2017-07-25 276 浏览
之前試過長沙灣嗰間,今日同舊同學嚟試埋太子呢間嘅lunch .今日不停落雨,我地1:15左右去到,岩岩有位,坐低一陣已經坐滿人要等位,真的幸運。我好肚餓,一坐低就睇餐牌,不過之前上網見到話個餐牌好靚,點知今日無咗,竟然要維修。我地每人叫咗個意粉,lunch送餐湯,粟米忌廉湯,都可以。之後食過另一分店啲意粉ok,所以今次繼續,又叫了卡邦尼,不過今次嘅卡邦尼意粉唔見咗隻蛋嘅....同埋份量偏小我另外加咗壷洛神花茶,茶有小火保溫,加上洛神花味濃,酸酸甜甜咁幾好飲

2017-07-17
2017-07-24 287 浏览
朋友住在太子,不時推介一些特色小店給我們,剛巧今天到花園街購物,所以就帶小女生來朋友推介的cafe paradise 來吃晚餐。從太子地鐵站D 出口往界限街方向走,很快就看到大大的白色「paradise」招牌,門口的旋轉木馬,已讓人感到親切。店內藍白色的裝修讓人感到溫馨舒適。六時來到,幸好有預先在Openrice 訂枱,因為全晚已經fully booking。店員十分親切有禮,溫柔地為我們介紹餐牌中的晚餐。這裡除了set dinner 外,也可選擇主餐牌的意粉和意大利飯轉為set ,選擇十分多元化。餐飲可以加$15轉drink list 上的飲品。這裡有多款咖啡選擇,也有數款朱古力飲品和果汁梳打。甘荀忌廉湯甜甜的忌廉湯十分creamy香滑,稀杰剛剛好,小女生一口一口的快快喝完 。沙律沙律菜新鮮爽脆,伴著少少的沙律醬,清新美開胃,一人份量就剛好。黑松露薯條熱辣辣的薯條伴黑松露沙律醬,粗粗的薯條炸得剛剛好,香脆之餘,內裡有著很多薯仔肉,口感不錯。蘸上特別的黑松露沙律醬,入口有陣陣的黑松露幽香,加添了味覺的享受。蕃茄煙鴨胸寬條麵酸酸的蕃茄汁讓人特別開胃,醬汁有濃濃的香草和黑胡椒,讓寬條麵更香

店內藍白色的裝修讓人感到溫馨舒適。

沙律
沙律

蕃茄煙鴨胸寬條麵
酸酸的蕃茄汁讓人特別開胃,醬汁有濃濃的香草和黑胡椒,讓寬條麵更香更惹味。
煙鴨胸軟滑多汁,再加上車厘茄,味道和賣相十分好。

煙鴨胸茄汁寬條麵

蘋果青檸梳打
大大杯的,酸酸甜甜,十分解喝醒胃。

蘋果青檸梳打

總括來說,cafe paradise絕對是一間用心經營的小店,親切的招待及美味的食物讓人會再次臨。

煙鴨胸茄汁寬條麵
2017-07-23 404 浏览
放工又係時候去搵食嚕~ 今次終於唔係尖沙咀喇,我地黎到位於遠尖沙咀少少既太子既Cafe Paradise!有以前住太子既同事都話一直都想試下Cafe Paradise,奈何每次都冇位。咁今次就由我幫佢試下好唔好味啦Cafe Paradise既位置都唔算難搵,由地鐵站D出口行大概十分鐘,過幾條馬路就見到,都幾當眼。店面一眼望曬,唔係好大,大概只有2x個位。所以好多人都選擇訂位,如果唔係夜少少黎就要等位架喇~餐廳既牆痴左好多同食客一齊影既即影即有,好似同食客既關係都幾好咁~ 點解唔同我地影既?haha 枱上一早已經擺定成支水,方便食客自己斟 最岩我呢啲成日要侍應幫手斟水既麻煩友我地三個人,每人叫左一個晚餐。佢除左晚餐menu之外,普通menu上既菜式都可以加錢轉餐,選擇相對多左~田園沙律首先上既係跟餐既沙律。啲菜好新鮮,咬落去索索聲 不過我就嫌個汁太少,如果可以多啲就會更加好是日餐湯跟住就到餐湯喇~果日既餐湯係西蘭花忌廉湯,正呀,岩曬我口味!煙三文魚蜆肉天使麵 ($118)首先上既係朋友叫既呢個天使麵。睇落蜆肉同煙三文魚都唔多,但其實係比啲菜遮住左姐我就覺得呢個天使麵比起一般既粗少少,更加
放工又係時候去搵食嚕~ 今次終於唔係尖沙咀喇,我地黎到位於遠尖沙咀少少既太子Cafe Paradise

