2021-01-26 177 浏览
用咗某app 50%優惠,估唔到連brunch set menu入面嘅main都有折,加多$75仲有湯+兩款前菜🤗服務真心好:-態度友善,折扣時段2:30我哋2:05提早到咗都好好招呼安排入坐-安排窗邊位少少曬,即刻話有需要可以幫忙落一半簾遮太陽🌞-因為散嗌咗紅菜頭risotto,另嗌咗一個set only但餐湯都自動幫你分兩碗裝比你share飲-會介紹dry age熟成牛扒幾多成啱客人食-有5-6人連小朋友入座坐咗係我哋後面張枱,有少少唱嘈, waitress都sense到仲主動話覺得嘈可以安排調枱☺️野食其實都好ok, 份量足材料新鮮Waitress推介我飲新鮮水果茶,order咗蘋果玉桂茶以為會好淡但原來好夠味折左之後 一個湯兩個前茶兩個main一個甜品兩杯嘢飲粉紅色紅菜頭risotto勁靚💓埋單$3xx 仲有高層window seating加超好服務邊度搵😇 值得encore

服務真心好:
-安排窗邊位少少曬,即刻話有需要可以幫忙落一半簾遮太陽🌞
-會介紹dry age熟成牛扒幾多成啱客人食

野食其實都好ok, 份量足材料新鮮

蘋果玉桂茶

• 餐包
  • 澳洲M5熟成和牛肉眼扒
  • 紅菜頭意大利飯
2021-01-23 124 浏览
平時去旺角多數食中餐同埋日式料理為主今日好想食西餐就不停去搵突然見到呢一間餐廳環境同食物質素都好似唔錯 決定一於去試吓😏Weekend lunch Set 我地揀左1+3 (湯, 甜品 + 沙律)今日係甘筍薑湯 就咁聽個名覺得會中伏飲咗一啖有喜出望外嘅感覺甘筍味濃同微微嘅薑味 飲完好暖胃餐包都比較特別 慢煮豬腩肉伴野菌意大利飯職員落單時都有問我哋需唔需要將意大利飯煮淋D 餐廳既意大利飯屬於偏硬記得起意大利食嘅意大利飯係屬於偏硬所以我哋決定唔洗 飯夠煙韌 豬腩肉燒得脆甜可口🤪炭燒安格斯牛柳外觀燒得不錯 我地揀左medium rare 出到黎無令我地失望 保持到入面既肉質😎好驚食到係鞋口 食完仲有甜品+飲品 整體黎講環境不錯 職員有禮食物質素okay! 不錯不錯😋
平時去旺角多數食中餐同埋日式料理為主
今日好想食西餐就不停去搵

Weekend lunch Set
我地揀左1+3 (湯, 甜品 + 沙律)
今日係甘筍薑湯 就咁聽個名覺得會中伏

食完仲有甜品+飲品
整體黎講環境不錯 職員有禮
食物質素okay! 不錯不錯😋
2021-01-21 131 浏览
已經好耐冇嚟過一啲高級餐廳食嘢, 呢度服務又好環境又舒服。無論係啲碗碗碟碟或者枱,都佈置得好靚。個南瓜湯飲落去好甜,而且啲麵包仲有蒜蓉味添!餐包真係好驚喜,外脆內軟嘅麵包配少少牛油,令到成餐飯好開胃。呢一個香煎雞扒配香草麵包糠,個雞扒好厚身,一啲都唔鞋,個醬汁都配合得幾好,而旁邊嘅配菜都有用心機去烹調,尤其係薯仔都燒得啱啱好!而呢個香蕉蛋糕嘅甜品,旁邊仲配有一啲生果,無論係顏色定係擺盤都好靚。成個用餐都幾舒服幾享受!

已經好耐冇嚟過一啲高級餐廳食嘢, 呢度服務又好環境又舒服。

2021-01-21 116 浏览
雖然未到情人節,但係呢間餐廳已經佈置到好似日日都係情人節咁😂😂😂全部都係粉紅色同玫瑰,好有浪費嘅感覺。呢度一個set大概都係$100左右,不過我最欣賞嘅就係佢哋嘅服務,有禮貌之餘而且亦都會介紹餐牌,同埋仲會好識得幽默咁樣去同我哋傾吓計。頭盤除咗有沙律同湯之外,仲會有一啲熱辣辣嘅麵包,平時啲麵包凍咗真係好硬好難食,但係呢度嘅麵包會令到我想食多幾個😂😂而且佢嘅湯都好好飲個肉醬意粉份量都幾多,啲肉醬煮得好好食,好似煮咗好耐咁,好濃郁嘅蕃茄味,配上呢個闊條麵食落口都幾夾。個set仲包左一杯飲品,同埋我仲揀咗甜品添!最後我覺得個甜品真係令我好滿意!佢係香蕉蛋糕之外,成個擺盤都好靚,下面嘅拖肥配合得啱啱好,真係好享受。

個set仲包左一杯飲品,同埋我仲揀咗甜品添!

