黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2021-09-16 73 浏览
餐廳外圍已經好吸引,猶如置身日本,未食已興奮六點入座,坐低後睇餐牌,好多都係必食之選,好多嘢都想食蔥吞拿魚腩卷$88粒粒吞拿魚、蒽花鋪上珍珠米面,飯亦好軟糯,非常新鮮,好味海膽蟹味噌甲羅燒$78侍應好貼心叫我地打咭先,影左後,侍應會攞去煮熟好鮮味的海膽、蟹肉、蟹子、蔥花、鵪鶉蛋撈埋一齊,查喺餅干度仲正極上大漁貝燒$88磯燒岩手蠔一本$156侍應比我地影相後,就攞去璣燒,黎到我地都哇哇聲,嗰隻蠔大到呢⋯⋯璣燒後好鮮甜真係唔夠喉漁貝燒一樣好鮮甜刺身6盛$298每款剌身都好新鮮,厚切黑門令龍蝦湯煮海鮮$88都係嗰句,湯真係夠鮮甜,無得傾⋯⋯有蝦、螺、蠔、芋絲,夠曬飽肚又好味另外叫左兩杯:巨峰乳酸$58 海底之心$68兩杯都好清新,尤其海底之心,有少少酒精,好好飲今晚我好滿足可以試“必食推介”,好有驚喜,好滿足,下次一定會試其他食物
餐廳外圍已經好吸引,猶如置身日本,未食已興奮
六點入座,坐低後睇餐牌,好多都係必食之選,好多嘢都想食

蔥吞拿魚腩卷$88
粒粒吞拿魚、蒽花鋪上珍珠米面,飯亦好軟糯,非常新鮮,好味
海膽蟹味噌甲羅燒$78
侍應好貼心叫我地打咭先,影左後,侍應會攞去煮熟
極上大漁貝燒$88
磯燒岩手蠔一本$156
璣燒後好鮮甜
真係唔夠喉
漁貝燒一樣好鮮甜
刺身6盛$298
每款剌身都好新鮮,厚切
黑門令龍蝦湯煮海鮮$88
都係嗰句,湯真係夠鮮甜,無得傾⋯⋯
有蝦、螺、蠔、芋絲,夠曬飽肚又好味
另外叫左兩杯:巨峰乳酸$58
海底之心$68
兩杯都好清新,尤其海底之心,有少少酒精,好好飲

2021-08-26
2021-09-13 92 浏览
今日約左個好耐無見嘅朋友食飯,佢book左黑門水產,話之前食過好好味,帶我去試吓。好彩我地有book位,即使今日係平日夜晚,餐廳基本上已經坐滿人。餐牌上面有好多選擇,我地叫左好多野share食,好滿足。黑門令蟹味噌甲羅燒,配上梳打餅,蟹膏一啲都唔少,而且味道濃郁。醬油蒜燒帆立貝,鮮味十足,蒜同海鮮絕對係一個好好嘅matching。赤鬼海老天反卷,蝦十分爽口彈牙,配上醬汁辣辣地,口感幾特別。黑門令龍蝦湯煮海鮮,唔好睇佢細細碟,原來都幾足料,有蝦、魷魚、田螺等等。黑門令大漁魚子醬脆脆包,呢件包羅萬有,食落好滿足。三文魚刺身&深海池魚薄切刺身,睇顏色就知道刺身好新鮮,正。黑酢醫蟹肉蟹籽薯仔沙律,每啖食落都有蟹肉同蟹籽,沙律菜亦都好fresh。朋友飲Suntory原味,我飲特飲「愛琴海」。成餐所有野食都好滿意,CP值高,絕對係同朋友仔去食餐好嘅好地方,下次可以再黎試下其他野。