枱上一早已經擺定成支水,方便食客自己斟
最岩我呢啲成日要侍應幫手斟水既麻煩友

田園沙律
田園沙律
首先上既係跟餐既沙律。啲菜好新鮮,咬落去索索聲
不過我就嫌個汁太少,如果可以多啲就會更加好

是日餐湯
跟住就到餐湯喇~
果日既餐湯係西蘭花忌廉湯,正呀,岩曬我口味!

煙三文魚蜆肉天使麵
煙三文魚蜆肉天使麵 ($118)
首先上既係朋友叫既呢個天使麵。
睇落蜆肉同煙三文魚都唔多,但其實係比啲菜遮住左姐

我就覺得呢個天使麵比起一般既粗少少,更加有嚼口,而且仲可以更索汁添

香煎龍脷柳配牛油檸檬汁
香煎龍脷柳配牛油檸檬汁 ($138)
跟住上既係我既龍脷柳!
龍脷柳外層煎得香脆,但又保留到入面肉質既嫩滑。咁樣既外脆內軟實在令人想食完又食呀

而且龍脷柳同淋上面既牛油檸檬汁相當夾!食龍脷柳既時候就係最想有啲酸酸既味一齊食

menu上冇註明係飯定意粉既餐就一律會配薯菜。我自己就一向中意薯角多過薯條既,所以我食到連朋友既都食埋

香脆豬手配燒汁
香脆豬手配燒汁 ($148)
佢起個名真係冇起錯呀,個豬手真係又香又脆!
雖然呢個係朋友叫既,但我都偷食左好多
佢話太大佢食唔曬wor~
食豬手我覺得最重要就係脆脆既皮,但好多地方既豬手都唔知點解有脆皮就冇肉,有肉啲皮就淋。
好好彩呢度既豬手兩樣都有!可能係來貨靚啦~
而且皮同肉中間既既肥膏都唔多,所以可以食得更加滋味

而且點佢豬手既芥辣就仲正

是日甜品
最後就到甜品喇!
果晚係甜品芝麻慕絲蛋糕侍應話如果賣曬就會出朱古力慕絲蛋糕
因為本人唔食芝麻既關係,就問佢地可唔可以提早比個朱古力我。
店員都好好,肯滿足我呢個要求

唔好睇啲蛋糕的的骰骰咁,其實個餐有咁多野食,去到個甜品都飽到七七八八架喇,咁既大細就岩曬!
佢既蛋糕係上層慕絲,下層蛋糕,最頂仲會喳啲cream添,正!
朱古力慕絲蛋糕唔係話好甜,配埋杯餐飲咖啡就最正喇

住喺太子/深水埗既朋友一定要試下呀!
Cafe Paradise係價錢比較公道而且野食又好食既餐廳。
唯一美中不足既一點就係太少座位,所以佢每晚會做兩輪(好似),到咁上下就放番啲位出黎比出面等緊位既人。
唔想等咁耐既話就記得book定位先/早啲黎喇!

