謝謝好姊妹帶我來長沙灣文青風格餐廳🤍環境舒適✔️ 食物美味✔️ 唯獨是服務有待改善😤好姊妹已經悉心安排了❣️當作是一起體驗餐廳的服務差吧!希望餐廳員工改善一下服務態度!- 9:30pm關門,晚上吃飯會體驗到趕客的感覺- 提早了很多送上甜品- 看見我們還吃主菜,數個侍應强行送上甜品- 甜品寫漏了我的名字 😂- 未找續就問客人要唔要零頭😅(這樣差的服務,不是還想要extra吧)不過這些小事無礙我們的興致🎂☀️🤞🏻只是這裡反映一下意見🫶🏻🫶🏻昨晚沒有下雨 so lucky🍀因為餐廳不算近鐵路站的
謝謝好姊妹帶我來長沙灣文青風格餐廳🤍
環境舒適✔️

食物美味✔️

唯獨是服務有待改善😤

好姊妹已經悉心安排了❣️
當作是一起體驗餐廳的服務差吧!
希望餐廳員工改善一下服務態度!

- 9:30pm關門,晚上吃飯會體驗到趕客的感覺
- 提早了很多送上甜品
- 看見我們還吃主菜,數個侍應强行送上甜品
- 甜品寫漏了我的名字 😂

- 未找續就問客人要唔要零頭😅
(這樣差的服務,不是還想要extra吧)

不過這些小事無礙我們的興致🎂☀️🤞🏻
只是這裡反映一下意見🫶🏻🫶🏻

昨晚沒有下雨 so lucky🍀
因為餐廳不算近鐵路站的
2023-07-28
庆祝纪念
生日
2023-07-27 29 浏览
喜愛打卡既朋友一定唔可以錯過呢間非常IGable 既cafe - boholic 位於長沙灣福華街。餐廳每個角落都係打卡既靚景,環境舒服,燈光柔和,放工後黎晚飯都好放鬆。Set dinner for 2 $628 頭盤蜜桃Parma Ham水牛芝士沙律蜜桃甜甜地,配搭Parma Ham 嘅咸香味,好夾! 水牛芝士好多,一口一舊,配住沙律咁食好fresh。蟹肉蟹膏糍粑呢個糍粑煎到金黃色好香口,食到小小嘅米香甜味,蟹肉撈埋蟹膏,口感同鮮甜都同時滿足到。是日餐湯忌廉蘑菇湯,忌廉令到口感好滑,蘑菇碎嘅量都好多,味道出哂嚟,飲落又夠哂飽肚。跟餐嘅湯嚟講算叫高質。白汁牛油煮西班牙辣肉腸魷魚意大利麵西班牙辣肉腸為個底汁提供個底味,所以有幾分惹味嘅牛油汁。西班牙辣肉腸亦都可以一舊舊咁食得返,唔係淨係逼個味嚟用,食落肥瘦均勻。魷魚用料新鮮!意粉軟硬程度適中。香煎比目魚配意式蕃茄龍蝦汁一碟已經有三大舊比目魚扒,煎封同調味都好好,魚皮就夠香脆,魚肉就夠滑。蕃茄龍蝦汁就梗加幫手錦上添花。呢個一定要試。

