餐厅: Bellevue Bar and Grill
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2020-05-10 767 浏览
忙碌完一整天,想系旺区找个宁静舒适点,同情人共进晚餐,见呢间餐厅评价不错,地点方便,便上来试下,诂吾到各方面都好有惊喜呢!!~餐厅环境布置走型格+浪漫路线,好有气氛。座位非常阔落舒适,枱同枱之间有足够距离,同朋友或情人食饭倾计,都够晒私隐,大赞吖!!~餐厅先送上餐包,看似普通,但入口有淡淡香草味道,配埋牛油,暖暖地非常好食。<Baby Back Ribs (Full Ribs)>今晚order左个烤美国猪肋排,原来full ribs都几大份㗎!!~见到份量已经充满惊喜二人share都可以呵!!~猪肋排好多肉,肉质实在得来不会韧,入口骨肉分离,充满烧烤汁既惹味,非常高水准,值得一试!!~<Cajun Potato Wedges>我地加左个脆炸薯角作为配菜,薯角系即叫即炸,非常新鲜热辣,炸得外脆内软,好味!!<Sea Seallops Risotto>另外再order左主菜既系<烤香草带子伴蟹肉甜粟意大利饭>,带子好大只,有两大只,轻煎致半生熟,所以入口非常嫩滑,意大利饭煮得好creamy好入味,蟹肉同甜粟已经煮到同d饭混为一

<Baby Back Ribs (Full Ribs)>

<Cajun Potato Wedges>

<Sea Seallops Risotto>
另外再order左主菜既系<烤香草带子伴蟹肉甜粟意大利饭>,带子好大只,有两大只,轻煎致半生熟,所以入口非常嫩滑,意大利饭煮得好creamy好入味,蟹肉同甜粟已经煮到同d饭混为一体,入口带有微微鲜甜味道,又系一道惊喜之作!!

餐厅虽然吾系位於中环Soho区,不过食物质素水准绝对吾会低过佢哋,有酒店餐厅既质素,而且无论服务,同环境都非常高质素,以呢个价格来讲,性价比高,值得再来呀!!

• 烤美国猪肋排
  • 烤香草带子伴蟹肉甜粟意大利饭
2020-05-05 666 浏览
/Bellevue bar &grill🇭🇰/#sa旺角篇 #sa晚餐篇➖➖➖<闹市中的高空西餐厅>▪️▪️▪️唔一定去到半山、尖沙咀先据到扒就算去到油麻地|旺角 都有啲高级少少嘅餐厅今次呢间餐厅除咗食物质素唔错之外环境旺中带静 餐厅入面几有气氛格调✨而且睇到弥敦道嘅街景 另一番体验☺️▪️▪️▪️1️⃣头盘+ 沙律🔸番茄水牛芝士沙律🔸 $138加上自家制青酱 唔算太浓味成个配搭几清新 呢款芝士口感几丰富突出而且食完都唔会好肥腻▪️▪️▪️🔸餐包🔸 free好耐无食过呢款餐包啦!有时候系会觉得放耐左包体会乾硬但佢几软熟 有少少似麦包咁配埋香草牛油食几夹✨▪️▪️▪️🔸香煎鹅肝配焦糖苹果、红桑子黑醋烧汁 $178本身会以为咸咸甜甜配搭好怪 但食落都唔错!除咗有苹果 仲有士多啤梨同焦糖洋葱🧅鹅肝唔会好腥 底面香脆 入口即溶 如果再煎埋边位耐少少就好啦~▪️▪️▪️2️⃣主菜 🔸美国特级安格斯西冷扒🔸 $308 (10oz) 拣左七成熟 肉质带有嚼口之余都几软腍🥰切开依然系几粉嫩 边位嘅油脂几香、juicy 中间肉质较瘦 牛味都几浓郁 底部仲有薯蓉 口感绵密 有牛油香▪️▪️▪️🔸烤香草带子伴蟹肉甜粟意大利饭🔸 $198
/Bellevue bar &grill🇭🇰/
#sa旺角篇 #sa晚餐篇
<闹市中的高空西餐厅>
▪️▪️▪️
唔一定去到半山、尖沙咀先据到扒
就算去到油麻地|旺角 都有啲高级少少嘅餐厅

