2021-01-12 90 浏览
呢间餐厅装修好靓,位于成幢大厦最高层,仲有落地玻璃,可以一览油麻地景色🥰希腊沙律 $30呢款沙律用左唔少颜色去点缀,除左有基本嘅沙律菜同紫洋葱,红色同橙色嘅车厘茄,大大增加左食欲🥳 加左黑醋调味,非常开胃😋慢煮八爪鱼温室青瓜伴黑醋汁 $38配料有八爪鱼片同青瓜丝,八爪鱼几爽口,但略嫌欠缺鲜味🙈 呢款沙律都加左黑醋汁,开胃又健康!是日餐汤是日餐汤系南瓜汤,加入左忌廉令汤嘅质感好细滑😋餐汤加左姜落去煲,所以每一啖入囗都有微微嘅姜味🤤啱晒依加呢个天气食!每饮一啖都觉得更加温暖🥳炭烧新西兰羊扒伴烧汁($228)羊扒七成熟,肉质粉嫰,唔会有血水流出🥳表面烧到好香脆,但里面依然能够保持软腍嘅囗感😋 羊嘅膻味唔重,而且鲜嫰多汁,配菜有三色椒同薯蓉,薯蓉整得好creamy好香🤤意式香草海鲜意粉($178)海鲜主要有蚬同八爪鱼,份量都几多,但加埋蘑菇粒令口感更丰富😋略嫌忌廉太过杰身,如果creamy啲口感会比较好🥺食完有啲漏😛 甜品甜品系布朗尼,朱古力几浓郁🍫软硬度啱啱好😆一口份量唔会太多,作为一餐嘅结尾啱晒!-📍Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角弥敦道558-560号誉发广场2

希腊沙律 $30

慢煮八爪鱼温室青瓜伴黑醋汁 $38

是日餐汤

炭烧新西兰羊扒伴烧汁($228)

意式香草海鲜意粉($178)

甜品

📍Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角弥敦道558-560号誉发广场23楼

抵食指数:😚😚😚😚😚😚😚/10