Set dinner for 2 $628

頭盤
蜜桃Parma Ham水牛芝士沙律

蟹肉蟹膏糍粑

是日餐湯

白汁牛油煮西班牙辣肉腸魷魚意大利麵

香煎比目魚配意式蕃茄龍蝦汁
2023-07-24 34 浏览
行過見到呢間舖頭裝修好靚,之前都完全唔知長沙灣有啲咁靚嘅Cafe。舖頭裝修得好有波希米亞風,而且設有幾個打卡位。店亦都有戶外可以帶埋狗仔嚟食。嗌咗set dinner for two蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃醋汁個沙律好Fresh,而且啲沙律菜好新鮮。蜜桃、巴馬火腿、水牛芝士都俾得好多,鋪滿晒個沙律。個白桃醋汁酸酸甜甜,唔會好大浸醋味。成個組合食落好夾。手拆蟹肉蟹膏糍粑呢一個組合真係第一次見。好有趣。下面個糍粑係平時中式甜品嗰啲炸過嘅年糕,識落煙煙韌韌,唔會好硬。上面有三文魚子、蟹肉、蟹膏,份量都俾得好足。是日餐湯個湯係南瓜濃湯。個湯真係真材實料,好多南瓜蓉。好有南瓜蔬菜嘅原味道,唔會加咗好多調味。香煎法式鵝肝牛肝菌意大利飯鵝肝有兩大舊,兩面都煎得金黃香脆,食落入口即溶。飯嘅份量亦都比得好足,食落保持咬口。而且加埋牛肝菌,好鮮味。香煎澳洲特級牛西冷配黑松露燒汁個西冷嗌咗六成熟,食落唔會好韌,亦都唔肥。側邊仲伴上翠玉瓜、薯仔、蘆筍、蕃茄仔、紅薯泥。個扒一嚟到個邊邊仲係脆,而且熟度啱啱好,好juicy 。個紅薯泥同燒汁有驚喜,好有炭燒風味,而且食到紅薯嘅甜味,同個扒好夾。

嗌咗set dinner for two

蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃醋汁

是日餐湯

香煎法式鵝肝牛肝菌意大利飯

香煎澳洲特級牛西冷配黑松露燒汁

2023-07-21 61 浏览
鳥籠是BOHOLIC (長沙灣) 提供的另一道特色菜品。這個鳥籠內包含了各式美味的點心和小吃,讓人垂涎欲滴。鳥籠裡的食物。其中有炸蝦卷,這是一款炸得酥脆的卷類點心,外皮金黃酥脆,內部則有鮮嫩多汁的蝦肉,吃起來非常美味。另外還有一款綠茶 macaroon,這個小巧精緻的甜點口感細膩,充滿了濃郁的綠茶風味,絕對能夠滿足甜食愛好者的味蕾。除此之外,鳥籠裡還有其他一些小吃,例如綠茶撻、檸檬撻和ham拼芝麻蛋糕。綠茶撻和檸檬撻都有著酥脆的撻皮和豐富的內餡,每一口都帶來愉悅的口感。ham拼芝麻蛋糕則是一款獨特的甜點組合,芝麻蛋糕的香甜和ham的鹹香完美融合,令人驚艷。總的來說,鳥籠裡的食物給人留下了深刻的印象。從炸蝦卷到綠茶 macaroon,每一款都展示了BOHOLIC的創意和精湛技藝。要嚐遍各式精緻的點心和小吃,鳥籠絕對是一個值得一試的選擇。

鳥籠

黃金流沙脆炸雞翼
蜂蜜伯爵茶
Green tea, Macaroon
2023-07-20 3326 浏览
店舖位於長沙灣福榮街樓高兩層,每層都有特色裝修,以花💐🌹🥀🌺🌷🪻🌻🌼為主題,感覺悠閒而且勁多打卡位😍,室外和廁所都可以有打卡位可見店主花了很多心思去佈置,值得一讚。👍🫶無論是嘆下午茶、午餐或晚餐都是一個不錯的選擇。💯💯💯💯💯💯餐類選擇很多有散叫也有套餐,我們就叫了一個set dinner for two$628,再加$20轉了一個特級西冷牛扒蜜桃🍑巴馬火腿🥓,水牛芝士沙律伴蜜桃油醋汁一上枱外觀已經好靚好吸引,有花朵🌼伴碟。沙律菜🥗新鮮爽脆,巴馬火腿🥓大大塊加埋甜美多汁嘅蜜桃🍑和水牛芝士🧀一起吃,好味🤤😋,配上特別嘅蜜桃油醋汁酸酸甜甜很開胃,感覺很健康!🫶💯手拆蟹肉🦀蟹膏糍粑啖啖蟹肉🦀蟹膏和三文魚子鋪滿在糍粑上面,蟹肉🦀蟹膏鹹鹹香香,而糍粑煙煙韌韌,配在一起吃感覺很特別!😍🫶💯👍南瓜湯最鍾意飲啲真材實料嘅南瓜湯,飲落有濃郁嘅南瓜味和少少薑碎🫚幾特別。😋👍香煎法式鵝肝🪿牛肝菌意大利飯意大利飯上面鋪了兩塊大大的鵝肝🪿,鵝肝🪿上面也有一朵小花🌼作點綴,感覺有啲清新。👍鵝肝🪿食落去外脆內軟,口感嫩滑而且冇平時嘅印像中咁油膩👍。牛肝菌味道融入了意大利飯中味濃,中間冇生米,口感比較稔少少,好味!😋🫶
無論是嘆下午茶、午餐或晚餐都是一個不錯的選擇。💯💯💯💯💯💯

