2017-05-13 181 浏览
穿梭太子繁忙的街道,來到對極有香港歷史背景的界限街找美食,此間小店對出有三條馬路,為什麼是三條呢? 因為它正在三條馬路的交界點, 在屬於深水土步的一方,朋友說過左對面樓價又是另一個double 啦!原本以為並非週末就應該會少人,但是八時半到達餐廳時,竟然是門庭若市,全部爆滿,除了我跟朋友,還有另外兩對客人都感到驚訝。為什麼這間小店富有魅力呢? 好,就等一下試試你吧!香港鋪頭寸金呎寸,好難得佢仲留一個位置擺放裝置,這個位置足夠再放一張枱做生意。等候的時候,就先決定今晚的主食啦!看到他們有香脆豬手喎, 咁當然要試試啦!一般cafe 都沒有的呢,另外就試試最普通的卡邦尼意粉啦!他的餐牌很有趣,好像一打開就通往天堂之門。食完頭盤的南瓜湯同沙律後,加邦尼就來了!賣相非常討好,好像戴了一個花環的精靈在飛舞。因為南瓜湯的味道重,一來到已經嗅到好香南瓜味,南瓜唔係攪到爛曬,仲有南瓜蓉, 所以第一口食意粉就覺得意粉軟硬適中但不夠咸。 之後飲左一啖水,再食意粉,就食出它是有用蛋黃醬加奶混成的醬汁。細心發現他們用料精緻,除了一般會有的煙肉,還有雞脾菇,磨菇,鮮冬菇。 第一次食意粉會有沙律菜伴碟同埋咁多款菇菇

等候的時候,就先決定今晚的主食啦!

食完頭盤的南瓜湯同沙律後,加邦尼就來了!
賣相非常討好,好像戴了一個花環的精靈在飛舞。

細心發現他們用料精緻,除了一般會有的煙肉,還有雞脾菇,磨菇,鮮冬菇。 第一次食意粉會有沙律菜伴碟同埋咁多款菇菇菇。

食完第一碟意粉,店員好自覺過來收拾餐碟,還說:“豬手要來啦!” 十個期待跑出來。
一來到已經是香噴噴,嘩,原來是配薯角呀!加分!

他的豬皮不會完全炸乾成一塊脆片,反而保留豬手肉質鮮嫩,豬肉完全離骨。如果配上啤酒or 可樂更佳。

最後以好香香芋味的小蛋糕才結。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:9
舒適度:9
總分:8.5
  • 卡邦尼意粉
2017-05-10 171 浏览
相約2個朋友去食飯,大頭蝦唔記得點行,正在街上徘徊,女店員来電,得知我地唔識路,主動提出接我地.她那親切既態度令我地三个都按下了讚❤❤❤當晚的食物亦相當有水準,魚柳滑,牛扒嫩,芝麻雞翼更是juicy加上荔枝沙冰同玖瑰茶.....so happy
加上荔枝沙冰同玖瑰茶.....so happy
2017-05-10
2017-05-10 183 浏览
我記得年多以前我曾被朋友帶到cafe paradise吃飯,記得這小店質素和性價比都很高,所以這次朋友提到要吃生日飯的時候,我的腦袋就浮起了這餐廳。因為我們8點多才到,所以十分幸運的不用等位就可以入座。一打開meun,就看到meun中間有個小巧思,像打開卡片的感覺,立即心心眼。這裡的所有主食都可以轉成set dinner,但我們為了能多試小吃和甜品,就只叫了一個肉眼扒set和煙肉三文魚蜆肉天使麵。首先是set附有的餐湯和salad湯是普通的栗米濃湯,沒有什麼特別的,但喜歡栗米湯的我還是喝得很開心 哈哈而salsd是配上黑醋,酸酸的清新又開胃,還比沙律醬瘦點!我點的是5成熟的肉眼扒原本已經有調味,所以不用點醬都足夠!肉鮮鮮嫩,而且可以鎖住肉汁,令我要介牛肉的想法拋諸腦後。而且這還配有薯角!這是朋友點的天使麵,試了兩口,質素也不錯小吃的部分,我們點了雞翼比我想像的惹味,而且十分滑又香又辣的調味,令我忍不住一口接著一口默默的就把全部吃掉最後是set dessert加$25升級的朱古力心太軟首先,我朱古力很香濃,看見滿滿的朱古力醬流出來就很興奮而且蛋糕和醬的比例很剛好,不會太多太少醬但唯一我不
因為我們8點多才到,所以十分幸運的不用等位就可以入座。

我點的是5成熟的肉眼扒原本已經有調味,所以不用點醬都足夠!
肉鮮鮮嫩,而且可以鎖住肉汁,令我要介牛肉的想法拋諸腦後。
而且這還配有薯角!