2021-01-21 103 浏览
係你們心目中,一餐有質素的西餐會有咩元素,大家都可能會有唔同的反應,有人可能覺得貴就一定好,有人又可能會覺得食物擺設,亦有人可能覺得味道。而我每次都會被呢樣野,影響我對間餐廳的感覺,係咩?咪就係d 侍應的服務囉! 一餐飯味道,環境, 食物質素都重要,但如果d 侍應服務態度差我就唔會去食了。今次去 Bellevue 係因為見到網上好多人讚他們服務態度好好, 而我見野食都好吸引,岩我和謙謙食,所以就同謙謙來嘆個假日 lunch。入門口我嘩左一聲,因我見到一個超大的❤心型花海貼在大玻璃上😍😍😍😍, 我即同謙謙講好靚呀!侍應竟然聽到,即安排大心心的附近枱比我座,我開心到暈。我和謙謙座底後細心的侍應同謙謙介紹今日的餐牌話比佢聽今日餐湯係咩,有咩甜品咁,我好開心因為呢到d 侍應姐姐對小朋友好有耐性,令我好放鬆係到慢慢食野。我和謙謙叫左兩份午餐:⚛ 南瓜蓉湯 ~ 甜甜的南瓜打到蓉,所以入口勁creamy, 侍應姐姐主動問我地要唔要加胡椒,加左一點提一提味。⚛ 餐包 ~ 搽一點點牛油就可以了。⚛ 燒雞肉伴牛油果沙律 ~ 幾件輕輕燒過的雞肉,配上牛油果再加小了少許黑醋汁,酸酸甜甜超開胃呀!⚛ 香煎

我和謙謙叫左兩份午餐:

⚛ 餐包 ~ 搽一點點牛油就可以了。

⚛ 香煎美國豬扒伴西梅燒汁 ~ 3薄片的豬扒食起來夠腍配以西梅燒汁幾有新意, 岩哂謙謙呢d 小朋友自己食,因豬扒夠腍可以自己切阿媽唔洗幫忙,加上配菜有齊三色椒和脆肉瓜好健康。

⚛ 香煎鱸魚扒伴百里香汁 ~ 條鱸魚煎得剛剛好,魚皮脆,魚肉夠滑, 配百里香汁更帶出魚的鮮味,伴菜亦夠多色,仲有最吸引我的薯蓉,大大加分

🍮 最後甜品仲叫左我和謙最愛的焦糖燉蛋,用呢個creamy 到暈的甜品作結尾真係好sweet,因面層的焦糖夠脆,內裏夠滑。

食飽飽的我就嘆返杯🥤 ice cappuccino ,而謙謙就飲佢最愛的🥤 ice chocolate 。

美滿的一餐,就完結了,我覺得呢到絕對適合一家大細來食的,食物高質,侍應又細心, 包你唔會遇到黑面情況。

情人節大家可以來打卡啦!個心心位堅正🥰

喺油麻地嘅餐廳,坐喺大廈最高23樓,油尖旺嘅景色一覽無遺🏙。相信夜晚飲完酒之後,出邊油麻地旺角五光十色嘅畫面,應該會相當有風味、浪漫🌹。餐廳牆壁上,畫咗有啲似係畢加索嘅立體派(Cubism)繪畫,用色塊去表達,特點係輪廓,比較抽象,有啲似夏卡爾、The Kiss 兩種畫風混合體。而且仲有啲好似馬騮嘅嘅擺設,上邊搞笑地加上左紅色嘅口罩😷巴西豆混合即磨咖啡☕️濃郁敦厚嘅香味,輕微嘅泡沫,寬厚嘅mug。旁邊可以加入香噴噴嘅全脂泡沫熱牛奶🥛。由於牛奶都係熱嘅關係,加入咖啡後會繼續可以保持溫度,唔會失去左咖啡嘅風味,體驗相當唔錯☕️大白天就飲香檳🍾️☺️麵包🥯柔軟,當中有強烈嘅香草味道,非常值得一讚嘅係麵包依然係溫熱,唔會好似一般餐廳咁樣求其俾個攤凍咗嘅麵包。伴隨麵包嘅係手工牛油,質地柔軟,所以唔會咬落去覺得鞋口。油封鴨髀意大利飯($138)燴入意大利飯的油封鴨髀肉,很多肉汁而且新鮮。意大利飯入邊亦有蘑菇,新鮮多汁,配合鴨肉嘅油脂與意大利飯一起吃, 兩種鮮嫩汁交薈令到飯非常滋味。另外下單時候,餐廳侍應會問飯軟硬度,我會提議軟身比較適合。羊架($198)羊仔架羊香酥撲鼻,味道風味十足,咬入去充滿肉汁,脂肪