蜜桃🍑巴馬火腿🥓,水牛芝士沙律伴蜜桃油醋汁

一上枱外觀已經好靚好吸引,有花朵🌼伴碟。

手拆蟹肉🦀蟹膏糍粑

香煎法式鵝肝🪿牛肝菌意大利飯

香煎澳洲草飼特級牛西冷🥩配自家製醬汁五成熟

五成熟嘅牛西冷🥩煎得啱啱好,係我哋鍾意嘅口感😋👍,外脆內軟,吃落肉質嫩滑多汁好有牛味,冇血水,唔錯!🫶💯💯💯💯💯💯
仲有好多唔同嘅配菜做伴碟,有翠玉瓜🥒、車厘茄🍅、幾條蘆筍、澳洲蘿蔔片🥕和小許紫薯🍠蓉,配合一齊吃減少D肥膩感!😍🫶👍😋

2023-07-18
  • 蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴蜜桃油醋汁
  • 香煎澳洲草飼特級牛西冷
  • 南瓜湯
𓌈˒˒Boholic ❜ 長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓G & 1/F, Sea Panorama Court, 561 Fuk Wa Street, Cheung Sha Wan— @boholic_rtlc𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)  ▎最近同朋友喺MCL睇完戲 口痕想食梳乎厘班戟 就諗起隔幾條街 Boholic Café 個好出色嘅 「日式梳乎厘班戟」😛😛就決定食個快嘅下午茶 過下口癮🤣▎Boholic 主打波希米亞風設計 由門口到室內都帶大大少少打卡位置 隨住節日加設不同主題裝飾  環境以奶油色為主調 空間大又坐得舒服 最適合三五知己聚會 一齊打卡、食野、傾計😍👍🏻而且Café亦都喺寵物友善餐廳 可以帶埋毛孩、主子到場享受優美環境😆😆𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ 提拉米蘇日式梳乎厘班戟 ┅ HKD 128▎Boholic 梳乎厘 即叫即整 大概需20分鐘時間製作 上枱非常吸引眼球 最啱用嚟打卡🤩 梳乎厘班戟Size高身偏厚 非常有空氣感 中間內芯軟熟流心 充滿香濃蛋味 質感濕潤fluffy 入口超級鬆軟 😍👍🏻▎Tiramisu
𓌈˒˒Boholic

❜ 長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
— @boholic_rtlc

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
▸ 提拉米蘇日式梳乎厘班戟 ┅ HKD 128

▎Tiramisu cream份量好足 香滑細膩 咖啡香、奶香撲鼻 面頭仲有可可碎 外層望落去好厚實heavy 食落去好light 味道適中 咁大件食完又唔會覺漏😋

▎整體嚟講 Boholic Café 梳乎厘質地真係拿捏到喺梳乎厘同班戟中間🥞小店質素嚟講簡直無得輸🤗係我哋目前食過最好食嘅梳乎厘班戟呀!😛😛雖然價錢有啲進取 但以咁出色質素嚟講 我會話喺值得一試 👍🏻
 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
‎‎܀
‎‎܀ Follow IG @chillfood.basis for more 📸
2023-02-16
  • 提拉米蘇日式梳乎厘班戟
2023-07-17 67 浏览
波希米亞風cafe一早bookmark左呢間cafe打卡位置好多忍唔住影相建議大家著白色嚟影相呀今次係晚飯時間嚟食叫左set dinner前菜首先有Crab Meat & Crab Paste Glutinous Rice Cakes手拆蟹肉蟹膏糍粑呢個配搭幾有特式,口感特別是日餐湯係南瓜湯口感香濃前菜Peach. Parma Ham. Mozzarella Cheese Salad/w Peach Vinaigrette蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁沙律口感清新,水牛芝士有少少彈口,口感好有趣麵食Grilled Pipa Shrimp and Spicy Tomato Pappardelle Egg Pasta鹽燒琵琶蝦辣蕃茄全蛋闊麵好少食琵琶蝦,朋友話台灣有個別稱叫戰車口感比龍蝦鮮甜醬汁有裹滿每一條麵主食Pan-Fried New Zealand Premium Grain Fed Sinloin w/ Black Truffle Gravy香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁薯蓉好好食,擺碟賣相十分美觀,牛肉份量都好多
波希米亞風cafe