這是朋友點的天使麵,試了兩口,質素也不錯

最後是set dessert加$25升級的朱古力心太軟
首先,我朱古力很香濃,看見滿滿的朱古力醬流出來就很興奮
而且蛋糕和醬的比例很剛好,不會太多太少醬
但唯一我不太喜歡的是vanllia雪糕,質感不夠幼滑
整體來說,質素很高,由其麵類很值得試連set只需$110-120左右,如果單點,$70就可以有一個高質主菜!
2017-05-03
2017-05-07 195 浏览
約左朋友去太子呢間餐廳食飯,好彩有book定位,晚餐時間都幾多人,出面有人排隊等位。餐廳睇上去感覺唔錯,門口嘅裝飾都好靚,放置左旋轉木馬好特別。入到去裝修都好有情調,燈光柔和,可以放鬆心情享用晚餐。侍應服務態度幾好幾有禮貌,一坐低就送上水,又會介紹下menu,佢地menu真係好靚好特別,打開會見到3D嘅旋轉木馬,我研究左好耐。其實黎之前朋友已經講過呢間餐廳嘅豬手好好食,所以我叫左一份豬手set dinner,之後聽見格離枱想叫豬手但已經賣哂,原來我果份係最後一份黎。蘑菇餐湯雖然唔太清楚呢個餐湯全名,不過味道唔錯,幾香幾好飲。田園沙律沙律配料幾新鮮,作為前菜幾開胃。Double Espresso好香濃同好滑香脆豬手配燒汁豬手賣相睇見已經覺得吸引,大大隻豬手,烤到外層好香脆,內裡肉質好軟嫩,好容易就切得開,真係皮脆肉嫩,特別係外皮,好香口好惹味,配埋燒汁食,口感豐富。除左豬手,仲有一d蔬菜同炸薯仔配菜,主菜份量真係好多。是日甜品甜品係綠茶紅豆蛋糕,其實食完主菜已經好飽,不過呢個綠茶紅豆蛋糕細件得黎又唔會好甜,作為飯後甜品幾適合,綠茶味幾香濃,唔鍾意食甜野嘅我都覺得ok。總括黎講係一間唔錯嘅

蘑菇餐湯
雖然唔太清楚呢個餐湯全名,不過味道唔錯,幾香幾好飲。

田園沙律
沙律配料幾新鮮,作為前菜幾開胃。

Double Espresso好香濃同好滑

香脆豬手配燒汁

是日甜品

總括黎講係一間唔錯嘅餐廳,食物、環境、服務都幾好,下次想試下佢地嘅all day breakfast,感覺好似唔錯。
2017-05-07 262 浏览
朋友介紹過呢間叫Cafe Paradise嘅西餐廳唔錯,就諗住去試下,去到見到餐廳出面嘅白雲燈箱好得意,同餐廳名字「Paradise」好相襯,白色磚外牆好優雅,門外擺設旋轉木馬好有童話感覺。餐廳裡面都佈置得好浪漫,水晶吊燈、心心、戒指、Love氣球裝飾,好適合求婚嘅地方,最特別係餐廳嘅餐牌,一打開中間有一個立體嘅旋轉木馬,真係好有心思。我叫左美國西冷牛扒嘅set dinner晚餐($168),套餐包括有:是日餐湯、田園沙律、主菜、是日甜品,奉送咖啡或茶,以呢個價錢有湯、沙律、主菜、甜品同飲品,真係好抵食。餐湯賣相唔特別,但飲落好香濃,好creamy好香,味道唔錯。田園沙律田園沙律有沙律菜、車厘茄,配上沙律醋醬汁,口感比較清爽。美國西冷牛扒配燒汁主菜美國西冷牛扒好大碟,有紅蘿蔔、西蘭花、粟米仔配菜,仲有炸薯角,份量好多好豐富,牛扒好厚身,我叫左七成熟,煎得剛剛好,香口得黎,完全唔覺得韌,肉質嫩得黎仲保留到肉汁,淋上燒汁,同牛扒味道非常配合。綠茶紅豆蛋糕綠茶紅豆蛋糕細細件,完全唔覺得膩,上層綠茶粉好香,下層紅豆蛋糕唔會太甜,上面仲有白朱古力塊。士多啤梨沙冰套餐加$15可以轉特飲,我叫左士多