下面放番menu:
2017-07-06
香煎龍脷柳配牛油檸檬汁
香脆豬手配燒汁
2017-07-21 19852 浏览
今天補假終於可以鬆一下,去左花墟買花,行下行下到這裡, 見到一間白色店舖, 同其他的店舖感覺很不同, 上面寫著Paradise,  心想‘天堂“真的想找好耐, 於是走過去看一看近望仲吸引, 店外放了一個旋轉木馬音樂盒,播著溫和的音樂, 得意的蛋糕模型及手繪手寫餐牌, 非常吸睛, 今天的晚餐就在這裡食啦!一入門口 , 一位笑容滿面的侍應生安排入坐, 並遞上menu, 極仔細介紹是日dinner set 的菜式及可點menu內的菜式, 價錢如何計算, 使可選擇的菜式更多最後我點左香脆豬手配燒汁,再點加15蚊一杯凍薄荷朱古力咖啡等待食物時, 發覺牆上掛滿了食客的留影同開心字句,佈置亦很充滿童話感覺最得意的是有隻狗公仔陪食,頓時覺得唔寂寞田園沙律及是日餐湯:雜菌忌廉湯田園沙律:材料新鮮清新是日餐湯:雜菌忌廉,菌味濃香脆豬手配燒汁:極大隻豬手, 皮脆肉嫩,薯角多,都是外脆內軟, 燒汁味道適中,豬手沾上燒汁後,肉味更濃, 侍應生還會細心問要需要芥末醬同茄汁嗎,若似我要的話,她就會用碟盛載凍薄荷朱古力咖啡:薄荷味剛好, 無蓋過咖啡朱古力味是日甜品:綠茶紅豆蛋糕,綠茶味適中,使紅豆味都能被嚐得出來,

, 今天的晚餐就在這裡食啦!

最後我點左香脆豬手配燒汁,再點加15蚊一杯凍薄荷朱古力咖啡

最得意的是有隻狗公仔陪食,頓時覺得唔寂寞

田園沙律及是日餐湯:雜菌忌廉湯
田園沙律:材料新鮮清新
是日餐湯:雜菌忌廉,菌味濃
套餐包:田園沙律+ 是日餐湯:雜菌忌廉湯

香脆豬手配燒汁:極大隻豬手,
主菜:香脆豬手配燒汁

凍薄荷朱古力咖啡:薄荷味剛好, 無蓋過咖啡朱古力味

薄荷朱古力咖啡(凍)

是日甜品:綠茶紅豆蛋糕,綠茶味適中,使紅豆味都能被嚐得出來, 蛋糕質地幼滑,有許多紅豆

套餐包:綠茶紅豆蛋糕

真的是在天堂品嚐的一餐

主菜:香脆豬手配燒汁
套餐包:綠茶紅豆蛋糕
  • 綠茶紅豆蛋糕
2017-07-17 317 浏览
見open rice 介紹食評幾好,結果中伏。同事生曰飯揀左呢間。食物比預期份量少,已經係幫襯lunch, 連基本薯條都話未返貨,蛋糕款色得返一款,吓!剛開鋪營業乜都無?叫甜品,雪糕 🍨又少ㄡ溶 (咁樣話2球,共$48),專登訂位時order定個甜品加字,点知上枱時個friend happy birthday个字ㄡ樣衰,咁樣上得枱㗎咩?! 好意思比客人食? 我未見過心太軟拌雪糕分開上。後來先知原來個朱古力雪糕都溶溶地。實在太失望!!! 無下次。
見open rice 介紹食評幾好,結果中伏。

實在太失望!!! 無下次。
2017-07-17
庆祝纪念
生日
2017-07-17 275 浏览
太子openrice第一位,18:00前餐廳準備食材所以係門口等,由於無訂坐所以女職員話等到18:05再作安排,18:05安排入坐處理好好餐廳環境算細同窄但都坐得舒服,不過感覺係一間好黑既餐廳好似好浪漫再配搭返隔離一班人係cafe傾計既大聲+笑聲。其實盡量安排一班人坐位係後場而唔係中間應該會令在場所有客人都舒服d,坐正張多人枱隔離個客就話覺得隔離大聲到聽唔到朋友講野入坐後有位男職員講解餐牌,態度親切有禮有笑容跟餐峴肉忌廉湯:有峴肉,味道可以,夠熱跟餐沙律:沙律醬太少而且用既沙律醬太甜又難食跟餐凍啡:差辣辣芝麻雞翼:$45有4隻,香脆夠熱肉質滑白汁雜菌意粉:唔會得個濃而無味,意粉硬度適中,夠汁岩岩好,份量稍細五成肉眼牛扒😔😔:開頭切落邊位好林夠生好欣賞,但係一切到中間舊牛扒起碼有8成以上熟(因為連7成都稱唔上),肉質好韌所以要求職員更換,點知換返黎塊牛扒係就係生D,但係一樣好韌,味道口感仲差過塊medium well兩個主菜係完全分開上,食晒成碟意粉,對方個扒都未黎😡一份牛扒煮左足足一個鐘,最慘係等左一個鐘所以塊牛扒好韌😭😭換左牛扒既女職員稍為黑面其他食物逐樣上唔會等d食物凍晒都未有口食

