餐厅: Bellevue Bar and Grill
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2020-12-07 912 浏览
虽然12月岩岩开始,但系行到入尼真系感觉到好有圣诞气氛🥰唔系好随心或者好行咁样布置,好有心机,同埋成件事好decent elegant🥰岩哂纪念日或者dating!连墙上嘅猴子🐒都有口罩!好搞笑🤪超级锺意佢嘅灯,佢地墙身系搵香港artist画嘅pop art!Staff 好好,听到佢地同其他人讲返边个影相会靓啲咁样,佢地都会介绍佢地嘅gimmick 主要系牛今次我地叫左一个risotto 同埋西冷西冷5成熟,岩岩好锁住到啲肉汁,亦都煎到皮同边系好香脆,口感都唔会好硬,咬唔断,timing 掌握得好好,个人觉得唔需要点任何sauce已经够伴碟系薯仔隔住一啲pastry!? 调味调得好丰富!好特别!白鸽肉,平时比较少见,好新鲜好嫩好滑,剪到皮香脆Risotto 口感有咬口,佢地都会同你讲左声相对硬啲啲,如果唔ok可以帮你转,好细心☺️☺️有水准之作,摆左一阵都唔会出水,证明佢地control timing 同温度好好!melon 好新鲜嘅果味,略厌甜左啲啲🤣Overall 系好满足嘅一餐😛😛

今次我地叫左一个risotto 同埋西冷

白鸽肉,平时比较少见,好新鲜好嫩好滑,剪到皮香脆

melon 好新鲜嘅果味,略厌甜左啲啲🤣
Overall 系好满足嘅一餐😛😛

2020-12-07
晏昼同朋友出咗旺角食饭,我哋拣咗位於誉发广场嘅「Bellevue Bar and Grill 」。之前有谂过去嗰度食晚餐,但Walk-in无位,呢日终於可以一嚐,而且午市定价仲平啲添🙈👍。餐厅位於顶层,一入到去就见到270度嘅靓景,虽然系望街,但就可以一览旺角闹市区嘅景色,而且今日好好天☀️,令人更加开心。坐低冇耐,女店员就为我地送上餐牌,而且再作简单介绍,非常专业有礼貌☺️。午餐有七款选择,涵盖唔同款式,包括意粉、意大利饭同扒类等。午餐定价正常,由$78至$168不等,如果追加前菜沙律,就要另外再加钱。凯撒沙律(单点$25),🥗沙律汁偏酸,可能系餐厅自己调味,但都OK啊,罗马生菜好爽。杂锦冻肉牛油果伴脆烟肉(单点$30),冻肉类似系扎肉,配埋牛油果🥑食好开胃,我亦都好锺意脆脆嘅烟肉粒。餐包送上嚟时系暖嘅,配埋牛油食🍞啱哂。是日精选餐汤系粟米汤🌽,味道几浓郁,食得出唔系罐头汤,而且亦够热。香煎三文鱼伴南瓜意大利饭($108),🐟香煎三文鱼长长一条放喺饭面,一上碟嘅时候已经闻到三文鱼嘅香味,食落带点咸香,唔错。🎃南瓜意大利饭饭粒分明,而且有着南瓜嘅清甜。同时,佢亦系饱肚之选。炭烧安格斯西冷扒
凯撒沙律
杂锦冻肉牛油果伴脆烟肉
餐包
餐包送上嚟时系暖嘅,配埋牛油食🍞啱哂。
粟米汤
香煎三文鱼伴南瓜意大利饭
炭烧安格斯西冷扒伴烧汁
炭烧安格斯西冷扒伴烧汁($168),🥩牛扒比较薄身,不过几大块兼肉质唔错,而且有炭烧嘅香气,熟成度亦如我哋嗌嘅七成。牛扒以外仲有唔少烤蔬菜伴碟,而最好食嘅系薯蓉🥔,因为牛油同薯仔嘅比例较得好好。
餐饮方面,我哋要咗冻柠茶冻柠水,柠檬🍋大大片,配埋个靓景放喺度已经够晒吸睛。
甜品方面,一人有一粒类似水果挞嘅东西🍇🍒,味道就正正常常啦,冇太大惊喜。
总括嚟讲,餐厅各方面都比想像中出色💯,环境靓兼舒服,而且仲已经添置圣诞装饰🎄。有机会我会嚟帮衬晚餐,相信应该唔会令我失望,呢度系一间真正西餐厅🍽,会留意客人用餐嘅过程同细节,推介。
2020-11-26
香煎三文鱼伴南瓜意大利饭
炭烧安格斯西冷扒伴烧汁
2020-11-26 482 浏览
近日同男友去到油麻地誉发大厦23楼既西餐厅-Bellevue 餐厅环境好有情调,好有气氛❤️坐低点好餐之後,侍应先送上餐包,两种餐包都有少少果仁,特别一提,餐厅只牛油系手工牛油,比较浓cream味,搽少少已经好香😋.🔻黑松露蘑菇忌廉汤味道:8.5/10价钱:$138连唔太钟意蘑菇既男友都觉得呢个汤好好饮。未饮个时已经闻到好浓嘅黑松露味,饮第一啖,黑松露同蘑蘑嘅好夹,而且个汤都好creamy,好好饮🤤.🔻牛油果田园沙律味道:7.5/10价钱:$138牛油果好新鲜🥑所有沙律菜都好fresh,而且佢主要加上橄榄油,而非高脂沙律酱,开胃又健康.🔻美国特级安格斯西冷扒味道:8.5/10价钱:$308我哋叫咗medium,厨房煎得啱啱好。除咗够juicy,肉味亦浓郁。另外想讲佢个薯蓉真系好好食,滑得黎好creamy😋.🔻露荀辣椒野菌乾炒长通粉味道:7/10价钱:$168一道几香口既长通粉,佢有啲辣椒碎粒加埋啲野菌,食落去小辣但又唔会令人感到好口渴,唔错呀.🔻Sweet Suprise甜品味道:9/10价钱:$98真系好surprise,估唔到咁高质😍呢个甜品系一道由粉红色白朱古力皮包住柚子雪糕球,另

