足,一開頭就比個湯迷惑到😙雜菜沙律有啲羅馬生菜、蕃茄、青瓜,醬汁係酸辣醬,食落醒神開胃生蠔四隻細嗰兩隻來自日本,侍應話唔使再落醬,師傅已經特製左醬汁。唔好睇佢細隻啲,就以為佢冇料到,佢食落清甜爽口,入口好舒服,完全冇鐵銹味!另外嗰兩隻大嘅,我就加咗啲檸檬汁同埋Cocktail醬,口感冇日本嗰隻咁爽,但勝在大大粒,處理得好乾淨。刺身拼盤有象拔蚌、帶子、三文魚,三文魚,厚切!象拔蚌,爽口!食到我好滿足~鵝肝多士鵝肝唔肥膩,多士熱辣辣好趣口!安格斯牛肉眼勁大塊,大過我塊面!叫咗五成,煎得啱啱好。我鍾意上面加咗啲脆蒜片,非常香脆。個薯角亦都意外地炸得好食。深海海鮮拉麵麵質比較幼細,我估咁樣容易吸湯啲。有一隻大蝦、蟹柳、糖心蛋、日式魚蛋、冬菇嘅配料,用料都幾豐富。額外追加:燒牛舌心串呢個串燒,我真係強烈推介,牛舌超級彈牙,燒得啱啱好!額外追加:雞泡

兩個人叫咗二人商務餐,再加咗少少小食

二人餐:
餐湯-三文魚麵豉湯

雜菜沙律
有啲羅馬生菜、蕃茄、青瓜,醬汁係酸辣醬,食落醒神開胃

生蠔四隻

刺身拼盤

鵝肝多士
鵝肝唔肥膩,多士熱辣辣好趣口!

安格斯牛肉眼

額外追加:燒牛舌心串
呢個串燒,我真係強烈推介,牛舌超級彈牙,燒得啱啱好!

額外追加:雞泡魚乾
燒得夠乾身,切得細細條,食唔停口!銀座38打卡之旅!之前已經食過兩三間,今次上網見到人哋講deep sea oyster & steak啲生蠔新鮮,所以中咗上嚟試吓✨

兩個人叫咗二人商務餐,再加咗少少小食

二人餐:
餐湯-三文魚麵豉湯

雜菜沙律
有啲羅馬生菜、蕃茄、青瓜,醬汁係酸辣醬,食落醒神開胃

生蠔四隻

刺身拼盤

鵝肝多士
鵝肝唔肥膩,多士熱辣辣好趣口!

安格斯牛肉眼

額外追加:燒牛舌心串
呢個串燒,我真係強烈推介,牛舌超級彈牙,燒得啱啱好!

額外追加:雞泡魚乾
燒得夠乾身,切得細細條,食唔停口!

2023-01-15 27 浏览
#ftf_尖沙咀菜式高水準 環境夠浪漫深海商務套餐 Deep Sea Bussiness Set $768⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個套餐CP值極高! 每一道菜都用心製作,連餐湯、前菜都極具質素。是日餐湯 2碗 ⭐️⭐️⭐️⭐️味噌海鮮湯,材料豐富,味道香濃,有三文魚、白蘿蔔、紅蘿蔔等, 十分鮮甜!什菜沙律 2人份⭐️⭐️⭐️⭐️沙律菜新鮮爽脆,配上特製調配嘅醬汁酸酸微微帶點辣,味道有驚喜!新鮮靚生蠔 4隻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️日本蠔雖然細細隻,但唔使點任何醬料都極鮮甜肥美,口感滑溜; 美國蠔大大粒帶海水鹹味,建議加配檸檬汁及蠔醬。迷你刺身拼盤⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有象拔蚌、帶子、三文魚各兩件,全部都好新鮮!象拔蚌超爽脆又厚身,帶子鮮甜肥美,三文魚厚切,正常發揮。煎脆皮鵝肝 1件⭐️⭐️⭐️鵝肝還好,味道唔太濃重,吐司香煎脆薄香口。美國安格斯肉眼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️做咗五成熟,火候控制啱啱好!肉質軟腍,牛味香濃,薯角香脆!深海海鮮拉麵⭐️⭐️⭐️⭐️拉麵好掛汁,湯底鮮味濃郁,配料都好多,簡直係大滿足!套餐以外,我哋仲叫咗雞泡魚乾同牛舌心,兩個小食都超推介,兩個字可以概括晒,好味!回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_尖沙咀

