2021-03-01 101 浏览
[油麻地]Bellevue Bar and Grill.燒雞肉配牛油果沙律🥗食剩指數:4/100前菜有兩款沙律叫哂餐湯同兩款沙律都只係加75$呢個combo幾抵燒雞肉都幾大舊唔會好乾身有輕微既調味加埋牛油果既香味幾香幾清新既沙律.藜麥紅菜頭什菜沙律🥗食剩指數:6/100次次一有藜麥就感覺好健康紅菜頭係粒狀甜甜地又有口感加埋其他沙律菜好fresh. 甘筍雞肉湯食剩指數:10/100今日精選餐湯係甘筍湯甘筍打溶左甜味都幾出仲有都幾creamy加入左少少雞肉多少少口感店員仲會睇你個人需要加胡椒調味.香煎比目魚伴百里香汁食剩指數:0/100到主菜啦比目魚煎得好香外皮好脆肉都滑最鐘意食呢啲啖啖肉既魚百里香汁都唔會蓋過魚伴碟既薯蓉都幾滑.意式肉醬千層麵食剩指數:0/100肉醬千層麵份量都唔錯芝士既香味好足夠蕃茄肉醬唔會過酸焗肉醬千層麵真係穩陣既選擇!.檸檬慕絲食剩指數:30/100今日既跟餐甜品係檸檬慕絲蛋糕慕絲質感都幾滑味道就偏酸唔會話太甜~
[油麻地]Bellevue Bar and Grill
食剩指數:0/100
肉醬千層麵份量都唔錯
芝士既香味好足夠
蕃茄肉醬唔會過酸
焗肉醬千層麵真係穩陣既選擇!
檸檬慕絲
食剩指數:30/100
今日既跟餐甜品係檸檬慕絲蛋糕
慕絲質感都幾滑
味道就偏酸
唔會話太甜~
Bellevue 吃早午餐,環境,食物和服務都很不錯👍🏻👍🏻🥰餐廳位於23樓,有高樓都市景色🏙裝修佈局是以浪漫心心為主題❤️📍Appetizer🥗✨鵝肝慕絲醬伴多士🦢、黑醋、雜菜沙律微微煙燻味,半溶甘香,脂香油脂滿溢,配合香草薄脆多士,是很好的頭盤✨香草麵包🌿熱烘烘的小餐包,香草海鹽芬芳撲鼻📍Soup✨蕃茄帶子濃湯🍅茄味香濃,加了幾顆帶子🐚,加倍鮮味📍Main Course✨烤虎蝦伴香辣蒜片意粉🦐🍝($258)烤虎蝦肉質爽口彈牙,香濃甘甜,蒜香為主調,微微香辣,惹味無窮👍🏻✨炭燒紐西蘭羊扒露絲瑪莉汁🐑($338)外表煎得香脆,內裡肉汁豐富😋,羊味濃而不羶,脂肪分佈平均,迷迭香醬汁香濃,配合蔬菜薯蓉👍🏻👍🏻📍Dessert 自家製紅桑子白朱古力慕絲餅🍰酸酸甜甜好似初戀🥰,甜味平衡,慕絲蛋糕順滑🍰

📍Appetizer🥗
✨鵝肝慕絲醬伴多士🦢、黑醋、雜菜沙律

✨香草麵包🌿
熱烘烘的小餐包,香草海鹽芬芳撲鼻

📍Soup
✨蕃茄帶子濃湯🍅
茄味香濃,加了幾顆帶子🐚,加倍鮮味

📍Main Course
✨烤虎蝦伴香辣蒜片意粉🦐🍝($258)

✨炭燒紐西蘭羊扒露絲瑪莉汁🐑($338)

