2023-06-14 62 浏览
幾年前都食過一次Boholic,印象幾好,今日放工經過見到唔使排隊👀就諗住再試下🤪餐廳無論室外定室內裝修都好吸睛📸啱晒鍾意打卡嘅大家📸✨晚市二人套餐 $628有前菜、意粉或飯同主菜選擇👀份量都幾大,建議胃口比較細嘅人可以散嗌🍽✨蜜桃、巴馬火腿、水牛芝士沙律伴白桃油醋汁平時比較都係蜜瓜配巴馬火腿,蜜桃就比較軟熟同鮮甜,個人覺得配搭幾新穎,另外白桃油醋汁中和左火箭菜嘅味道,完全唔會苦👍🏻💯✨手拆蟹肉蟹膏糍粑糍粑帶微甜,焦焦地,加上分量十足嘅蟹肉同埋幾粒三文魚籽,一咬落去爆汁嘅感覺好正,令整體唔會乾身,另外前菜份量比想像中大😋👀✨餐湯香甜嘅蕃茄味,加咗cream令湯creamy咗,另外有啲未融晒嘅蕃茄粒🍅好新鮮🍽✨白酒牛油煮西班牙辣肉腸魷魚意大利粉意粉較幼身,幾有咬口,橄欖油味好香,整體比較濕身,另外有洋蔥粒增加口感👍🏻✨香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁肉味好香濃,好能夠鎖住肉汁,令到啖啖juicy,本身有黑椒同鹽調味,唔使點燒汁都夠味😋值得一提嘅係有南瓜蓉可以點,個人覺得配搭幾新奇👀好refreshing💦美中不足嘅係熟度兩邊唔一致🥲overcooked咗少少,但肉味搭救👍🏻總括來講其

晚市二人套餐 $628

蜜桃、巴馬火腿、水牛芝士沙律伴白桃油醋汁

餐湯

白酒牛油煮西班牙辣肉腸魷魚意大利粉

香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁

總括來講其實份量偏大,兩個女仔嘅話可能要大食少少先食得晒,另外美中不足嘅係套餐唔包括甜品或飲品🥲但味道同份量搭救👍🏻下次嚟食嘅話會想試吓其他前菜同甜品😋

2023-06-14 56 浏览
見到長沙灣有間靚靚、有feel嘅 cafe,於是乎就約朋友去試下佢😙我地嗌咗個set dinner 🥘 頭盤係有蜜桃巴馬火腿、水牛芝士沙律蜜桃好甜 多汁,巴馬火腿都okay 夠味 沙律既汁 都係平時酸酸甜甜既醬汁 夠哂開胃🤤然後 再嚟咗碟蟹肉蟹膏糍粑蟹肉上面有魚子 夠哂鮮甜 而糍粑都好煙靭 有口感 中意食麻糬既朋友 應該都會中意食呢個😋😋個set soup 係南瓜湯 不錯 唔浠 夠濃味👍🏻 黑色個果係面包 入口即化既感覺🫶🏻跟住嗌咗西冷配黑松露 有得揀幾成熟我哋嗌左5成熟 都okay 唔會真係over 過頭 控制得幾好 不過黑松露味就未夠好出呢碟係鵝肝意大利飯我幾中意食!鵝肝真係好好味!大推 而個琵琶蝦都夠爽口我地兩個人嗌咗三杯野飲,一杯係 strawberry avocado smoothie 呢杯好fresh 好重strawberry 味第二杯 西柚梳打 呢杯係朋友嗌 佢覺得都okay 第三杯係 mocha 佢落時朱古力醬唔係甜/牛奶朱古力,所以比較偏回甘味 苦啲。啱哂中意高濃度朱古力人士🫶🏻