今次係晚飯時間嚟食
叫左set dinner

前菜首先有
手拆蟹肉蟹膏糍粑
呢個配搭幾有特式,口感特別

是日餐湯係南瓜湯
口感香濃

前菜
蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁
沙律口感清新,水牛芝士有少少彈口,口感好有趣

麵食
鹽燒琵琶蝦辣蕃茄全蛋闊麵
好少食琵琶蝦,朋友話台灣有個別稱叫戰車
口感比龍蝦鮮甜
醬汁有裹滿每一條麵

主食
香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁
薯蓉好好食,擺碟賣相十分美觀,牛肉份量都好多
2023-07-15 51 浏览
呢間位於長沙灣既多國菜文青Cafe,帶波希米亞風,暖色佈置,感覺好舒服,而且勁多打卡位。Set Dinner for Two蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁:沙律菜新鮮爽脆,加埋甜美多汁既蜜桃及大大塊既巴馬火腿,配上特別既白桃油醋汁,感覺健康又開胃。手拆蟹肉蟹膏糍粑:啖啖蟹肉蟹膏和三文魚子,鋪滿在煙韌既糍粑上面,口感層次好豐富。是日餐湯係南瓜忌廉湯,每一口都有濃濃既南瓜香味,非常可口。白酒牛油煮西班牙辣肉腸魷魚意大利麵:咸香既辣肉腸,魷魚夠爽口,意大利麵用左扁麵,煮得軟硬適中,味道恰到好處。法式紅酒燴美國羊膝:羊膝巨型大隻,賣相吸引,煮得夠腍又入味,配菜有翠玉瓜、薯仔粒、蕃茄仔,配埋蜜糖芥末醬,好惹味。總結,餐廳位置方便,店員有禮貌,食物擺盤精緻,配搭特別,令人喜出望外。

Set Dinner for Two

是日餐湯係南瓜忌廉湯,每一口都有濃濃既南瓜香味,非常可口。

• 蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁
  • 手拆蟹肉蟹膏糍粑
  • 白酒牛油煮西班牙辣肉腸魷魚意大利麵
  • 法式紅酒燴美國羊膝
呢間店一早有所聽聞確實環境好好戶外位又可以帶寵物環境我會比一百分但食物就有點失望點左牛扒同意粉牛扒好韌係真係好難咬開約會嘅話食呢個不太好意粉味道都ok有咬口都有味道
呢間店一早有所聽聞

牛扒好韌係真係好難咬開
約會嘅話食呢個不太好

意粉味道都ok有咬口都有味道
2023-07-14 48 浏览
喺D2 place行完街於是就搵下附近有咩好食啦搵到呢間餐廳好似環境幾好 坐得舒服 評語又唔錯 一於試下啦!我哋嗌咗二人餐 二人餐有兩款揀嘅 不過我麻麻地生蠔 所以就揀咗628蚊嘅套餐蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁擺盤好靚非常吸引! 蜜桃再加埋巴馬火腿仲有水牛芝士嘅配搭 好開胃!呢個前菜份量都比想像中多手拆蟹肉蟹膏糍粑我未食過呢款食物 其實即係好似糯米糍咁嘅! 蟹肉蟹膏鹹鹹香香 而且好煙韌!南瓜湯最鍾意飲呢啲真材實料嘅南瓜湯 唔單止聞落好香 飲落仲有好濃沃嘅南瓜味鹽燒琵琶蝦辣蕃茄全蛋闊麵琵琶蝦好大隻 而且燒得好入味! 加埋辣辣地嘅蕃茄蛋闊麵 好惹味!香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁Main course我哋要咗五成熟嘅西冷 牛扒煎得啱啱好, 係我鍾意嘅口感 亦都唔會好韌咬唔落又或者燒到好乾 仲有好多唔同嘅配菜做伴碟添!值得一提嘅係我好怕餐廳俾生嘅水喉水我飲 但係呢度嘅水係冇生水味嘅! 而且侍應都會主動換碟, 讚!
喺D2 place行完街於是就搵下附近有咩好食啦

蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁

呢個前菜份量都比想像中多

手拆蟹肉蟹膏糍粑
我未食過呢款食物 其實即係好似糯米糍咁嘅!
蟹肉蟹膏鹹鹹香香 而且好煙韌!

香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁

而且侍應都會主動換碟, 讚!
依間「Boholic」我成日都係social media見到佢哋賣廣告,不論環境同食物都好吸引,但成日都冇機會去試,因為長沙灣對我來講其實有啲遠;今次咁啱經過,但好可惜我已經食咗嘢,所以只可以入去叫一件蛋糕,唔係的話真係想試多幾款嘢食他們整體裝修風格屬於那種波希米亞風,影相打卡一流而且他們都有不少打卡位供人打卡焙茶軟心巴斯克烤微焦芝士蛋糕 $55推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟第一啖入口已經食到好濃的焙茶味,質感你係平時食嘅巴斯克蛋糕再軟身少少,但係因為茶味偏濃,所以食落反而冇咁滯,很適合加多一杯咖啡或茶就成為一個很好的下午荼望住咁靚嘅環境,食住一件蛋糕,真係心情不自覺咁樣放鬆晒以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

他們整體裝修風格屬於那種波希米亞風,影相打卡一流

而且他們都有不少打卡位供人打卡

焙茶軟心巴斯克烤微焦芝士蛋糕 $55
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

望住咁靚嘅環境,食住一件蛋糕,真係心情不自覺咁樣放鬆晒

位於長沙灣的Boholic,波希米亞風格裝潢🌾✨有 Feel! 難怪一直吸引不少人到店打卡📸✨(二人餐) Set Dinner $628蜜桃.巴馬火腿.水牛芝士沙律伴白桃油醋汁是日餐湯x2南瓜湯手拆蟹肉蟹膏糍粑面層放有蟹肉和三文魚籽點綴,而外層脆身的糍粑,內裏夾有煙韌黏糯的半溶麻糬,整體口感得意鹽燒琵琶蝦辣蕃茄全蛋闊麵竟然有相對同類型餐廳比較少有提供的琵琶蝦!!😍 琵琶蝦,肉質鮮嫩柔軟,配合辣蕃茄醬全蛋闊麵,有驚喜!香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁肉質呈嫩紅色,有肉汁,有口感_______________Boholic (長沙灣)長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓_______________

(二人餐) Set Dinner $628

蜜桃.巴馬火腿.水牛芝士沙律伴白桃油醋汁

是日餐湯x2

香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁
肉質呈嫩紅色,有肉汁,有口感

_______________

Boholic (長沙灣)
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

_______________
2023-07-05 92 浏览
同朋友傾計既好地方;訂左位,一去到就有位。坐樓上半圓形座位,大家都有私人空間,挺好。二維碼下單,很適合朋友間稍稍話,冇人打擾,愉快午餐。食物:1)士多啤梨🍓牛油果🥑沙冰(好看,夠哂少女)2)明太子帶子鮮蝦意大利麵(好多明太子)3)雞翼(正常)4)全日早餐(有龍蝦🦞唔知可唔可以即焗,下次要求下先;畢竟假日去,有的是時間,要吃好的)5)薯條❤️❤️(有位會唔怕肥一齊食薯條既fd;爽😊)食🉐️太飽,有機會食下甜品

食物:
1)士多啤梨🍓牛油果🥑沙冰(好看,夠哂少女)
2)明太子帶子鮮蝦意大利麵(好多明太子

3)雞翼(正常)
5)薯條❤️❤️(有位會唔怕肥一齊食薯條既fd;爽😊)

