2017-06-11
今日同男朋友紀念日,就搵間令d既cafe食,見到呢間幾就腳裝修幾令就bk左。
好彩有book位,聽到好多walk in客都食閉門羹🙈,如果食夜晚大家一定要book枱!😂
呢度既侍應好有禮貌又好好笑,一坐低會同介紹dinner set有咩食又講可以普通主菜加錢轉set👍🏻👍🏻
叫左1個dinner set同闊條麵。因為本身想睇份量大唔大再決定叫唔叫黑松露薯條,點知太飽冇得叫😭
⭕️蟹籽蟹棒忌廉意大利闊條麵 $68
醬汁好濃密帶少許creamy,蟹籽份量又多,蟹棒食落有鮮味!闊條麵煮得剛剛好,配上忌廉汁同蟹籽,口感豐富。
😍Dinner Set 香脆豬手配燒汁$148
❓沙律前菜
由於我討厭酸既沙律汁所以冇點食到,但食左d冇咩醬既沙律菜,食得出非常新鮮!
⭕️薯仔煙肉湯
侍應見我地2個人1碗湯就主動俾多個碗我地😍好濃厚,飲得出係煲出黎,煙肉份量好多👍🏻👍🏻
⭕️香脆豬手配燒汁
上菜時店員主動問需5需要茄汁芥茉,原來因為伴菜有薯角!薯角好大隻好脆口好好味
隻豬手好易切!肥膏又唔算多,但好多膠質
⭕️蟹籽蟹棒忌廉意大利闊條麵 $68
😍Dinner Set 香脆豬手配燒汁$148
❓沙律前菜
⭕️薯仔煙肉湯
⭕️香脆豬手配燒汁
隻豬手好易切!肥膏又唔算多,但好多膠質!豬手大到食極都仲有😂跟既燒汁甜甜地好match,男朋友仲點左芥末,大家可以試下!
⭕️Chocolate Paradize (+$15)
見到後面枱飲呢杯好令好creamy甘就請侍應介紹一下,聽完就馬上叫左!果然同期望係一樣,朱古力濃郁,配上movenpick朱古力雪糕,真係雙重享受!
⭕️紅桑子mouse蛋糕
細細件,食落酸酸地,沒什麼驚喜😂
價錢亦唔算特別貴,食物高質,侍應又親切(有時仲同你講笑😂)。美中不足就係坐既枱偏細,有少許唔舒服,同未食到黑松露薯條😂😂😂。