黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
疫情期間😷 十分懷念鄉下的sashimi🥺這間位於尖沙咀的日式居酒屋🏮餐廳以木系和風為主調🇯🇵 仿如置身日本居酒屋🍶以甲羅燒及魚生為主打各位架仔架妹必定不能錯過啊😆🦀黑門令蟹味噌甲羅燒此餐廳的招牌菜式👍🏻蟹蓋上有大量蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪鶉蛋搞拌及燒過後鮮味滿瀉🥰 質感甘香軟滑配搭梳打餅一同食用十分滿足 極力推薦🌟🌟🦞黑門令龍蝦湯煮海鮮雖然份量較少 但真材實料包括🐙、螺肉、海蝦🦐、芋絲加上龍蝦湯底餚製而成 滿滿海鮮的精華 鮮味十足🐚極上大漁貝燒帆立貝、蠔🦪肉質肥美還有三文魚籽及海膽燒過後仍然鮮嫩值得一試👍🏻🍚黑門角切魚生丼魚生份量十足✨蓋滿整個飯碗加上魚生新鮮彈牙是飽足之選🍢脆燒白穴子串外皮燒至金黃色 入口香脆 帶有魚油香🍣三文魚刺身-4切🦐花酒漬甘蝦刺身-6切三文魚厚切🔪兩款刺身肉質細膩 口感爽滑🍇海葡萄口感爽脆味道像柚子香味海藻清新獨特品嚐時可以與魚生一同食用中和當中的油膩感🍸梅酒🍹柚子檸檬梳打
疫情期間😷 十分懷念鄉下的sashimi🥺
這間位於尖沙咀的日式居酒屋🏮
餐廳以木系和風為主調🇯🇵 仿如置身日本居酒屋🍶
以甲羅燒及魚生為主打
各位架仔架妹必定不能錯過啊😆

🦀黑門令蟹味噌甲羅燒
此餐廳的招牌菜式👍🏻
蟹蓋上有大量蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪鶉蛋
搞拌及燒過後鮮味滿瀉🥰 質感甘香軟滑
配搭梳打餅一同食用
十分滿足 極力推薦🌟🌟

🦞黑門令龍蝦湯煮海鮮

雖然份量較少 但真材實料
包括🐙、螺肉、海蝦🦐、芋絲
加上龍蝦湯底餚製而成
滿滿海鮮的精華 鮮味十足

🐚極上大漁貝燒
極上大漁貝燒

帆立貝、蠔🦪肉質肥美
還有三文魚籽及海膽

🍸梅酒
🍹柚子檸檬梳打

2022-11-14
極上大漁貝燒
呢間餐廳不嬲人氣十足 週末去都一定要book位排隊平日夜晚早咗收工去 好彩唔係等好耐就有得入!把握機會!想試甲羅燒好耐 平時都比較難搵 真係大大推介就咁食又好味 配梳打餅食亦都係另類風味💯食日本嘢點可以無蝦刺身 唔好睇佢細細隻其實非常新鮮 少食多滋味🦐見到呢個已經俾佢嘅賣相吸引咗忍唔住落單試吓 紫菜包住輕輕燒過的帆立貝 面頭嘅魚子醬同魚子調一調味 口感非常豐富 呢個手掌size嘅龍蝦湯真係好的骰好得意 麻雀雖小五藏俱全 入面材料非常豐富 甚至有花螺 飲落去都好夠濃味三色丼飯好有驚喜 除咗有吞拿魚刺身同埋吞拿魚蓉,亦都有蟹肉、魚子、海膽,十分足料😍!份量都好大 可以朋友之間share食😆蒜燒帆立貝 炸蒜及蔥帶出帆立貝嘅鮮味 不過味道較濃 食完要飲多啲水啦🫶🏼喺香港好難搵到好食嘅鰻魚 而我都比較少食脆燒 幾新奇喎 試試佢!口感較脆口 食到鰻魚嘅肉質爽爽地巨峰梳打好Fresh🥰可以中和下濃味的食品 亦都可以解膩 cool
呢間餐廳不嬲人氣十足
週末去都一定要book位排隊
平日夜晚早咗收工去
好彩唔係等好耐就有得入!
把握機會!