我地嗌咗個set dinner 🥘

頭盤係有蜜桃巴馬火腿、水牛芝士沙律
蜜桃好甜 多汁,巴馬火腿都okay 夠味
沙律既汁 都係平時酸酸甜甜既醬汁 夠哂開胃🤤

跟住嗌咗西冷配黑松露 有得揀幾成熟

呢碟係鵝肝意大利飯
我幾中意食!鵝肝真係好好味!大推
而個琵琶蝦都夠爽口

我地兩個人嗌咗三杯野飲,
呢杯好fresh 好重strawberry 味
第二杯 西柚梳打 呢杯係朋友嗌 佢覺得都okay
2023-06-13 50 浏览
二訪⭐️佢新裝修後又約朋友來食午餐😌因為佢轉左新既打卡位,好#igable 所以吸引我去🫶🏻1️⃣秘制東坡肉溫泉蛋日本珍珠飯果舊東坡肉好晶凝通透,一層脂肪一層肉,口感幾好😋配埋汁,送飯一流👍🏻2️⃣秘制蘇梅蛋醬燒焗美國特級豬梅扒個醬酸mei mei,搭配肉類可以解油膩,而我中意食林既肉,所以以款好岩我食☺️3️⃣Roselle Tea 朋友話要養生,所以叫左洛神花茶🫖4️⃣Grapefruit Summer🍹夏日炎炎,我就叫左杯柚子特飲,佢漸變色,好靚、好岩打卡😆而且係酸甜,好醒胃🤤

1️⃣秘制東坡肉溫泉蛋日本珍珠飯

2️⃣秘制蘇梅蛋醬燒焗美國特級豬梅扒

3️⃣Roselle Tea
朋友話要養生,所以叫左洛神花茶🫖

4️⃣Grapefruit Summer🍹

2023-06-10 60 浏览
🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮長沙灣呢間boholic門口有個打卡的小角落,地上鋪有波希米亞風的藤毯。最觸目的還是那個仙人掌小樹林及那張美輪美奐的吊椅。咁岩好彩今日嚟到時候人唔多,所以都好方便咁可以打下卡這個打卡。餐廳係用手機QR code落單,都幾方便🍽️手拆蟹肉蟹膏糍粑 💰$98感覺幾特別,可能係因為米既關係有煙煙韌韌既口感,而且都幾飽肚既感覺。🍽️香煎細西蘭特級牛西冷配黑松露燒汁 💰$268煎得岩岩好,好好食,但就黑松露味真係好似唔太出,唔係幾食到🙈。☕️竹炭憂威夷果仁鮮奶咖啡 💰$58好特別既味道,果仁味好出,但就好似偏甜左少少。但成杯野黑色個拉花又咁靚咩都補返哂🥰而且佢仲有少少果仁粒咁係面,好似飲落口有啲粒粒野咬咁。🧁提拉米蘇梳平厘 💰128甜品係後上,朱古力味都重,但會郁下郁下,拍片打卡真係一流🙈當然佢味道其實都好好啦。人均消費:$200up🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️食物 Food 7/10環境 Environment 8.5/10服務 Service 7/10性價比 Value for Money 7/10整體 Overall 7/10🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️
🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮

餐廳係用手機QR code落單,都幾方便

🍽️手拆蟹肉蟹膏糍粑 💰$98

環境 Environment 8.5/10
服務 Service 7/10
性價比 Value for Money 7/10
整體 Overall 7/10
同男朋友周年慶祝,想搵間特別啲情調又好啲嘅餐廳慶祝吓。男朋友見到OpenRice最近太熱推薦一間波希米亞風嘅餐廳,就訂咗個餐晚飯俾個surprise我。我原本都以為只係簡單食個晚飯慶祝,但係見到餐廳嗰陣簡直大驚喜呀🤩 餐廳成個風格非常浪漫,以米色為基調,配以各種乾花、流蘇同針織造型既飾品,並以綠色植物為點綴下,令人一入到餐廳就有種溫馨舒適嘅感覺。☺️我哋叫咗個二人份既set dinner。首先要讚吓嘅係佢嘅賣相,每道菜都用心擺盤,顏色繽紛鮮艷之外,仲有花朵同烘焙嘅格仔脆脆作為點綴,真係由環境到食物都非常IGable🥰而食物就包括:🥗蜜桃巴馬火腿水牛芝士配白桃油醋汁好靚、好味又好大份嘅沙律,而且食材好新鮮。味道同口感嘅調節都非常之好,巴拿馬火腿嘅鹹香(煙靭)、水牛芝士嘅淡淡奶香(嫩滑)、蜜桃既濃郁果香(軟熟)以及醋汁既酸甜,實在要俾個大大嘅like佢🍘手拆蟹肉蟹膏糍粑真係好有驚喜既小食,實在要讚一讚!糍粑本身係西式料理之中比較少見,口感雖然特別但味道亦比較淡,餐廳加入蟹肉同蟹膏後令到味道嘅層次大增,滿滿嘅蟹肉亦都令到成到小食高級好多。但係要小心,糍粑都幾飽肚,食咗兩件之後即刻飽飽地哈哈😆🥘

而食物就包括:

🥗蜜桃巴馬火腿水牛芝士配白桃油醋汁

🍘手拆蟹肉蟹膏糍粑

🥘香煎法式鵝肝牛肝菌意大利飯
鵝肝真係煎得好香口,而意大利飯亦都充分吸晒湯汁嘅味道,每一口都有啖啖的滿足感。男朋友對於呢度主食讚不絕口,下次嚟都話要再食過😎

🍗法式紅酒燴紐西蘭羊膝
一般喺出邊餐廳食羊肉都預計份量會少啲,但係呢道羊膝份量絕對值回票價,同時羊肉亦烹煮得非常入味同柔軟,輕輕用刀叉一切就可以享用美食。不得不提嘅係佢嘅薯蓉同埋紅酒汁都做得非常出色,呢度菜式係我本日嘅最愛🧡

我地今次都幾好彩坐到喺2樓既小卡座,有種係包廂食飯嘅錯覺,呢間餐廳真係推薦比各位情侶既周年慶祝呀🥰

今日落大雨,更有一種想搵間餐廳chill下既感覺。 朋友即刻提意去長沙灣既Boholic,野食好食又勁靚。所以二話不說就黎左。好在剛到步轉左批人走左,我地可以坐到樓下,真係幾靚。因為係tea time時段,想enjoy下,我地就叫左個鳥籠tea set, 配個炸雞翼小食同2杯Early Grey。Early grey好香,set茶壺都好吸引,1壺有3,4杯,仲可再加水,好抵。個鳥籠set黎到真係影唔停,2層野食,甜品同咸點,份量都唔少。而且竟然好好食,比起之前係4,5星酒店食過既tea set更好味,而且佢既賣相都好唔差。難怪朋友話呢度既cp值咁高。佢既咸點好好味,特別係呢個牛油果蝦撻,滿滿既牛油果醬,蝦又夠鮮味同爽口,好得。甜品係女仕最愛,好味得黎唔太甜呀,真係食得好開心。仲有個炸雞翼,炸到脹卜卜,好熱,好入味好脆。就係咁,打發左一個悶熱又落雨既下午,超開心。

甜品係女仕最愛,好味得黎唔太甜呀,真係食得好開心。

仲有個炸雞翼,炸到脹卜卜,好熱,好入味好脆。

就係咁,打發左一個悶熱又落雨既下午,超開心。
2023-06-06
下午茶
  • 下午茶鳥籠拼盤
2023-06-05 1853 浏览
🌾🍂☘️🌾🍂☘️🌾🍂☘️🌾🍂☘️🌾🍂☘️今日放工約咗同事去BoHoLic晚餐, 餐廳位於長沙灣福華街, 到達後店舖外觀已佈置得好靚好適合打卡📸📷📸📷入到店內原來每個角落都以杏色及柔和顏色做主調!俾人一種舒服寧靜嘅感覺!🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁一早book定位係有著數!不用等位職員便安排樓上座位給我們!樓上的佈置也相當有心思,特別一讚的是店舖洗手間~都可以有打卡位! 犀利~犀利~少見~少見💖💕見到咁靚嘅環境肚子也餓了!好快order咗二人晚餐:🥘🍵🥘🍵🥘🍵🌺🌺🌺Set Dinner For Two $628🌺🌺🌺🌸 蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁沙律菜非常新鮮爽脆!仲有蜜桃及巴馬火腿配埋醋汁,令整碟沙律~好開胃!好健康!🌸🌼 手拆蟹肉蟹膏糍粑糍粑煙韌彈牙,上層鋪上厚厚的蟹肉蟹膏,味道恰到好處!🌸🌼🌹 是日餐湯香滑濃郁嘅忌廉南瓜湯!🌸🌼🌹🏵 鹽燒琵琶蝦辣蕃茄全蛋闊麵琵琶蝦巨型大隻,賣相已相當吸引!伴埋辣蕃茄闊麵,好惹味!🌸🌼🌹🏵🌻 香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁要求五成熟的牛西冷果然好出色, 油脂分佈平均, 咬落去油脂味好香, 肉質嫩滑, 配埋黑松露燒汁味道更香濃!牛西冷顏色已經睇得出煎得剛剛好
🌾🍂☘️🌾🍂☘️🌾🍂☘️🌾🍂☘️🌾🍂☘️

🌺🌺🌺Set Dinner For Two $628🌺🌺🌺

🌸 蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴白桃油醋汁

🌸🌼 手拆蟹肉蟹膏糍粑
糍粑煙韌彈牙,上層鋪上厚厚的蟹肉蟹膏,味道恰到好處!