菜式高水準 環境夠浪漫

是日餐湯 2碗

什菜沙律 2人份

新鮮靚生蠔 4隻

煎脆皮鵝肝 1件
⭐️⭐️⭐️
鵝肝還好,味道唔太濃重,吐司香煎脆薄香口。

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
做咗五成熟,火候控制啱啱好!肉質軟腍,牛味香濃,薯角香脆!

⭐️⭐️⭐️⭐️
拉麵好掛汁,湯底鮮味濃郁,配料都好多,簡直係大滿足!

回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2023-01-14 12 浏览
有時候想食吓西餐,又唔想過海。🥺🥺通常都會去尖沙咀嘅山林道搵食🍽️🍽️🍽️銀座既deep sea oyster&steak 絕對滿足到我嘅需要😍😍😌位於13樓嘅可以望到夜尖沙咀嘅景色,而且係主打西餐,所以環境氣氛都相當好☺️除左menu上有套餐及散叫食物外,亦會有當日精選選擇👏🏻👏🏻今次叫咗一人套餐,意粉同蠔😻😻一人套餐包括餐湯沙律前菜(大蝦生蠔)主菜沙律醬汁調配得相當開胃,酸酸甜甜,餐湯係三文魚味噌湯主菜揀左牛扒,超級有驚喜😍。除咗份量絕對大之外,炸蒜片超好味,薯角配菜整得好好食牛扒好粉嫩多汁,讚!蝦味濃稠肉彈牙,記得食埋蝦頭青醬雞肉意大利麵意粉彈牙,青醬同雞肉好配合,帶微微黑胡椒味大隻為美國生蠔跟餐,細係日本蠔(當日精選)一句形容美國滿足日本味濃抄蘆筍鮮嫩無渣,帶有淡淡牛油味
一人套餐包括餐湯沙律前菜(大蝦生蠔)主菜

沙律醬汁調配得相當開胃,酸酸甜甜,餐湯係三文魚味噌湯
牛扒好粉嫩多汁,讚!

蝦味濃稠肉彈牙,記得食埋蝦頭

青醬雞肉意大利麵
意粉彈牙,青醬同雞肉好配合,帶微微黑胡椒味

大隻為美國生蠔跟餐,細係日本蠔(當日精選)
一句形容美國滿足日本味濃

抄蘆筍
鮮嫩無渣,帶有淡淡牛油味

2023-01-13 21 浏览
今晚同朋友收工約左來這間餐廳食好西。個門面望落都好靚咁。入面裝修唔錯,幾有氣氛。首先前菜我們點了鵝肝多士($98):鵝肝好鬆軟好滑,食落好香,個口感好特別,好夠味,多士唔會烤得好脆,而係烤得剛剛好,唔太脆又唔太淋,夾番鵝肝個口感。美國安格斯肉眼($298): 叫左5成熟,超好味😋,肉質好鮮嫩,多汁,肉味香濃,完全唔會韌。5成熟真的剛剛好,不會太老又不會太生,好好食。然後配菜的炸薯角都好正,炸得好脆好香口,個口感有d似薯片咁,幾正。松露蟹膏意粉($138): 蟹膏味好香濃,一上菜就已經聞到非常香的蟹膏味,一食落口就覺得個口感好滑,蟹膏味濃,非常可口。埋單加一兩個人都係$600內,價錢合理,食物質素高,都值得去。
今晚同朋友收工約左來這間餐廳食好西。