🔻黑松露蘑菇忌廉汤

价钱:$168
🔻Sweet Suprise甜品

味道:9/10
价钱:$98
真系好surprise,估唔到咁高质😍呢个甜品系一道由粉红色白朱古力皮包住柚子雪糕球,另外仲有细细旧嘅browine,香蕉蛋糕,tiramisu 同cheese cake。粉血色嘅朱古力皮会有高温烧溶佢,令到佢同雪冰冰嘅雪糕有种冰火交融既口感,我地一致好锺意呢道甜品
另外我地仲叫左两杯野饮,Mango Paradise同Blue Hawaii 。值得一赞嘅系,餐厅嘅侍应服务态度真系要大赞❤️佢地会主动同你介绍菜式,service上比起某d价位更高嘅餐厅,真系有过之而无不及!
好久没来到‪旺角行街‬, 当然要看看有什麽新开餐厅或大热美食啦。IG近来有Foodies介绍誉发商业大厦有一间高质素的西餐厅, 今次难得来到旺角当然订台吃一个Lunch。-环境: 打开电梯便看见一幅好抢眼的墙画是一个戴着一顶非常大的深蓝色 女子, 背景是鲜红色, 非常强烈的颜色对比。进入店内後, 因我们一早订台便可以坐在窗口位, 景观是繁华的弥敦道。日间是西餐厅, 晚上是酒吧。墙顶挂上一盏盏透明波波吊饰挂灯。晚上会是有很好的气氛。-当天是星期日, 所以餐厅的餐单是假日早午餐.我们点齐1+2+3, 即是餐汤+2款沙津便需另加HK$75。是日餐汤是薯仔忌廉汤~将薯仔打至蓉, 入口幼滑, 忌廉香浓。希腊沙律~以生菜、番茄、菲达起司和橄榄为基本食材,清爽怡人。慢煮八爪鱼温室青瓜伴黑醋汁~温室青瓜清甜爽脆,  八爪鱼充满海水味, 肉质结实又嘴嚼感配上开胃的黑醋汁-主菜:炭烧新西兰羊架伴烧汁~羊架的肉质幼嫩酥软肥而不腻、浓香不羶。-主菜:意式香草海鲜意大利粉~意大利粉软硬适中,海鲜有鱼柳、虾、蚬肉等⋯没有雪藏味。-甜品:布朗尼~蛋糕中间位湿䦞,如果朱古力味再浓多一点会更好。-闹市中一间性价比高的楼