加上自家制青酱 唔算太浓味
成个配搭几清新 呢款芝士口感几丰富突出
而且食完都唔会好肥腻

🔸餐包🔸 free
好耐无食过呢款餐包啦!
有时候系会觉得放耐左包体会乾硬
但佢几软熟 有少少似麦包咁
配埋香草牛油食几夹✨

🔸香煎鹅肝配焦糖苹果、红桑子黑醋烧汁 $178
本身会以为咸咸甜甜配搭好怪 但食落都唔错!
除咗有苹果 仲有士多啤梨同焦糖洋葱🧅
鹅肝唔会好腥 底面香脆 入口即溶
如果再煎埋边位耐少少就好啦~

拣左七成熟 肉质带有嚼口之余都几软腍🥰
切开依然系几粉嫩 边位嘅油脂几香、juicy
中间肉质较瘦 牛味都几浓郁

4️⃣饮品
🔸Santorini🔸 $68
主要由柠檬同荔枝制成嘅mocktail
荔枝味较重 加埋梳打水 感觉较清新✨
见佢成份仲有rosemary, cinnamon
但就唔太觉有呢啲味 但整体无怪味 唔伏😝

🔸Singapore sling🔸 $88
由唔同嘅果汁同水果酒制成
有奇异果酒、苹果酒、橙汁、菠萝汁、车厘子、石榴
酒味唔算好浓烈 岩晒啲唔锺意饮酒嘅人💁🏻‍♀️

📍Bellevue Bar and Grill
➖➖➖
分数💛(10分为满分)
食物质素: 8/10
环境: 8.2/10 (窗口位✨)
服务: 8/10
价钱: 6.5/10
2020-04-23
  • 肉眼扒
2020-04-25 951 浏览
今晚约咗朋友到誉发广场的「Bellevue Bar and Grill」食饭,名字很有法国的感觉。位於旺角闹市中心,地点方便,仲有无敌的市中心夜景睇添!餐厅有特大落地玻璃,装潢高雅,非常浪漫!我地选择了一个 SET DINNER,另加一个主菜及饮品。香草餐包。啱啱焗好,香喷喷,够晒热辣辣,香口软熟帕尔玛火腿伴木瓜沙律。咸香味的火腿同甜甜的木瓜,带给食客强烈的味觉冲击,从来都系最佳的餐前小食。精致小吃,水牛芝士。是日精选汤,口感幼滑,好味道!炭烧熟成美国西冷扒(7安士)伴烧汁。我选了 Medium,即系香港人惯常讲的五成熟。侍应特别介绍返,餐厅自己处理熟成的工序,系最佳的食法。果然,肉质好幼嫩,牛肉味香浓,肉汁丰富。炭烧的香气更加系吸引,有诚意,十分推荐!再配搭芥末,口感更有层次。烤香草带子伴蟹肉甜粟米意大利饭意大利饭每一粒米都煮得很有口感,好Creamy好浓郁,带子煮得刚刚好,好嫩滑。晚餐以甜品「伯爵茶朱古力挞」作结。好似一幅艺术品咁精致,甜度适中,朱古力味浓厚。

我地选择了一个 SET DINNER,另加一个主菜及饮品。

香草餐包。啱啱焗好,香喷喷,够晒热辣辣,香口软熟

精致小吃,水牛芝士。

是日精选汤,口感幼滑,好味道!

烤香草带子伴蟹肉甜粟米意大利饭

2020-04-11
2020-04-22 755 浏览
誉发广场一向都好多餐厅,原来顶层开左新餐厅呀,餐厅环境非常有情调,情侣必到呀!餐厅位於23楼,景观都唔错叫完野食之後,店员就会奉上面包,面包好暖笠笠,好软熟,配埋牛油食,满足下我非常肚饿既肚子朳黑椒吞拿鱼伴希腊沙律个吞拿鱼外层沾左黑椒粒,食到黑椒既辣味,个调味做得好好!沙律用既醋甜味较浓,系我锺意既类型香煎鹅肝伴焦糖苹果肥美既鹅肝煎香後同埋焦糖苹果一齐食,爽脆既苹果增加左一层口感,同时去除鹅肝既油腻感美国特级安格斯肉眼扒我地要左7成熟,烧得岩岩好,肉质好嫩同好腍,肉汁丰富烤缅因州龙虾尾伴牛肝菌龙虾汁扁意粉个龙虾尾好鲜味弹牙,扁意粉软硬度适中,个汁都非常出色,加入左蕃茄,但唔会遮盖龙虾汁嘅味道焗朱古力心太软伴柚子冻糕心太软蛋糕焗到外皮有少少脆,中间嘅流心朱古力唔会太甜,最窝心既系佢另外仲配左一件柚子冻糕,食落去好滑,好似雪糕咁,味道好清新,系除晒朱古力嘅甜腻经Openrice book位9点後仲有半价优惠呀