📍Dessert
自家製紅桑子白朱古力慕絲餅🍰
酸酸甜甜好似初戀🥰,甜味平衡,慕絲蛋糕順滑🍰

2021-02-26 132 浏览
旺角氣氛十足既黃色西餐廳💛適逢情人節 場內滿佈玫瑰花🌹及心心❤️服務員有禮 熱心推薦菜式☺️飯後會送禮物🎁Set Dinner 🍽 $528慢煮八爪魚冠伴什菜沙律八爪魚刺身🐙薄切爽口 有驚喜🤩什菜沙律🥗個汁好開胃 高水準!👏🏻精選餐湯、餐包炭燒法國西冷 五成熟伴燒汁已切好既🥩好貼心啊😍有誠意🥰口感比美國牛扒 冇甘淋 相對更有口感☺️西冷油花細密 肉味濃郁 很高級既享受🥳白酒啫喱伴凍鮮生果賣相滿分💯白酒味香而重 好易入口😋烤美國豬肋排(半骨) $138性價比高既主食😎 兩個人share食 剛好😌豬肋排 肉質軟熟 肉味香濃 肉汁非常juicy!😜基本上 輕輕一切 就可以肉骨分離 好正🤤
旺角氣氛十足既黃色西餐廳💛

性價比高既主食😎 兩個人share食 剛好😌
豬肋排 肉質軟熟 肉味香濃 肉汁非常juicy!😜
基本上 輕輕一切 就可以肉骨分離 好正🤤

2021-02-26 2118 浏览
旺角區難得有如此美境,當然要好好享受。建議黃昏前來到,先欣賞一下美麗的日落。餐廳三邊大玻璃,採光度十足;裝潢設計充滿活力;牆上壁畫用色豐富;感覺置身於郵輪餐廳上。屬於酒吧餐廳,所以 drink list 超豐富,我們選了冇酒精飲品 mocktail 十分吸睛的Fruit punch $65soda water 比例較多,看上一層一層分格得很美,以菠蘿汁、橙汁的甜味為主道,還有新鮮雜果粒,比一般fruit punch 甜度較低,refresh 。先奉上兩款餐包但味道沒有太大分別,餐包焗至金黃香脆,好吃的烤銀鱈魚扒$238我們都喜歡吃海鮮,兩款主菜也不約而同地點了海鮮「香煎日本銀鱈魚」銀鱈魚皮脆魚皮薄如紙,魚肉雪白;細嫩可口,魚脂十分豐;入口即溶;忌廉汁味道柔和,整體而言煎銀鱈魚的質素挺高。唯一美中不足的是配菜十分單調。店員先會詢問客人意大利飯的接受程度,我哋口味較傾向軟稔口感。「烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯 」$198帶子微微煎過,質感仍然保留juicy 可口,意大利飯粒粒飽滿,忌廉汁略嫌清淡。雖然食物上仍有改善空間;但環境、服務上補回分數。
旺角區難得有如此美境,當然要好好享受。
建議黃昏前來到,先欣賞一下美麗的日落。

十分吸睛的Fruit punch $65

先奉上兩款餐包

但味道沒有太大分別,餐包焗至金黃香脆,好吃的
烤銀鱈魚扒$238

我們都喜歡吃海鮮,兩款主菜也不約而同地點了海鮮
「香煎日本銀鱈魚」

銀鱈魚皮脆魚皮薄如紙,魚肉雪白;

「烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯 」$198

雖然食物上仍有改善空間;但環境、服務上補回分數。

2021-02-22
Bellevue Bar and Grill位於譽發廣場23樓,方便到達和易找,地理位置勁佳,朋友聚餐的熱點之一,一開𨋢門就見到色彩鮮艷油畫,是一位高貴女士準備享用她的雞尾酒,藝術感十足再步入餐廳內部,地方非常闊落,一片玻璃窗,陽光滲透入餐廳內,景觀相當開揚,居高臨下俯瞰旺角市景,望遠一點更見到九龍郡山,城內美景盡收眼簾,難得可以係旺角如此熱鬧既地方找到一處寧靜又舒適既位置,享受美食因為是情人節,有一邊窗用上有關愛既字砌成一個心型,非常浪漫,既有情調又雅致,店員服務更讓我以為享用緊fine dining,服務殷勤主動,整體進餐都有不少貼心地方由於我是星期日去,所以有一份假日早午餐精選前菜鵝肝慕絲醬伴多士和黑醋沙律,是日餐湯蕃茄帶子湯,六種主菜揀一款,價錢相宜有虎蝦蒜片意粉,高享受更有炭燒安格斯肉眼,最後甜品是自家製慕絲餅鵝肝慕絲醬伴多士和黑醋沙律 8/10食物擺盤精緻,份量剛好,眼球已被中間既鵝肝慕絲醬吸引,搭配餅乾、法國麵包作為開胃小點很常見輕輕塗滿整片多士上,多士氣孔比較多,好易填滿,鵝肝口感綿細柔滑,入口即化配上鬆脆多士,雙重精緻的味覺☺️而慕絲味更餘韻悠長,沙律配黑醋,開胃又健康

鵝肝慕絲醬伴多士和黑醋沙律 8/10

蕃茄帶子濃湯 8.5/10
接著就到餐湯部分,首先送上麵包同牛油,看似平平無奇既麵包,一切開好軟熟,仲有少少果仁碎,微溫,所以搽點牛油時相當順滑,少少已經好香好creamy
麵包

店員送餐湯是會問客人要唔要加胡椒,一開始以為湯上一粒粒只是麵包粒,但原來內有乾坤,是帶子來的,湯顏色很美,看落濃稠,蕃茄甜味和酸味都好突出,入口微酸帶甜,非常醒胃,口感滑順不澀,仲有帶子增加口感,一瞬間就清空了

燒原隻燒春雞伴香草燒汁 $288 8.5/10
燒春雞外型有別於一般餐廳所呈上既春雞, 大部份餐廳都會用繩固定雞翼位,再把雞腳扎起,原隻攞去燒,但呢到既廚房將雞一開二,用皮連住兩邊,呢個做法可以令雞燒得更均勻,各部分平均受熱,雞外呈金黃色,充滿光澤,香味四溢
燒原隻燒春雞伴香草燒汁
皮十分香脆,切開肉汁湧現,燒得恰到好處,鮮嫩多汁,雞胸厚肉少脂肪,食落一樣嫩滑,油分充足,香草燒汁可以去除肉本身的腥味,保持肉的鮮嫩,風味十足
燒原隻燒春雞伴香草燒汁

不過處理配菜既時間差一點,味道較淡,冇燒或者烤過既痕跡,如果把雞蔬菜一齊烤烘,雞油可以滲入蔬菜當上,吸收雞汁精華,分外鮮甜,薯蓉香滑,但味道一樣偏淡

刺身帶子及帕爾瑪火腿脆脆伴野菌燴意大利飯 $278 7.5/10
三粒帶子燒至約6-7成熟,肉質較厚身,煎封兩面焦糖色,外面帶點脆身,內裡保持鮮甜軟腍質感,而意大利飯採用正宗意大利煮法,質感較硬,所以我下單時通知店員煮軟身一點,但同時亦不失咬口,飯好CREAMY,不過忌廉下得比較多,食到一半已感到很膩,而帕爾瑪火腿脆脆薄薄一片咬落充滿油香,味道微鹹,為意大利飯生色不少調味,反而野菌份量唔算多,所以香氣不重
刺身帶子及帕爾瑪火腿脆脆伴野菌燴意大利飯

自家製紅桑子白朱古力慕絲餅 7.5/10
賣相粉嫩精美,有三層口感,最底層紅桑子蛋糕,入口濕潤,中層是紅桑子慕絲,口感細膩軟滑,紅桑子帶微酸但加埋上層甜而不膩白朱古力,味道酸甜有致,味道平衡得不錯
自家製紅桑子白朱古力慕絲餅