想試甲羅燒好耐 平時都比較難搵 真係大大推介
就咁食又好味 配梳打餅食亦都係另類風味💯

• 巨峰梳打
  • 黑門帆立貝伴魚籽醬
家人升職請食飯,全家都好鐘意食日本野,所以慶祝飯一定都係食日本野!位於尖沙咀的黑門水產,出名必食甲羅燒,好多人都為甲羅燒而嚟!一入門口已經聞到全間店舖都充斥住香噴噴的甲羅燒味,餐廳設計亦彷效日式居酒屋,店裡掛滿貝殼、日式燈籠等等,作為星期一的晚餐,的確係夠醒神! //巨峰生啤 $68//生啤加上巨峰提子梳打,將生啤本身的味道掛上了甜味又是令一番口味 //玫瑰梅酒(杯) $58//呢杯玫瑰酒女士應該會幾鐘意,酒味不太重,口感甜甜的,有少少玫瑰香好易入口 下單後不久,店員就放下了爐具同食材,然後細心地問我們需唔需要影相,真正的相機食先!等我地打張靚卡之後,店員就開始幫我地烹調: //黑門令蟹味噌甲羅燒 $72//$72黎講真係平價而且高質,黑門令蟹味噌著重原始蟹味,蟹殻入面有蟹肉、蟹膏、蟹籽同鵪鶉蛋,烤過之後香氣十足,鮮甜又帶有香味嘅蟹膏配上香脆嘅餅乾一齊食,好正相比坊間甲羅燒,個人覺得呢度蟹膏味比較香濃鮮甜Creamy,配梳打餅一起吃已經一絕。 //牛油燒帆立貝 $72//大大隻嘅帆立貝,以牛油來烹調,聞落香噴噴的牛油仲帶有少少酒香味,食落口感爽口彈牙//黑門台龍蝦湯煮海鮮 $98//望

//巨峰生啤 $68//

//玫瑰梅酒(杯) $58//

//黑門令蟹味噌甲羅燒 $72//

//牛油燒帆立貝 $72//

//黑門台龍蝦湯煮海鮮 $98//
望落去好似好細份咁,但其實入面原來有唔少嘅材料,有蝦、蠔、蜆、金菇、芋絲同冬菇等等,以龍蝦汁煮過,每一啖都充滿住龍蝦汁的味道

//黑門三文魚加州反卷 $128//
三文魚刺身夠肥美,入面包裹住玉子、蟹柳同牛油果,就算唔點豉油都已經夠味了

//黑門令大漁魚子醬脆脆包 Kuromon Rimming Caviar $176//
呢個下次再來一定要再食!呢個脆脆包喺出面好似好少見到,麵包上面有唔少嘅刺身,有吞拿魚蓉、海膽、三文魚子等等,一口有齊呢幾款刺身味道,口感好豐富