餐厅位於23楼,景观都唔错

焗朱古力心太软伴柚子冻糕

经Openrice book位9点後仲有半价优惠呀
2020-04-22
2020-04-03 1524 浏览
我记得我小学鸡果阵系好怕黑,就算自己一间房我都唔敢,一定要有人陪我先训得到,就算开住灯我都好惊。但人大左就发现原来恐惧呢样野系无形,就好似畏高咁,当你企系20层楼上面望落去,你都会脚软一样。不过要你坐系20层楼高既餐厅一边食野一边望住景,你又会发觉有D咩好惊?今晚就黎到呢间系旺角闹市中23楼既扒房「Bellevue Bar and Grill」,饱览180度成个九龙景色、成条弥敦道,所有烦嚣自然一扫而空啦!👇📌S T A R T E R S -♦Traditional Caesar Salad - $118▪ 24 Month Parma Ham Topping - (+$40) ▫ 简单一个「凯撒沙律 · 24个月帕尔马火腿」开下胃先,餐厅用上既沙律菜非常新鲜,食落爽脆清甜,水份好足。加上一块块薄身既芝士片,芝香味浓郁,配搭烘乾既法包粒,增强口感;另一重点加左$40有三大块以玫瑰图案砌成既帕尔马火腿,色泽粉嫩光泽,入口咸香唔油腻,香味唔会停留於表面,而且口感腍身,整体唔错。▪ Grilled Sea Scallops w/ Roasted Herbed Asparagus - $18

📌S T A R T E R S -

香味唔会停留於表面,而且口感腍身,整体唔错。

Grilled Sea Scallops w/ Roasted Herbed Asparagus - $188

▫ 另一前菜有我最爱既「扒带子 · 烤香草露笋」,不得不赞系佢地既摆盘好有心思,
三大粒带子摆系你面前,试问边个抵受得住诱惑?大厨将带子两边煎香至微焦,
里面仲保持到粉嫩既颜色,入口嫩滑软腍,真系无得输;加埋底下既露笋,清新爽甜,层次相当丰富。

📌S O U P S -
Lobster Bisque w/ Seafood & Bacon Wonton - $138

▫ 两个汤我最锺意呢个「龙虾浓汤 · 烟肉海鲜云吞」,由Staff直接帮我地倒汤,成个过程好Grand。
龙虾汤入口浓郁,唔会过咸,调味恰到好处;配上云吞即叫即炸,口感松脆不得只,

令成个浓郁层次更加丰富,份外惹味。

American Crab Meat Chowder w/ Avocado Cream - $118

▫ 另一招牌「美式蟹肉周打浓汤 · 牛油果忌廉」,雪白既卖相睇落毫无违和感,
而汤底质感够浓稠Creamy,唔会太稀身。入口香滑饱满,加左蟹肉,鲜味即刻提升唔少,
混合埋牛油果忌廉,感觉清新,几特别。

📌M A I N S -
Grilled King Prawns - $238 (2pieces)

▫ 两大只King size既「烤大虾皇」就够哂睇头啦,金黄色既虾身非常吸引,食落肉质结实弹牙够新鲜,

所以虾肉仲带少少爽脆鲜甜。大厨煮既时间处理得岩岩好,烤到表面乾身但里面仲好多肉汁,绝对食得过!

📌D R Y · A G E R · S E L E C T I O N S -
Grilled U.S. Prime Angus Rib Eye - $480 (10oz)

▫ 餐厅最亮点莫过於呢块「美国特级安格斯熟成肉眼扒」,餐厅以乾成熟成牛扒而闻名,
佢地有一大个冷藏柜放置牛扒,而一般平均会放置於三十日内处理,而乾式熟成既最大好处

系可以将牛肉本身多余既水份蒸发,令肉味更加浓郁。今次呢块肉眼肉质软腍无筋,上碟大概已经五成熟,

切开里面仲保持到粉嫩。大厨将两边煎香,表面形成好均匀既Grilled Mark食落油香十足,
肉味相对真系特别出众,呢个一定要试!

