黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2021-10-19 32 浏览
繼續任性系列, 去尖沙咀食午餐, 餐廳喺棉登徑, 一出K11 轉個彎就到, 門口裝修得好似日本居酒屋, 又可以當旅行。同事負責的Project 得獎, 於是食得幾豪下。是日午餐秋刀魚原條刺身花酒漬甘蝦蔥吞拿魚腩卷黑門龍蝦湯煮海鮮黑門令蟹味噌甲羅燒赤鬼海老天反卷海底之心柚子檸檬梳打秋刀魚原條刺身, 魚身修長以為瘦削無肉,點之,油脂豐厚、肉質鮮味。花酒漬甘蝦, 甘蝦用左花酒浸完, 蝦肉入哂酒味, 蝦身肥大肉厚, 鮮甜。蔥吞拿魚腩卷, 厚厚的吞拿魚腩蓉, 上面放上蔥花同魚乾仔, 口感一流。黑門龍蝦湯煮海鮮, 龍蝦湯配鮮味蠔,花鏍, 大蝦, 每款海鮮滲哂龍蝦湯味, 非常精彩, 龍蝦湯一啖不漏, 飲哂。黑門令蟹味噌甲羅燒, 濃濃蟹膏配上餅乾, 可以減輕蟹膏較濃的味道, 非常聰明煮法。赤鬼海老天反卷, 外面有大量魚籽, 內配炸蝦, 一啖入口, 有咬破魚籽滲出魚油感覺, 加上脆口炸蝦, 軟硬口感,一併擁有。海底之心, 味道唔太甜, 入口清香, 好似有少少酒味, 但唔算太多, 易入口。柚子檸檬梳打, 味道一樣唔太甜, 清新感覺, 悶熱天氣一流飲品。

同事負責的Project 得獎, 於是食得幾豪下。

是日午餐

秋刀魚原條刺身
花酒漬甘蝦
黑門龍蝦湯煮海鮮
赤鬼海老天反卷
海底之心
柚子檸檬梳打

2021-10-18 40 浏览
好掛住日本呀疫情之下冇得外出, 唯有周圍搵下日本美食今日同朋友行尖沙咀, 咁啱得咁橋,喺k11附近, 見到呢間裝修好骨子嘅日本舖頭, 二話不說入咗去喇入到去鋪頭度環境比我想像中闊落同埋大,有唔少卡位同埋吧枱位, 佢貼咗好多日本嘅舖頭用嘅旗幟,同埋日本歌, 連啲燈光都勁似去咗日本嘅鋪頭咁我哋坐低叫咗一個 海底之心同埋赤子之每兩個梳打飲品, 賣相一流呀!!打卡一流味道都好好飲唔會過甜我哋再叫咗個 極上黑門活貝盛組合, 佢嘅職員呢佢行埋嚟幫你起爐, 我食嘅海鮮有蠔啦,鮑魚,蜆, 同埋扁貝, 每樣嘢食都好新鮮,鮑魚呢仲要係超級淋!!!另外呢我哋再叫咗個 赤鬼海老天飯卷 佢呢個係類似加州手捲,入面包住咗個炸蝦, 但係佢個炸蝦係非常之脆口!!總括而言,佢啲嘢食真係好好食,間鋪頭都好多熟客仔,如果想食就要早啲嚟啦!!
好掛住日本呀