田園沙律

田園沙律有沙律菜、車厘茄,配上沙律醋醬汁,口感比較清爽。
美國西冷牛扒配燒汁

綠茶紅豆蛋糕

士多啤梨沙冰

套餐加$15可以轉特飲,我叫左士多啤梨沙冰,沙冰真係好大杯,而且有非常濃郁嘅士多啤梨味,好好飲,成杯都飲到有士多啤梨籽,相信真係新鮮士多啤梨搞拌而成。
除左食物好食之外,都要讚下餐廳嘅職員,佢地都好親切好細心,會留意客人需要,臨走又會問一問客人對食物滿唔滿意,服務態度好好。
2017-05-07 148 浏览
之前一直想試長沙灣間cafe paradise, 點知佢係太子開左間分店,咁方便就襯同女友去旺角買野即刻試下。典型小店,座位唔多,感覺有d似係屋企,好多小擺設,都幾特別。好彩有訂位,我地坐低之後好快就滿座,之後walk in 嘅都無位。一打開個餐牌,嘩,未見過餐牌玩咁玩法特別得黎好有童真感覺佢地有set dinner, waitress好詳細咁介紹個餐牌,原來所有pasta都可以轉做set, 包括湯,沙律,甜品同飲品。今日個湯係甘筍薑忌廉湯,顏色好靚,薑味點到即止,好味。我叫嘅主菜係豬手配燒汁,一上枱非常香,皮脆肉嫩,好易切開,燒汁又唔太咸有肉味,有水準女朋友叫左西冷扒,最值得一提,係叫左5成熟,上枱切開真係5成熟,衣樣野好多西餐廳都做唔到!是日蛋糕係綠茶紅豆,望落唔覺,食落口就食到紅豆茸,唔太甜,唔錯女朋友加錢叫左朱古力心太軟,朱古力味濃郁但亦唔太甜,配埋雲呢拿雪糕無得輸最後想講,佢地嘅餐茶一點都唔馬虎,我叫左凍咖啡,原來佢地係俾iced Americano你再自己加糖加奶,此刻我醒起,佢地係叫cafe杯咖啡好濃郁好甘香,無乜酸味,我鐘意。總括而言,價錢平易近人,出品有誠意,服務親切

一打開個餐牌,嘩,未見過餐牌玩咁玩法
特別得黎好有童真感覺

今日個湯係甘筍薑忌廉湯,顏色好靚,薑味點到即止,好味。

杯咖啡好濃郁好甘香,無乜酸味,我鐘意。

總括而言,價錢平易近人,出品有誠意,服務親切。想食好西餐又唔想駛咁多錢嘅好選擇

2017-05-06 162 浏览
同女朋友係太子行街,行行下,女朋友突然停底,被一舊雲的招牌吸引住,仲望實個旋轉木馬擺設,望多兩望就拉左我入去,餐廳環境不大,但座位都舒適,不會有侷促感覺。一打開餐牌就見到一大個旋轉木馬,女朋友又急不及待左拍右拍,咁我就只好轉心點餐,我點了一個意粉、意大利飯和一個焗薯。未上主菜前,先送上兩客新鮮沙律,有開胃作用。香辣蜆肉炒意粉,意粉粉得都乾身彈牙,但都頗為辣的,我都幾鍾意食辣,相反女朋友不是食的太辣,所以我食左大半碟,辣得幾過癮!黑松露野箘意大利飯,飯粒有咬口,配上濃濃的醬汁,女朋友好鍾意,我就覺得炒意粉略勝一籌!車打芝士焗肉醬馬鈴薯角,都幾足料,馬鈴薯出奇地脆卜卜,都幾值得推介。最後,仲有迷你甜品附送,雖然體積細細,但味道都不錯,為一餐劃上完美句號。