黑門令大漁魚子醬脆脆包,呢件包羅萬有,食落好滿足。

三文魚刺身&深海池魚薄切刺身,睇顏色就知道刺身好新鮮,正。

朋友飲Suntory原味,我飲特飲「愛琴海」。

2021-09-12 124 浏览
尖沙咀高質日本料理-黑門水產⛩秋刀魚刺身 $208秋刀魚係日本秋天既豐收季節🥢口感油脂豐潤鮮甜營養豐富 被冠之為「秋味之王」😍黑門令龍蝦湯煮海鮮 $88以🦞湯為湯底 即場網燒 別有一番風味🤪材料含鮮蝦 廣島蠔 螺肉…非常豐富 性價比高🥳黑門令蟹味噌甲羅燒 $88如果你是「蟹癡」就必定要試一試😋蟹蓋內放了松葉蟹膏及蟹肉 中間再放上生鵪鶉蛋🥚口感豐富 味道新鮮😚蟹油蒜燒帆立貝 $78又厚又大粒既帆立貝 配埋蒜蓉 好juicy!!😝赤鬼海老天飯卷 $158味道辣辣地 配上大量蟹籽 仲有隻大蝦🍤黑酢醬蟹肉蟹子薯仔沙律 $78薯仔控必點🔅真係好多好多薯仔🥔🤣黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78新鮮既刺身 配上烘好退多士 好夾既組合🤤Orion 生啤 $68 巨峰乳酸 $58
尖沙咀高質日本料理-黑門水產⛩

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78
新鮮既刺身 配上烘好退多士 好夾既組合🤤

Orion 生啤 $68 巨峰乳酸 $58
2021-09-11 65 浏览
冇得去旅行,唯有去居酒屋食番日本嘅味道。 我想去旅行😢鰻魚飯$138鰻魚好肥美,上面有層炭燒嘅味道。 汁做得啱啱好,鮮甜入味,唔會過份甜,剛剛好。用汁撈飯一流。 而且魚冇乜骨,好嫩滑易入口。飯夠濕潤但係唔糊。 粒粒都好圓滑,我鍾意呢隻米。呢個鰻魚飯絕對唔係劣食呀。好有誠意,有酸菜,蛋絲,紫菜,芝麻,口感好豐富, 好有層次。$138咋,呢個套餐抵呀,仲包括沙律, 涼拌海草,麵豉湯,茶碗蒸。而且茶碗蒸非常有講究呀,你睇下幾多料? 個蒸蛋好嫩滑鮮甜,因為好多料呀。刺身定食$188朋友叫咗呢個刺身, 我冇試到,但佢話新鮮好食。總括嚟講我絕對會再encore😋
冇得去旅行,唯有去居酒屋食番日本嘅味道。 我想去旅行😢

鰻魚飯$138

飯夠濕潤但係唔糊。 粒粒都好圓滑,我鍾意呢隻米。

刺身定食$188
朋友叫咗呢個刺身, 我冇試到,但佢話新鮮好食。

總括嚟講我絕對會再encore😋

2021-09-11 106 浏览
今日朋友帶我去尖沙咀試日本野,佢話次次經過呢間餐廳都座無虛席,所以專登上網訂位試試😋😋呢間餐廳裝修超日本🇯🇵居酒屋格調,感覺好似去左日本旅行咁,仲有間VIP 房,私隱度極高👏🏻👏🏻黑門令龍蝦湯煮海鮮$88龍蝦湯底鮮味超濃郁,有多款海鮮,有大大隻蠔,蝦同螺,仲有芋絲,冬菇等配菜黑門令蟹味噌甲羅燒$72呢個係招牌菜,將蟹膏,鵪鶉蛋同蟹子一齊燒,然後搽在梳打餅上,味道甘香可口,蟹香大爆發😋😋極上黑門活貝盛合$388三大隻鮑魚,非常生猛,仲有帶子,蜆,全部海鮮都非常新鮮,用簡單嘅烹調已經可以好好味!油甘魚刺身$88非常肥美,入口甘香,油分充足,有清爽嘅口感!赤鬼海老天反卷$158炸蝦肉質爽口彈牙,配上特色沙律醬,再加脆口嘅魚子一齊食,簡直回味無窮!總結:呢間餐廳食物超有水準,好地道,好似去咗日本食嘅一樣👍🏻👍🏻👍🏻

黑門令龍蝦湯煮海鮮$88

黑門令蟹味噌甲羅燒$72

極上黑門活貝盛合$388

油甘魚刺身$88
非常肥美,入口甘香,油分充足,有清爽嘅口感!