入坐後有位男職員講解餐牌,態度親切有禮有笑容

跟餐峴肉忌廉湯
:有峴肉,味道可以,夠熱
跟餐沙律
:沙律醬太少而且用既沙律醬太甜又難食
跟餐凍啡
:差
辣辣芝麻雞翼
:$45有4隻,香脆夠熱肉質滑
白汁雜菌意粉
:唔會得個濃而無味,意粉硬度適中,夠汁岩岩好,份量稍細

其他食物逐樣上唔會等d食物凍晒都未有口食第二樣,抵俾讚
跟餐湯+沙律
辣芝麻雞翼
美國肉眼扒配燒汁
辣芝麻雞翼
  • 芝麻雞翼
2017-07-13 8907 浏览
下午與老公帶愛犬去獸醫診所例行驗查醫生說要等一個小時唯有跟老公週圍逛,睇下附近有咩食啦。呢個天氣真係熱到人無咩心機食飯老公話剩係想食意粉,行行下又真係比我地見到間cafe有意粉食即刻衝入去涼住冷氣食個lunch先!看得出店主應該為店面裝修花了不少心血,雖然店面細細,但仍然將歐陸風格發揮得淋漓盡致一打開餐牌,竟然有小驚喜侍應耐心解說因爲他們店沒有set lunch,所以order 意粉既話就會送餐湯,而飲品就需要另外加十五蚊黑朱古力沙冰很濃的朱古力味,但慶好甜味適中出面熱到我就快暈低,呢杯野救左我一命老公的黑牛甘筍薑忌廉湯湯質十分細緻柔滑,入口有淡淡既薑味,隨後有很濃既忌濃味,最後留在口中的是甘筍既甜味,很有層次的一道湯卡邦尼意粉($58)醬汁帶著很香的蛋王與煙肉既味道,而且質地超級濃郁,完全包裹住意粉送入口,食完意粉發現成隻碟都無咩醬汁殘留,勁creamy!我超中意呢個意粉老公叫既蟹棒蟹籽寬條麵($68)寬條麵有咬口,爽口彈牙,配上蟹籽一齊食,口感更豐富辣味芝麻雞翼($45)超脆口,連骨都咬得到,芝麻味夠香,而且雞肉仍然保持到juicy,Good!!! 沒想到街角的一間cafe,食物水
下午與老公帶愛犬去獸醫診所例行驗查
醫生說要等一個小時
唯有跟老公週圍逛,睇下附近有咩食啦。

呢個天氣真係熱到人無咩心機食飯
即刻衝入去涼住冷氣食個lunch先!

一打開餐牌,竟然有小驚喜

黑朱古力沙冰
很濃的朱古力味,但慶好甜味適中
出面熱到我就快暈低,呢杯野救左我一命

老公的黑牛

甘筍薑忌廉湯

卡邦尼意粉($58)

老公叫既蟹棒蟹籽寬條麵($68)
寬條麵有咬口,爽口彈牙,配上蟹籽一齊食,口感更豐富

辣味芝麻雞翼($45)