個門面望落都好靚咁。

入面裝修唔錯,幾有氣氛。

2023-01-10
2023-01-10 17 浏览
山林道真係好多餐廳吖🍴今次同同事試吓呢間西餐廳~餐廳主打生蠔牛扒生蠔有好多選擇😋deep sea oyster & steak 🦪🥩🍝我地order 左牛油炒蘆筍、青醬雞肉意粉、安格斯肉眼扒、兩隻日本同埋美國生蠔🦪生蠔好新鮮,日本師傅調咗醬汁好特別👍🏼美國生蠔就比較大隻肉質鮮嫩 ,充斥着海水味道青轉雞肉意粉都出色好香醬汁味道,炒得好有心機炒蘆筍都好新鮮🥗散發住滿滿牛油🧈香味而煎大蝦🍤新鮮彈牙~已經無蝦殼 方便直接食燒得好香牛扒七成熟剛剛好肉味香濃 ,口感豐富之餘 仲要非常juicy配菜薯角有驚喜香脆呢度非常適合朋友聚會! 環境又chill~仲有好多cocktails / 酒水選擇鍾意食生蠔一定要黎!
山林道真係好多餐廳吖🍴
今次同同事試吓呢間西餐廳~
餐廳主打生蠔牛扒
生蠔有好多選擇😋

deep sea oyster & steak 🦪🥩🍝

生蠔好新鮮,日本師傅調咗醬汁好特別👍🏼
美國生蠔就比較大隻
肉質鮮嫩 ,充斥着海水味道

青轉雞肉意粉都出色
好香醬汁味道,炒得好有心機

炒蘆筍都好新鮮🥗
散發住滿滿牛油🧈香味

而煎大蝦🍤新鮮彈牙~
已經無蝦殼 方便直接食
燒得好香

牛扒七成熟剛剛好

肉味香濃 ,口感豐富之餘 仲要非常juicy
配菜薯角有驚喜
香脆

呢度非常適合朋友聚會! 環境又chill~
仲有好多cocktails / 酒水選擇

鍾意食生蠔一定要黎!
屋企人之前黎過呢間位於山林道嘅西餐廳Deep Sea Oyster & Steak,對呢度嘅食物讚口不絕。見咁啱黎開呢頭,就一於試下啦!餐廳位於一棟幾新淨嘅商業大廈,地方雖然唔係話好大,但裝修好精緻,播放住令人放鬆嘅純音樂,令人感覺有啲似喺私房菜用餐嘅感覺。呢度主打係世界各地嘅時令生蠔同牛扒,而店員亦都推薦佢哋嘅鐵板燒。menu食物選擇頗多頗吸引。俾大家睇下~我地首先order左一份一人套餐:套餐又有2隻生蠔、2隻燒大蝦、牛扒、沙律同埋餐湯。沙律菜好新鮮,餐湯係冇味精嘅三文魚麵豉湯,兩樣都好開胃。套餐嘅生蠔,分別係來自美國同埋日本嘅。由於我同女朋友一人一隻嘅關係,我有辦法比較兩款嘅味道,不過我哋都一致同意生蠔好新鮮,而且餐廳處理生蠔非常專業。燒大蝦好大隻,肉質彈牙,鮮味十足,非常惹味!牛扒用嘅係安格斯肉眼扒, 牛味十足!我地order嘅係medium,餐廳火候控制得非常之好!特別一讚嘅係牛扒嘅伴碟一啲都馬虎,薯角同蒜片都好香好脆!另外我哋都叫咗幾樣單點菜色試下。第一道係鵝肝多士:鵝肝煎得非常好,多士烤得好脆,夾埋啲醬汁一切是非常正!鮑魚炒蘆筍係用好香嘅牛油去炒嘅,所以香味撲鼻。蘆筍好嫩

燒大蝦好大隻,肉質彈牙,鮮味十足,非常惹味!

鵝肝多士

鮑魚炒蘆筍係用好香嘅牛油去炒嘅,所以香味撲鼻。蘆筍好嫩好爽,鮑魚亦都係鮮味十足,回味無窮!

雞泡魚乾雖然份量唔係好多,但係燒得好香。最緊要係啲雞泡魚乾本身唔會好腥!
燒雞泡魚乾

總結:呢度食物質素高,價錢合理,環境好靜好舒服,值得推薦

燒雞泡魚乾
  • 美國安格斯肉眼