🌸🌼🌹 是日餐湯
香滑濃郁嘅忌廉南瓜湯!

🌸🌼🌹🏵 鹽燒琵琶蝦辣蕃茄全蛋闊麵
琵琶蝦巨型大隻,賣相已相當吸引!伴埋辣蕃茄闊麵,好惹味!

🌸🌼🌹🏵🌻 香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁
要求五成熟的牛西冷果然好出色, 油脂分佈平均, 咬落去油脂味好香, 肉質嫩滑, 配埋黑松露燒汁味道更香濃!牛西冷顏色已經睇得出煎得剛剛好!

整體來說:呢間打卡餐廳比想像中更出色,原本以為只係打卡!但用餐後,味道同價錢都超出預期!可以再來!🤗😋👀🤗😋👀🤗😋👀🤗😋👀🤗😋👀🤗😋👀🤗😋👀
2023-06-01
  • 香煎紐西蘭特級穀飼牛西冷配黑松露燒汁
  • 鹽燒琵琶蝦辣蕃茄全彈闊麵
最近經常到長沙灣,每次經過Boholic都被佢有格調嘅裝修吸引,今次終於忍吾住要試一試!餐廳整體色調以米白蛋黃為主,光線十足,而且好有空間感。餐廳外邊設有戶外座位,適合想帶寵物外出進食嘅朋友仔;餐廳入邊裝修都好靚,利用編織、乾花、植物等嘅元素去裝飾。無論係餐廳門口定內裡,都有好多打卡位,當時一路食都見到好多靚女們打卡,影到唔停手!中意影靚相geh你千萬唔好錯過啦!!食物方面,我哋叫左個dinner set,有前菜(水蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律、手拆蟹肉蟹膏糍粑),餐湯(忌廉湯薯仔蓉),主食(西冷牛扒配黑松露菌汁、白酒牛油煮西班牙臘肉腸意大利麵)水蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律爽口既沙律菜配上鹹香嘅巴馬火腿,再配合埋甜絲絲嘅水蜜桃,令口味可以平衡!再淋上醋汁,作為前菜十分清新開胃(贊!)手拆蟹肉蟹膏糍粑第一次嘗試呢個組合,一開始有d疑惑,但男朋友試完一啖即刻擘大眼話好食!一咬落去,先係好香、滿滿嘅蟹肉,然後係糍粑軟軟糯糯嘅口感,而且糍粑應該係有煎過嚟,因為底有d脆,口感好豐富!好有驚喜!強烈推薦大家試一試!西冷牛扒配黑松露菌汁擺盤有心思!睇賣相都有吸引!牛排我哋照舊叫五成,切落去個色澤見到都剛剛

水蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律

西冷牛扒配黑松露菌汁
擺盤有心思!睇賣相都有吸引!牛排我哋照舊叫五成,切落去個色澤見到都剛剛好,唔會太熟,都唔會太生!食落唔會太韌,可以接受到!配上個醬汁我覺得剛剛好!味道唔會太濃搶走牛肉嘅味道哦😉

白酒牛油煮西班牙魷魚辣肉腸意大利麵
意大利麵爽口彈牙!不錯!配上微辣細片的辣肉腸,味道剛剛好!而且魷魚也很容易咬,不會太韌!整體嚟講都幾好!
2023-05-28 106 浏览
一直都有耳聞尼間餐廳好耐環境真係好靚,好岩打卡行上二樓都有個位置放左啲裝飾響到都真係幾有心思好濃士多啤梨味,反而牛油果味唔算太濃有趣嘅係,應該用左M記士多啤梨新地果隻醬飲落去嘅時候不斷諗起😂人多叫併盤就可以試晒咁多款小食都係新鮮炸起,唔會有油益味串燒真係幾好食 ,加醬更出色當上枱果時我地諗到好耐係咩昆蟲嘅串燒😂原來係龍蝦🦞😂斬開一半真係估唔到樣都唔同左出色!個意粉煮到岩岩好,唔會太霖太硬不過可能都重芝士奶油,所以都最好多人share一齊食😆無可能唔食嘅甜品!一切果下係硬硬地,以為佢唔鬆軟點知係我地誤解左佢!!超軟身!又香!加埋啲醬一齊食又唔會膩,推薦!
一直都有耳聞尼間餐廳好耐
環境真係好靚,好岩打卡
行上二樓都有個位置放左啲裝飾響到
都真係幾有心思
士多啤梨牛油果奶昔