疫情之下冇得外出, 唯有周圍搵下日本美食

, 二話不說入咗去喇

入到去鋪頭度環境比我想像中闊落同埋大,

另外呢我哋再叫咗個 赤鬼海老天飯卷
10月份係小妹既生日月朋友知我鐘意食日本菜特登book左呢間黑門水產birthday dinner餐廳裝修到同日式居酒屋一樣疫情之下去唔到日本係呢度食飯好似去左日本咁我地叫左兩款刺身、五款主菜同兩杯飲品share花酒漬甘蝦刺身6切 ($88)大大條既甘蝦刺身加左少少酒鮮甜得黎又有陣酒味幾特別秋刀魚刺身 ($268)秋天最啱食既秋刀魚師傅將原條秋刀魚切成一片片既刺身好新鮮唔會腥海膽蟹味噌甲羅燒 ($72)呢個甲羅燒幾乎每枱必點既加左我最愛既海膽😍店員先比我影相打卡再拎去比專人燒用小匙羹放啲蟹膏落塊梳打餅度好好食送飯一流😋黑門令龍蝦湯煮海鮮 ($88)呢款亦係餐廳既招牌菜用龍蝦湯加埋海螺、蝦、蠔同什菌一齊煮湯底好鮮甜而海鮮又吸收哂湯既精華飲哂啖湯都唔覺得口渴極上大漁貝燒 ($88)用貝殼裝住帆立貝、蠔同大蝦加埋清酒牛油汁一齊燒師傅仲好細心幫我地一開二方便我地share食💯蔥吞拿魚腩卷 ($88)吞拿魚腩好新鮮配埋小卷每人三件剛剛好留返quota食其他正野😍黑門令大漁魚子醬脆脆包 ($78)呢款我地叫左每人一件唔洗爭🤣性價比頗高一次過食到海膽、魚子醬、吞拿魚蓉、牡丹蝦加埋脆多士係底口感好豐富

10月份係小妹既生日月
餐廳裝修到同日式居酒屋一樣
疫情之下去唔到日本
係呢度食飯好似去左日本咁

我地叫左兩款刺身、五款主菜同兩杯飲品share

花酒漬甘蝦刺身6切 ($88)
大大條既甘蝦刺身加左少少酒
鮮甜得黎又有陣酒味幾特別

秋刀魚刺身 ($268)
秋天最啱食既秋刀魚
師傅將原條秋刀魚切成一片片既刺身
好新鮮唔會腥

海膽蟹味噌甲羅燒 ($72)
呢個甲羅燒幾乎每枱必點既
加左我最愛既海膽😍
店員先比我影相打卡再拎去比專人燒
用小匙羹放啲蟹膏落塊梳打餅度好好食
送飯一流😋

黑門令龍蝦湯煮海鮮 ($88)
呢款亦係餐廳既招牌菜
用龍蝦湯加埋海螺、蝦、蠔同什菌一齊煮
湯底好鮮甜而海鮮又吸收哂湯既精華
飲哂啖湯都唔覺得口渴

極上大漁貝燒 ($88)
用貝殼裝住帆立貝、蠔同大蝦加埋清酒牛油汁一齊燒
師傅仲好細心幫我地一開二方便我地share食💯

蔥吞拿魚腩卷 ($88)
吞拿魚腩好新鮮
配埋小卷每人三件剛剛好
留返quota食其他正野😍

黑門令大漁魚子醬脆脆包 ($78)
呢款我地叫左每人一件唔洗爭🤣
性價比頗高
一次過食到海膽、魚子醬、吞拿魚蓉、牡丹蝦
加埋脆多士係底
口感好豐富

柚子檸檬梳打 ($68)
海底之心 ($68)
兩款特飲都好好飲
消暑佳品😋
2021-10-12 59 浏览
尖沙咀棉登徑附近有不少的日本餐廳,有一蘭、日本串燒店、居酒屋等等,好像一個小日本一樣。今天和朋友試一下這間黑門居酒屋,入到去的環境很像置身於日本居酒屋一樣!很有心思的佈置❤️食物種類也很多!❤️磯燒大虎海老 HKD 156 - 蝦十分大隻!服務員幫我們在爐上面慢慢燒,再加調味料,蝦肉很爽口彈牙,啖啖肉!亦有蝦膏!十分推介!❤️黑門令蟹味噌甲羅燒 HKD 72 - 賣相100分!蟹膏的味道也不錯,配餅乾搭配很好。❤️刺身六盛 HKD 298 - 刺身厚切,賣相十分吸引,算是新鮮的。❤️牛油燒帆立貝 HKD 72 - 帆立貝味道很香,牛油味突出,新鮮的味道。❤️赤鬼海老天反卷 HKD 158 - 飯包得很鬆散,入邊的蝦沒有什麼味道,配搭一起吃加上沙律醬,也是不錯的選擇。❤️黑門令龍蝦湯煮海鮮 HKD 88 - 這個不是太推薦,因為材料比較小,但湯的龍蝦味濃。❤️愛琴海 HKD 78 - 有一點酒精,比較像汽水,賣相十分好。❤️海底之心 HKD 68 - 也有一點酒精,拍照很美。