//脆燒白穴子串(1本) $98//
白穴子串就是蒲燒鰻魚串的意思,鰻魚厚身,燒至金黃而且咬著啖啖肉,送酒一流

//油甘魚刺身(4) $98 + 花酒漬甘蝦刺身(6切) $128//
油甘魚厚切,鮮甜肥美,蝦好鮮甜帶點酒味,輕輕點一點醬汁都已經好好味
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
2022-11-17 43 浏览
今日同朋友去尖沙咀行街.每次去完尖沙咀我哋都會去附近搵啲嘢食下,因為尖沙咀好多好嘢食,我哋近排經常都會幫襯一間日式餐廳,每次去呢間餐廳都覺得好滿足,啲嘢好好食。黑門水產日式居酒屋。餐廳裝修得好,有日式風味。好似去咗日本一樣。黑門令龍蝦湯煮海鮮 98 元,即叫即煮,職員會喺你面前為你烹調,材料真係好豐富,有魷魚、冬菇、芋絲、海螺,廣島蠔、金菇,入口味道好香好鮮甜,整個海鮮濃縮入個湯底入邊。黑門令蟹味噌甲羅燒,72元,呢個都係即叫即整保證熱辣辣,煮完出嚟嘅蟹膏好香,真係隔離幾張枱都聞到,入口蟹膏味香味濃郁,歷久不散。加上有蟹子,鵪鶉蛋,完全將蟹嘅鮮味提升一個層次。配上梳打餅一齊食口感非常特別。黑門令大漁魚子醬脆脆包 ,88元,脆脆包上面材料好豐富.睇得出食材係好新鮮,有吞拿魚,蟹籽,三文魚籽,海膽,魚子醬,入口味道鮮甜無比。口感真係好豐富,好滿足。真係一試難忘。脆燒白穴子串 ,外層燒到金黃色,入口好香,肉質柔嫩,加上少少調味,完全將個鮮味提升。北海道海鮮丼,海鮮丼有帶子帶子、甜蝦,三文魚吞拿魚,蟹籽,海膽,最鍾意就係食帶子味道鮮甜,加上厚切嘅口感特別正。蟹味噌燒帆立貝,帆立貝燒到啱啱好,入
黑門水產日式居酒屋。
餐廳裝修得好,有日式風味。好似去咗日本一樣。
黑門令大漁魚子醬脆脆包 ,88元,
蟹味噌燒帆立貝,帆立貝燒到啱啱好,入口爽滑香甜,加上蟹膏嘅鮮味兩個味道非常夾,完全食到食材嘅鮮味。
玫瑰梅酒,梅酒酸酸甜甜加上玫瑰花嘅清香,完全唔似飲緊酒精飲品,好易入口味道好香。

2022-11-15 44 浏览
尖沙咀雖然好多居酒屋,但平時都好少食,一黎要食得飽會少貴,二黎好多都質素參差,今次就隨心簡左間好多名人食過既,裝潢都幾靚,而且啲service都幾唔錯!黑松露白汁燒帆立貝店員會首先俾你影左相先,再將帆立貝放上爐上邊燒邊攪拌。呢個帆立貝既黑松露味非常濃郁,離遠已經聞到香味,朋友本身冇嗌都即刻嗌番個!黑松露白汁亦好creamy,呢個真係must encore!黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78呢個脆脆包相當足料,有海膽、吞拿魚、蟹肉、蟹籽、牡丹蝦同魚子醬,簡直係集合曬好多好食既海鮮!口感非常豐富,每一啖都會有唔同既element!平目魚薄切刺身 $168魚肉晶瑩剔透,厚度大概喺1.5毫米左右,證明師父既刀功真係好厲害!肉質亦都好有彈性,仲有個酸甜既醬汁搭配,推薦推薦!