📌D E S S E R T -
Bellevue Sweet Surprise - $98

▫ 惊喜一浪接一浪,呢个「Bellevue惊喜甜品拼盘」包括有芝士蛋糕布朗尼蛋糕慕斯蛋糕
最重点就系中间呢个半球形既士多啤梨朱古力心太软。Staff会等你影哂相之後用火枪烧最外层,

就会见到里面既馅料,而每次馅料都会唔同,所以就会有惊喜咁解。而今次里面系柚子味既雪芭,
食落有出面浓浓既朱古力味,而里面就有融化左带焦香味既雪芭,加埋柚子成件事更加refreshing。
连埋其他蛋糕仔,以呢个价钱食到呢份惊喜,认真超值!

📌C O C K T A I L S -
Blue Hawaii - $88

▫ 系酒吧唔整返两三杯酒点够瘾呀,呢杯用左冧酒马利宝朗姆酒古拉索酒菠萝汁同埋新鲜菠萝
做装饰既Cocktail。入口淡淡酒香,唔算太浓烈,反而甜度好突出,饮到椰子香,几有新鲜感。

Pink Lady - $88

▫ 另一杯好有少女心既Cocktail,用琴酒做基底,再将玫瑰糖浆生鸡蛋石榴汁Shake匀,

再系表面磨碎少少柠檬皮同用新鲜柠檬做装饰。成个感觉打卡一流,入口甜甜地,带少少柠檬香,女仕们既恩物呀。
2020-04-02
  • Bellevue惊喜甜品拼盘
  • Blue Hawaii
  • Pink Lady
6天前 0 浏览
。识左好多年既朋友生日,小编千挑万选终於拣左一间装潢亮丽,好有情调既楼上西餐厅。既可以眺望夜晚繁华既旺角闹市,又可以Chill下。Order完食物,首先当然会有个暖烘烘嘅餐包啦,而特别既系,配餐包所选用既牛油系黑松露味既,食落好香。。吞拿鱼沙律蔬菜好新鲜,配上黑醋调味,特别开胃。酸酸甜甜😍而吞拿鱼好特色,外面有黑椒,浓浓嘅黑椒味同吞拿鱼既鲜味互相调和,好夹。焦糖苹果煎鹅肝鹅肝煎得啱啱好,入口即溶。侧边嘅苹果同埋士多啤利再将成个味道昇华。。Medium西冷牛扒叫煎Medium真系煎到啱啱好,切开仲见到中间既pinkpink色。咬落好化,好有牛味,碳香味十足,再加上薯蓉蔬菜,食到小编好感动。带子risotto饭粒好分明,好有欧洲食risotto既感觉,带子好香又好够份量,成个饭既火喉控制得恰到好处。心太软除左有心太软之外,仲有个柚子雪糕,一冷一热,一冰一火,为呢餐饭划上一个完美既句号。。Blue Hawaii ,面有增椰子泡,好香,酒味不太浓郁,果香十足,好易入口Sun shine surprise,睇得又饮得👍🏻。Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角弥敦道558-5

吞拿鱼沙律

焦糖苹果煎鹅肝

Medium西冷

带子risotto

心太软

Sun shine surprise,睇得又饮得👍🏻

Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角弥敦道558-560号誉发广场23楼

#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#foodie#foodgasm食评#相机食先#食好西#吃货#美食#西餐厅#bellevuehk
2020-05-20
  • 扒黑椒吞拿鱼伴希腊沙律
  • 焗朱古力心太软伴柚子冻糕
6天前 0 浏览
由於疫情减少出外嘅关系,隔左个几两个月先同闺蜜补足返生日😂我一早上网做晒功课,搵咗间旺中带静嘅西餐厅,座位空间够,气氛浪漫,又有高空靓景。好彩一早book定位,眼见几乎坐无虚席呀!✨香草面包热辣辣嘅香草面包,非常松软,配埋牛油,的确唔错。✨Caesar Salad with Smoke Salmon 凯撒沙律配烟三文鱼 $148沙律菜非常新鲜,入口清甜爽脆,面层仲有大量芝士,香气十足,再加上烟三文鱼嘅咸鲜味,系一个好好嘅开始。✨Grilled Sea Scallops with Roasted Herbed Asparagus 扒带子伴香草露笋 $188带子外层焗得金黄,略带焦香。内里鲜甜,有弹性🤤露笋焗得啱啱好,腍身之饮仍然爽口。✨Grilled Marinated US Baby Back Ribs (Full Rack) 烤美国猪肋排(全骨) $258猪肋排肉质松化,好入味,酱汁香浓,集合左甜/酸咸/辣,仲有啲烟燻嘅香味。令整体味道嘅层次更鲜明。连伴碟薯蓉都好正!好有牛油味香,幼滑香浓。✨Tiger Prawns Angel Hair 烤虎虾伴香草酱天使面 $198虎虾好大只呀!
由於疫情减少出外嘅关系,隔左个几两个月先同闺蜜补足返生日😂
好彩一早book定位,眼见几乎坐无虚席呀!
✨香草面包
热辣辣嘅香草面包,非常松软,配埋牛油,的确唔错。