❤️海底之心 HKD 68 - 也有一點酒精,拍照很美。

黑門水產すいさん👻一入到門口既裝修已經好有感覺裝修得好靚好多日式裝飾好掛住日本阿店員都好好人仲主動幫我地燒野食坐定定等食就得🥳.🔅黑門令蟹味噌甲羅燒 HKD 72 招牌必食嘅甲羅燒蟹膏同蟹肉足料到心心眼蟹籽同鵪鶉蛋mix埋落去燒配餅食都幾襯餅食完唔夠仲可以再問佢地拎😆🔅黑松露白汁燒帆立貝 HKD 78黑松露份量勁多差唔多係同帆立貝一比一大大粒帆立貝佢加埋白汁落去燒滾下滾下咁入哂味勁香勁鮮味🤩🔅赤鬼海老天反卷 HKD 158炸到脆一脆既海老脆到蝦尾都食埋啲卷物既飯係調好既上面有啲少少辣既汁幾特別又過癮🔅岩手縣赤崎生蠔一本 HKD 78手掌咁大隻既生蠔佢地上面有啲淺綠色既啫喱食落有啲柚子味既清香有別於平時食生蠔加啲海鮮醬依個啫喱真係幾夾隻蠔又夠新鮮🤤🔅黑門令龍蝦湯煮海鮮 HKD 88有蠔有蝦有墨魚不過個湯先係精粹個龍蝦味濃到懷疑人生真係好正阿就咁飲都係一種享受🔅秋刀魚刺身 HKD 268店員話依輪啲秋刀魚夠肥美平時鹽燒秋刀魚食得多今次食刺身又幾新奇片到啲肉出黎又擺得咁靚真係好考師傅工夫🔅玫瑰梅酒 HKD 58甜甜地既梅酒有埋少少玫瑰香幾舒服既配搭🔅海底之心 HKD 68果味多啲既特飲有埋s
黑門水產すいさん👻

有埋soda同vodka
好易入口😛

整體黎講:
黑門居酒 日本最愛😚
🎈 黑門水產すいさん (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
2021-10-11 46 浏览
想同好鍾意日本嘅朋友去食生日飯 諗起我哋去日本個時食磯丸水產嘅甲羅燒 所以就搵下邊度有得食啦 最後揀咗喺尖沙咀呢間嘅食店呢度嘅職員都好友善用心 會介紹有啲乜嘢時令嘅菜式 佢話呢個時候應該要食秋刀魚刺身 所以我哋都叫咗一份擺盤好精緻啲 魚肉鮮味彈牙 我都係第一次食秋刀魚刺身咋 感覺好新鮮當然一定要叫海膽蟹味噌甲羅燒啦平時我係唔食蔥嘅 不過煮完出嚟之後將蟹肉海膽蟹子同埋鵪鶉蛋mix埋 再放係餅乾上邊食 蔥香反而可以令到成件事更有層次口感又唔會咁膩 而個🥚呢就令到啲🦀膏更加香滑另外仲有龍蝦湯🦞煮海鮮🥘 入邊仲有金菇 芋絲 全部都吸曬龍蝦湯嘅鮮味 啖啖濃郁蟹油蒜燒帆立貝 蒜香味好重 帆立貝煮得啱啱好 清甜爽滑店員會即場幫我哋煮 咁就唔怕自己會煮燶又或者未熟啦黑門令壽司黑門令大漁魚子醬脆脆包海底之心🍹 味道清新 好適合食完啲濃味嘅食物之後飲 咁就可以食一到下一道菜嘅鮮味啦赤子草莓整餐飯都非常滿意 職員都好殷勤有禮朋友都好開心 表示下個月要再黎添呀

擺盤好精緻啲 魚肉鮮味彈牙

赤子草莓

整餐飯都非常滿意 職員都好殷勤有禮
朋友都好開心 表示下個月要再黎添呀
2021-10-11 54 浏览
日本野開到周街都係,但想食高質、新鮮、正宗日本食物,黎呢間黑門水產就岩晒!朋友介紹之下黎左呢到,先發現原來香港都有啲咁接近日本味道既餐廳野食勁多元化,乜都有,刺身壽司基本,連甲羅燒呢到都有得食!甲羅燒,一啲都唔腥,配炸蒜梳打餅食一流,好濃味龍蝦湯煮海鮮,入面有好多唔同款式既海鮮,全部都索晒啲汁,好鮮甜燒元貝,估唔到上面仲加左其他料,有時去啲餐廳食真係得一粒仔收幾十蚊,呢到點睇都高質好多,又足料又新鮮!刺身盛,件件都厚切,好有口感,而家好新鮮好軟身,食落口完全無冰,最正係個海膽,勁濃味吞拿魚卷物,壽司飯加左醋,唔洗點豉油都好夠味呢個脆脆好有特色,底下係脆多士,上面係大量唔同既刺身,口感好特別,好好食難得係香港搵到咁高質既餐廳,淨係睇相都知啲野食高級過啲連鎖日本餐廳啦!