黑松露白汁燒帆立貝

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78

平目魚薄切刺身 $168

呢間係我喺香港食過最接近日本居酒屋質素嘅餐廳,環境裝修都做到令你覺得去咗日本咁樣。嚟到呢度一定要試佢個招牌甲羅燒,即場燒俾你食,分量足夠,兼且蟹膏味濃郁,食完一個唔夠喉,下次要叫兩個先。味噌煮牛肋骨,牛肋骨煮到好林好易咬而且牛味十足,蘿蔔煮得夠林夠入味,食完仲想飲埋佢個湯煙燻三文魚活火山,煙三文魚底下蓋着小飯卷,配埋辣辣地嘅明太子醬、蟹子、炸蔥絲一齊食非常惹味叫咗我至愛嘅白子,輕微火炙過嘅白子再配上柚子汁非常開胃黑門令大漁魚子醬脆脆包,法包十分香脆卜卜聲,夾埋鹹香嘅魚子醬、三文魚子、吞拿魚蓉、蟹肉蟹膏同蟹子,非常滿足深海池魚薄切刺身,深海池魚非常新鮮,配上酸濕夠晒開胃最後點左個黑松露白汁燒帆立貝,黑松露白汁好濃郁,但係又唔會蓋過帆立貝嘅鮮味,兩者非常之夾,一滴汁都冇剩
叫咗我至愛嘅白子,輕微火炙過嘅白子再配上柚子汁非常開胃
深海池魚薄切刺身,深海池魚非常新鮮,配上酸濕夠晒開胃
  • 黑門帆立貝伴魚籽醬
2022-11-10 268 浏览
適逢老公準備生日 揀左呢間想去好耐嘅居酒屋食餐好嘅🥰門面好地道 相當吸引除咗壽司刺身 仲有鍋物 丼 天婦羅 燒物等等😋超愛漬物嘅我先叫左個花酒漬甘蝦刺身 酒味好出 帶啲鹹香 唔需要再點醬汁 好好味❤️蝦好鮮甜第一次食秋刀魚刺身 9-11月係秋刀魚當造期 所以食落特別肥美 味道濃郁鮮香 油脂豐厚 而且賣相好靚 仲有魚頭魚尾做伴碟😂👍🏻真材實料大愛呢塊脆脆包 內有乾坤😍脆脆包上面有吞拿魚蓉 蝦 蟹肉 飛魚籽 三文魚籽 海膽 魚子醬 口感超豐富食落好滿足反卷沙律醬帶少許辣味 相當開胃 最有驚喜嘅係入面夾住嘅海老係仲脆卜卜嘅🥹再加埋滿瀉嘅飛魚子籽三文魚籽超正北海道刺身丼有5款魚刺身 再上埋甘蝦 帶子 玉子 飛魚籽 三文魚籽 海膽 超級豐富~刺身都好鮮甜肥美 食落好濕潤😋珍珠米上有少許紫菜飯素👍🏻呢度嘅甲羅燒好多人叫 一共有3款口味 我地叫左黑門令蟹味噌😍蟹膏 蟹籽 蟹肉同鵪鶉蛋燒完溝埋放梳打餅上面食👍🏻👍🏻👍🏻蟹膏味特別香濃鮮甜 口感亦好creamy 超唔捨得食😂蠔 帶子 蝦 飛魚籽 海膽 賣相好吸引👍🏻店員會加啲上湯落去一齊燒 食落好鮮 蠔亦好肥美多汁😋呢個睇落冇咩特別咁 但食落一流 佢湯底係
適逢老公準備生日 揀左呢間想去好耐嘅居酒屋食餐好嘅🥰

赤鬼海老天反卷

北海道海鮮丼
蟹膏味特別香濃鮮甜 口感亦好creamy 超唔捨得食😂

黑門令龍蝦湯煮海鮮
呢個睇落冇咩特別咁 但食落一流 佢湯底係龍蝦湯 我地一啖又一啖咁飲唒🥹超香濃嘅龍蝦味 配料有冬菇 芋絲 八爪魚仔 螺等 索唒龍蝦湯湯底味 一試難忘
愛琴海
愛琴海甜甜地帶啲茶味 幾清新解渴
玫瑰梅酒

玫瑰梅酒偏甜 但幾好飲😋啱晒想飲酒又怕酒味苦味嘅人
咁啱影緊呢杯酒嘅時候 突然全場熄唒燈 以為跳fuse 突然店內播起生日歌 原來有客人生日😂嚇咗一跳 唱完店員仲同客人講生日快樂 好溫馨❤️
花酒漬甘蝦刺身
秋刀魚
黑門令大漁魚子醬脆脆包
赤鬼海老天反卷
北海道海鮮丼
愛琴海
玫瑰梅酒
2022-11-10 2413 浏览
我最愛食日本野,今日去咗間非常地道的居洒屋,位於尖沙咀棉登徑🏮8:00pm 左右去到,大約等咗半個鐘頭左右,全間舖頭滿座👍👍👍希望疫情快些過去。海膽蟹味海膽蟹味噌甲羅燒 $78餐廳最出名的就是甲羅燒,充滿了香濃蟹膏的鮮味,配合了海膽和蟹籽,口感變了另外一個層次🤤🤤🤤🤤🤤真係想食多幾個,$78 非常抵食👍👍👍👍👍黑門令大漁魚子醬脆脆包 $176這個是我非常喜愛食的,大大粒的魚子配合了吞拿魚腩營,夾埋脆脆包一齊食,鮮甜迫人,美味無比。牛油燒帆立貝 $72帆立貝非常新鮮食,落去感到脆口彈牙。平目魚薄切刺身 $178 平目魚又名左口魚,屬卵圓形扁平深海魚類 左口魚肉較結實,魚油非常豐富。炭燒北海道阿波尾雞翼 3 本色澤金黃,,肉質又夠厚又具彈性,質感真的很一流。北海道海鮮丼 $178豐盛的海鮮丼,有帶子、三文魚、吞拿魚、玉子、甜蝦、三文魚子,蟹籽、章紅魚、刺身款式非常多,真是一個碗澎湃海鮮丼!黑門令龍蝦湯煮海鮮 現在天氣開始轉涼了,食完刺身壽司丼,最後飲返個暖胃的海鮮湯,大大滿足,湯底龍蝦味濃郁,入面有蝦、蠔、魷魚、冬菇、芋絲等等,用料十足🤤🤤🤤