沒想到街角的一間cafe,食物水準竟然如此高,有點震驚
下次要再黎食埋個晚餐先
2017-07-13
  • 卡邦尼意粉
2017-07-08 238 浏览
第二次幫襯了!叫左個鴨胸寬條麵同黑松露野菌意大利飯,相比下個飯比起個麵好食好多,個寬條麵凍到硬哂!可能因為食左飯先,而果度冷氣又好勁,所以凍咁lo!但個鴨胸算好食既!而個湯就濃味左d,但都好飲加15蚊有野飲,我就叫左個薄荷mocha!薄荷味畀朱古力蓋過左少少!但鋪頭真係好細,得果幾張枱,同埋限時90分鐘,不過都岩,如唔限時我估我地會stay好耐傾計😹咁餐廳唔駛做其他生意了!(好準時12點入座、1點半請你埋單走人)因鋪面細細服務都不錯
2017-07-08
2017-07-08 183 浏览
今日又下雨,到底幾時會放晴啊?百無聊賴,我同小寶仔就去太子搵嘢食,見到網上有好多唔錯的食評所以就試吓呢間Cafe Paradise.黎都門口,好彩唔使排隊,原來六時前結賬,可以免收加一服務費。我點了白汁雜菌意大利粉,個醬好creamy,味道唔錯,奈何份量不多。而小寶仔點了個帶子紅菜頭意大利飯,小寶仔好鍾意食紅菜頭,佢話好食,不過帶子就唔算普普通通,佢覺得有啲鹹。原來佢哋仲奉送餐湯-蘑菇忌廉湯,味道冇咩特別,普通一個餐湯。點意大利粉、risotto 等,只需加$15就可以有餐飲,我哋就點了兩杯鮮奶咖啡。咖啡口感香滑,奶泡豐富,咖啡味唔算太濃,很適合我倆。如果佢哋有skimmed milk或者Decaf提供,會更加不錯!由於唔駛加一,我哋這個午餐只需要$166,真心抵!

由於唔駛加一,我哋這個午餐只需要$166,真心抵!
2017-07-07 171 浏览
放工後約朋友 就搵個中間點係太子 之前search openrice時就發現呢間好似幾好 於是黎試下😆地方唔算難搵 D出口好近入面有兩塊呢d相片牆 幾得意😂首先頭盤係田園沙律 個醬幾好食 但有點兒太少 唔夠我撈哂全部菜跟著係忌廉湯 磨菇味好香 份量剛好 唔會令你太濟食唔落主菜呢個係友人叫嘅龍俐柳 煎得好香 d肉唔會太乾 幾嫩口 而且上面加左檸檬汁同香草 配合得好好 香口又夠fresh😄呢個係我叫嘅燒汁豬手 一黎見到個粉量真係嚇親 好大份😲 個皮好脆 d肉又唔會好硬 配埋香草係上面真係好香口 記得要點燒汁 夠味之餘亦唔覺太漏👍🏻三文魚蜆肉天使麵 忌廉汁好入味 三文魚燻過 無論食唔食生野嘅人都岩 成個配搭都👍🏻最後係甜品 友人叫左特濃朱古力蛋糕 朱古力味係好濃 正😆我就食芝麻味蛋糕 上面習芝麻moose 好濃芝麻味 口感剛好😋店員服務態度好好👍🏻去cafe通常唔太注重食物質素 但呢間真係唔錯 價錢都算ok 頗推薦😙

地方唔算難搵 D出口好近

入面有兩塊呢d相片牆 幾得意😂

跟著係忌廉湯 磨菇味好香 份量剛好 唔會令你太濟食唔落主菜

最後係甜品 友人叫左特濃朱古力蛋糕 朱古力味係好濃 正😆

店員服務態度好好👍🏻

2017-07-06 170 浏览
寫第一篇屬於自己的飲食紀錄真係超開心呀!我知道持續寫需要許多動力作為一個運動上無一樣精既女孩子,「堅持」好像有點難...不過我都算係一個感情豐富又熱愛分享既一種所以我相信我能夠堅持到的大家黎梗真係多多支持呀 哈哈第一篇...不如就分享我和兩位小學同學的慶生飯生日主角是我...其實和食物無乜關係既因為今次是同學推介佢食過的餐廳而我當然無所謂啦@@人數:3位地點:大家的中間點(太子),太子站D出口步行約4分鐘訂座:呢間餐廳要預先Book位,都幾Full環境:唔算大大間,其實搞小型Party(生日/求婚)都是個好選擇!服務:店員誠懇夠細心食物:3個主食、1份沙律、1份小食凱撒沙律 $53喜歡它濃濃咸咸的芝士片,份量都多芝麻雞翼 $45超超超級好食!!必食!!其實去好多餐廳,我都會叫客雞翼今次食到超好食的雞翼,真係好難忘呀夠熱辣辣大大隻又脆又香四隻三個人 有人可以食多隻 哈哈煙鴨胸茄汁意大利寬條麵 $68蕃茄味好夠 正常的味道寬條麵口感唔錯煙三文魚蜆肉天使麵 $68天使麵一條條,一D都唔會黏糊糊的黑松露野菌意大利飯 $68黑松露味道好濃郁 中意既朋友一定滿意今餐3個主食分量算多,又沙律和雞翼.
寫第一篇屬於自己的飲食紀錄真係超開心呀!