咖啡

巴西豆混合即磨咖啡☕️

大白天就飲香檳🍾️☺️

油封鴨髀意大利飯
油封鴨髀意大利飯($138)

羊架
羊架($198)
羊仔架羊香酥撲鼻,味道風味十足,咬入去充滿肉汁,脂肪同埋肉嘅比例平衡。加入芥末,或者用半碟青椒一齊食,可以切換不同嘅味道。另外薯蓉柔軟又滑,只有少少忌廉,不會搶奪薯仔本身嘅味道。
咖啡
2021-01-18 1870 浏览
從來沒有保證~仍期待會盡情~就是我最動人的愛~😙🎶愛情既野真係從來都冇保證💕唯獨可以做既就係珍惜眼前人👀🍎黎到旺角既Bellevue Bar and Grill 食住牛扒睇日落都咪話唔浪漫🍲意式雜菜湯非常濃沃嘅雜菜湯清香有口感熱辣辣既餐包🥖係有香草㗎🥗燒雞肉配牛油果沙律燒雞肉非常入味🐣口感嫩滑,滿分牛油果啱啱好熟夠creamy沙律撈左醋同橄欖油🍝三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子(青蛙推介🐸必食!!)全新既創意菜式😋意粉加左大量紫菜同Herbs🌿估唔到真係咁夾紫菜滿滿既咸甜鮮味加埋蟹籽既口感一洗“忌廉意粉就係漏“既想法🤔粒粒三文魚既鮮美亦值得一讚🥩炭燒安格斯牛柳伴燒汁(青蛙推介🐸)肉嫩多汁既牛柳非常厚身🥰肉質偏軟燒汁濃郁😋提供既蜜糖芥末醬都好高質😍🍰香蕉蛋糕精選蛋糕係每日唔同今日食既係香蕉蛋糕真材實料濃郁簡單而美味😚☕跟餐配咖啡或茶
從來沒有保證~仍期待會盡情~
就是我最動人的愛~😙🎶

口感嫩滑,滿分
牛油果啱啱好熟
夠creamy
沙律撈左醋同橄欖油

🍝三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子(青蛙推介🐸必食!!)
全新既創意菜式😋
意粉加左大量紫菜同Herbs🌿
估唔到真係咁夾
紫菜滿滿既咸甜鮮味加埋蟹籽既口感
一洗“忌廉意粉就係漏“既想法🤔
粒粒三文魚既鮮美亦值得一讚

🥩炭燒安格斯牛柳伴燒汁(青蛙推介🐸)
肉嫩多汁既牛柳非常厚身🥰

真材實料濃郁
簡單而美味😚

☕跟餐配咖啡或茶

• 餐包
  • 美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)
2021-01-17 102 浏览
今日同朋友去上年食過一次既Bellevue 再戰,上次行油尖旺偶爾發現呢間新餐廳,覺得服務好好,野食價格合理而且高質👍🏻今日心思思再去過!今日要左上次食完幾驚喜既煙鴨胸意粉, 不過發現今次鴨胸比上次咸左小小,但整體依然係好食,好中意個黑椒餐包夠鬆軟同附送既牛油好新鮮😍而且擠到勁靚好似朵花今次朋友仲要左安格斯牛柳, 平時我麻麻地食肉,但今次牛柳唔錯, 朋友要左7成熟,肉質都幾嫩滑,算易切開,肉味都可以不過最欣賞佢地服務👍🏻特別係一個短頭髮既後生女侍應好用心,會行過黎問食物質素,仲話希望聽多d意見同廚房改善下🤣咁既服務咁既價錢絕對有回頭😛