连伴碟薯蓉都好正!好有牛油味香,幼滑香浓。
Tiger Prawns Angel Hair
虎虾好大只呀!肉厚,食落啖啖肉,好弹牙,好鲜味!
酱汁挂满天使面,入口香浓又creamy😋
✨Baked Chocolate Lava Cake and Yuzu Parfait 朱古力心太软伴柚子冻糕 $88
一餐完满嘅晚饭又点少得甜品!虽然我地已经好饱,至少都要叫一份甜品两份share啦🥰
闺密钟意食心太软,呢个甜品啱哂佢!热辣辣嘅心太软,加上流心朱古力浆香浓软滑,再配埋清新嘅柚子冻糕,全部都令人再三回味!
✨Sunshine Surprise $68
卖相特别,有把童年回忆嘅纸伞,入面有橙汁,柠檬汁,益力多,鲜橙,酸酸甜甜👍🏻
✨Passion Fruit $48
好fresh,甜度适中。
2020-05-19 0 浏览
同知心好友谈心最紧要系拣间野食高质又舒服嘅餐厅@ 就绝对满足到我同朋友Bellevue龙虾沙律系呢度嘅招牌菜龙虾系弹牙嘅好新鲜同有口感牛油果劲多劲吸引芒果啱啱好熟透 好鲜甜呀沙律菜都好有外国风味佢地既牛扒好出名㗎今次就叫左佢嘅美国特级安格斯属成肉眼扒(五成熟)肉眼扒既肉质好淋好嫩滑好有肉味唔使加烧汁都已经好好食厨师既烹煮时间掌握得好好唔会太生同太熟最後叫咗个黑松露意粉为呢餐画上完美嘅句号充满住粒粒蘑菇嘅意粉带住阵阵松露香意粉都好高质㗎有蛋香同口感餐厅仲有好多种cocktail, mocktail同wine俾大家选择饮品方面我就劲钟意佢个fruit punch唔会好甜感觉好清新较得好好味除左食物满足到我同朋友呢度嘅环境都非常好由一去到就望到既日落境渐渐日落西山到夜晚到待应点上蜡烛都非常舒适同浪漫值得一赞既系呢间餐厅嘅侍应态度非常好呀环境清幽适合同朋友畅所欲言估唔到喺闹市都搵到个咁relax嘅地方
同知心好友谈心

芒果啱啱好熟透
好鲜甜呀
沙律菜都好有外国风味

佢地既牛扒好出名㗎
今次就叫左佢嘅美国特级安格斯属成肉眼扒(五成熟)
肉眼扒既肉质好淋好嫩滑

环境清幽
适合同朋友畅所欲言
估唔到喺闹市都搵到个咁relax嘅地方
2020-05-17 0 浏览
是日精选南瓜忌廉餐汤,南瓜味道非常浓郁,味道相似於带咸味嘅鲜榨南瓜汁,但加入左忌廉,所以口感比较幼滑,整体味道香甜而带微咸;面包糠吸收汤汁後,口感外脆内软。餐包配牛油,口感软熟,配以牛油食用,味道更香腻。藜麦红菜头什菜沙律,杂菜好新鲜、爽脆,藜麦份量好多、腍度适。烟三文鱼伴牛油果,烟三文鱼肥美、嫩滑,口感厚肉,带咸鲜味,配以牛油果、蔬菜食用,味道更清新而解腻。匈牙利烩牛肉,牛肉肉嫩肉汁,咸度适中;配有杂菌、杂菜,口咸更丰富;薯蓉口感非常细滑,加入左忌廉,带有奶香、适量咸味。香煎鲜鱿鱼墨汁意大利饭,鲜鱿鱼口感厚嫩、弹牙,味道鲜甜;墨汁意大利饭,饭粒软硬适中,墨鱼汁鲜味十足;配以芝士食用,味道更带咸香。是日精选朱古力甜品,朱古力酱夹心嘅朱古力松饼,口感松软,朱古力酱带热,整体食落相似於心太软,配有草莓、其他配料食用,味道更香甜。鲜奶咖啡,咖啡味道浓郁、唔苦涩,口感醇滑。苹果肉桂甜茶,味道清甜,茶味清香。