幾值得推介,場地裝修雅致有格調,慶祝紀念日亦是不錯之選,若想約三五之己、好閨密談談心,呢到既可安排寧靜既環境,食物質素同樣有水準
2021-02-14
刺身帶子及帕爾瑪火腿脆脆伴野菌燴意大利飯
自家製紅桑子白朱古力慕絲餅
2021-02-25 260 浏览
情人節搵靚餐廳食飯,朋友就介紹左我黎呢間bellevue bar & grill!一入到去,嘩一聲!真係好靚,好有心思裝飾,好有feel,帶女朋友黎一定冧死佢!同好多西餐廳一樣,都係有set dinner,唔想煩既朋友有福了。另一樣比較特色既就係呢到啲熟成牛扒,要成30日先熟晒,比起一般牛扒肉質更嫩、牛味更出。今次雖然無叫set dinner,但好驚喜竟然都有餐包送,好開心!我同女朋友兩個人叫左一個蟹肉周打湯,餐廳好細心問我地洗唔洗幫我地分2碟上,又係一個驚喜位!入面蟹肉都算多,好creamy,入面仲有牛油果忌廉,唔錯。銀雪魚,極高質!魚皮好脆身,想切個時已經feel到,底下魚肉亦好鮮嫩,調味岩岩好,唔會太咸之餘仲要好吊得出銀雪魚味,係我so far食過最出色銀雪魚!最後係推廌既熟成肉眼,熟成牛扒果然好軟嫩,好易切開,入口亦好出牛味,第一次食熟成牛扒,先知道原來牛既原汁原味係咁好食!平時食開唔係硬晒就係雪到無晒味,黎到呢到大家一定要試下!

2021-02-25 88 浏览
難得出去同朋友抖抖氣,發現鬧市中都有咁舒服既餐廳,真係好難得!餐廳位於頂層,一入到去就見到270度嘅靚景,食物質素仲非常好同抵食添熱辣辣既餐包好味到娸娸食完一個又一個南瓜湯味道非常濃沃而且飲落有口感Caesar Salad 既羅馬生菜都好新鮮什錦凍肉牛油果伴脆煙肉嘅牛油果啱啱好熟夠creamy,凍肉類配埋牛油果🥑食好開胃,仲加埋我鍾意脆脆嘅煙肉粒香煎三文魚伴南瓜意大利飯,有大大條煎得好香既三文魚放喺飯上面,🎃南瓜意大利飯飯粒食落有南瓜嘅清甜而且唔太淋身香草忌廉汁燴什菜意粉,有估唔到既咁多菜,意粉Creamy得黎又唔太膩而且好多汁啱哂娸娸食餐廳環境同食物都令人回味,睇黎要再去 Encore 先得

熱辣辣既餐包好味到娸娸食完一個又一個
南瓜湯味道非常濃沃而且飲落有口感
Caesar Salad 既羅馬生菜都好新鮮

餐廳環境同食物都令人回味,睇黎要再去 Encore 先得
2021-02-25 74 浏览
期待已久, 可以晚飯出街食, 真係好開心。今晚黎到Bellevue Bar, 感覺好靚。 除左佢係23樓有高樓景外, 2月佢仲係情人節既裝飾,好有氣氛。侍應比人感覺好有禮, 由入門口到坐底點餐都好周到。本來極力推介叫我地試法國牛扒既, 不過, 最後都係簡返美國西冷, 煎鱈魚柳, 同要左杯house chardonnary 澳洲既。 咁有氣氛更係要飲酒。 杯chardonnary食野前飲係酸酸地, 但食過野後再飲就帶出左酒既甜味。 雖然唔係咩貴酒, 但有少少層次都幾意外。佢先黎餐包, 睇落好細個, 不過真係幾好食。 而且細細個開下胃都ok.然後係煎鱈魚柳。 擺盤唔錯, 件鱈魚都算幾結實, 唔會太油膩。西冷點左5成熟, 黎到其實都差唔多7成, 但尚算ok。 肉質鮮味, 唔好un, 又唔會有好多根。 味道唔錯, 果然牛扒係幾出色。
期待已久, 可以晚飯出街食, 真係好開心。