我知道持續寫需要許多動力
作為一個運動上無一樣精既女孩子,「堅持」好像有點難...
不過我都算係一個感情豐富又熱愛分享既一種

因為今次是同學推介佢食過的餐廳
而我當然無所謂啦@@

人數:3位
地點:大家的中間點(太子),太子站D出口步行約4分鐘
訂座:呢間餐廳要預先Book位,都幾Full
服務:店員誠懇夠細心

食物:3個主食、1份沙律、1份小食
凱撒沙津

凱撒沙律 $53
喜歡它濃濃咸咸的芝士片,份量都多
芝麻雞翼

芝麻雞翼 $45
超超超級好食!!必食!!
其實去好多餐廳,我都會叫客雞翼
今次食到超好食的雞翼,真係好難忘呀
夠熱辣辣
大大隻又脆又香
四隻三個人 有人可以食多隻 哈哈
煙鴨胸茄汁意大利寬條麵
煙鴨胸茄汁意大利寬條麵 $68
蕃茄味好夠 正常的味道
寬條麵口感唔錯
煙三文魚蜆肉天使麵 $68
天使麵一條條,一D都唔會黏糊糊的
黑松露野菌海鮮飯
黑松露野菌意大利飯 $68
黑松露味道好濃郁 中意既朋友一定滿意

今餐3個主食分量算多,又沙律和雞翼...
加埋和兩位好友談天說地
慶生飯好滿足 好飽飽

庆祝纪念
生日
凱撒沙津
芝麻雞翼
黑松露野菌海鮮飯
2017-07-04 101 浏览
在晚餐時段偶爾來到了深水埗與太子交界的Cafe Paradise便坐下一試。餐廳門外裝飾精心,內面的藍白色調牆身加上貼滿了的即影即有相片,令人感到好warm. 一看餐牌就看到一個立體的旋轉木馬Pop-Up很有心思。然後決定試試這裡的Carbonara和肉眼牛扒作主菜。先來的是頭盤的薯仔蒜片湯,非常足料又不會過分濃郁,雖然接住上的沙律份量不多,但也感覺開胃。跟住上枱ge係5成熟左右ge肉眼扒配上燒汁,份量算多,而且肉質鮮美多汁,水準拍得住某些貴價餐廳,絕對值得一試!之後係我最愛的Carbonara, 醬汁很好而且配上適量的蘑菇和煙肉,不過意粉的麵條就比較生咗d⋯⋯不過呢我倆另外點了的洛神花茶還是不錯的!當晚的甜品是口感濃厚的朱古力慕絲,不太甜也不太膩。為我倆的這次約會劃上一個甜美的句號。☺️
然後決定試試這裡的Carbonara和肉眼牛扒作主菜。
不過呢我倆另外點了的洛神花茶還是不錯的!
當晚的甜品是口感濃厚的朱古力慕絲,不太甜也不太膩。
為我倆的這次約會劃上一個甜美的句號。☺️
2017-07-01
2017-07-03 2374 浏览
最近習慣惠顧餐廳之前,都會搜尋下餐廳背後的小背景以及留意餐廳的裝修風格、餐牌特色,感覺透過瞭解這些小細節,更能從心底里咀嚼品味食物的精髓,與餐廳氛圍、食物、特色產生共鳴、感動。位于太子的Café Paradise開業將近2年,除了太子店,還有一間分店位處長沙灣;餐廳店主會不時地在餐廳FB專頁分享信仰與互動信息,猜想餐廳名字-Paradise也由此而來,希望給食客帶來有如置身在天堂之中的溫暖幸福。甫走近餐廳,擡頭看見白雲漂浮在半空,有點偷得浮生半日閑的逍遙感覺,心情瞬間變得輕鬆歡愉。擺設在門口的旋轉木門,我好像來到了童話般的北歐風夢幻小屋,幻想騎在木馬上,置身在充滿粉紅泡泡的周圍快樂旋轉著。牆壁可見貼滿了顧客的即影照片,能感受到顧客與的食物和故事產生共鳴、一起感動、成長。餐廳裝潢簡約輕鬆及柔和 燈光牆身已白色與藍色相間,藍天白雲,人間天堂也。餐牌以意大利菜式爲主,顧客可以選擇晚餐套餐,包括餐湯,沙律,和甜品;普通Manu上的菜式也可以加錢轉成套餐。打開Manu ,一個很漂亮精緻的摺紙在中間打開,仿佛在打開Manu的一瞬間,打開了通往天國美食之門!先上的是沙律和當天的餐湯:蒜蓉薯仔忌廉湯,