餐包配牛油,口感软熟,配以牛油食用,味道更香腻。

鲜奶咖啡,咖啡味道浓郁、唔苦涩,口感醇滑。

苹果肉桂甜茶,味道清甜,茶味清香。
  • 南瓜汤
2020-05-15 0 浏览
最近夜晚好少出街食饭,见近排疫情好似开始稳定d,对我嚟讲,今日系5月14日,是一个值得纪念嘅日子,所以要出去庆祝一下搵到一间系油麻地地铁站附近嘅餐厅,最近平日做紧特别优惠「正价75折 主菜餐牌」,最後我哋叫咗1️⃣ 美国特级安格斯肉眼扒 (10安士) $338 (75折後 $253)2️⃣ 烤美国猪肋排 (全骨) $258 (75折後 $193)3️⃣ 脆炸香草田螺酿白菌 $128 (75折後 $96)五成熟嘅美国内眼扒,好有牛味,而且肉嫩;猪肋排味道唔错,田螺用「炸」嘅烹调方法,比较少见,口感又几特别价格💰:$614 ($542 + 服务费$72)味道😋:OK

3️⃣ 脆炸香草田螺酿白菌 $128 (75折後 $96)

价格💰:$614 ($542 + 服务费$72)

味道😋:OK
美国特级安格斯肉眼扒 (10安士)
美国特级安格斯肉眼扒 (10安士)
烤美国猪肋排 (全骨)
烤美国猪肋排 (全骨)
脆炸香草田螺酿白菌
2020-05-14
2020-05-08 109 浏览
今日嚟到旺角呢间高空餐厅,一边享受美味佳肴🍴,一边饱览城市美景🏙。原来喺由前星级酒店行政总厨主理👨🏼‍🍳,食物味道相当有水准。#凯撒沙律 🥗配烟三文鱼烟肉、芝士、面包粒伴随着沙律一咽而下,配搭烟三文鱼份外开胃。#扒带子烤香草露笋厨师摆盘俾💯分,带子两边烤至有焦,食落仲香口。底下嘅露笋沾满带子嘅肉汁,爽脆且味道有层次。#美国特级安格斯肉眼扒 🥩上枱时仍闻到阵阵炭烧香味👃🏻,刺激了我的食慾👅 七成熟刚刚好,入口满满肉汁,肉质细嫩,食到牛嘅味道。#龙虾汁扁意粉 🦞一向对龙虾汁煮嘅食物情有独锺,厨师先缅因州龙虾尾烤至香口,再伴牛肝菌及龙虾汁煮意粉。意粉索满晒龙虾味,只有不断的虎咽。焗迷你🌋火焰雪山伴野莓 #焦糖炖蛋很美丽嘅摆盘🥰 火山表面少少焗脆,食落好creamy。火山的里面,原来是个雪糕球,惊喜万分。焦糖炖蛋蛋味浓厚,花了不少心思制作。最後点了两杯野饮做个小总结,Santorini🍸& Sunshine Surprise 🍹。个较喜欢前者,由荔枝柠檬疏打等材料制作,香甜有生气。後者则以益力多沟橙汁制作,益力多味重啲较饮😜

凯撒沙律 配烟三文鱼

扒带子烤香草露笋
缅因州龙虾尾伴牛肝菌龙虾汁扁意粉
焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖炖蛋
2020-05-07 79 浏览
上个月同老公去旺角行街,因为好耐都冇去过餐厅食饭,然後佢话想搵一间上楼嘅餐厅,咁我走去OpenRice度睇吓有咩好选择又好好座的餐厅,搵咗几间之後跟住佢就搵咗呢间餐厅,上到去竟然见到有只马骝的肖像揸住个风筒,一上到去成个餐厅嘅环境都几好,高楼大厦一望出去就系楼景,夜晚确实有一种特别嘅感觉,至於系咩感觉就大家得闲上去睇吓啦,感觉都几高贵,环境唔错跟住到设备,佢哋全部都系用啲西式嘅餐具同埋红色嘅枱布,再加上一支意大利有气嘅水够晒特别,好清新,之後我哋就带咗两个主菜一个系香煎鲈鱼,另外一个系我最锺意食嘅牛扒,鲈鱼煎得好香脆伴着奶油汁,好美味,好有加勒比海的感觉,另外一道就系安格斯牛扒,咬落去都唔错,好有烛光晚餐的感觉,整体来讲食物水平都好高分。