薯仔忌廉汤

慢煮八爪鱼沙律

羊扒

香草海鲜意粉

布朗尼

闹市中一间性价比高的楼上Bar,想坐窗口位要预早订枱。
2020-11-15
薯仔忌廉汤
慢煮八爪鱼沙律
羊扒
香草海鲜意粉
  • 餐包
2020-11-20 557 浏览
It has been a busy season and finally I could squeeze my Me-time which haven’t experienced for long!Visited this restaurant again where I had great experience with my friend to enjoy aged beef last time! Nice to see the short-hair female staff again, she is really attentive.Deemed light and long glass wall with high-floor sky viewed gives this bar and restaurant a relaxing and casual vibe, the specially designed painting on walls vigorous the place, definitely nice choice for dating/ hanging out
Deemed light and long glass wall with high-floor sky viewed gives this bar and restaurant a relaxing and casual vibe, the specially designed painting on walls vigorous the place, definitely nice choice for dating/ hanging out with friends.
The Grilled Maine Lobster with Newberg Linguine is highly recommended; the famous Maine Lobster tail is big! It taste sweet and succulent, the distinct taste and al dente texture reflected the freshness perfectly~ Linguine hold the creamy lobster and Boletus edulis sauce well, altogether with the grilled lobster smell make a delicious dish.
The chill atmosphere gives me a good excuse to order dessert to park myself for a while longer, the Coconut Penne Cotta is creamy, soft and silken, serving with glazed Pineapple, what a refreshing dessert!

2020-11-15
喺油麻地嘅餐厅,坐喺大厦最高23楼,油尖旺嘅景色一览无遗🏙。相信夜晚饮完酒之後,出边油麻地旺角五光十色嘅画面,应该会相当有风味、浪漫🌹。餐厅墙壁上,画咗有啲似系毕加索嘅立体派(Cubism)绘画,用色块去表达,特点系轮廓,比较抽象,有啲似夏卡尔、The Kiss 两种画风混合体。而且仲有啲好似马骝嘅嘅摆设,上边搞笑地加上左红色嘅口罩😷巴西豆混合即磨咖啡☕️浓郁敦厚嘅香味,轻微嘅泡沫,宽厚嘅mug。旁边可以加入香喷喷嘅全脂泡沫热牛奶🥛。由於牛奶都系热嘅关系,加入咖啡後会继续可以保持温度,唔会失去左咖啡嘅风味,体验相当唔错☕️大白天就饮香槟🍾️☺️面包🥯柔软,当中有强烈嘅香草味道,非常值得一赞嘅系面包依然系温热,唔会好似一般餐厅咁样求其俾个摊冻咗嘅面包。伴随面包嘅系手工牛油,质地柔软,所以唔会咬落去觉得鞋口。油封鸭髀意大利饭($138)烩入意大利饭的油封鸭髀肉,很多肉汁而且新鲜。意大利饭入边亦有蘑菇,新鲜多汁,配合鸭肉嘅油脂与意大利饭一起吃, 两种鲜嫩汁交荟令到饭非常滋味。另外下单时候,餐厅侍应会问饭软硬度,我会提议软身比较适合。羊架($198)羊仔架羊香酥扑鼻,味道风味十足,咬入去充满肉汁,脂肪

咖啡

巴西豆混合即磨咖啡☕️

大白天就饮香槟🍾️☺️

油封鸭髀意大利饭
油封鸭髀意大利饭($138)

羊架
羊架($198)
羊仔架羊香酥扑鼻,味道风味十足,咬入去充满肉汁,脂肪同埋肉嘅比例平衡。加入芥末,或者用半碟青椒一齐食,可以切换不同嘅味道。另外薯蓉柔软又滑,只有少少忌廉,不会抢夺薯仔本身嘅味道。
咖啡
羊架
从来没有保证~仍期待会尽情~就是我最动人的爱~😙🎶爱情既野真系从来都冇保证💕唯独可以做既就系珍惜眼前人👀🍎黎到旺角既Bellevue Bar and Grill 食住牛扒睇日落都咪话唔浪漫🍲意式杂菜汤非常浓沃嘅杂菜汤清香有口感热辣辣既餐包🥖系有香草㗎🥗烧鸡肉配牛油果沙律烧鸡肉非常入味🐣口感嫩滑,满分牛油果啱啱好熟够creamy沙律捞左醋同橄榄油🍝三文鱼烩紫菜忌廉意粉伴蟹子(青蛙推介🐸必食!!)全新既创意菜式😋意粉加左大量紫菜同Herbs🌿估唔到真系咁夹紫菜满满既咸甜鲜味加埋蟹籽既口感一洗“忌廉意粉就系漏“既想法🤔粒粒三文鱼既鲜美亦值得一赞🥩炭烧安格斯牛柳伴烧汁(青蛙推介🐸)肉嫩多汁既牛柳非常厚身🥰肉质偏软烧汁浓郁😋提供既蜜糖芥末酱都好高质😍🍰香蕉蛋糕精选蛋糕系每日唔同今日食既系香蕉蛋糕真材实料浓郁简单而美味😚☕跟餐配咖啡或茶
从来没有保证~仍期待会尽情~
就是我最动人的爱~😙🎶