野食勁多元化,乜都有,刺身壽司基本,連甲羅燒呢到都有得食!

甲羅燒,一啲都唔腥,配炸蒜梳打餅食一流,好濃味

吞拿魚卷物,壽司飯加左醋,唔洗點豉油都好夠味

2021-10-10 53 浏览
朋友又帶我食好野呢間居酒屋係K11附近 好方便黑門鰻魚玉子燒$88 好香好濃蛋味 鰻魚好鮮甜 正岩手縣赤崎生蠔$78 嘩好肥美 大到要分開2啖食 而上面有d好似jelly ge配料 出奇地好match 黑門令龍蝦煮海鮮 $88 好豐富 有蠔 蜆 蝦 少少雜菜 好味到成鍋湯都飲晒黑門令大魚魚子醬脆脆包$78 好香脆 海膽勁鮮甜好味 極上大漁貝燒 $88 呢個燒完之後好鮮甜多汁 朋友真係冇介紹錯 呢間居酒屋唔單止食物好高質 環境舒服 呢度ge店員服務都非常之好
朋友又帶我食好野

呢間居酒屋係K11附近 好方便

黑門鰻魚玉子燒$88 好香好濃蛋味 鰻魚好鮮甜 正

黑門令大魚魚子醬脆脆包$78 好香脆 海膽勁鮮甜好味

極上大漁貝燒 $88 呢個燒完之後好鮮甜多汁

2021-10-09 81 浏览
又係豐盛既一餐,呢個月先啱啱開始,日日都食好西,好好彩地食親都係正野,幸福呀🥰🥰🥰🥰尖沙咀呢間黑門水產,晚晚都大排長龍,睇到好多居港日本人推介,決心一試!排左40分鐘,終於有位,入到去人山人海🤯坐到勁密質質,右手邊仲有間房比人book黎gathering😮有好多人都黎慶祝生日🎂因為成餐飯,個半鐘,餐廳播左6-7次生日歌🤣🤣都幾有feel, 啲店員又好熱情咁唱歌🎤捧蛋糕😆佢地既廚房係半open kitchen, 有個吧枱仔,有個店員長期企係個到整磯燒海鮮😍勁新鮮、熱辣辣,好吸引!所以我地都唔執輸,一坐低,就急不可待睇menu, 有套餐:漁夫之戀♥️包羅萬有,留返下次一大班朋友就share😋間舖係用手機落單,有曬圖片同價錢,一目了然👍🏻海鮮是必須的!我地㨂左牛油燒帆立貝,勁juicy😍超推介!龍蝦湯煮海鮮🦞勁重龍蝦味,完全唔係罐頭湯煮咁求其😄蟹油蒜燒帆立貝又有另一風味,不過可能太多客人燒耐左乾左啲😝海老反卷勁足料,爆多饀,正👍🏻蟹味增甲羅燒係我覺得超好食😋好新鮮好香🤩🤩魚子醬脆脆包太矜貴了,完全係味覺既享受🥳🥳🥳食到最後,連刺身都食唔落了,我淨係叫咗個鮑魚刺身😋係我第一次山食鮑魚,原來口感係