侍應比人感覺好有禮, 由入門口到坐底點餐都好周到。

2021-02-24
  • 美國特級安格斯西冷 (10oz)
  • 餐包
2021-02-24 101 浏览
位於油麻地至旺角中間有間又有風景又有環境既西餐食店入面有好多套餐選擇,而且仲係前菜、湯、主菜及甜品,合理價錢可以食足4道菜鵝肝慕絲醬伴多士鵝肝慕絲做得好幼滑,而且香而不膩,多士帶有少少蒜蓉香味,將慕絲搽上多士上面,勁夾!食完仲可以食少少加左油醋既沙律菜,中和口腔內既味道蕃茄帶子湯酸酸甜甜既蕃茄湯,非常醒胃刺身帶子及帕爾瑪火腿脆脆伴野菌燴意大利飯 $278落單時店會詢問飯既軟硬度,因為按照意大利做法,飯係會偏硬,所以呢度大家要留意!我就叫左煮軟身少少既飯,加上野菌汁,口感濃郁,而且有層次,帶子熟成剛剛好,有出少少鮮甜,唯一就係太飽,到最後食唔晒,好可惜最後仲有甜品☺️
位於油麻地至旺角中間有間又有風景又有環境既西餐食店

鵝肝慕絲醬伴多士

蕃茄帶子湯
酸酸甜甜既蕃茄湯,非常醒胃

刺身帶子及帕爾瑪火腿脆脆伴野菌燴意大利飯 $278

最後仲有甜品☺️
2021-02-20
2021-02-15 118 浏览
一定要再安顧的餐廳。食物優質,服務員貼心的服務,環境一流,而且價錢也很合理。今天點了比目魚和羊架。頭盤是鵝肝醬和沙律。每道菜都非常出色。希望好快可以放寬限敍令和晚餐至六點的限制,好讓大家試試這餐廳寧靜又高質的美食。
一定要再安顧的餐廳。
食物優質,服務員貼心的服務,環境一流,而且價錢也很合理。
情人節快樂!其實有愛的話日日都係情人節🥰推介大家拍拖黎喺旺角嘅Bellevue Bar and Grill🥩餐廳裝修格調滿分💗有浪漫波波吊燈,爵士風壁畫,仲有粉紅玫瑰情人節限定落地玻璃窗🌹😍平時行完街睇完戲就可以上黎撐枱腳💞唔使book山長水遠嘅貴價餐廳💸呢間服務好,性格比高,兩位埋單先$329,值得 try try☺️👍🏻前菜:🫕雜菌湯+🥗田園沙律+🥓帕爾瑪火腿伴溫室波菜苗 $53 ⭐️⭐️⭐️💫(想講餐包好好味😋)主菜:🥩炭燒安格斯西冷扒伴燒汁 $168 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫🍅香草蕃茄汁燴螺絲粉伴什菜 $78 ⭐️⭐️⭐️甜品:🍰紅豆慕絲蛋糕(跟前菜)⭐️⭐️⭐️💫☕️附送普通餐飲味道:😋😋😋💫性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳環境:🏙🏙🏙🏙

前菜:
(想講餐包好好味😋)

主菜:

