呢間夾住喺荔枝角同長沙灣中間嘅波希米亞風文青Cafe,我一直都好想去!咁啱早兩日落大雨,朋友又好早去到,竟然唔使排隊!即刻試一試佢先!入到去,以奶白色同nude colour為主色,仲配有好多乾花deco既打卡位,感覺已經好舒服😊。情侶或者幾個朋友嚟傾吓偈,影下靚相就啱啦。🥰⭐️明太子鮮蝦帶子忌廉意粉有睇開我寫食評都應該會發現,我係特別喜歡食明太子意粉,只要有明太子,我幾乎都會叫。今次呢個明太子意粉,係屬於啲汁比較浠個種,不過勝在明太子較多,浠得黎但都掛到汁,而且好creamy,每啖都有爆多既汁同明太子👍🏻。加上,蝦同帶子,都係大大粒!🥰食完勁滿足!⭐️香煎紐西蘭穀飼牛西冷我地點7成,佢係煎得幾好!真係7成!而且煎到外脆內軟,入面肉質熟乘係我想要既野👍🏻,又唔會好熟好老,但又已經唔會再切出血水😬,唔錯唔錯!🥰嗰條好油嘅肥邊,煎得好香口,好脆,好食!😬⭐️秘制脆香雞翼可能因為佢送既泰式雞醬既關係,我自己覺得係有啲泰式既感覺🙈。但以小食黎講,算唔錯,佢係炸得好食既,外皮脆而且薄,入面都juicy😊。⭐️黑松露薯條又係等正餐時,必叫既小食!坊間真係愈來愈多黑松露薯條,個靈魂當然係個醬到啦!佢個醬都有

情侶或者幾個朋友嚟傾吓偈,影下靚相就啱啦。🥰

⭐️明太子鮮蝦帶子忌廉意粉

⭐️香煎紐西蘭穀飼牛西冷
我地點7成,佢係煎得幾好!真係7成!
嗰條好油嘅肥邊,煎得好香口,好脆,好食!😬

⭐️秘制脆香雞翼

⭐️黑松露薯條
又係等正餐時,必叫既小食!
坊間真係愈來愈多黑松露薯條,個靈魂當然係個醬到啦!佢個醬都有黑松露味,不過就無話好多好濃味,呢個我覺得合格啦,我哋仲加錢叫多左一盒醬🙈。

⭐️法式焦糖custard疏乎厘Pancake
呢個不得了!好好食!❤️❤️❤️
事關個pancake 係超級有蛋香,而且質感勁綿密!上面既custard 好多,但一啲都唔漏!面頭有法式焦糖既脆口感,咁個口感又無咁悶喎,鬆軟但又有啲野咬下。
總括,個pancake 係今次最有驚喜的食物👍🏻。
不過我就覺得,佢係一件鬆軟啲既pancake,而唔係空氣感好重既疏乎厘pancake,大家就唔好俾佢個名誤導左了🙈。

⭐️開心果巴斯克烤微焦芝士蛋糕
呢個。。。就唔推介啦。。。。
事關。。。佢係芝士蛋糕黎。。。無巴斯克蛋糕既微焦,同半流心既芝士。。
而且,無咩開心果味。。十分失望。。

聽講,佢個下午茶,都好出名架喎😬
有機會,再過黎試下先!