海膽蟹味海膽蟹味噌甲羅燒 $78
黑門令大漁魚子醬脆脆包 $176
牛油燒帆立貝 $72
帆立貝非常新鮮食,落去感到脆口彈牙。
平目魚薄切刺身 $178

炭燒北海道阿波尾雞翼 3 本
色澤金黃,,肉質又夠厚又具彈性,質感真的很一流。
北海道海鮮丼 $178

2022-11-09
2022-11-08 51 浏览
來一次大阪居酒屋之旅難得放假要去食一餐好嘅,獎勵下自己。今次同好朋友去咗位置尖沙咀棉登徑嘅黑門水產。店裡掛滿貝殼、日式燈籠海報🏮🎏、水泡等等,充滿著濃濃日本居酒屋氣息💮💮💮三文魚四切HKD 78、花酒漬甘蝦刺身HKD 128三文魚新鮮肥美,值得推介嘅係甘蝦係經過花酒漬醃,保留咗甘蝦本身鮮甜味外,更有陣陣酒香🍶黑門令帆立貝伴魚子醬HKD 88非常Surprise!居然有魚子醬海膽魚籽放埋個小食入面‼️帆立貝薄薄塗一層醬汁,再經火灸令貝肉更鮮甜同帶一份焦香,紫菜中層夾咗魚子醬口感更豐富,Yummy😋一場泥到主打燒海鮮居酒屋,就唔客氣叫咗三款熱門滨燒試試佢‼️呢到店員係會好貼心幫客人燒好,可以完全享受美食。赤鬼明太子蟹味增甲羅燒(微辛)HKD 78甲羅燒絕係滨燒必點,蟹膏魚籽鵪鶉蛋放在蟹蓋上燒黎食,帶點辛辣配埋梳打餅好滋味黑門令龍蝦湯煮海鮮 HKD 98 龍蝦湯底裡面有蠔肉、海蝦、墨魚仔、海螺等等配菜仲有芋絲冬菇極上大漁貝燒HKD 98 鮮帶子,生蠔,海蝦。幾種海鮮無加調味下經燒灸所以海鮮精華濃縮到呢貝燒裡面,真係好滿足🥹北海道海鮮丼HKD 178呢個海鮮丼好適合選擇困難症嘅我,因為材料包括咗海
來一次大阪居酒屋之旅