未上主菜前,先送上兩客新鮮沙律,有開胃作用。

2017-05-06 241 浏览
今晚同男朋友想撐下枱腳,去左太子食西餐。行經cafe paradise既門口,睇個menu價錢合理,又見到人氣幾旺,決定試下呢間。好彩早少少入去,walk in 剩番最後一張兩人枱,遲我地一步既就要等位。餐廳格調簡單溫馨,燈光柔和,好適合情侶或者三五知己食飯談心。一入門口,waitress笑容滿面,好主動咁幫我地安排座位,又介紹餐排。晚餐有set dinner或者散叫都得,佢既set dinner包左,田園沙律,餐湯,主菜,是日甜品同一杯飲品,好豐富喎主菜有意粉,意大利飯,牛扒,豬手,選擇都幾豐富,價錢$118-$208左右,唔算貴。我叫左255克西冷牛扒($168),男朋友叫左豬手($148)。西冷扒我叫左五成熟,切開真係做到五成熟,啱啱好好多時,我去啲西餐廳,每次叫五成,最後都係比七成熟,好失望。今次值係值得一讚。牛扒好有牛肉味,最鐘意個燒汁係分開上,唔會搶左牛扒本身既牛味。基本上,唔洗淋個燒汁都已經好好笑豬手呢個係男朋友叫既,半份豬手,但都好大隻,如果成隻既話,一定食唔晒。佢皮脆,肉汁都保留到,唔會烤到乾晒身,好食田園沙律甘荀忌廉湯好creamy,食到一粒粒甘荀,甜甜地,帶點薑味

西冷扒

我叫左五成熟,切開真係做到五成熟,啱啱好

甘荀忌廉湯

好creamy,食到一粒粒甘荀,甜甜地,帶點薑味,幾特別

甜品

我加左$25轉左流心朱古力,仲配埋一球雪糕。雪榚配流力朱古力,yummy

男朋友就係食是日甜品,綠茶紅豆蛋糕,細細件,好食呀~心諗,如果大件啲就好啦。

飲品
都做得唔馬虎,睇得出處處用心。凍咖啡真係用咖啡機沖出黎既expresso,糖醬,奶係分開上既。好好飲,好有驚喜

男朋友叫既熱檸茶,應該係用上英式紅茶,配上檸檬,有陣陣既茶香,完全無苦澀味。

呢餐份兩個人加埋一唔洗$400,抵食,滿足。
而且,特別值得一讚既,就係佢地既服務真係好好,特別有位女waitress,成日笑容滿面地招呼客人,又主動幫忙👍🏻
好既服務真係會為食物再加分。
  • 西冷牛扒
2017-05-02 5169 浏览
嚟到Cafe Paradise坐滿人, 望落唔係話好大, 牆上就貼滿即影即有相, 感覺好cozy & friendly.晚市套餐有湯、沙律、主菜同甜品, 主菜以据扒同意粉為主, 而我一睇menu就決定揀意大利飯!因為Risotto煮得好食真係幾花心機, 既然平時自己唔會煮就梗係試試出面手勢.先嚟前菜沙律, 沙律菜幾新鮮, 配埋酸酸地嘅醬好開胃.餐湯係蘑菇湯, 除咗有蘑菇片, 仲有洋蔥同少少香草, 唔係得蘑菇忌廉咁dry.主菜嚟啦!! 香辣鮮蝦意大利飯 ($128), 單睇賣相已經覺得幾正咁!!  個醬除咗有辣味, 仲有鮮茄同香草提味, 意大利飯就完全吸收哂香辣醬辣中帶酸嘅味道, 個醬唔會話太多太濕.  另外, 個飯係我最鍾意 好有咬口嘅口感, 唔係軟淋淋嗰種喺晚餐餐牌搵唔到心水主菜, 都仲可以喺主menu入面揀啱食既Pasta或Risotto, 大約加$50就可以配成套餐.蟹籽蟹棒意大利寬條麵 ($118),  蟹棒都幾多, 而白汁唔係creamy 嗰種, 感覺唔漏. 雖然冇香辣鮮蝦意大利飯咁surprise, 但味道都唔錯. 甜品就係呢個朱古力cake, 一細啖已經feel到好濃郁嘅
先嚟前菜沙律, 沙律菜幾新鮮, 配埋酸酸地嘅醬好開胃.
香辣鮮蝦意大利飯
蟹籽蟹棒意大利寬條麵
甜品就係呢個朱古力cake, 一細啖已經feel到好濃郁嘅朱古力.
整體嚟講, Cafe Paradise嘅Risotto同Pasta都幾好食, 尤其Risotto最啱我口味
香辣鮮蝦意大利飯
蟹籽蟹棒意大利寬條麵
2017-05-02 147 浏览
近日無論工作或感情也有煩心的地方, 實在需要找朋友傾訴一下, 否則得不到抒發情緒也可以是很嚴重嘛, 而吃美味的食物, 也能帶給熊熊好心情呢~ 位於太子不算近地鐵站的 cafe paradise, 在門口看到以白雲作招牌, 及旋轉木馬已即時感到很開心了, 而餐牌更有立體剪紙丫, 坐下後店員解釋, 除了 set dinner 外, 也可點意大利粉及意大利飯, 再加錢轉套餐啦~ 帶子紅菜頭意大利飯 $128 又厚又大粒的帶子, 放在看上去很 creamy 的桃紅色紅菜頭意大利飯上, 意大利飯煙韌有咬口, 沒有很膩熊熊也能整碟吃下呀~ set dinner 含沙律、餐湯、飲品及甜品 蔬菜新鮮沒有澀味, 配上醬汁很醒胃丫, 餐湯濃淡適中, 粟米份量也不少啊~ 黑松露薯條 $38 愛吃的熊熊, 又怎能就此滿足呢, 當然要再點個熱乎乎的薯條啦, 而黑松露的味道便是來自醬汁囉~
否則得不到抒發情緒也可以是很嚴重嘛, 而吃美味的食物,
也能帶給熊熊好心情呢~