赤鬼海老天反卷$158

2021-09-10 80 浏览
今日出左糧,緊係要帶母親大人食餐好啦!呢間「黑門水產」勁有日本feel,連掛係牆上面個啲木牌仔menu都似到十足十,有啲仲寫日文添除左壽司刺身,呢到仲有唔係好多日式餐廳有既浜燒貝燒媽媽未食過即刻叫多幾個先花酒漬甘蝦刺身,好鮮甜好入味,連wasabi豉油都唔洗點平目魚刺身,薄切好爽口,中間啲醬有少少辣,不過好正,高質壽司盛合,呢到每一件壽司都好出色,刺身大片飯細細粒,醋飯又好味,唔似啲平價壽司咁大大舊飯食飽你就算。魚貝燒好多料,帶子、鮮蝦、蠔、魚子,鮮蝦彈牙;蠔又嫩一啲都唔腥又會唔煮到好實;最正係啲魚子,第一次煮飯食,估唔到個味又幾特別,好好食!甲羅燒,煮熟左啲蟹膏配上梳打餅食,好match!蟹膏一啲都唔腥,入口即溶黑門令龍蝦湯煮海鮮,同魚貝燒有少少似,都係勁足料,而且佢個湯底係無得彈,勁鮮甜,我同媽媽都爭住飲,一滴不剩!黑門令大漁魚子醬脆脆,上面乜都有,甜蝦海膽魚子醬吞拿魚,下面係脆多士,咁多款靚材料一次過食,一入口啲鮮味爆晒出黎!今餐媽媽食得好開心滿足,證明無揀錯餐廳!
今日出左糧,緊係要帶母親大人食餐好啦!

除左壽司刺身,呢到仲有唔係好多日式餐廳有既浜燒貝燒
媽媽未食過即刻叫多幾個先

花酒漬甘蝦刺身,好鮮甜好入味,連wasabi豉油都唔洗點

平目魚刺身,薄切好爽口,中間啲醬有少少辣,不過好正,高質

今餐媽媽食得好開心滿足,證明無揀錯餐廳!
2021-09-07 69 浏览
呢度的午餐真係好抵食,好味又有驚喜安格斯牛肉鍋(即係壽喜燒牛肉鍋)可選擇跟飯或烏冬,一上菜陣陣香味。海老鍋可選擇跟飯或烏冬,呢個同平時的海鮮鍋唔同,個湯底有好濃的蝦味,有少少龍蝦湯的味道,好有驚喜海膽飯,足料,好食刺身飯,刺身新鮮總結:好抵食!推介會再來食!環境:位置係需要坐得親密少少
呢度的午餐真係好抵食,好味又有驚喜

海膽飯,足料,好食

環境:位置係需要坐得親密少少
2021-08-16
午餐
2021-09-07 2443 浏览
呢間位於尖沙咀既居酒屋好方便,所以去到果人都係滿座既,有訂位就可以準時入去啦😝😝入面好有去左日本既感覺,有好多日式居酒屋既佈置同埋用Yen計既餐牌掛係牆到,好似真係去左日本咁☺️☺️ 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 ($78)黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)赤鬼加左明太子,有少少辣辣地,而黑門令就有絲絲蟹肉,兩款都咁好味,所以就兩隻都叫哂啦🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️呢到有個好處就係會先比你影相,之後就交由店員幫你燒,唔洗自己動手就有得食👍👍極上大漁貝燒 ($88)帆立貝有幾種濱燒方法,我地揀左最豐富果個😍😍有埋蠔,蝦同埋海膽魚子,一樣都可以影完相再幫我地燒,仲好貼心咁幫我地剪開左個帆立貝可以share😚😚岩手縣赤崎生蠔 ($78/1)🦪🦪好新鮮既生蠔,有少少海水味但唔會太咸,旁邊有青檸味既啫哩,食完蠔再配埋佢有更豐富既味道同口感😆😆活鮑魚刺身 ($98)大大隻既鮑魚切好左一片片,好新鮮仲幾脆既,點埋wasabi 食好好味😚😚黑門帆立貝伴魚籽醬 ($68)帆立貝微微燒左一下,配埋海膽同魚籽醬有幾重鮮味,用紫菜夾住一啖咬落去就有多重口感啦🥰🥰黑門令大漁魚籽醬脆脆包 ($78/1)呢個勁足料,整個都係唔同既海鮮,每

赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 ($78)
黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)

極上大漁貝燒 ($88)

岩手縣赤崎生蠔 ($78/1)🦪🦪

活鮑魚刺身 ($98)

黑門帆立貝伴魚籽醬 ($68)

黑門令大漁魚籽醬脆脆包 ($78/1)
呢個勁足料,整個都係唔同既海鮮,每啖都有新既感覺,佢有吞拿魚蓉係底,加上海膽,蟹膏,蟹肉,三文魚子,蟹子,魚籽醬,仲有背面有隻蝦添,口感超豐富🥳🥳

鐵火卷 ($58)
好大塊又新鮮既吞拿魚,食完咁多燒燒加返少少飯有d 米落肚😝😝

玫瑰梅酒 ($58)🌹🌹
奇異果梳打 ($68)
玫瑰梅酒甜甜地幾好飲又靚,好岩我呢d 少飲既人,好易入口😚😚朋友就試左特別既奇異果梳打,佢話好似食緊奇異果咁🥝🥝

📍 黑門水產すいさん (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #黑門水產 #日本菜 #濱燒 #berry尖沙咀
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
  • 極上大漁貝燒
  • 赤鬼蟹味噌甲羅燒
2021-09-05 1150 浏览
9 0後 的 味 蕾.OpenRice專訪話佢老闆喺大阪黑門市場開過店😮,咁堅秋都要試吓。.去到門口覺得好有日本大阪感覺,木系裝修,刮滿晒一個個燈籠🏮,入到去天花板調滿咗好多貝殼,牆身有貼咗好多日本動漫,包括千與千尋,真係感受到日本地道既感覺.📸黑門魚子醬脆脆包 👍🏻值得一試一塊鬆脆既麵包上面鋪滿左各款新鮮刺身,牡丹蝦、膠質重、海膽唔腥、吞拿魚茸滑 、蟹膏香 、三文魚子有口感、魚子醬調味,好過隱,一啖食到多種味道.📸黑門活貝盛合勁新鮮,鮑魚、蠔、帶子都好大隻,鮑魚仲要係咁郁,燒得啱啱好,保持到肉質口感,唔會過頭.📸甲羅燒👍🏻蟹膏蟹肉濃味新鮮,燒完唔哂撒任何調味,撈埋蟹籽,好有口感,食落卜卜聲。.📸深海池魚、吞拿魚刺身深海池魚口感帶有膠質,刺身冇雪藏味.📸三文魚卷份量都幾多、幾抵食,鍾意佢啲飯仲要加入咗醬油,如果係用三文魚腩應該仲正🤣📸玫瑰梅子酒 偏甜甜地既梅子酒,唔會好嗆,容易入口,鍾意呢隻味.日本生啤就出名唔苦澀,送住嘢食一流!
9 0後 的 味 蕾