性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
環境:🏙🏙🏙🏙

2021-02-06 126 浏览
疫情關係仲未有得食晚市,所以食brunch都要搵間靚景高質嘅西餐廳!唔好委屈自己個肚仔。餐廳係油麻地譽發廣場23樓,一上到去落扡大玻璃望住彌敦道,景觀開掦。餐廳裝修已經換晒情人節裝飾,好有節日氣氛!周打海鮮湯&栗子蛋糕周打海鮮湯好creamy,入面有好大粒三文魚魚好足料。栗子蛋糕好香栗子味,雖然有啲細份,但勝在擺盆好靚,非常IGable。藜麥紅菜頭什菜沙律藜麥同紅菜頭都係super food,好有營養。紅菜頭本身有少少甜味配上黑醋汁,酸酸甜甜甘加埋清爽爽脆嘅生菜,開胃一流。三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子第一次食意粉忌廉汁會配紫菜真係好新奇,但意外地好夾,紫菜嘅海味意外地中和左奶香十足嘅忌廉果種厚重感。三文魚煮得好嫩,配埋咸香蟹子,咬落仆仆脆增加口感。油封鴨脾燴意大利飯意大利飯味道偏濃郁,口味偏重口。而且餐廳好重本甘加左好多cheese ,食落好邪恶😈鴨肉煮得好霖變成一絲絲,可以啖啖有肉甘食落口好方便!

周打海鮮湯&栗子蛋糕

藜麥紅菜頭什菜沙律

三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子

油封鴨脾燴意大利飯
鴨肉煮得好霖變成一絲絲,可以啖啖有肉甘食落口好方便!
2021-02-04 110 浏览
𝕐𝕄𝕋 油麻地 • 𝔹𝕖𝕝𝕝𝕖𝕧𝕦𝕖 𝔹𝕒𝕣 𝕒𝕟𝕕 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝 🍸📍彌敦道𝟝𝟝𝟠-𝟝𝟞𝟘號譽發廣場𝟚𝟛樓➰🔸意式肉醬燴闊條麵 $𝟿𝟾▫️是日精選餐湯及甜品、田園沙律 +$𝟹𝟹▪️伯爵茶 +$𝟷𝟶🔸炭燒安格斯西冷扒伴燒汁 $𝟷𝟼𝟾▫️是日精選餐湯及甜品、帕爾瑪火腿伴溫室菠菜苗 +$𝟹𝟾▪️泡沫咖啡 +$𝟷𝟻沙律黑醋醒胃;西蘭花湯有驚喜,加入雞肉粒和麵包糠,綿密幼滑;主菜較推介肉醬闊條麵,肉醬份量慷慨,闊條麵酸甜掛汁,而西冷扒略厭過熟,不過伴碟蔬菜薯蓉調味不錯;最後甜品以朱古力慕絲蛋糕作結。
📍彌敦道𝟝𝟝𝟠-𝟝𝟞𝟘號譽發廣場𝟚𝟛樓