三文魚四切HKD 78、花酒漬甘蝦刺身HKD 128

黑門令帆立貝伴魚子醬HKD 88

赤鬼明太子蟹味增甲羅燒(微辛)HKD 78

黑門令龍蝦湯煮海鮮 HKD 98
龍蝦湯底裡面有蠔肉、海蝦、墨魚仔、海螺等等配菜仲有芋絲冬菇

北海道海鮮丼HKD 178呢個海鮮丼好適合選擇
困難症嘅我,因為材料包括咗海膽帶子三文魚油甘魚甜蝦玉子等等🫢

蒲燒鰻魚,鰻魚燒到脆卜卜,送酒一流

深海之心 $68 其實係VODKA 混合菠蘿白桃汁,🍍仲會帶少少薄荷味,食滨燒點呢杯可以清清海鮮味唔錯,朋友叫咗玫瑰梅酒 $58,入口甘甜好適合女仔叫🥃

2022-11-07 56 浏览
正😄 今日決定同媽媽👩去尖沙咀食好野,睇下OpenRice 評價,就揀咗呢間喺尖沙咀棉登徑的 黑門水產すいさん喺K11 行過去好快到!餐廳門外裝修好有日本feel! 開門入到去後更見到好多款式的日本風佈置,仲播住日文歌,真係好似去咗日本咁!我地平日lunch time 去,餐廳都有唔少捧場客嫁我地叫咗- 奇異果梳打和柚子檸檬梳打味道清新,飲落好舒服- 牛油鮮帆立貝好新鮮,仲要唔洗自己燒!可以把握時間同朋友傾計- 魴佛魚呢條魚抵食!好正呀份量又多,必叫!- 三文魚加州蟹卷有六件,外有三文魚和蟹子,內有牛油果🥑蛋和蟹柳,口感豐富,好味!- 黑門令蟹味噌甲羅燒就咁食蟹膏就有少少偏咸,但夾埋梳打餅食就一流- 脆脆飽 有海膽 有吞拿魚蓉! 未食過既朋友一定要試下!

我地平日lunch time 去,餐廳都有唔少捧場客嫁

我地叫咗
- 奇異果梳打和柚子檸檬梳打

味道清新,飲落好舒服

- 牛油鮮帆立貝

好新鮮,仲要唔洗自己燒!可以把握時間同朋友傾計

- 魴佛魚

呢條魚抵食!好正呀
份量又多,必叫!

- 三文魚加州蟹卷

- 黑門令蟹味噌甲羅燒

就咁食蟹膏就有少少偏咸,但夾埋梳打餅食就一流

- 脆脆飽

有海膽 有吞拿魚蓉! 未食過既朋友一定要試下!
2022-11-07
午餐
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
  • 牛油燒帆立貝
2022-11-04 66 浏览
仲未去到大阪,想一解思鄉之情😌同朋友過尖沙咀食黑門水產🤭呢到好近K11正門行黎2分鐘,行入棉登徑SOHO美食街,已經比呢間門外門內都極具傳統浜燒地道居酒屋🏮吸引咗過去😎呢度食材好新鮮,由日本空運過黎又見佢有玻璃魚缸養鮑魚🦪螺🐚當然同朋友揀食佢地空運黎嘅海鮮刺身😋第1️⃣道:深海池魚薄切刺身一放入口味道好鮮甜,衝擊味蕾令我勾起去日本嘅回憶🤩第2️⃣道:蔥吞拿魚腩卷,滿滿嘅吞拿魚腩蓉愈食愈好味😋第3️⃣道:海膽蟹味噌甲羅燒 (店員好細心幫手燒,唔使擔心過火😆)配上芝麻梳打餅食好甘香第4️⃣道:牛油燒帆立貝 厚實鮮嫩燒得剛剛好😌第5️⃣道:黑門令龍蝦湯煮海鮮,隻蠔🦪手掌咁大隻,兩個人飲岩岩好夠暖胃🍵第6️⃣道:北海道海鮮丼,一次過滿足哂食鮮味海鮮,刺身非常之新鮮又厚切第7️⃣道:小食試左炭燒黑豚肉腸同嘆番兩柸特飲: 奇異果梳打+巨峰梳打,好爽呢🍹呢次偽日本行好滿足😜
仲未去到大阪,想一解思鄉之情😌同朋友過尖沙咀食黑門水產🤭