📸黑門魚子醬脆脆包 👍🏻值得一試

📸黑門活貝盛合

📸甲羅燒👍🏻

📸深海池魚、吞拿魚刺身
深海池魚口感帶有膠質,刺身冇雪藏味

📸三文魚卷

📸玫瑰梅子酒

偏甜甜地既梅子酒,唔會好嗆,容易入口,鍾意呢隻味
日本生啤就出名唔苦澀,送住嘢食一流!
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
2021-09-05 80 浏览
.上星期同男朋友行尖沙咀 突然想chill下食下燒水產同飲杯嘢就決定去呢間黑門水產😋之前其實都食過好多次每次都有好新鮮既食材 高質👍🏻今次點左活貝盛合 有鮑魚 大蜆 帆立貝 刀貝 岩手縣生蠔🦪即燒即食好好味❤️超新鮮鮑魚仲郁緊添呀 燒完之後好爽口彈牙 正!掛住日本既你點可以唔叫甲羅燒店員會幫手燒埋 燒好之後可以擺係梳打餅上面一齊食 加埋蒜粒超吸引😍.花酒漬甘蝦刺身用左醬油同酒黎醃製過所以顏色會比較深色 食落肉質鮮甜 帶點酒香 伴sake 一流啊~.大漁魚子醬脆包有超多料海膽 甜蝦 蟹肉 吞拿魚蓉 三文魚籽等等面頭再加左魚子醬 好珍貴既感覺😋食落口感大滿足 底下既脆包咬落脆卜卜 超過癮耐唔耐同朋友/男朋友黎食嘢放鬆下心情都唔錯💜
就決定去呢間黑門水產😋之前其實都食過好多次
每次都有好新鮮既食材 高質👍🏻
今次點左活貝盛合 有鮑魚 大蜆 帆立貝 刀貝 岩手縣生蠔🦪
即燒即食好好味❤️超新鮮
鮑魚仲郁緊添呀 燒完之後好爽口彈牙 正!
掛住日本既你點可以唔叫甲羅燒
花酒漬甘蝦刺身用左醬油同酒黎醃製過
所以顏色會比較深色
食落肉質鮮甜 帶點酒香 伴sake 一流啊~
大漁魚子醬脆包有超多料
海膽 甜蝦 蟹肉 吞拿魚蓉 三文魚籽等等
面頭再加左魚子醬 好珍貴既感覺😋
食落口感大滿足 底下既脆包咬落脆卜卜 超過癮
耐唔耐同朋友/男朋友黎食嘢放鬆下心情都唔錯💜
2021-08-31
終於明白點解咁多人排隊經常路過,次次都好多人,黎食之後,完全明白。食物之新鮮,食物之種類,無論係刺身,燒物,炸物,主食,海鮮,其實都超多選擇雖然人多,但完全吾減廚房既心思,一樣係每一樣食物都有一定水準。甲羅燒,燒物等,會係燒之前比你睇睇,當食物未煮熟,你更加睇到原料,更加睇到原貌。和風蛙魚果漬沙律先叫個沙律,上面有牛油果,加上果漬,酸酸地,相當開胃。赤鬼海老天反卷 海老係中間,外面係三文魚子加蟹子,可以話係幾重口感。三文魚子既大粒,小蟹子爽,再到炸海老既脆。極上大漁貝燒裡面仲加左蝦,元貝本身都又大又鮮味,佢燒既時候加左酒,最後係上面既汁都係海鮮精華,仲帶有酒香,真係要食乾淨吾走寶深海池魚刺身 +三文魚刺身兩款刺身都好新鮮!新鮮好重要,特別池魚刺身味道好鮮,完全冇腥感覺。赤鬼味增甲羅燒甲羅燒好鮮味,原來仲可以request 多幾塊梳打餅。因為比較重口味,所以應該先食沙律及刺身比較好。黑門令大漁魚子醬燒多士這個真係好正,一件小包上面有吞拿魚,海膽,甜蝦,三文魚子…….. 集鮮味於一身。一口食落去既時候有種奢華感。好好食黑門令龍蝦湯煮海鮮裡面其實有芋絲金菇等吸味材料,加上海鮮有蠔,蝦,螺等等
終於明白點解咁多人排隊
經常路過,次次都好多人,
黎食之後,完全明白。

