2020-09-03
2020年8月28日 星期五住咗喺灣仔差唔多成兩個月,一直以來都有一間舖頭好想試吓,不過每一次經過都好似好多人喺裏面排隊今晚可能我同老婆早咗少少落去,所以未算見到有太多人等候,終於都有機會試吓入到去就已經見到店員好忙咁不停喺度整飯卷,仲見到有好多唔同嘅配料,同平時食嘅飯卷完全唔同,係新鮮嘅配搭餐牌雖然主要係英文字,不過都有圖片睇到,所以無論識唔識英文都可以知道有咩味道可以選擇表示我同老婆就決定豪一次,買晒所有想食嘅飯卷返屋企慢慢品嚐返到去打開飯卷嘅盒,都發現飯卷仲係微暖既,至於炸雞仲有少少熱添首先當然要介紹吓唔同味道嘅飯卷,呢一款上面有蟹柳絲,而裏面就包住左三文魚同炸天婦羅碎,所以咬落去有少少鬆脆,味道好豐富,充滿三文魚味呢一款裏面有吞拿魚茸,而上面就加咗沙律醬同蟹籽,有少少酸酸甜甜,吞拿魚入口即溶,感覺唔錯至於呢一款上面有火炙三文魚,而裏面就用牛油果包住,食落去好味得來夠健康最後呢一款飯卷雖然只有四舊,不過每一舊都好大件,裏面落足料,分別有蟹柳絲、炸蝦天婦羅同菜等等,出面有一層燒汁,食落去幾惹味另外我哋仲叫咗兩份炸雞,每一份大約有四件,每件都幾大粒,而且脆漿唔算太厚,裏面既雞肉都幾嫩
表示我同老婆就決定豪一次,買晒所有想食嘅飯卷返屋企慢慢品嚐
另外我哋仲叫咗兩份炸雞,每一份大約有四件,每件都幾大粒,而且脆漿唔算太厚,裏面既雞肉都幾嫩滑
最後我哋叫埋杯芝士蛋糕布甸作為甜品,果然係低糖,識落唔算太甜,但係有淡淡既芝士蛋糕味,食埋呢個真係飽到上心口