最近因為疫情既原因所以成日都留係屋企,好似食黎食去都係差唔多既野咁,所以今次就終於的起心肝,上網搵左搵,搵左呢一個都幾多好評既西餐廳同朋友黎食一餐好食既西餐。我地叫左兩個Main Course,分別係Duck Breast Linguine同埋US Angus Tenderloin。個牛柳要左7成熟,都幾嫩滑同軟屬,配上好香牛油味既薯蓉very nice! 另外個Linguine都幾好食,調味不錯鴨胸都好嫩,所以總結黎講都算價廉物美

2021-01-12 92 浏览
呢間餐廳裝修好靚,位於成幢大廈最高層,仲有落地玻璃,可以一覽油麻地景色🥰希臘沙律 $30呢款沙律用左唔少顏色去點綴,除左有基本嘅沙律菜同紫洋蔥,紅色同橙色嘅車厘茄,大大增加左食慾🥳 加左黑醋調味,非常開胃😋慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁 $38配料有八爪魚片同青瓜絲,八爪魚幾爽口,但略嫌欠缺鮮味🙈 呢款沙律都加左黑醋汁,開胃又健康!是日餐湯是日餐湯係南瓜湯,加入左忌廉令湯嘅質感好細滑😋餐湯加左薑落去煲,所以每一啖入囗都有微微嘅薑味🤤啱曬依加呢個天氣食!每飲一啖都覺得更加溫暖🥳炭燒新西蘭羊扒伴燒汁($228)羊扒七成熟,肉質粉嫰,唔會有血水流出🥳表面燒到好香脆,但裏面依然能夠保持軟腍嘅囗感😋 羊嘅羶味唔重,而且鮮嫰多汁,配菜有三色椒同薯蓉,薯蓉整得好creamy好香🤤意式香草海鮮意粉($178)海鮮主要有蜆同八爪魚,份量都幾多,但加埋蘑菇粒令口感更豐富😋略嫌忌廉太過杰身,如果creamy啲口感會比較好🥺食完有啲漏😛 甜品甜品係布朗尼,朱古力幾濃郁🍫軟硬度啱啱好😆一口份量唔會太多,作為一餐嘅結尾啱曬!-📍Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場2

希臘沙律 $30

慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁 $38

是日餐湯

炭燒新西蘭羊扒伴燒汁($228)

意式香草海鮮意粉($178)

甜品

📍Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

抵食指數:😚😚😚😚😚😚😚/10
舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/10質感濕潤黏口
2021-01-11 187 浏览
今日再次黎到旺角食飯,去到呢間Bellevue食晏,侍應安排我地去窗邊入座,落地玻璃望出去就係彌敦道,成個旺角景望哂,咁闊既景觀之下食飯,真係食得開心啲。我地叫左兩個set lunch,兩個main分別係炭燒安格斯牛柳配青胡椒汁,慢煮豬腩肉野菌意大利飯。先上碟既係頭盆既慢煮八爪魚伴溫室青瓜,八爪魚鮮甜,配埋青瓜同其他沙律,為午餐揭開序幕,餐湯方面係甘筍薑忌廉湯,初時都驚會味道太重,飲左第一啖之後就改觀了,兩種蔬菜既味道出奇地同忌廉湯好夾。先講下意大利飯,侍應已事先講明會係比較硬,問我地需唔需要煮軟身啲,我地就揀左唔需要,食落雖然硬硬地,不過唔錯,配埋菇類同埋薄薄既豬腩肉真係好好味最後就係炭燒牛柳,係一件厚身既牛柳,我地揀左3成熟,味道真係唔錯,加埋薯蓉好creamy。最後就係甜品布朗尼,甜度恰到好處,好滿足。