呢度食材好新鮮,由日本空運過黎又見佢有玻璃魚缸養鮑魚🦪螺🐚

當然同朋友揀食佢地空運黎嘅海鮮刺身😋

第1️⃣道:深海池魚薄切刺身
一放入口味道好鮮甜,衝擊味蕾令我勾起去日本嘅回憶🤩

第2️⃣道:蔥吞拿魚腩卷,滿滿嘅吞拿魚腩蓉
愈食愈好味😋

第4️⃣道:牛油燒帆立貝 厚實鮮嫩燒得剛剛好😌

第5️⃣道:黑門令龍蝦湯煮海鮮,隻蠔🦪手掌咁大隻
,兩個人飲岩岩好夠暖胃🍵

呢次偽日本行好滿足😜

2022-11-04
  • 北海道海鮮丼
  • 牛油燒帆立貝
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
門內、門外裝潢都令人感覺彷如置身於日本漁市場內的居酒屋一樣,風味十足! 黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88/ 1pc脆脆包,超多配料!好豐富!好正!食足兩件😋有海膽、三文魚籽、蟹肉、蟹膏、蟹籽、吞拿魚蓉、蔥花、炸蔥絲,仲有用酒浸泡過的甘蝦刺身,鮮味爆燈!😍🆙海膽蟹味噌甲羅燒 $78甲羅燒有海膽、蟹膏、蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋、蔥花等,拌勻燒烤後濃郁甘香!再用附上的紫菜梳打餅沾來食,不得了!😋平目魚薄切刺身 $178新鮮!平目魚屬淡味魚,蘸酸汁岩晒!開胃!煙燻三文魚活火山 $118煙三文魚夾埋底下蓋著的小飯捲,沾上微微辣的明太子醬,再夾埋蟹籽、炸蔥絲一齊食,香口惹味!黑松露白汁燒帆立貝 $98分量夠晒多的黑松露醬搭配埋忌廉汁!令帆立貝、鴻喜菇燒煮得好濃郁入味!黑門蟹味噌海鮮炒飯 $118炒飯好多料,有蟹肉、蟹籽、蔥花、魷魚、三文魚、蠔肉等。 飯粒炒得乾身,粒粒分明又入味,充滿味噌香味的雜錦海鮮炒飯! 黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98龍蝦湯本身已夠濃郁,加埋蝦、墨魚仔、蠔、花菇、金菇、芋絲、蔥花等,令湯頭更鮮甜!海底之心 $68玫瑰梅酒(杯)$58_______________黑門水產すいさん (尖沙咀)

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88/ 1pc
脆脆包,超多配料!好豐富!好正!食足兩件😋

海膽蟹味噌甲羅燒 $78

平目魚薄切刺身 $178
新鮮!平目魚屬淡味魚,蘸酸汁岩晒!開胃!

煙燻三文魚活火山 $118

黑松露白汁燒帆立貝 $98

黑門蟹味噌海鮮炒飯 $118

黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98

海底之心 $68

玫瑰梅酒(杯)$58

_______________

黑門水產すいさん (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

_______________
2022-10-31
2022-11-02 37 浏览
成日聽人講尖沙咀有間又有靚又好味嘅日式居酒屋🏮今日終於搵到朋友一齊試,原來係Openrice 仲有得book枱添,咁下次就算係晚市嚟都唔使怕要排隊啦~🥰睇門面已經好有Feel 🤩入面個裝修都好正,好有日本味道🇯🇵聽人講呢到個甲羅燒係必試🔥🔥🔥首先叫咗個魚子醬脆脆包,好足料好creamy,配埋個脆脆包好夾。😋刺身厚切新鮮👍🏻龍蝦湯煮海鮮,煲仔細細入面都有好多海鮮🦞海膽燒帆立貝,大大隻啖啖肉😋重點嚟啦!赤鬼蟹味增甲羅燒!大大粒魚子,睇到都知好食😋夾埋塊梳打餅,真係一啖一享受😎最後嚟個海膽炒飯,粒粒飯都好入味,好滿足👍🏻一人一杯玫瑰梅酒&巨峰梳打,慢慢嘆😎
成日聽人講尖沙咀有間又有靚又好味嘅日式居酒屋🏮