海鮮是必須的!我地㨂左牛油燒帆立貝,勁juicy😍超推介!龍蝦湯煮海鮮🦞勁重龍蝦味,完全唔係罐頭湯煮咁求其😄蟹油蒜燒帆立貝又有另一風味,不過可能太多客人燒耐左乾左啲😝海老反卷勁足料,爆多饀,正👍🏻蟹味增甲羅燒係我覺得超好食😋好新鮮好香🤩🤩魚子醬脆脆包太矜貴了,完全係味覺既享受🥳🥳🥳食到最後,連刺身都食唔落了,我淨係叫咗個鮑魚刺身😋係我第一次山食鮑魚,原來口感係脆脆、爽口的薄切😯值得一試😄
P.S.我見有客人係自己燒海鮮,如果有興趣可以試吓問職員可唔可以自己燒😆細細個爐都幾有feel, 簡單好玩~
野飲就叫左一杯奇異果🥝梳打,另一杯係海底之心(有少少酒🤫)好靚架,打卡一流,又唔甜,幾好飲🥰
如果真係想試嘅話強烈建議要打黎book位/walk-in早啲到,如果唔係真係有排等🤣🤣
甲羅燒
甲羅燒
2021-10-09 105 浏览
第二期消費卷仲有兩日即將到手,趁今日放假,先黎一個先洗未來錢,同朋友食豪一餐😋。今晚去到尖沙咀棉登徑嘅黑門水產來一餐惹味甲羅燒吧😋,卜左5:30貪呢個時段人小小,食得舒服啲😄。好有日本🇯🇵居酒屋🏮風味嘅和風裝修,天花上掛滿貝殼🐚吊飾,海洋味濃厚。🥢先點個蔥吞拿魚腩卷作前菜小吃,一碟有6卷,上邊鋪上蔥花同惹味魚乾仔,增加鮮味同口感。🍹🍹來杯柚子檸檬梳打同赤子草梅,鍾意飲梳打水飲品,既消暑,亦有清洗味蕾作用,配食海鮮類最夾。🥢蟹味噌甲羅燒,蟹膏上鋪滿蟹子同蔥花,店員首先開著烤爐,將鵪鶉蛋、蟹子,蔥花連同蟹膏一併攪拌,之後放上烤爐上燒,慢慢香氣隨即飄起,完成後將濃濃嘅蟹膏放上梳打餅上享用,入口咸同香係口腔互相交織,鮮味慢慢爆發,用梳打餅伴食極之聰明,不但增加口感,而且有平衡蟹膏咸香嘅作用。🥢龍蝦🦞湯煮海鮮,龍蝦湯作湯底,入邊有蠔🦪、魷魚🦑、蝦🦐、花鏍同什菌,所有材料索晒龍蝦湯汁,鮮味無論,什菌更加之入味,龍蝦湯味好濃郁,最後連湯都清埋。🥢極上大漁貝燒,扇貝側邊放上蠔🦪、大蝦🦐、海膽同魚子,燒至中途,店員加上清酒再煮,入口滿滿酒香,扇貝鮮甜爽口,大蝦亦彈牙,蠔雖然細細隻,但好creamy,呢個