好濃士多啤梨味,反而牛油果味唔算太濃
有趣嘅係,應該用左M記士多啤梨新地果隻醬
飲落去嘅時候不斷諗起😂
小食併盤

人多叫併盤就可以試晒咁多款小食
都係新鮮炸起,唔會有油益味
串燒併盤

串燒真係幾好食 ,加醬更出色

當上枱果時我地諗到好耐係咩昆蟲嘅串燒😂
原來係龍蝦🦞😂
斬開一半真係估唔到樣都唔同左
軟殼蟹意粉

出色!個意粉煮到岩岩好,唔會太霖太硬
不過可能都重芝士奶油,所以都最好多人share一齊食😆
梳乎厘

無可能唔食嘅甜品
一切果下係硬硬地,以為佢唔鬆軟
點知係我地誤解左佢!!
超軟身!又香!
加埋啲醬一齊食又唔會膩,推薦!
  • 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
重新裝修的長沙灣熱門Cafe保留了女生喜愛的打卡位延續波西米亞風情裝修🌾營造出度假舒適的環境主推多國菜 咖啡 特飲 甜品 ☀️經典意式肉丸蕃茄意大利麵 $82濃厚蕃茄醬汁與彈牙肉丸🤗高質經典組合配搭☀️和風明太子鮮蝦意大利麵 $88口感清爽👍🏻外表金黃誘人搭配和風調味 口味獨特 超驚艷☀️Mocha $45拉花超靚 見到心情都好☀️水果茶 $35味道偏酸 不太適合個人口味明亮寬敞的室內座位🛋️法式窗框 乾花 圖騰等細節店內每個角落都精緻非凡🙌🏻值得在這度過美好的下午環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
重新裝修的長沙灣熱門Cafe

值得在這度過美好的下午

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗
店舖用上淺色系波西米亞風裝修樓高兩層,又有不少打卡位而且還是動物友好餐廳🫶🏻🍝泰式冬陰功鮮蝦意大利麵 $109冬陰功味道配上意大利粉很搭,鮮蝦份量大小適中,有驚喜👍🏻🍗香烤露絲瑪莉春雞伴黑松露薯條配燒汁(半隻) $142這個燒春雞略嫌烤得不夠嫩滑和入味,可是薯條的黑松露味很香濃🥞法式焦糖卡士達疏乎厘班戟 $128班戟蛋香味濃,份量也不少,口感鬆軟😋🍵Apple Blueberry African Nectar Tea隨餐附送Nectar Tea,紅茶味道甘醇沒有苦澀味,還帶有淡淡果味👍🏻