和風蛙魚果漬沙律
先叫個沙律,上面有牛油果,加上果漬,酸酸地,相當開胃。

黑門令龍蝦湯煮海鮮
裡面其實有芋絲金菇等吸味材料,
加上海鮮有蠔,蝦,螺等等,佢地既味全溶係龍蝦湯而不帶一點油。睇一睇原料,就見到幾肥美。
黑門令龍蝦湯煮海鮮

飲品方面,白桃汁加乳酸梳打,係而家悶熱既天氣,簡直係冇得頂。
黑門令龍蝦湯煮海鮮
咁岩同朋友出黎尖沙咀食lunch,好耐之前已經知道呢間黑門水產,個裝修好正,超日本feel,又多日文餐牌吊曬出黎,諗住無得去日本旅行,都可以偽日本遊一下。我地13:45到餐廳,叫左一個「4種ミニ丼」($238)同一個「大漁丼」($138)。叫左餐無耐,因為我地坐近收銀位置,有位男士走左出黎投訴叫左大漁丼等左成個鐘都無野食⋯心諗:今次賴野⋯終於大約14:15我個大漁丼黎到,但其實已經有少少等到唔係好想食,附近餐廳氣氛都係:漏單⋯無野食⋯等好耐,好差咁樣。再講返個大漁丼⋯望落顏色唔太特別新鮮⋯味道係正正常常既,薄切到一個點,同餐牌張相有個都幾遠既距離唯一可取既係麵豉湯有兩粒蜆肉。途中都有個小插曲,有兩個人行入黎講2位,想入座,服務員話唔好意思,得返4人台,但4人台我地要滿4人先可以入座,咁個客就答佢:唔緊要啦,我可以等陣。點知個服務員覆佢:但我地3點落場啦⋯講返我地自己,我食得再慢⋯係14:30都成個餐清左,朋友個餐都未到⋯就叫佢取消我地埋單走人。呢個時候,個服務員就衝入廚房,再拎左個餐出黎⋯我同朋友都o左嘴⋯我已經食曬成個餐,而我朋友見到個餐都唔想食啦⋯服務員就話:無問題,無所謂既,幫你

唯一可取既係麵豉湯有兩粒蜆肉。

服務員就話:無問題,無所謂既,幫你取消order,多謝$261.8

我心諗:下?2百幾蚊咁貴?你唔係取左個餐啦咩?
原來佢cancel錯左另一個餐⋯
最終埋單$151.8(連加一服務費)
服務員係好禮貌既,不停道歉,但見住我地2個人上得一個餐呆左都無主動幫我地追過餐⋯
其實沿路見到好多日本餐廳,有好多選擇⋯
真係無下次⋯
(星期六⋯個服務員都可以話:今日唔知咩事,咁爆場。我望一望四周,都未坐滿曬⋯
大漁丼
2021-09-04
午餐
在尖沙咀走進棉登徑這段小路,總會被這間燈光火盛的日本居酒屋料理<黑門水產>吸引着,為了慶祝生日,特別挑選這間以水產料理為主題的日式居酒屋來慶祝一番。平日晚上,街上人流雖然不算多,不過餐廳內則坐無虛席,充滿人氣,日系感覺氣氛濃厚。幸運地,我地等了不久便可以安排入座。<鐵火卷 $58>鐵火卷入面係吞拿魚刺身,配赤醋日本珍珠米飯,魚肉新鮮肥美。<赤子草莓 $68>顏色很美,充滿少女心,帶草莓果香味道,入口甜蜜。<海底之心 $68>彩藍色調,陣陣青春感覺,帶香桃清新果香味道,入口清甜。<三文魚刺身4切 $58>三文魚刺身是厚切的,魚肉非常新鮮,肉質肥美鮮甜。<黑門角切海鮮沙律 $78>用上甜蝦、三文魚、白魚刺身,蟹子等材料,融合沙律醋和沙律菜,酸酸甜甜的味道,感覺清新開胃。<平目魚薄切刺身 $168>魚肉非常晶瑩通遙,而且質量新鮮,入口鮮甜,肉質非常嫩滑,值得推薦。<黑門令大漁魚子醬脆脆包 $156>矜貴的魚子醬,配上吞拿魚魚蓉、海膽、蟹肉、三文魚子及蟹子,放在微脆法