先上的是沙律和當天的餐湯:蒜蓉薯仔忌廉湯,香濃帶有淡淡蒜蓉香,爲主菜打開序幕!
套餐附送飲品,加$28能轉成特色飲品。我們點了洛神花茶,鮮紅美艷的洛神花茶,帶點清新的微酸,酸甜的滋味讓人想起初戀的美好。微酸的它,爲後來上桌的主菜減去油膩感。
洛神花茶

主菜點的是美國10安士頂級肉眼扒($208) 和卡邦尼意大利粉($58)。
肉眼扒是剛好的Medium rare, 油花明顯,入口肉質鮮嫩多汁。
美國10安士頂級肉眼扒

卡邦尼汁香濃幼滑,有別于一般傳統方法,改爲配沙律蘑菇作爲配料,很清新的配搭。略顯麵條還沒軟透。
卡邦尼意大利粉
特濃巧克力蛋糕:底下的巧克力蛋糕鬆軟綿密,中層的mousse不甜不膩,面上的巧克力味濃到心坎裡,非常多層的口感體驗!
特濃巧克力蛋糕

在這1個多小時的用餐時間里,餐廳惬意的氛圍,與餐廳員工友善的服務,令我能夠暫時把壓力拋諸腦後,專心享受這裏香氣四溢、別出心裁的意大利美食。
2017-07-01
美國10安士頂級肉眼扒
卡邦尼意大利粉
特濃巧克力蛋糕
2017-06-18 136 浏览
同行朋友揀左嘅間好hit嘅餐廳食飯,好彩book jor位唔洗等 晚餐都幾多選擇,我地揀左一個豬手晚餐同南瓜汁risotto 首先上左餐湯同salad,餐湯係薯仔煙肉湯,好濃郁好香薯仔味,salad反而簡單左d,不過係用芝麻醬,值得加分。主食豬手好快就到,份量超大個,外皮烤得好香脆,d肉亦好淋,唔會好咸最正係d薯角,好脆好正,肥都要照食真心 上面有小小調味,好正之後上嘅南瓜汁risotto 略嫌細份,但幾creamy,算對得住呢個價錢,美中不足係海鮮太小,每樣得一粒咁野飲叫左chocolate paradise,好似加左d甜酒,以加15蚊轉都好抵玩甜品轉左心太軟,呢個真心推介!好流心又唔會太甜,雲尼拿雪糕好正夾埋
晚餐都幾多選擇,我地揀左一個豬手晚餐同南瓜汁risotto

最正係d薯角,好脆好正,肥都要照食真心
上面有小小調味,好正

2017-06-16 144 浏览
百無聊賴既週未,係太子附近行完街,又到時間醫下個肚仔。唔想求其食完就算,轉左幾個圈,見到間叫Paradise 唔知食完會唔會真係有上天堂既感覺呢!粉筆字餐牌,旋轉木馬擺設,幾個簡單的花瓶,好似歐洲小型餐廳值得一讚係店內服務員好熱情紹待 點左3樣菜式,紅菜頭飯–賣相既顏色比常吸引,食落飯一粒粒,少少紅菜頭既甜味,幾開胃瑞士汁雞翼~一個唔錯既小食,唔好睇佢咁黑,其實瑞士汁好重,甜甜既味道加上廚師火喉拿準,雞翼唔會煮都太老。白汁煙三文魚天使面~天使面面質彈牙,加上煙三文魚咸味再配上白汁味道剛剛好,入口後有想再接食一口既感覺。

粉筆字餐牌,旋轉木馬擺設,幾個簡單的花瓶,好似歐洲小型餐廳

值得一讚係店內服務員好熱情紹待