帶子紅菜頭意大利飯 $128
意大利飯煙韌有咬口, 沒有很膩熊熊也能整碟吃下呀~

set dinner 含沙律、餐湯、飲品及甜品
蔬菜新鮮沒有澀味, 配上醬汁很醒胃丫,
餐湯濃淡適中, 粟米份量也不少啊~

黑松露薯條 $38
而黑松露的味道便是來自醬汁囉~
2017-04-24
2017-05-01 126 浏览
有一個朋友好鐘意去cafe 食飯,因為坐得舒服,環境舒適,基本上每次去cafe 都係佢提議,不過每次都好滿意,今次都唔例外。一入餐廳,服務員非常親切有禮,詳細介紹餐牌上既食物,我點左一個晚餐。田園沙律沙律菜非常新鮮,菜好爽口,dressing都唔錯蕃茄煙肉長通粉蕃茄味非常之香濃,酸酸嘅蕃茄味,加上好香嘅煙肉味,未到啱啱好,而且仲帶少少辣,更加惹味,長通粉亦都好有口感,長通粉加上蕃茄煙肉嘅香味,味道真係非常正!熱朱古力一睇個拉花已經值回票價,拉得好靚,都好有心思,女仔見到一定好冧,朱古力味好濃,拉味同朱古力味嘅比例啱啱好,好豐富嘅口感,又唔會好甜,女仔至愛呢間餐廳環境舒服,服務一流,食物又唔錯,值得一試!

田園沙律

沙律菜非常新鮮,菜好爽口,dressing都唔錯
蕃茄煙肉長通粉

熱朱古力

呢間餐廳環境舒服,服務一流,食物又唔錯,值得一試!
2017-04-29 109 浏览
啱啱 喺旺角 睇完戲 ,又要搵野食醫肚 嘅時候 ,行道界限街 附近 有一間門舖特別 ,睇下餐牌有乜嘢晚餐食, 睇到有我 喜愛 嘅德國炸豬手 咁就入去試下啦 入到去入 面環境十分舒適 ,有啲輕音樂, 跟住睇下啲餐牌 ,嗰啲侍應很有耐心解釋畀你聽 每個 晚餐嘅 特色 。我當然想試下德國嘅炸豬手啦 ,整個晚餐有湯、有沙律、有甜品、有凍飲 都只係148元 。我 就叫咗 呢個晚餐。 第一個上就係餐湯同埋沙律 ,湯係 甘筍 忌廉 湯但侍應話畀我聽 入面 是加了少許橙汁。湯都非常濃 郁,慢慢 品嚐 都感覺到有少少橙味 ,味道不錯 。沙律菜比 較新鮮同埋好爽口 。跟住到主菜出場呢個炸豬手睇個賣相份量十足 ,以我胃口咁大看到就十分開心 。外皮十分鬆脆 ,但佢嘅肉唔會乾 ,而且保持到好多肉汁, 口感質感都十分美味 ,慢慢咀嚼時真係唔想吞落肚 。凍飲我 叫 咗凍咖啡凍咖啡味道適中,吾會太濃易都唔會太淡 最後到甜品 ,叫了心太軟只不過加25元蛋糕鬆軟 流心朱古力十分 軟 滑, 有濃濃嘅朱古力 漿 流出 加埋雪糕一齊食 真係奇味無窮 。下次經過 一定會再去。