<鐵火卷 $58>
鐵火卷入面係吞拿魚刺身,配赤醋日本珍珠米飯,魚肉新鮮肥美。
鐵火卷

<赤子草莓 $68>
顏色很美,充滿少女心,帶草莓果香味道,入口甜蜜。

<海底之心 $68>
彩藍色調,陣陣青春感覺,帶香桃清新果香味道,入口清甜。

<三文魚刺身4切 $58>
三文魚刺身是厚切的,魚肉非常新鮮,肉質肥美鮮甜。

<黑門角切海鮮沙律 $78>

<平目魚薄切刺身 $168>
平目魚薄切刺身

<黑門令大漁魚子醬脆脆包 $156>
矜貴的魚子醬,配上吞拿魚魚蓉、海膽、蟹肉、三文魚子及蟹子,放在微脆法包上,鮮甜味道突出,完全是品味享受。
黑門令大漁魚子醬脆脆包

<黑門令蟹味噌甲羅燒 $72>
甲羅燒就是將一梳梳的蟹肉,混和鵪鶉蛋的幼滑與細膩,還有惹味的蟹羔,再將烤好的蟹肉,放於薄脆的餅塊上,配上炸蒜,將鮮甜味道與調和的味道混合,非常惹味好食。

<黑門令龍蝦湯煮海鮮 $88>
龍蝦湯底鮮甜味道尤其突出,配上新鮮冬菇、螺肉、桶蠔、芋絲和金菇菜等,絕對值得推薦。

黑門令龍蝦湯煮海鮮

整個用熱鍋盛着,一邊吃同時亦保持到熱度。

<牛油燒帆立貝 $72>
新鮮的帆立貝,非常厚肉大隻,今夜我們試了兩個味道。牛油燒帆立貝燒得香口,帶有點兒酒香味道,而且牛油的味道非常出眾好食。

<蟹油蒜燒帆立貝 $78>
蟹油的味道不算強烈,不過能令帶子更為香滑,另外亦帶有酒香味道,入口的感覺盡是蒜香味道,極為濃郁,都幾特別。
牛油燒帆立貝、蟹油蒜燒帆立貝

整體來講,餐廳的食物質素水準都非常高,食材新鮮,日式的煮法亦看得出廚師的心思,每一道菜都相當精緻,而且非常美味。加上個人亦非常喜歡這間餐廳的環境和氣氛,就是充滿正宗日本居酒屋料理的感覺,彷如置身於日本一樣,非常適合同朋友慶祝或打卡,值得再來呵!!

庆祝纪念
  • 海底之心
  • 牛油燒帆立貝
  • 蟹油蒜燒帆立貝
2021-09-01 77 浏览
裝修風格nice入門打個卡😎梅酒都幾甜上面仲有塊花瓣,靚我覺得酒嘅濃度唔算高,入口都有玫瑰味,女仔值得一試生啤都唔錯 夠曬豪邁,男朋友飲個陣莫明man 左幾度🤣🤣🤣🤣🤣🤣😍甲羅燒好香,餅乾可以refil。即燒果然係入口又熱又香又好食,份量都夠抺4/5塊刺身蝦新鮮鮮甜sushi 入面嘅蛋係有d 特別的!口感同味道都似玉子😍帶子鮮甜有微微的牛油香,店員將個大帶子剪細塊左,貼心熟度剛剛好刀貝鮮甜,味道特出蜆完全冇沙,肥美鮮甜品,牛油味更出,混合住少少酒味蠔creamy 肥美,未燒已經好大隻,燒左都冇太縮水!鮑魚好味,軟淋彈牙,火候很好有海膽、蝦、吞拿魚茸,黑魚子(?)、仲有蟹肉,底係餅。用料豐富。海膽creamy, 甜!仲係完整一塊塊的其實見到佢啲甜品就覺得好吸引,但係冇計個胃真係裝唔落了,下次一定要叫!!
裝修風格nice
入門打個卡😎