睇門面已經好有Feel 🤩

入面個裝修都好正,好有日本味道🇯🇵

聽人講呢到個甲羅燒係必試🔥🔥🔥

刺身厚切新鮮👍🏻

龍蝦湯煮海鮮,煲仔細細入面都有好多海鮮🦞

海膽燒帆立貝,大大隻啖啖肉😋

重點嚟啦!赤鬼蟹味增甲羅燒!
大大粒魚子,睇到都知好食😋
夾埋塊梳打餅,真係一啖一享受😎

最後嚟個海膽炒飯,粒粒飯都好入味,好滿足👍🏻

一人一杯玫瑰梅酒&巨峰梳打,慢慢嘆😎
餐廳店內外都充滿日本風情🇯🇵🎌食物款式都有好多選擇~~整體都好滿意 會再嚟一試🤍😸-🦀海膽蟹味噌甲羅燒 $78🤍呢個甲羅燒十分鮮甜,配上海苔梳打餅,口味非常襯💓-🫓黑松露白汁燒帆立貝 $88🤍即叫即燒🤤入面仲有啲菇~十分滿足~/🥙黑門令大漁魚子醬脆脆包 $179🤍脆包附上魚子、海膽、吞拿魚、甜蝦、蟹膏💓食完都要講返句:好正啊❣️😆-🍣赤鬼海老天反卷 $98🤍飯卷上面佈滿魚子🤤十分鮮味~🥘黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98🤍入面入各種鮮味十足嘅海鮮,鮮蝦、蠔等🎌相當豐富❣️-🍢脆燒白穴子串( 1 本) $98🤍呢個好正~都係即燒出嚟,香脆可口😆/🍣刺身六盛 $119🤍全部刺身都好新鮮💓呢個價錢都幾抵食❣️-🍈福良野哈密瓜燒酌 $68🌹玫瑰梅酒 $58
餐廳店內外都充滿日本風情🇯🇵🎌
食物款式都有好多選擇~~
整體都好滿意 會再嚟一試🤍😸
🦀海膽蟹味噌甲羅燒 $78
🤍呢個甲羅燒十分鮮甜,配上海苔梳打餅,口味非常襯💓
🫓黑松露白汁燒帆立貝 $88
🤍即叫即燒🤤入面仲有啲菇~十分滿足~
🥙黑門令大漁魚子醬脆脆包 $179
🍣赤鬼海老天反卷 $98
🤍飯卷上面佈滿魚子🤤十分鮮味~
🥘黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98
🤍入面入各種鮮味十足嘅海鮮,鮮蝦、蠔等🎌相當豐富❣️
🍢脆燒白穴子串( 1 本) $98
🤍呢個好正~都係即燒出嚟,香脆可口😆
🍣刺身六盛 $119
🤍全部刺身都好新鮮💓呢個價錢都幾抵食❣️
🍈福良野哈密瓜燒酌 $68
🌹玫瑰梅酒 $58
2022-10-31 58 浏览
之前朋友請我食過、黑門的甲羅燒係好出名,海膽蟹味噌甲羅燒🦀 即係蟹殻裡加上海膽、鵪鶉蛋、蟹籽。燒完之後再點梳打餅,味道非常之夾。黑門令大魚子魚子醬脆脆包外表令人諗起法國鵝肝醬一口多士。但口感上,魚子醬就更豐富一咬落去,非常juicy 鮮甜😍 _蟹油蒜燒帆立貝🧄蒜頭切成蓉、非常之濃烈惹味。媽媽食完飯立貝之後,仲想食埋啲蒜蓉,拎嚟撈白飯🤣_秋刀魚刺身🐟秋刀魚燒烤就食得多,刺身都真係第一次。冇諗到原來秋刀魚都肉質鮮嫩、點埋甜酸汁就更加開胃可口_鐵板燒海鮮什錦 $178一上枱嘅時候都仲係煙霧升騰,睇得出非常之夠溫度。材料除咗有海老🦐 魷魚🦑 仲有鮑魚🤩 落足料。_北海道海鮮丼 $178以一款雜錦海鮮多嚟講,材料嘅款式都算幾多!有三文魚、吞拿魚(疑似拖羅)、油甘魚,池魚,帶子仲非常之大粒!_愛琴海🍹呢杯就係烏龍茶梳打再加少少類似柚子汁/蜜嘅Seasoning ~ 🍯 好似仲有海底之心🍸呢一杯都係梳打飲品,但就加咗白桃汁

之前朋友請我食過、黑門的甲羅燒係好出名

黑門令大魚子魚子醬脆脆包

蟹油蒜燒帆立貝🧄
秋刀魚刺身🐟

鐵板燒海鮮什錦 $178

北海道海鮮丼 $178
愛琴海🍹

海底之心🍸
呢一杯都係梳打飲品,但就加咗白桃汁