口感嫩滑,满分
牛油果啱啱好熟
够creamy
沙律捞左醋同橄榄油

🍝三文鱼烩紫菜忌廉意粉伴蟹子(青蛙推介🐸必食!!)
全新既创意菜式😋
意粉加左大量紫菜同Herbs🌿
估唔到真系咁夹
紫菜满满既咸甜鲜味加埋蟹籽既口感
一洗“忌廉意粉就系漏“既想法🤔
粒粒三文鱼既鲜美亦值得一赞

🥩炭烧安格斯牛柳伴烧汁(青蛙推介🐸)
肉嫩多汁既牛柳非常厚身🥰

真材实料浓郁
简单而美味😚

☕跟餐配咖啡或茶

• 餐包
  • 美国特级安格斯肉眼扒 (10安士)
今日同朋友去上年食过一次既Bellevue 再战,上次行油尖旺偶尔发现呢间新餐厅,觉得服务好好,野食价格合理而且高质👍🏻今日心思思再去过!今日要左上次食完几惊喜既烟鸭胸意粉, 不过发现今次鸭胸比上次咸左小小,但整体依然系好食,好中意个黑椒餐包够松软同附送既牛油好新鲜😍而且挤到劲靓好似朵花今次朋友仲要左安格斯牛柳, 平时我麻麻地食肉,但今次牛柳唔错, 朋友要左7成熟,肉质都几嫩滑,算易切开,肉味都可以不过最欣赏佢地服务👍🏻特别系一个短头发既後生女侍应好用心,会行过黎问食物质素,仲话希望听多d意见同厨房改善下🤣咁既服务咁既价钱绝对有回头😛

最近因为疫情既原因所以成日都留系屋企,好似食黎食去都系差唔多既野咁,所以今次就终於的起心肝,上网搵左搵,搵左呢一个都几多好评既西餐厅同朋友黎食一餐好食既西餐。我地叫左两个Main Course,分别系Duck Breast Linguine同埋US Angus Tenderloin。个牛柳要左7成熟,都几嫩滑同软属,配上好香牛油味既薯蓉very nice! 另外个Linguine都几好食,调味不错鸭胸都好嫩,所以总结黎讲都算价廉物美

2021-01-12 18 浏览
呢间餐厅装修好靓,位於成幢大厦最高层,仲有落地玻璃,可以一览油麻地景色🥰希腊沙律 $30呢款沙律用左唔少颜色去点缀,除左有基本嘅沙律菜同紫洋葱,红色同橙色嘅车厘茄,大大增加左食慾🥳 加左黑醋调味,非常开胃😋慢煮八爪鱼温室青瓜伴黑醋汁 $38配料有八爪鱼片同青瓜丝,八爪鱼几爽口,但略嫌欠缺鲜味🙈 呢款沙律都加左黑醋汁,开胃又健康!是日餐汤是日餐汤系南瓜汤,加入左忌廉令汤嘅质感好细滑😋餐汤加左姜落去煲,所以每一啖入囗都有微微嘅姜味🤤啱晒依加呢个天气食!每饮一啖都觉得更加温暖🥳炭烧新西兰羊扒伴烧汁($228)羊扒七成熟,肉质粉嫰,唔会有血水流出🥳表面烧到好香脆,但里面依然能够保持软腍嘅囗感😋 羊嘅羶味唔重,而且鲜嫰多汁,配菜有三色椒同薯蓉,薯蓉整得好creamy好香🤤意式香草海鲜意粉($178)海鲜主要有蚬同八爪鱼,份量都几多,但加埋蘑菇粒令口感更丰富😋略嫌忌廉太过杰身,如果creamy啲口感会比较好🥺食完有啲漏😛 甜品甜品系布朗尼,朱古力几浓郁🍫软硬度啱啱好😆一口份量唔会太多,作为一餐嘅结尾啱晒!-📍Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角弥敦道558-560号誉发广场2