梅酒都幾甜上面仲有塊花瓣,靚
我覺得酒嘅濃度唔算高,入口都有玫瑰味,女仔值得一試

刺身蝦新鮮鮮甜

sushi 入面嘅蛋係有d 特別的!口感同味道都似玉子😍

帶子鮮甜有微微的牛油香,店員將個大帶子剪細塊左,貼心
熟度剛剛好

刀貝鮮甜,味道特出

蜆完全冇沙,肥美鮮甜品,牛油味更出,混合住少少酒味

蠔creamy 肥美,未燒已經好大隻,燒左都冇太縮水!

鮑魚好味,軟淋彈牙,火候很好

2021-08-31 51 浏览
之前久違地病咗一場,好返之後即刻約咗朋友食餐好嘅🥲我哋就揀咗呢一間喺K11附近嘅黑門水產食午餐,試吓由日本新鮮空運到香港嘅海鮮🤩🤩黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)作為頭盤,當然唔能夠太膩🤨先將蟹籽、香蔥、蟹膏混合,再放喺蟹蓋上面燒,香氣好快就已經能夠聞到🤩旁邊亦有香脆蒜蓉同餅乾俾我哋一齊夾住食,份量啱啱好😚黑門令龍蝦湯煮海鮮 ($88)係選用餐廳嘅龍蝦特別熬製作為湯底🦞菜式上面嘅海鮮基本上都吸到龍蝦同香料嘅味道😋海鮮鍋入面有龍蝦、田螺、魷魚、冬菇等等,細細兜但係入面嘅材料意外地非常豐富🤩活鮑魚刺身 ($98)花酒漬甘蝦刺身 ($88)餐廳職員將兩碟刺身放埋一齊,而佢哋建議會先食鮑魚刺身會比較好,因為花酒甘蝦會比較濃味,會蓋過鮑魚嘅鮮甜🙈鮑魚刺身真係好少試到,食落其實幾爽幾彈牙,係今次午餐最滿意嘅海鮮🥰而花酒甘蝦就用咗餐廳特別配製嘅花雕酒去醃製甜蝦,未食就已經聞得出有濃濃既酒香,食落更鮮甜冇咁腥👍🏻極上黑門活貝盛合 ($388)鎮店之寶海鮮拼盤🤗大致上有五種唔同嘅海鮮,每種有兩件,有鮑魚、帶子、生蠔、刀貝等,蜆嘅份量就多啲,全部用磯燒嘅方法製作🔥喺燒完之後能夠食得出海鮮嘅鮮甜,帶子喺同牛油

黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)

黑門令龍蝦湯煮海鮮 ($88)

活鮑魚刺身 ($98)
花酒漬甘蝦刺身 ($88)

極上黑門活貝盛合 ($388)
鎮店之寶海鮮拼盤🤗大致上有五種唔同嘅海鮮,每種有兩件,有鮑魚、帶子、生蠔、刀貝等,蜆嘅份量就多啲,全部用磯燒嘅方法製作🔥喺燒完之後能夠食得出海鮮嘅鮮甜,帶子喺同牛油一齊燒之後更加Juicy。職員送上海鮮嘅時候有啲海鮮仲識郁,非常新鮮😚😚

黑門大阪燒 ($88)
兩個人食份量會有啲多,基本上都係一般大阪燒嘅配料🤣不過就落足海鮮粒喺大阪燒中間,而上面仲有好似煙肉嘅鹹鹹地嘅肉🙈

我哋仲叫咗兩杯含酒精嘅特色飲品添🤓
梅酒 ($58)
赤子草莓 ($68)