入到去入 面環境十分舒適 ,有啲輕音樂, 跟住睇下啲餐牌
,嗰啲侍應很有耐心解釋畀你聽 每個 晚餐嘅 特色

。跟住到主菜出場

。凍飲我 叫 咗凍咖啡

凍咖啡味道適中,吾會太濃易都唔會太淡
最後到甜品 ,叫了心太軟只不過加25元

加埋雪糕一齊食 真係奇味無窮
。下次經過 一定會再去。
  • 朱古力心太軟
  • 餐湯
2017-04-29 106 浏览
今天剛巧和老公到太子探朋友,知道附近有好多食肆,原本我和老公決定今晚選擇中餐,行吓行吓見到一間餐廳非常吸引,出邊有個旋轉木馬佈置得非常浪漫,再看一看餐牌價錢都非常合理,就決定今晚食西餐啊餐廳嘅名都係咁浪漫Cafe paradise見到入邊都好多客人,有一個好有禮貌嘅侍應見我和老公在外邊望吓望吓,立刻出來招呼我們,如果冇定位就要大約等10分鐘,有時食餐飯不只是食物服務態度非常重要,我哋梗係等啦入到去地方雖然唔大,但係環境真係非常relax打開餐牌又有驚喜晚餐包括有餐湯和沙律餐湯濃郁美味,店員話今日嘅餐湯加左鮮橙,甘筍忌廉湯沙律菜有火箭菜又有車厘茄配以特製嘅醬汁so fresh最愛辣嘅我選擇了香辣鮮蝦意大利飯醬汁配合都啱啱好非常creamy,大蝦非常爽口,還有一隻吉列大蝦芝麻雞翼共有四隻,可能有芝麻嘅關係真係非常香口,炸得外脆內軟仲有肉汁添仲有啲沙律菜伴碟添減低油膩感餐飲點了凍檸水消化一下還有甜品朱古力蛋糕,今日嘅晚餐圓滿結束
餐廳嘅名都係咁浪漫Cafe paradise

服務態度非常重要,我哋梗係等啦

入到去地方雖然唔大,但係環境真係非常relax

打開餐牌又有驚喜
晚餐包括有餐湯和沙律
餐湯濃郁美味,店員話今日嘅餐湯加左鮮橙,甘筍忌廉湯

沙律菜有火箭菜又有車厘茄配以特製嘅醬汁so fresh
最愛辣嘅我選擇了香辣鮮蝦意大利飯

仲有啲沙律菜伴碟添減低油膩感
餐飲點了凍檸水消化一下還有甜品朱古力蛋糕,
今日嘅晚餐圓滿結束
  • 香辣鮮蝦意大利飯
  • 餐湯
My friends and I went there for dinner since the reviews online seem to be so nice. However, the experience was so bad that night First, we got speechless when the spaghetti n risotto came coz the portion is so TINY!!! Don't even mention if the taste is good enough or not... We had to pay $138 per person at the end without feeling even fullSecondly, regarding the environment, it was so stuffy towards the end of the restaurant and made us a bit dizzy free the dinner.Finally, the service isn't sat

Finally, the service isn't satisfactory too. The manager wasn't friendly when he served us.

It's ridiculous for a group of girls not even being able to feel full after this dinner and need to hv another meal plus dessert afterwards🤦🏻‍♀️ to be honest, we just need to pay around $60-70 more if we hv dinner at Dan Ryan , where the food quality, portion, service and environment are at least 3times better.

In short, never again to visit this restaurant!!!
blacklist !
2017-03-11
朋友說此店all day breakfast 非常好吃,於是慕名一試。可惜太好賣了,我還是晩餐時段,於是和all day breakfast 緣慳一面。但單看manu 便知此店很有誠意!不打緊,我相信all day breakfast 好吃,其他菜式一定也不差的!於是點了個set dinner。忌廉粟米湯夠滑口,多粟米,而且沒有大陣奶味沙律酸酸的,很開胃,生菜很爽脆255克美國西冷牛扒配燒汁牛扒真是我要求的7成熟!很嫩滑,有肉汁!配肥厚薯角,頗香囗,而且外脆內軟!加上燒汁,令薯角和牛扒更夾!層次再上一層樓!配菜也是滿多的,非常大方甜品是香竽蛋糕沒有香竽的腥味,不過甜,多吃幾件也可以!
但單看manu 便知此店很有誠意!

忌廉粟米湯
夠滑口,多粟米,而且沒有大陣奶味
沙律
酸酸的,很開胃,生菜很爽脆

255克美國西冷牛扒配燒汁

配菜也是滿多的,非常大方

甜品是香竽蛋糕
香竽蛋糕
沒有香竽的腥味,不過甜,多吃幾件也可以!
2017-04-24
香竽蛋糕