店舖用上淺色系波西米亞風裝修
樓高兩層,又有不少打卡位
而且還是動物友好餐廳🫶🏻

🍝泰式冬陰功鮮蝦意大利麵 $109
冬陰功味道配上意大利粉很搭,鮮蝦份量大小適中,有驚喜👍🏻

🍗香烤露絲瑪莉春雞伴黑松露薯條配燒汁(半隻) $142
這個燒春雞略嫌烤得不夠嫩滑和入味,可是薯條的黑松露味很香濃

🥞法式焦糖卡士達疏乎厘班戟 $128
班戟蛋香味濃,份量也不少,口感鬆軟😋

2023-03-03
2023-05-23 119 浏览
-Boholic-@長沙灣.係門口經過幾次,見到餐廳內裝修好靚,好IGable,已經好想試下。但每次都滿是食客,所以今日經過見到有位,即刻決定晚餐於此。.室內燈光色調同裝潢都好Cozy,入去打完咭,我地都係決定坐室外。.2人Set Dinner($628),有湯、前菜、小食、主菜,都好豐富。.今日係南瓜湯,打得好滑身。.小食拼盤基本上係炸物拼盤,份量都好大。有雞翼、蝦、魷魚鬚,附上新鮮沙律,中和一下炸物的油膩感。.炸物外層好乾身,唔會好多油。最鍾意雞翼,夠晒入味又好嫩。魷魚鬚好軟,好易咬開。炸蝦就較普通。.手拆蟹肉蟹膏糍粑甜的糍粑食得多,估唔到糍粑可以係咸食,哩個小食好有驚喜,個人好喜歡。糍粑外層金黃香脆,裡面煙韌有咬口。配上鮮甜的蟹肉蟹膏,味道同口感都好夾。.香煎法式鵝肝牛肝菌意大利飯大大件的鵝肝煎得金香,肉質好軟,味道唔算好重。意大利飯軟硬度剛好,加上鵝肝油混埋入牛肝菌意大利飯裡面,令意大利飯更香更多味道層次。.香煎紐西蘭特級牛西冷配黑松露燒汁擺盤好精緻。西冷扒都幾大塊,好厚身。煎到五成熟,肉汁鎖住係扒內,肉質保持軟嫩。就算唔加黑松露燒汁都已經好夠味。.朱古力鮮奶有滿滿忌廉,但稍嫌
-Boholic-
@長沙灣
今日係南瓜湯,打得好滑身。
小食拼盤
香煎法式鵝肝牛肝菌意大利飯
香煎紐西蘭特級牛西冷配黑松露燒汁
朱古力鮮奶有滿滿忌廉,但稍嫌朱古力味唔夠濃。
2023-05-23 63 浏览
誤闖長沙灣打卡Cafe-BoholicFb:下一站豬欄; IG@Pig7station小插曲係當日落雨,誤打誤撞黎左呢間Cafe😅原來都幾hit, 打卡之餘又睇吓食物好唔好食😅點咗軟殼蟹沙律: 原隻軟殼蟹好震撼🤩係Caesar salad, 不過軟殼蟹身仲有水份,夾雜埋沙律會有陣腥味🙄焙茶cheese cake: 都唔錯,有香濃焙茶香味😃Latte: 本身想問下可唔可以skim milk, 怕whole milk 肚頂唔順🥹可惜waiter 聽唔明咩係skim milk / 脫脂奶🙃咁算…放棄,就咁叫左杯Latte 試試;有拉花有心思,不過略嫌咖啡唔夠香濃😅打卡唔錯,食物/咖啡水準可以有進步空間🙂
誤闖長沙灣打卡Cafe-Boholic
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

焙茶cheese cake: 都唔錯,有香濃焙茶香味😃

打卡唔錯,食物/咖啡水準可以有進步空間🙂

☞ 長沙灣 Boholic ☜———————————————◊ 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 ◊明明上網睇到嘅相都好靚,但我嗰個一上枱已經係榻晒。Lotus餅增加咗焦糖味,同口感豐富D。個醬唔會好甜,但太多醬搞到個pancake 太濕同埋塔晒🥺美味程度: ㊣㊣/5———————————————📍:Boholic 長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓#為食豬在長沙灣 #長沙灣美食#foodblog #疏乎厘 #pancake #香港美食 #香港餐廳
☞ 長沙灣 Boholic ☜
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

#為食豬在長沙灣 #長沙灣美食
2022-12-01
2023-05-19 78 浏览
長沙灣、深水埗一帶,多咗好多咖啡店,打卡店,今日來呢一間都好適合打卡📸門口已經有幾張小桌子和吊扇,好有歐洲風味。一入餐廳,另一個位又有田園風格🌾🌿內部裝修又富有波希米亞嘅style,真係好適合打卡,打過不停。午市惠顧主食, 加$18會有餐湯、小食、同埋茶如轉配其他飲品,半價。南瓜湯有少少嘅南瓜肉,唔會太"杰",味道清甜,好飲😋。 小食係素菜春卷,應該係剛剛炸起,夠熱、脆卜卜👍。主食order松露大啡菇意大利飯,不過個飯煮得比較鹹😔另外order 左mocha,嗰杯好靚,又係好適合打卡😄煙三文魚凱撒沙律, 沙律清新,三文魚有四大片😋。餐飲跟Flat White黑胡椒煙燻牛肉竹炭漢堡,麵包皮比較硬,牛肉片比較薄,不過薯條好味😁。總結環境: 餐廳内部裝修超級適合打卡😁食物: 擺盤精緻,咖啡好飲,食物質素尚可,有進步空間。

門口已經有幾張小桌子和吊扇,好有歐洲風味。

一入餐廳,另一個位又有田園風格🌾🌿

午市惠顧主食, 加$18會有餐湯、小食、同埋茶
如轉配其他飲品,半價。

主食order松露大啡菇意大利飯,不過個飯煮得比較鹹😔

另外order 左mocha,嗰杯好靚,又係好適合打卡😄

煙三文魚凱撒沙律, 沙律清新,三文魚有四大片😋。

餐飲跟Flat White

總結
環境: 餐廳内部裝修超級適合打卡😁
食物: 擺盤精緻,咖啡好飲,食物質素尚可,有進步空間。

2023-05-18