柚子檸檬梳打、赤子草莓

黑門令龍蝦湯煮海鮮

🥢極上大漁貝燒,扇貝側邊放上蠔🦪、大蝦🦐、海膽同魚子,燒至中途,店員加上清酒再煮,入口滿滿酒香,扇貝鮮甜爽口,大蝦亦彈牙,蠔雖然細細隻,但好creamy,呢個都好推介👍🏻。
極上大漁貝燒

🥢經店員介紹,而家時令食秋刀魚🤔好啦,試試剌身吧,加埋花酒漬甘蝦刺身。秋刀魚原條刺身,落些小青檸汁作調味,入口小小爽,鮮味亦濃;甜蝦用花調同鼓油醃漬過,令甜蝦更加鮮味,入口黏滑。
時令秋刀魚、花酒漬甘蝦刺身

🥢大漁魚子醬脆脆飽,上層鋪上魚子醬、蟹子、海膽同蔥花,中間介夾著魚蓉,嘩,造型超級靚仔,極之吸睛,入口不同鮮味同味道同時間係口腔不停爆發,脆脆飽亦增加口感,呢個超級推介,必食之選👍🏻👍🏻。
黑門令大漁子醬脆脆飽

柚子檸檬梳打、赤子草莓
黑門令龍蝦湯煮海鮮
極上大漁貝燒
時令秋刀魚、花酒漬甘蝦刺身
黑門令大漁子醬脆脆飽
2021-10-08 46 浏览
琴晚同男朋友去左呢間黑門水產日本餐廳食飯,一入到餐廳佢既佈置已經好日式,好似日本居酒屋咁,唔講以為自己去咗日本,之後坐底睇睇餐牌發現有各式各樣嘅日本菜,重有唔同款式嘅日本清酒俾大家選擇,然後我哋叫左幾個唔同嘅菜式,有幾款我特別覺得難忘好食,分別係一個黑門令龍蝦湯煮海鮮、黑門令大漁魚子醬脆脆包、黑門令蟹味噌甲羅燒同秋刀魚刺身,首先講下個龍蝦湯煮海鮮,非常鮮味之如,佢用既海鮮都新鮮,成碗湯都吸收哂佢所有海鮮嘅精華,佢用嘅海鮮包括有蝦、東風螺、魷魚等等,成碗湯鮮味十足,至於大漁魚子醬脆脆包,依個包上面除咗有魚子醬之外仲有刺身蝦海膽吞拿魚蓉同埋蟹膏等等,一個包有幾種唔同嘅享受,非常好食,而蟹味噌甲羅燒方面,最後一個大蟹蓋入邊有蟹膏跟住加咗鵪鶉蛋撈埋一齊燒,再之後用佢嘅蟹膏夾買餅乾一齊食,完全感受到蟹膏嘅鮮味, 滿滿嘅蟹膏係個口入邊徘徊,有一種幸福嘅感覺,至於佢嘅秋刀魚刺身係我覺得最難忘,因為之前食秋刀魚都係食煮熟咗嘅,未試過秋刀魚做刺身黎食,秋刀魚肉質有啲似吞拿魚,但佢比吞拿魚嘅鮮味更出,而且肉質比較厚實,再有少少秋刀魚嘅苦澀味,令我呢個從未食過秋刀魚刺身嘅人對秋刀魚改觀所以呢一個一定要試,嘢飲方面,我哋試咗佢嗰個人氣草莓梳打,飲落草莓味非常豐富,陣陣草莓香徘徊喺我成個口入面,再加埋有氣嘅梳打水,一個完美嘅組合飲品,整體而言,呢間餐廳令我恍如置身日本黑門市場一樣,可以食到好多新鮮唔同嘅魚生同日本美食,如果大家好掛住日本嘅黑門市場,可以去依一個地方食飯止一止渴先。
2021-10-07 38 浏览
朋友生日想食日本野,於是揀左依間居酒屋。🍻甲羅燒係必食嘅,有蟹膏、蟹籽、蟹肉🦀、海膽、鵪鶉蛋,蟹膏味道鮮甜,食落Creamy,夾埋塊梳打餅,好好味。三色丼非常足料,賣相吸引,刺身新鮮👍磯燒鮑魚同白蛤都係必點,鮑魚大大隻又厚身,蛤都好鮮甜呀😍
朋友生日想食日本野,於是揀左依間居酒屋。🍻
三色丼非常足料,賣相吸引,刺身新鮮👍
磯燒鮑魚同白蛤都係必點,鮑魚大大隻又厚身,蛤都好鮮甜呀😍

2021-10-06 29 浏览
朋友最近發生左d開心事,一於請佢食餐好架啦!搵到呢間日本野好似幾正,一於黎試下啦!一早要book定位,因為黎到都幾full!間餐廳裝修都好日本居酒屋風,令人有去左日本既錯覺~餐牌都好豐富,好多唔同食品選擇!我地樣樣都想試,所以叫左好多唔同種類既野食~先黎緊係叫個甲羅燒試下先!我地叫左黑門令蟹味噌甲羅燒$72同海膽蟹味噌甲羅燒$78,店員未煮前會拎黎比我地打卡先既😂見到未煮前已經流曬口水啦!之後就會拎去煮熟,再返黎就可以食啦!D蟹膏超多超正😋😋旁邊有梳打餅可以配黎食,唔夠可以再問店員拎架~不過我就鐘意用匙羹一啖一啖咁食落口~大滿足!!再黎係三文魚腩刺身4切$78,三文魚超新鮮,切到厚度都岩岩好~和風鮭魚果漬沙律$78,沙律內有三文魚,牛油果,三文魚籽,海草,沙律菜,蕃茄仔,份量都幾多,而個汁係酸酸地,好開胃!極上大漁貝燒$88,呢個超吸引啊!一隻貝殼上有蝦,帆立貝,廣島蠔,三文魚籽同海膽,一次過滿足曬5個願望啊!上面落左d清酒去煮既,更加帶出到海鮮既鮮味!超正赤鬼海老反卷$158,嘩滿滿既蟹籽滿曬出黎,而內面個炸蝦岩岩炸起就拎去包壽司,外軟同脆,超正啊!仲有加上明太子醬,更加好食~燒小章