食🉐️太飽,有機會食下甜品
2023-07-01
午餐
  • Strawberry Avocado Smoothie
  • Boholic非凡全日早餐
呢間夾住喺荔枝角同長沙灣中間嘅波希米亞風文青Cafe,我一直都好想去!咁啱早兩日落大雨,朋友又好早去到,竟然唔使排隊!即刻試一試佢先!入到去,以奶白色同nude colour為主色,仲配有好多乾花deco既打卡位,感覺已經好舒服😊。情侶或者幾個朋友嚟傾吓偈,影下靚相就啱啦。🥰⭐️明太子鮮蝦帶子忌廉意粉有睇開我寫食評都應該會發現,我係特別喜歡食明太子意粉,只要有明太子,我幾乎都會叫。今次呢個明太子意粉,係屬於啲汁比較浠個種,不過勝在明太子較多,浠得黎但都掛到汁,而且好creamy,每啖都有爆多既汁同明太子👍🏻。加上,蝦同帶子,都係大大粒!🥰食完勁滿足!⭐️香煎紐西蘭穀飼牛西冷我地點7成,佢係煎得幾好!真係7成!而且煎到外脆內軟,入面肉質熟乘係我想要既野👍🏻,又唔會好熟好老,但又已經唔會再切出血水😬,唔錯唔錯!🥰嗰條好油嘅肥邊,煎得好香口,好脆,好食!😬⭐️秘制脆香雞翼可能因為佢送既泰式雞醬既關係,我自己覺得係有啲泰式既感覺🙈。但以小食黎講,算唔錯,佢係炸得好食既,外皮脆而且薄,入面都juicy😊。⭐️黑松露薯條又係等正餐時,必叫既小食!坊間真係愈來愈多黑松露薯條,個靈魂當然係個醬到啦!佢個醬都有

情侶或者幾個朋友嚟傾吓偈,影下靚相就啱啦。🥰

⭐️明太子鮮蝦帶子忌廉意粉

⭐️香煎紐西蘭穀飼牛西冷
我地點7成,佢係煎得幾好!真係7成!
嗰條好油嘅肥邊,煎得好香口,好脆,好食!😬

⭐️秘制脆香雞翼

⭐️黑松露薯條
又係等正餐時,必叫既小食!
坊間真係愈來愈多黑松露薯條,個靈魂當然係個醬到啦!佢個醬都有黑松露味,不過就無話好多好濃味,呢個我覺得合格啦,我哋仲加錢叫多左一盒醬🙈。

⭐️法式焦糖custard疏乎厘Pancake
呢個不得了!好好食!❤️❤️❤️
事關個pancake 係超級有蛋香,而且質感勁綿密!上面既custard 好多,但一啲都唔漏!面頭有法式焦糖既脆口感,咁個口感又無咁悶喎,鬆軟但又有啲野咬下。
總括,個pancake 係今次最有驚喜的食物👍🏻。
不過我就覺得,佢係一件鬆軟啲既pancake,而唔係空氣感好重既疏乎厘pancake,大家就唔好俾佢個名誤導左了🙈。

⭐️開心果巴斯克烤微焦芝士蛋糕
呢個。。。就唔推介啦。。。。
事關。。。佢係芝士蛋糕黎。。。無巴斯克蛋糕既微焦,同半流心既芝士。。
而且,無咩開心果味。。十分失望。。

聽講,佢個下午茶,都好出名架喎😬
有機會,再過黎試下先!
  • 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
  • 秘製脆香雞翼
  • 明太子鮮蝦帶子忌廉意粉
  • 香煎紐西蘭穀飼牛西冷
  • 黑松露薯條
  • 法式焦糖custard疏乎厘Pancake
2023-06-29 162 浏览
隔離排隊所以去了呢間,點知一入到去同茶記冇分別,得個門口呃到人,咖啡好難飲,好淡好似水溝奶,完全冇咖啡味。pizza就正正常常,似Pizza Hut 😂,唔會再去第二次亦都不推薦比朋友,環境麻麻,多蚊滋。唔明點解咁多好評🥹 附近其他coffee shop都好過呢間,叫左1杯flat white,1杯cappuccino,但店員放低連邊款咖啡都唔知,只係不停話熱咖啡。Pasta亦正常過得去,冇咩味,但完全唔值呢個價,浪費了一餐。