2017-06-05
今日我放工去試左1間新既西餐廳(Café Paradise),餐廳雖然細,但都多人等,好左我地預先Book左位啫! 餐廳氣氛幾好,柔和燈光加埋個裝修都幾浪漫,我特別鍾意門口個餐牌,好得意~連個鼻都想食既意大利飯1打開餐牌,中間有個拉開既摺紙,好似係旋轉木馬咁,我勁鍾意~ 我就叫左我既最愛–黑松露野菌意大利飯,可以比較下佢同其他餐廳既水準麻~ 賣相都唔錯,黑松露亦好香,整個配搭好好,意大利飯又有啲煙煙韌韌,非常有口感,醬汁好濃味、好幼滑,非常好食,同出名既意大利餐廳有得fight,連個鼻都想1齊食~香脆鹹滑既雞翼另外,我仲叫左一個芝麻雞翼,雞翼炸得好香脆,上面洒左芝麻,食落好鬼香,鬆脆既雞翼入面,仲有香滑既肉,味道偏鹹少少,我就好啱食,好好味架!紅酒配美人對於鍾意抗氧化既我嚟講,1杯紅酒就最適合不過,呢間餐廳都好平咋,1杯紅酒都係60蚊,雖然杯紅酒酸味少易入口,但品質只屬1般,配合整個西餐,就更有氣氛,又令味道提升,所以都可1喝。呢間餐廳水準都唔錯,食物夠惹味,服務又好、又貼心,下次帶Honey再嚟呢度食~ 推介呀~
連個鼻都想食既意大利飯
香脆鹹滑既雞翼