一早要book定位,因為黎到都幾full!
間餐廳裝修都好日本居酒屋風,令人有去左日本既錯覺~

燒小章魚6本$58
哈哈,其實都食到好飽,但見到小丸子又忍唔住order,黎到係岩岩整起既,上面加滿醬汁同鰹魚片,好正!小丸子中心好軟熟,好好味❤️❤️

海底之心$68 呢杯飲品內有菠蘿同白桃既香味,而成杯野整到藍色,好靚啊~

愛琴海$78
呢杯飲品就偏甜既,岩曬女仔飲,有清新白桃味,好飲架❤️❤️

<<Daily 豬仔為食記🐖😋>>同友人行行下街,見到門口好靚,港女最愛日本嘢🤣🥰見好多都推薦🔥🔥就一於入嚟試試好唔好食!行入嚟已經聞到燒烤味,唔洗等耐就有得入座,周圍都係和風裝修,好似去咗日本。店內全部都係客,疫情嘅原因,好耐無去日本,嚟依到真係令我搵返日本食居酒屋嘅時光~食物種類都偏多,燒嘅,刺身嘅,而海鮮當然係主打啦🙌🏼🔥👍天氣熱到出曬汗,一坐底已經叫左野飲,愛琴海同埋赤子草莓,分別係芒果烏龍茶同埋士多啤梨梳打,唔會過甜,夠冰冷😚我最愛👍之後上咗蒜蓉燒帆立貝 侍應會俾我哋影相先再拎去燒清酒味好濃 留於齒頰 有草菇一齊燒 熱辣辣 好香😋😋👍黑門令龍蝦湯煮海鮮 細細一碗 入面有隻大生蠔 🦪有蝦,魷魚等等,朋友食咗覺得好鮮甜 好濃既龍蝦味 成碗ko曬,鐘意食海鮮既人可以一試😍👍黑門令大漁魚子醬脆 蘇打餅配蟹膏好夾,仲有呑拿魚蓉、海膽、魚籽醬、口頭好豐富,十分推介!😎😎🙌🏼🙌🏼👍成日好驚魚生唔新鮮,之前去其他日本餐廳都有幾次慘痛經驗,今次嘅三文魚好新鮮,全部厚切,仲有當造嘅秋刀魚刺身🥳🥳第一次食又覺得ok wor最後上嘅赤鬼海老天反卷,蝦炸得脆口,魚籽好

<<Daily 豬仔為食記🐖😋>>

食物種類都偏多,燒嘅,刺身嘅,而海鮮當然係主打啦🙌🏼🔥

最後上嘅赤鬼海老天反卷,蝦炸得脆口,魚籽好似唔洗錢咁,多到瀉出嚟🔥🔥食到飽晒,又肥幾磅🤣🤣🤣

2021-10-06 22 浏览
聽講呢間黑門水產經常都好旺,所以幾日前已book 定枱,嚟到都要等一陣,呢度周圍嘅環境、裝修,真係好似去咗日本居酒屋咁兩個人嘅order:和風鮭魚果漬沙律:有車厘茄、薄切鮭魚、三文魚子、牛油果粒粒,淋上沙律醋、有酸酸甜甜味道,十分開胃😋海膽蟹味味噌甲羅燒👍必食:有蟹膏、蟹子、蟹肉、海膽、鵪鶉蛋,未燒前店員比我哋影相👇所有材料加入味噌混合一齊烹調,鹹鮮味嘅十足加埋蟹膏味嘅濃郁、配搭伴碟嘅梳打餅一齊食,真係一絕👍蟹油蒜燒帆立貝:蟹油和香蒜味十足、帆立貝夠新鮮、菇類吸收哂D汁更惹味赤鬼海老天反卷:三文魚子和蟹子、用蟹子包住飯團、口感特別,中間隻炸蝦新鮮爽口秋刀魚刺身:一個字:鮮黑門令龍蝦湯煮海鮮:用龍蝦湯再加入海螺、蠔、海老、魷魚、芋絲、金菇和鮮東菇煮成,湯底濃郁、味道鮮甜黑門令大漁魚子醬脆脆包:喺一塊脆脆嘅法式麵包上鋪滿吞拿魚蓉、海膽、三文魚子、蟹子、蟹膏、魚子醬同甜蝦,食材夠新鮮,有十分豐富嘅口感
兩個人嘅order:

秋刀魚刺身:一個字:鮮