最後就係甜品布朗尼,甜度恰到好處,好滿足。
慢煮八爪魚
餐包
甘筍薑湯
慢煮豬腩肉意大利飯
布朗尼
Bellevue Bar & Grill❤️🌇鬧市中有間靚view西餐廳,望出黎仲係超開揚,黃昏時候黎既話仲可以睇到日落添!店員好專業服務態度好好,裝修同樣超有格調,起用左香港artist畫既pop art, 想睇多d 可以向左滑動下喔。💡設有加一服務費💁‍♀️希臘沙律👍”入面有生菜 沙律 蕃茄 菲達起司 同橄欖 足料之餘又夠哂清新"💁‍♀️慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁👍”八爪魚咬落去口感唔錯幾爽口 但略嫌份量較少 加埋黑醋汁更開胃"💁‍♀️慢煮豬腩肉配野菌意大利飯👍“意大利飯偏硬身 店員會事先提醒需唔需要特別要求整淋D 如有需要要事先同店員down聲喔""豬腩肉大大塊超厚身 口感正!"💁‍♀️炭燒新西蘭羊扒伴燒汁👍“羊架肉質夠柔嫩 medium剛剛好 同時又唔會好肥膩""連伴碟一D都唔馬虎 連埋黃芥末醬一齊食更滋味"
Bellevue Bar & Grill❤️
💡設有加一服務費

💁‍♀️希臘沙律👍
💁‍♀️慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁👍

💁‍♀️慢煮豬腩肉配野菌意大利飯👍
"豬腩肉大大塊超厚身 口感正!"

💁‍♀️炭燒新西蘭羊扒伴燒汁👍
“羊架肉質夠柔嫩 medium剛剛好 同時又唔會好肥膩"
"連伴碟一D都唔馬虎 連埋黃芥末醬一齊食更滋味"

2021-01-04 116 浏览
餐廳位於大廈最高,落地玻璃窗景靚,眺望旺角景色。侍應仲超好禮貌,用餐過程非常愉快!點了假日午餐,包了餐湯及甜品、沙拉、主菜。前菜方面最喜歡滑滑的慢煮八爪魚青瓜伴黑醋。主菜炭燒新西蘭羊扒伴燒汁,每口能吃到炭燒味,5成熟羊肉嫩多汁。而香煎鯛魚柳伴水瓜柳番茄汁有2大塊,番茄味道酸酸的很開胃,魚肉無骨懶人最岩。兩道菜都配以幼滑薯蓉和多款蔬菜,有益又飽肚。最後,甜品是朱古力慕斯蛋糕,不會太甜,很飽時也吃得下。
2021-01-02
  • 炭燒新西蘭羊扒
2021-01-01 101 浏览
烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯帶子幾大粒幾甜 外面煎得好香😋蟹肉都算多😋Risotto軟硬度有得揀👍🏿成個飯幾creamy味道唔錯🥳美國特級安格斯肉眼扒(10安士)嗌左三成熟 牛扒幾淋身唔會好鞋🤩幾重牛味🐂個薯蓉好creamy好滑🥔嗌左兩杯Cocktail🥂Pina colada同埋Long island iced tea🍹兩杯味道都唔錯 Pina colada好重椰香同菠蘿味🥥🍍好有熱帶風情嘅感覺😙一開頭仲有餐包~🥖個餐包有啲果仁🍴成個環境好有feel好舒適🤍每張枱都有個蠟燭🕯值得一試🥰
烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯

美國特級安格斯肉眼扒(10安士)

2020-12-23 143 浏览
《美國特級安格斯熟成肉眼扒》$480唔好睇見10oz既肉眼扒賣呢個價錢好貴,其實餐廳來講已經算平,因為乾式熟成牛扒既做法,除咗因為牛扒內部嘅水份減少之外,肉嘅表面易會變成臘肉咁嘅狀態,七除八扣之下一塊10oz既牛可能用15oz既牛先做到出黎。呢度嘅牛扒除咗價錢公道,食落質素一啲都唔差,牛味因為熟成嘅關係變得更為濃郁,而且一啲難咬嘅位置,亦都會喺熟成嘅過程變得柔軟,呢度嘅做法我覺得係合格以上,推薦大家試一試。《烤銀鱈魚扒》$238每次出街食飯見到魚都有啲怕怕,唔係因為驚骨,而係因為驚啲魚肉好老好柴皮,今日見朋友想試,唯有博一博。見到魚排黎到閃令令咁,即時鬆一口氣,魚肉既生熟程度控制得啱啱好,食落口有油香,亦冇多餘嘅調味,好突出到食材本身嘅味道,讚。《烤美國豬肋排》$138豬肋排好多地方都有做,但係做得好又有幾多間呢?呢度嘅Rib同出邊最唔同嘅地方係,在呢個味道除咗食肉嘅表面,亦都滲透每一寸肉入面,唔會得表面有味,入面好似食緊煲湯肉咁樣,依度算做得幾唔錯。

《美國特級安格斯熟成肉眼扒》$480

《烤銀鱈魚扒》$238