希腊沙律 $30

慢煮八爪鱼温室青瓜伴黑醋汁 $38

是日餐汤

炭烧新西兰羊扒伴烧汁($228)

意式香草海鲜意粉($178)

甜品

📍Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角弥敦道558-560号誉发广场23楼

抵食指数:😚😚😚😚😚😚😚/10
舔舔脷指数:😚😚😚😚😚😚😚/10质感湿润黏口
2021-01-11 20 浏览
今日再次黎到旺角食饭,去到呢间Bellevue食晏,侍应安排我地去窗边入座,落地玻璃望出去就系弥敦道,成个旺角景望哂,咁阔既景观之下食饭,真系食得开心啲。我地叫左两个set lunch,两个main分别系炭烧安格斯牛柳配青胡椒汁,慢煮猪腩肉野菌意大利饭。先上碟既系头盆既慢煮八爪鱼伴温室青瓜,八爪鱼鲜甜,配埋青瓜同其他沙律,为午餐揭开序幕,餐汤方面系甘笋姜忌廉汤,初时都惊会味道太重,饮左第一啖之後就改观了,两种蔬菜既味道出奇地同忌廉汤好夹。先讲下意大利饭,侍应已事先讲明会系比较硬,问我地需唔需要煮软身啲,我地就拣左唔需要,食落虽然硬硬地,不过唔错,配埋菇类同埋薄薄既猪腩肉真系好好味最後就系炭烧牛柳,系一件厚身既牛柳,我地拣左3成熟,味道真系唔错,加埋薯蓉好creamy。最後就系甜品布朗尼,甜度恰到好处,好满足。

最後就系甜品布朗尼,甜度恰到好处,好满足。
慢煮八爪鱼
甘笋姜汤
慢煮猪腩肉意大利饭
炭烧安格斯牛柳
布朗尼
Bellevue Bar & Grill❤️🌇闹市中有间靓view西餐厅,望出黎仲系超开扬,黄昏时候黎既话仲可以睇到日落添!店员好专业服务态度好好,装修同样超有格调,起用左香港artist画既pop art, 想睇多d 可以向左滑动下喔。💡设有加一服务费💁‍♀️希腊沙律👍”入面有生菜 沙律 蕃茄 菲达起司 同橄榄 足料之余又够哂清新"💁‍♀️慢煮八爪鱼温室青瓜伴黑醋汁👍”八爪鱼咬落去口感唔错几爽口 但略嫌份量较少 加埋黑醋汁更开胃"💁‍♀️慢煮猪腩肉配野菌意大利饭👍“意大利饭偏硬身 店员会事先提醒需唔需要特别要求整淋D 如有需要要事先同店员down声喔""猪腩肉大大块超厚身 口感正!"💁‍♀️炭烧新西兰羊扒伴烧汁👍“羊架肉质够柔嫩 medium刚刚好 同时又唔会好肥腻""连伴碟一D都唔马虎 连埋黄芥末酱一齐食更滋味"
Bellevue Bar & Grill❤️
💡设有加一服务费

💁‍♀️希腊沙律👍
💁‍♀️慢煮八爪鱼温室青瓜伴黑醋汁👍

💁‍♀️慢煮猪腩肉配野菌意大利饭👍
"猪腩肉大大块超厚身 口感正!"

💁‍♀️炭烧新西兰羊扒伴烧汁👍
“羊架肉质够柔嫩 medium刚刚好 同时又唔会好肥腻"
"连伴碟一D都唔马虎 连埋黄芥末酱一齐食更滋味"

2021-01-04 37 浏览
餐厅位於大厦最高,落地玻璃窗景靓,眺望旺角景色。侍应仲超好礼貌,用餐过程非常愉快!点了假日午餐,包了餐汤及甜品、沙拉、主菜。前菜方面最喜欢滑滑的慢煮八爪鱼青瓜伴黑醋。主菜炭烧新西兰羊扒伴烧汁,每口能吃到炭烧味,5成熟羊肉嫩多汁。而香煎鲷鱼柳伴水瓜柳番茄汁有2大块,番茄味道酸酸的很开胃,鱼肉无骨懒人最岩。两道菜都配以幼滑薯蓉和多款蔬菜,有益又饱肚。最後,甜品是朱古力慕斯蛋糕,不会太甜,很饱时也吃得下。