🔸意式肉醬燴闊條麵 $𝟿𝟾
▫️是日精選餐湯及甜品、田園沙律 +$𝟹𝟹
▪️伯爵茶 +$𝟷𝟶

🔸炭燒安格斯西冷扒伴燒汁 $𝟷𝟼𝟾
▫️是日精選餐湯及甜品、帕爾瑪火腿伴溫室菠菜苗 +$𝟹𝟾
▪️泡沫咖啡 +$𝟷𝟻

2021-02-03 106 浏览
情調靚景浪漫西餐好耐都無去過旺角行下旺角區最近大熱ge餐廳一定係!譽發商業大廈23樓啦!難得出街真係要嘆嘆情人節就快到餐廳佈置得非常浪漫有少女花花加上窗口位玻璃 一邊就望獅子山一邊望到少少海景 日光之下談下心食下野 好寫意如果可以夜晚黎一定更加有氣氛啊!-前菜香草餐包又熱又軟綿綿再搽 搽少少已經好香-餐湯薯仔忌廉海鮮湯 薯仔忌廉湯入面超多海鮮 入口勁creamy侍應姐姐主動問我地要唔要加胡椒加左提一提升鮮味-沙律帕爾瑪火腿伴溫室菠菜苗帕瑪火腿的鹹香再加上微微的酸醋醬超開胃-田園沙律清新的感覺更加開胃-主菜香煎豬扒伴水瓜柳汁肉超軟腍配以生果製成的燒汁有新意又開胃配菜西式肉翠瓜好健康 加埋creamy薯蓉好match!!-紅酒牛肋條燴意大利飯經過超多個小時慢煮!所以牛質保持嫩滑慢煮可以鎖住肉汁 超級入味!芝士忌廉加上磨茹意大利飯 超香勁滿足-甜品朱古力mousse cake唔會過甜 甜道剛好加埋個 ice coffee 好爽啊~-情人節仲未唸到去邊ge你真係可以試下呢間高質環境而且夠靜又有情調ge餐廳真係十分推介!-Bellevue Bar and Grill旺角彌敦道558-560號譽發
情調靚景浪漫西餐
好耐都無去過旺角行下
旺角區最近大熱ge餐廳一定係!譽發商業大廈23樓啦!
難得出街真係要嘆嘆
情人節就快到餐廳佈置得非常浪漫有少女花花加上
窗口位玻璃 一邊就望獅子山一邊望到少少海景
日光之下談下心食下野 好寫意
如果可以夜晚黎一定更加有氣氛啊!
前菜

主菜
香煎豬扒伴水瓜柳汁
肉超軟腍配以生果製成的燒汁
有新意又開胃
配菜西式肉翠瓜好健康 加埋creamy薯蓉好match!!

紅酒牛肋條燴意大利飯
經過超多個小時慢煮!所以牛質保持嫩滑
慢煮可以鎖住肉汁 超級入味!
芝士忌廉加上磨茹意大利飯 超香勁滿足

甜品
朱古力mousse cake唔會過甜 甜道剛好
加埋個 ice coffee 好爽啊~

情人節仲未唸到去邊ge你真係可以試下呢間
高質環境而且夠靜又有情調ge餐廳
真係十分推介!
Bellevue Bar and Grill
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

#旺角 #bellevuehk
#相機食先 #eathealthy #foodstagram
#hkig #hkfood #instagood @foodiecoupletour
#foodiecoupletour #香港情侶日常 #hkblogger #instalike #hkfoodblogger #hkfoodlover #couplethings #hongkongfoodie #hkfoodies #hkcouple #hkfoodstagram #instafood #fooddaily #tasty #hkfoodpic #icook #followmeplease #followforfollowback
2021-02-03 117 浏览
經過朋友介紹,決定試吓呢間位於旺角譽發廣場23樓嘅空中餐廳。果然冇介紹錯,餐廳景色超級開揚,仲要望到對面海!而且服務員服務態度熱情!Soup of the Day - 雜菜忌廉湯首先飲個餐湯醫下肚先,配埋溫熱軟綿綿嘅麵包食。Lasagna千層麵入面係滿滿嘅肉醬,配埋闊條麵層一齊食,再望住個景,簡直係一流!US Angus Sirloin Steak不得不讚下呢塊安格斯牛扒! 我哋叫咗三成熟,肉質仲係粉紅色,超級鮮嫩,好有咬口。一食落去啲肉汁出晒嚟!Daily Dessert - 朱古力布朗尼最後用呢個精緻嘅布朗尼甜品作結畫上圓滿嘅句號。Lemon Tea雖然呢間餐廳是fine dining但係凍檸茶都一樣有! 加分!Coffee而我就叫咗杯咖啡,坐下休息一下,嘆吓眼前嘅美景。
而且服務員服務態度熱情!

Soup of the Day - 雜菜忌廉湯
首先飲個餐湯醫下肚先,配埋溫熱軟綿綿嘅麵包食。

Lasagna

US Angus Sirloin Steak

Daily Dessert - 朱古力布朗尼
最後用呢個精緻嘅布朗尼甜品作結畫上圓滿嘅句號。

Lemon Tea

Coffee
而我就叫咗杯咖啡,坐下休息一下,嘆吓眼前嘅美景。
  • 美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)